Şimdi Ara

Ön Cam kendi kendine çatlayabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, 2012 model fiesta aracım darbe almadan ön camı üstten alta boydan boya çatladı. Araç 1 saat kadar sıcak havada güneş altındaydı, oto yıkamacıda başında bekliyordum ilk su üstüne değer değmez çatlama oldu. Sıcak soğuk farklılığı bu şekilde bir çatlağa neden olabilir mi? Oto yıkamacının bir darbeye maruz bırakmadığına şahidim.

Adam doğal olarak bizlik bir şey yok suyun şiddetiyle olacak iş değil dedi. Yapabileceğim bir şey var mı?

Aracın kaskosu yok, bir camcıyla görüştüm 2400 liraya takarız dedi. Ford servisi tahmini fiyat olarak 15-18 bin lira diyor şok oldum. Sizce bahsettiğim oto camcıda değişim yapmalı mıyım? Araba konusunda bilgim yok sizlere danışmak istedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güneş altında ısınmış, soğuk suyu yiyince de çatlamıştır hocam, olabilir yani gayet doğal. Bir kaç camcıdan fiyat alın bence, servise bulaşmaya gerek yok.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Teşekkür ederim hocam. Çok şaşırdım doğrusu çünkü boydan boya oldukça belirgin/derin bir çatlak. Sanıyorum ufak belli olmayan bir çatlak vardı sıcak soğuk değişimiyle bi anda büyüdü. Veya sıfırdan sadece sıcak soğuk değişimi çatlağı yarattı. Darbe almadığı için ve oto yıkamacıya girmeden önce çatlak olmadığından emin olduğum için (çatlak çok büyük ve göz önünde belli olmaması imkansız) aklıma başka bir neden gelmiyor.

3-4 yerle görüştüm 2600, 3000, 3500 gibi fiyatlar söylediler. Son görüştüğüm yer 2400 lira deyince oraya götüreyim diye düşündüm. Camın iyisi kötüsü var mıdır bilmiyorum maalesef. Adam yerli cam kullanıyoruz bilmemne sertifikası vardır dedi. Ama doğru ama değil bilemiyorum.

• Camın iyisi kötüsü vardır, fiyat aldığınız yerdeki camlar muadil cam mı yoksa üzerinde ford logosu var mı. İlla da orijinal olsun derseniz ford logolu alın güzel biyerde taktırın, servisten bile güzel takan yerler var. Bir de logosuz ama orjinal kalite vardır mesela saint cobain ya da şişecam, üzerinde logo olanı ve olmayı vardır tek farkı logodur ama fiyat farkeder. Sizdeki orjinal pilkingtondur muhtemelen, pilkingtonun logolusu vardır bide logosuzu ikisi de orjjinaldir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Faruk3737 -- 7 Ağustos 2023; 23:19:49 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ford logosu olduğunu zannetmiyorum hocam. Adam sadece ürünün yerli üretim olduğunu ve adını unuttuğum üç harfli bir sertifikaya sahip olduğunu söyledi.

• Biliyorum ekonomik sıkıntılar bizi sürekli bir şeyden/lerden kısmaya itiyor ama otomobil için önemli bir parça bence. Düzgün işçilik ve kaliteli malzeme ile yapılmalı. Sonra su alır, terleme yapar vs.

• Terleme dışında uzun yolda güneş ışığını bazı camlar direk geçiriyor, hızı olduğundan yüksek hissettiriryor, içeriye çok ses alıyor. Bence cam lastik kadar önemli. Şirket arabası falan değilse ben olsam kaliteli taktırırım. Camcılar ezbere hepsi aynı diyor, değil abi değil işte aynı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Geçen cumartesi aynı şey arkadaşımın başına geldi. Arabanın başına geliyor camın ortasında yukarıdan aşağıya çatlak izi. Hiçbir darbe izi yok, eli camın üzerinde gezdirince ele takılan bir çatlak yok. Cam durduğu yerde içeriden çatlamış. Bugün değişime gittik 2006 megane, 3500 lira değişim oldu. Olimpia marka takıldı. Usta diyor gözle görülmeyen çok ufak bir yer bile olsa, çok sıcak veya soğuk havada kendiliğinden çatlama olabilir. Geçmiş olsun.

• armyoflovers kullanıcısına yanıt

Bunu aşabilmek için camda dikkat etmem gereken nedir hocam? Yetkili servisin dediği ücreti karşılamam şu an mümkün değil fiyat farklı çok yüksek 5 kat fazla fiyat söylüyor en az... Dikkat etmem gereken bir husus var mı yoksa iyisi derken yetkili servisteki orjinal camdan mı söz ediyorsunuz?

• Bazı camlarda gece sürüşlerinde sorun oluyor. Karşıdan gelen ışığı dağıtıyor göz alıyor falan. Yan sanayi cam iyi de çıkabilir kötü de tamamen şans.

• Graduate kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam size de geçmiş olsun. Aynen tam dediğiniz gibi benimki de. Ne içte ne dışta telefonun camındaki çiziklerdeki kadar bile his yok. Tamamen pürüssüz ama boydan boya çatlak...

• Faruk3737 F kullanıcısına yanıt
    Cam terlemesi ne oluyor acaba?

• hardcrss kullanıcısına yanıt
    Isıcamdan önce tek camlar vardı ya hocam evlerde, kışın damla damla akardı içten buğu yapardı o.

• LimitedEdition kullanıcısına yanıt
    Mesela sadece cam işi yapan bir dükkana gidebilirsiniz. Google yorumlarını okuyabilirsiniz. Tanıdığınız bildiğiniz usta varsa ona sorabilirsiniz tavsiye bakımından. Nerede ikamet ediyorsunuz. Servisler malesef öyle bende bakım yapacağım 2bine mal edeceğim işe 3.5/4 bine yakın fiyat çekiyorlar.

• armyoflovers kullanıcısına yanıt

Manisa'da yaşıyorum. Buradaki yerlere pek ulaşamadım ancak İzmir 30-35 dakika mesafede bana. Çok yakın olduğu için 1 yer dışında fiyat aldığım yerler İzmir'de. 2400 diyen yerin 107 google yorumunun hemen hemen hepsi 5 yıldız. Ama çok mantıklı değil bence, işçiliklerini övmüşler ama ne kadar kullandılar camı problem yaşayıp güncelleme yaptılar mı belirsiz. Buranın numarasını da servis aracı işletmeciliği yapan bir tanıdığımızdan aldık o önerdi. İsmini verince anladığım kadarıyla 200 lira kadar düştü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LimitedEdition -- 7 Ağustos 2023; 23:35:51 >
  • Aynısı yeni cross kullanan arkadaşın başına geldi soğuk suyla cami yıkamış direk çatlamış boydan boya

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • LimitedEdition kullanıcısına yanıt
    Çıkmacılarda orijinal cam bulabilirsiniz ama Manisa'da çıkma parça piyasası nasıldır bilemem. Belki izmir de bulunabilir.

https://forum.donanimhaber.com/on-cam-marka-tavsiyesi--151835210 şöyle bir başlık buldum. Yorumlardan bir fikir elde edilebilir.

• Evet sıcaklıktan çatlayabilir. Muadil cam düşünüyorsanız iyi araştırın derim, bir arkadaş çatlayan camını kaskodan değiştirmişti sonra yine çatladı. Serviste yapılmadı.

• 2019 opel grandland x aracım daha 6 aylıkken ön cam kendi kendine çatladı. servis değiştirdi ücretsiz olarak tramere işlettirmeden.

• Camın üzerinde sensör vs yoksa yan sanayi alın geçin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.