Şimdi Ara

Ön tampon için Orjinal mi yan sanayi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
6.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tofaş Doğan slx aracım var ön tampon kırıldı değişim için orijinal 180 yan sanayi 50 60 tl hangisini taktırıyım fark eder mi?
    Bir de baktığım tamponlarda internetten far yıkama modülünü göremedim far yıkama ne olacak?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 5 sene önce 17-18 yaşlarındayken şahin s vardı bir gün alıp takılayım dedim daha ilk ışıkta duramayıp Chevrolet cruze’un arkasından vurdum. Cruze da hiç birşey yok bizim şahinde ne far kaldı ne tampon. Babamın haberi yok tabi arabayı aldığımda eve gitsen bir dert gitmesen bir dert hemen döndüm sanayiye 50 liraya sağ sol çıkma 2 far, 50 lirayada yan sanayi sisli far yıkamalı tampon aldım, 50 lirayada sis lambası + kablo ampul vs aldım. Boş bi alana çekip kendim değiştirdim. Peder gördüğünde baba farları temizlettim bide sisli tampon aldım ötekini verdim çıkmacıya deyip hallettim. Biraz el becerin varsa değiştirirsin. Ayrıca o tamponu 3 yıl kullandık ne solma nede güneşten dolayı esneme vs oldu
    Yapay Zekanın Yanıtı

Orijinal mi, Yan Sanayi mi: Ön Tampon Seçim Rehberi

Ön tampon, aracınızın görünümünü iyileştiren ve çarpışma durumunda hasarı en aza indiren önemli bir parçadır. Ancak, orijinal ve yan sanayi tamponlar arasında seçim yapmak kafa karıştırıcı olabilir. İşte bu iki seçenek arasındaki farkları anlamanıza yardımcı olacak bir rehber:

Orijinal Tamponlar

• Orijinal Ekipman Üreticisi (OEM) tarafından üretilir: Bunlar, aracınızın üreticisi tarafından yapılan tamponlardır ve genellikle aracın tasarımına mükemmel şekilde uyarlar.
    • Daha yüksek kaliteli malzemeler: Orijinal tamponlar genellikle daha yüksek kaliteli malzemelerden üretildiğinden daha dayanıklıdır ve daha uzun ömürlüdür.
    • Mükemmel uyum: Aracınıza özel olarak tasarlandıkları için mükemmel uyum sağlarlar ve kurulumu kolaydır.
    • Daha pahalı: Orijinal tamponlar, yan sanayi olanlardan genellikle daha pahalıdır.
    • Tofaş orijinal tamponları nasıl anlaşılır: Orijinal Tofaş tamponları, üzerinde Tofaş logosu veya parçanın parça numarası bulunan bir etiket bulunur.

Yan Sanayi Tamponlar

• OE dışı üreticiler tarafından yapılır: Yan sanayi tamponlar, aracın üreticisi dışındaki şirketler tarafından yapılır.
    • Değişken kalite: Kaliteleri üreticiden üreticiye değişebilir, bu nedenle iyi bir araştırma yapmak önemlidir.
    • Daha düşük maliyet: Orijinal olanlara kıyasla genellikle daha düşük maliyetlidirler.
    • Uyumluluk sorunları: Aracınıza mükemmel uymayabilirler ve kurulumu daha zor olabilir.
    • Tofaş arka tampon yan sanayi farkı: Yan sanayi Tofaş arka tamponları, genellikle orijinal olanlardan daha ince malzemeden yapılır ve uyum sorunları yaşayabilir.

Hangisini Seçmelisin?

• Bütçeniz varsa ve en yüksek kaliteyi istiyorsanız, orijinal tamponları tercih etmelisiniz.
    • Daha uygun fiyatlı bir seçenek arıyorsanız ancak kalite konusunda taviz vermek istemiyorsanız, saygın bir üreticiden yan sanayi tamponları düşünebilirsiniz.
    • Uyumluluk sorunları konusunda endişeleriniz varsa veya aracınıza mükemmel uyum sağlayan bir tampon istiyorsanız, orijinal tamponları tercih etmelisiniz.

