arabayı park ettim, 4 saat sonra geri geldiğimde ön camda saç teli şeklinde çizik gibi çatlak vardı. herhangi bir darbe çatlağı yok sadece saç teli şeklinde çizik gibi bi çatlak oluşmuş. 11 yaşında araç, eskidiğinden vs mi çatladı acaba.. park ettiğim yer de nezih bir yer, it kopuk yok yani önümde arkamda 500-1mlik makineler var. sadece arabanın üstünde ağaç vardı ama kontrol ettim öyle buz falan yoktu düşüp kıracak eğer bu işte birisinin parmağı olma ihtimali var diyorsanız kamera kayıtları vs uğraşacağım çiziğin fotoğrafını yarın gün aydınlıkken yüklerim, ama dediğim gibi ince saç şeklinde bi çizik 4-5cm kadar. Herhangi bir darbe izi ya da çiziğin başladığı yerde en ufak çatlak kalınlığı vs göremedim, taş atsalar taş izi de olurdu, buz düşse yine aynı şekilde illaki izi olurdu, bıçakla yapsalar yine ilk bastırdıkları yerde değişik bi iz bırakırdı muhakkak sıcak soğuk farkından diyeceğim, bu araçlar epey bir iklim testinden geçmiyor mu? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 26 Ocak 2022; 18:24:37 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ön cam kendi kendine çatlar mı?

-
-
Aynı sorunun cevabını arıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Buz tutmuş cam kolay çatlar
Kayıtlara baksanızda bir şey çıkmayabilir, darbeyi önceden almış olup görmediğiniz bir köşeden cam çatlamış olabilir. Ufacık bir şey. Siz araçla yürüyüp durunca veya sıcak/soğuk farkından çatlak boydan boya yürümüştür.
Geçmiş olsun.
Aynı durum Düzce civarında TEM otoyolunda başıma geldi. Çıt diye bir ses duydum. Gece olduğu için ne olduğunu anlamadım. Öndeki araçtan taş gelmesine imkan yok çünkü ne önümde ne de arkamda hiç bir araç yoktu o esnada.
Daha sonra kontrol ettiğimde silecek kolunun 5 cm solundan camın alt tarafının 5 cm üst yönünden çatlamış.
Camın dış tarafında çatlama merkezinde her hangi bir darbe izi yok.
Değişimi de biraz meşakkatli. Kaskom kapsamında yetkili serviste yaptıracağım. Ancak 50 km mesafede yetkili servis. Önce gidip fotoğraf çekilip dosya oluşturup talep yapılacak. Daha sonra kasko onaylayınca sipariş edip gelince beni çağıracaklar. Sabah arabayı bırakacağım, akşam alacağım. O da bu hava şartlarında kurumazsa ertesi güne bile kalabilirmiş. O yüzden havaların ısınmasını bekleyeceğim yani bahar aylarını. Umarım bu çatlak daha fazla ilerlemez.
-
Yapıştırmalı camlar çatlamaya müsaittir. Şase büküldüğünde cama ciddi yük bindiği için en zayıf yerinden camı çatlatabilir. Daha önce bir taş çarpıp gözle fark edilemeyecek kadar kılcal açılma olmuştur orası yürür gider. Bazende montaj ve camın üretimi esansında hata olabilir o da araçta çatlayarak gösterir kendini.
-
neredeyse aynı yerden çatlatmışız hocam
benim kasko olmadığı için büyük ihtimal şişecam vs. taktırırım
Bilgilendirme için teşekkür ederim.
Daha önce duble yol yapımı süren Çaycuma civarında kenefe bir şeyler yetiştirmeye çalışan alamancının sıçrattığı taş ile eski arabamda cam çatlaması yaşamıştım.
Ancak orada darbe yerinde ki oyuk sebebi gayet güzel anlatıyordu.
Böyle durup dururken çatlama ilk defa başıma geliyor.
Bir de ön cama takılı yağmur, far sensörü ve araç kamerası donanımları var.
HGS'yi unutmuştum. Şimdi yazarken onun da olduğu aklıma geldi. Oradan HGS şeridini sağlam çıkarabilir miyim, çıksa bile yeniden yeni cama yapıştırabilir miyim soru işareti açıkçası.
Yetkili servisle bunu da konuşayım. Belki profesyonel tip sıcak hava üfleyen elektrikli ısıtıcı ile sorunsuz sökebilirler.
-
soğuk-sıcak farkından olabilir veya daha önce araçlardan seken, fakına varmadığınız iğne ucu kadar bir taş darbesi bile yıllar sonra çatlamaya dönüşebiliyor.
Benzer içerikler
- mitsubishi lancer 1.6 invite alınır mı
- honda civic 1.4 sport alınır mı
- vw direksiyon açı sensörü sıfırlama
- otomatik vites araba vitese geçiyor ama gitmiyor
- park lambası ağır kusur mu
- 2025 renault megane
- ötv dilimleri 2025
- yangwang u8 türkiye fiyatı
- jaecoo 8 türkiye"ye ne zaman gelecek
- opel corsa
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X