Şimdi Ara

Ölüme yaklaştığımız anları paylaşıyoruz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
3
Favori
1.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MesutO

Bunu da yazayım o yol çok tehlikeli. Millet yolun kaldıramayacağı hızlarda basıyorlar. Bir de neyine güvendiği belli olmayan ticari araçlar. Yavaş gitseniz bir türlü, hızlı gitseniz bir türlü. Yavaş gidince arkadan höldür höldür gelen canavarlaşmış araç sürüsü, gazlayıp uzayıp gitseniz bu sefer yolun fiziki şartlarının elverişli olmaması.

Bu yola hız kesiciler koymalılar. Özellikle Nevzat Demire yaklaşırken sol döne ve ters eğimi sert virajda. Şimdiye kadar 5 kere geçtim bu yoldan 1inde yağmurlu bir günde kaza gördüm.

Ümraniye-Çekmeköy yönünde hız kesiciler var. Öyle bir çizgi çekmişler ki sanarsın peş peşe kasisten geçiyorum

Ancak Çekmeköy-Ümraniye yönünde bu şekilde bir önlem yok. Nevzat Demir mevkiisinde tırmanma olduğu için hız kesici koymuyor olabilirler.

• 2 hafta önce falan kartal köprüsünün altından 90 gibi bir hızla geçtim rampa aşağı gidiyorum asfaltta kaygan sol şerit birden durdu ileride 5 araç birbirine girmiş ben frene basıyorum ama araba transporter rampa aşağı fazlada asılmadım arkamdaki bana vurmasın diye aynama baktım sağ şerit boştu atladım sağ şeride tam o sırada arkamdan bir e36 da atladı o sıra bir kontra verdim sol sağ frenede basıyorum tabi bmw allahtan akıllı çıktı o 3. şeride geçti yanımdan gitti bende orta şeritten devam ettim.Yalnız eski kartal köprüsü olsa büyük kaza yapardım orada kemer falan da takılı değildi.Öyle rahat bir şekilde sağ şeride atlayamazdım.Yanyol yapıldığı için kartal köprüsünün orası boş oluyor yan yol tıkalı oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sefa KC -- 6 Aralık 2013; 1:13:34 >
  • 2011 temmuzda babam diz kapagindan ameliyat oldu Kayseri'den Aksaray'a donuyoruz babam arabaya capraz yatti yolu izliyor bende kullaniyorum,

Aksaraya 25-30 km. kaldi saga dogru virajdan sonra duzluk var baya, onumde tir var sollamaya ciktim arkamdan mercedes belirdi ben sollayana kadar yetisti bana.O sirada karsi seritten yolun sagindaki petrole girmek icin donen beyaz brodway ben sag seride gecerken selektor yaptim cikma diye ama adam cikti tabi. Tam arkamda tir solumdada mercedes ucumuz brodwaye yakinlasiyoruz brodway yolun ortasinda sallandi sallandi ve durdu yolun tam ortasinda,

fren yapmaya basladim ama tir sirtima cikti cikacak o kadar yakin kornaya basiyor bende selektor yapiyorum ama yok hareket etmiyor brodwayle araya bizi alsa pestilimiz cikar frenede fazla basamiyorum arkamda tir var icindekilerin yuzu cok rahat seciliyordu o kadar yaklastim hizim 50-60 arasinda mercedes iyice sola sıkıstı bende yanina sıkıstım son anda brodway calistimi artik ne oldu bilmiyorum hareket etti cikti yoldan ama,

Saniyeler icinde terin nereden aktigini anlayamadim.Allah kimseye yasatmasin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 2011 temmuzda babam diz kapagindan ameliyat oldu Kayseri'den Aksaray'a donuyoruz babam arabaya capraz yatti yolu izliyor bende kullaniyorum,

Aksaraya 25-30 km. kaldi saga dogru virajdan sonra duzluk var baya, onumde tir var sollamaya ciktim arkamdan mercedes belirdi ben sollayana kadar yetisti bana.O sirada karsi seritten yolun sagindaki petrole girmek icin donen beyaz brodway ben sag seride gecerken selektor yaptim cikma diye ama adam cikti tabi. Tam arkamda tir solumdada mercedes ucumuz brodwaye yakinlasiyoruz brodway yolun ortasinda sallandi sallandi ve durdu yolun tam ortasinda,

fren yapmaya basladim ama tir sirtima cikti cikacak o kadar yakin kornaya basiyor bende selektor yapiyorum ama yok hareket etmiyor brodwayle araya bizi alsa pestilimiz cikar frenede fazla basamiyorum arkamda tir var icindekilerin yuzu cok rahat seciliyordu o kadar yaklastim hizim 50-60 arasinda mercedes iyice sola sıkıstı bende yanina sıkıstım son anda brodway calistimi artik ne oldu bilmiyorum hareket etti cikti yoldan ama,

Saniyeler icinde terin nereden aktigini anlayamadim.Allah kimseye yasatmasin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• nk061 kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz kasisler yanlış bilmiyorsam Nevzat Demire gelmeden uzun bir yokuş var, oradaki patır patır vurmuştu en son geçtiğimde.