Sonuç

Orijinal veya yan sanayi ön tampon seçmek, bütçenize, kalite önceliklerinize ve aracınız için uyumluluğa bağlı olarak kişisel bir karardır. Farklı seçenekleri dikkatlice değerlendirerek ve araştırma yaparak aracınız için doğru tamponu seçebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yan sanayi tamponlar arka tarafta esneme vs yapıyor. Sıkıntı olmazsa orjinal al

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kendindenvazgeçenadam K kullanıcısına yanıt
    Arka taraf derken hocam arka tampon mu

• geleceginmühendisi kullanıcısına yanıt
    evet evet. Ayrıca far yıkama yerleri yoksa takılmaz sanırım sonradan

Far yıkamanın bağlantısına falan baktım pek sonradan takılma gibi gelmedi internet fiyatı 180 tl kargo dahil 200 liraya geliyor alıp kendim takabilir miyim ustaya versem orijinal falan aramaz takar geçer bir tane ayağını atsan Tofaş parçası zaten

yok hocam tamponda far yıkama yeri yoksa sonradan takmaya uğraşmazlar. Ama aracınızda orjinal far yıkama varsa far yıkamalı tampon alın. Ayrıca tofas da olsa orjinal tampon daha düzgün duruyor 2-3 sene sonra sıcaktan sarkıyor tamponlar

Zaten araç orijinal far yıkamalı internette orijinal diye gördüğüm tamponlarda göremedim modülü de bulurum illaki sağolun hocam yardımlarınız için

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 5 sene önce 17-18 yaşlarındayken şahin s vardı bir gün alıp takılayım dedim daha ilk ışıkta duramayıp Chevrolet cruze’un arkasından vurdum. Cruze da hiç birşey yok bizim şahinde ne far kaldı ne tampon. Babamın haberi yok tabi arabayı aldığımda eve gitsen bir dert gitmesen bir dert hemen döndüm sanayiye 50 liraya sağ sol çıkma 2 far, 50 lirayada yan sanayi sisli far yıkamalı tampon aldım, 50 lirayada sis lambası + kablo ampul vs aldım. Boş bi alana çekip kendim değiştirdim. Peder gördüğünde baba farları temizlettim bide sisli tampon aldım ötekini verdim çıkmacıya deyip hallettim. Biraz el becerin varsa değiştirirsin. Ayrıca o tamponu 3 yıl kullandık ne solma nede güneşten dolayı esneme vs oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Material-Engineer -- 13 Mayıs 2018; 17:41:1 >
    Ayrıca hocam hangi tamponu alırsan al %80 far yıkama tertibatı ve sis farı çerçevesi+demiri vs ayrı satılıyor. Yani ben öyle almıştım yıllar önce

• Material-Engineer kullanıcısına yanıt
    Sisler falan sağlam hocam sadece far yıkama modülünün biri kırık olabilir

• Elektronik aksam, buji, bobin tarzı arabanın çalışmasına etki edecek daha büyük masraf çıkartms riski olan parçalar hariç yan sanayi alınabilir diye düşünüyorum. Hele tamponda filan düzgün montaj yapıldıktan sonra hiçbir şey olmaz.

• ZETEC SE kullanıcısına yanıt
    Montajı kendim yapmayı düşünüyorum hocam elim yatkındır biraz sanayiye gitsem 100₺ alırlar tampon o kadar zaten öğrenci için büyük para

Tek tek satılıyor hocam o aksamlar alabilirsiniz

• Hocam benim gözler biraz simetriye takıntılıdır bu yüzden herkesin göremeyeceği yamukluğu 10 snde falan fark ederim. Yan sanayi tamponda aşırı yamulma vs yok sadece dikkatli bakıldığında belli oluyor hani sorun olmazsa alınır sizin için

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.