Bahsettiğim viraj Nevzat Demire daha gelmeden yokuşun henüz başlamadığı yerde. Hatta o viraja ek çalışma yaptıklarını söylemişti Taşdelendeki bir arkadaş.

Hız kesici olarak araçların kaptırıp gidebildiklerinden değil de yeni yeni yapmaya başladılar, yaya geçitlerini 10 santim yükseltiyorlar ve araçlar da orayı 30la falan geçmek zorunda kalıyorlar. Bahsettiğim öyle bir şey ama o yol çekilmez öyle olunca. 5-10 kilometrei düz caddelerde öyle yaya geçitleri yapıyorlar artık. Epeyi de işe yarıyor aksi halde böyle kaptırılık gidilen yollarda millet Allah ne verdiyse basıyor. 70 km/sa ile gidince bile sıkıştırabiliyorlar. Silahararağanın Pierre Lotinin hemen altına gelen kısmını örnek verebilirim. Orada mayaklar 100e çıkıyor ve hafta 1 kere kaza oluyor sabahları. Yoğun bir yol çok fena trafik oluyor.

• Zaten istanbul canakkale yolunda kaza olmasi insanlarin ölmesi icin ugrasiyor devlet. 2 3 senedir her yaz yolun yarisi tek gidis tek gelis. Ne bitmez calismaymis arkadas. Sanki cok sabirliymis gibi milletimiz bitiremediler calisma isini. Onundeki 8 9 araci birden sollama kalkanlar yuzunden her sene bi tehlike yasiyoruz bizde. Ne mesafe hesaplama ne sabirli olma var. Hepsi bi yana SOLLAMA YASAK zaten. Bu yaz bi motorlu turist öldü bu hatali sollama yuzunden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bolu Karacasu Yolu. 1 Ay önceydi sanırım. Görünen yol normalde gidiş geliş ayrı durumda fakat karşı şeride bir ara bakım çalışması yapılıyordu kapattılar ve gördüğünüz kısımdan ortadan dubalarla ayırıp gidiş gelişe dönmüştü. Akşam 9 civarı hastahaneden geliyorum. Önümde bir tane kamyonet ağır ağır ilerliyordu. Baktım karşıdan gelen yok dubaların arasından çıktım karşı şeride sollamaya çıktım, geçtim, artık yavaşlayıp dubaların arasından şeridime girmeyi hesaplıyorum. Fotoğrafın çekildiği yerin azcık gerisinde çeşme var ve araçlar için cep bulunmakta. O sırada oradan beyaz bir fiat punto aniden karşıma çıktı. Frene bastım hafif sağa kırdım, puntodan sıyrılıp kendimi dubaların arasına nasıl attım o hızla kendim bile şaşırdım. Bir 10 dk el ayak titremişti. Abs ve Esp nin ne kadar hayati olduğunu orada anladım. Bu arada affetsin hatalı bendim.
     Ölüme yaklaştığımız anları paylaşıyoruz

• 22 Eylül 2013 tarihinde Bursa'dan Adapazarına giderken kaza geçirdik. Ailecek gidiyorduk aracımız Accent 96 model idi. Allah kimseye yaşatmasın çok zor zamanlar atlattık.

Yolda giderken (hızımız 110km/saat) tali yoldan önümüze bir anda Transporter çıktı yola bakmadan. Her şey çok anlık yaşandı karşı minübüsü farkedip frene basmayla vurmamız bir oldu.
    37 metrelik lastik/fren izi çıktı yolda onca zaman geçmesine rağmen hala izler duruyor asfaltta. Kemerlerimiz takılıydı. Her iki araçta pert oldu. Allahtan ne bizde ne de karşı taraftan ölen/sakat yoktu. 1 hafta hastanede yattık. 1.5-2 ay süresince tamamen iyileştik Allah'ımın bugünlerine şükürler olsun diyorum.

Çarpışma anında çok iyi hatırlıyorum hiç acı hissetmedim, nasıl desem sanki çok yorgun oluruzda yatağa uzanır uzanmaz uyuruz ya öyle oldum diyebilirim ve çok rahattım.

Burnum bile kanamadı ama sol köprücük kemiğim,orta ve sol göğüs kafesimde kırıklar vardı. 5.Omurga kemiğimde zedelenme olmuştu. Allahtan o anda kendimi hemen toparlayabildim. Babam ve kız kardeşimde birşey yoktu. Annem kötüydü. O anın sıcaklığıyla hemen arabadan indik annemi çıkardık yol kenarına geçtik.
    Daha sonra ambulanslar geldi hastanelere kaldırıldık. Hepimizi farklı hastanelere kaldırmışlar ilk iki gün çok zordu daha fazla anlatmak istemiyorum ve tekrar diyorum Allah kimseye yaşatmasın.

Lütfen emniyet kemerlerinizi devamlı kullanın arka koltukta oturanlarda dahil.

• Yer hatırladığım kadarıyla Bursa civarı. Araç 93 model sedan Corsa. Bundan 16 yıl önce yaşanmış bir kaza. Kaza oldu ama ölümden döndük.

Aracı annem kullanıyordu. Ben de arka ortada dirseklerimi ön koltuğa dayamış yolu izliyordum. Annemle babamın kemerleri takılıydı. O dönemin araçlarında arkada kemer yoktu.

Efendim Almanya'dan mal getiren tırcı abimiz orta şeritte uyuya kalmış.. Biz de sağ şeritteydik. Her şey birden bire oldu. Sol camların tümü aşağı indi tırın çarpmasıyla. (arkamız doluymuş,önde) frene ya da gaza asılsa kurtarırmış annem ama. Adam uyumuş direksiyonda bir kafa, sağa meyilli geliyor sürekli. Korna kıyamet inliyor ortalık.

Ve annemden can alıcı söz: Korkmayın şarampole yuvarlanacağız. Sıkı tutunun. Şimdi. Daldı sağa. Araba 6 takla attı düz durdu. Ben içerde kaç sefer döndüm hatırlamıyorum. Ama defalarca tavana kafa attığımı hatırlıyorum ve önde annemle babamın sallanan kafalarını.

Çok şükür ki annemle babama hiç bir şey olmadı. Emniyet kemerleri takılı olduğu için; sadece kemerin izi şeklinde boyunlarında kesikler oluşmuştu. Ben de de sol şakak kemiğinde iki çizik ve sol kolda büyükçe bir yarık. Hala duruyo izleri.

Kamera hatırlıyorum. Bana su veren bir polis. Bir kaç dk sonra da hastane yatağı... Çok şükür kurtardık.

O tırcı ne oldu peki serbest kaldı şerefsiz köpek...

• izmire giderken gölmarmara yolunda sollamaya çıktım bir gidiş birde geliş var neyse birazda uykusuzluk var araba kalabalık tabi tatile gidiyoruz arkadaşlarla.

neyse birtane accent var önümde onu geçtim sonra birtane tır geldi önüme standart uzunlukta idi. en azından ben öyle sanmıştım.

neyse arabayı 5 den 4 e bir çektim gaza basıyorum ama o tır bitmek bilmedi o sırada karşıdan gelen bir sürücü beni algıladı oda bayagı süratliydi frene bariz bir şekilde asıldı. büyük bir ihtimal ben sollamaya çıkarken tır gaza bastı çünkü o tırın bitmemesi imkansızdı.

sonra tam karşıdaki arabayla kafa kafaya girecekken ben tıra iyice yapıştım korna felan yapıyorum karşıdaki sürücü sağa yanaştı iyice abi bir kontrola ile tırın önüne geçtim sonra araç kaymaya başladı zaten yolda toprak mıcırlı gibi birşeydi ufak bir hamle ile yerine oturttum. arabadakilerden yol boyunca çıt çıkmadı.

konuyla alakası yok ama bunuda anlatayım; bu olaydan sonra şehir içine vardık arkadaş uyuyordu. kırmızı ışıkta anlaştık ani bir fren sesi ve çıglıklar halinde cocugu uyandıracaktır ve yaptık o anki yüz ifadesini hiçbirşeye değişmem. kazadan kurtulduktan sonra zor uyudu zaten cocuk

ve şuna eminim ki uzun yol arabası= güçlü araba.

• 160 km hızla keskin bir viraja girdiğimi ve aracın arkasının kaydığını hatırlıyorum. Virajdan nasıl çıktığımı ise inanın hatırlamıyorum.
  • kazaların en büyük sebebi dikkatsizlik.
    1-2 sene önce gece yolculuk yapıyorum. eskişehir-bursa karayolu yol duble yol ben sağ şeritten gidiyorum. hızımda 90 falan önümde de bir araç farkettim ama aramda baya mesafe var. sonra radyoya eğildim derken bir daha yola baktım bir anda nerdeyse araca çarpacaktım. meğerse araç geri geri geliyormuş sağ şeritten son anda farkettim, ama benim araç spin attı, direksiyon kendi kendine bir sağ bir sol yapmaya başladı araç yoldan çıkar gibi oldu bir sağ-sol derken aracı toparlamam 100 metreyi buldu neyseki bi yere çarpmadım. öbür araçta çok geride durmuştu. meğer sağda benzinci var oraya girmek için geri geri gelmiş şahin. ucuz yırtım dedim kendi kendime ama bundan sonra daha dikkatli olmam gerektiğini düşündüm. çünkü yollarda trafik kurallarını bilemeyen yada s.ne takmayan çok mahluk var.
  • 5-6 sene önce, okulların kapandığı ve Şubat tatiline gittiğimiz bir akşam üstü,Sungurlu civarında...Trafik çok yoğun...130km/s'le giderken , bölünmüş yolun karşı tarafından bir 307 takla attı ve tavanı üzerinde kayarak önümden çapraz geçti gitti. Refüj daha tam yapılmadığı için, yığılı toprağı da önüme attı. Zor zaptettim.

Tabi bir ölümün yavaş yavaş yaklaştığını hissettiğim bir durum da var... 98 yılında büyük bir kaza geçirdim. Arabayı kullanan vatandaş beni sürükleyerek arka camdan çıkardı. Ben kandan ve karanlıktan hiçbirşey görmüyorum. Herif yardım bulmaya gitmiş yakındaki köye...Fakat beni orada tam asfaltın ortasına yatırmış. Orada yattığım yerde ,yavaş yavaş kanım yoldaki çukurlara dolarken , Transit pikabın biri az kalsın üstümden geçecekmiş. O pikap beni hastaneye yetiştirdi zaten. 2 ay sürdü ayaklanmam.

• Geçen sene temmuz ayında karabük-istanbul yolunda organize sanayi bölgesinin tam orada bir kavşak var. Yola mazot veya yağ dökülmüş. 70-80 km hızındaydık. Yolun ortasına geçmiş bir polis durun mu yavaşlayın mı diye hala anlayamadığım el kol hareketleri yapıyor. Arkadaş ayağını gazdan çekmesiyle aracın kızaklaması bir oldu. Kısa mesafede olduğu için emniyet şeridindeki araca arkadan çarptık. Birkaç saniye içerisinde gerçekleşti herşey.

Çok şükür emniyet kemerlerimiz takılıydı ve her iki tarafta ölümlü birşey yoktu. Kemerden kaynaklanan izler ve ağrılar vardı. Yalnız bizden yarım saat önce iki kaza olmuş. Bir tanesinde araç takla atmış. 100 mt ilerimizdeydi zaten. Emniyet kemerinin önemini o zaman daha iyi anladım. Kesinlikle bakkala gitseniz bile takın, taktırın!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Böyle bir ana maruz kaldığımı hatırlamıyorum. Hatırlarsam yazarım.

Hatırladım. Kia Sephia araba ile Küçükçekmece'den Avcılar yönüne doğru gidiyordum. Küçükçekmece köprüsünün üzerinde sol şeritte 70 veya 80 km ile giderken sağ şeritte hafif önümde giden araç aniden sol şeride girdi. Ben frenlere köküne kadar bastım. Korna eşliğinde araç spin attı. Sağ sol yaptı. En sağ şeride geçtiği anda arkamdan gelen 2521 sayı modeli olan Mercedes kamyon sephianın arka bagaj kapağına hafiften vurdu. Köşesi içeri göçtü.

Kontrolu sağladım. Durduk. Adam bir şeyin var mı diye sordu. Yok dedim. Ya nasıl geldin öyle önüme en sol şeritten en sağa dedi. ben de anlamadım dedim. Suç sende dedi. Dua et, araba daha sıfır ve damperi yok. O yüzden böyle durabildim dedi. Kamyonu alalı daha alalı 15 km olmuş. 15 km'deki araba ile bana kaza yaptırdın dedi.

Tamam, suç bende dedim. Ayrıldık oradan. Araba işyerinindi ve satışta olan bir arabaydı. Ben kullanırken arabaya müşteri gelmiş. Bagaj kapağı göçüğü yüzünden anlaşılan fiyattan biraz ucuza verdiler.

• 1-2 tane var ama güncel olandan bassediyim.İzmir-Aydın otoyolunda yaklaşık 150km/h ile ilerliyordum.Birden sol ön lastik patladı.Araç bariyerlere doğru kaymaya başladı Allahtan Esp vardı kurtuldum.Tabi panik yapmamamda ayrı mesele o anda frene asılsaydam takla atabilirdim.

Ölüme yaklaştığımız anları paylaşıyoruz
  • Aracı ben kullanmıyordum yolcu koltuğunda idim babam kullanıyordu. Ankara bilecik istikametinde yol alıyorduk. Eskişehir'de mola verdik hiçbir sıkıntı yok kış ayı olmasına rağmen buzlanma yok yollarda. Sonra Eskişehir'den çıktık ve akıl almaz bir tipi başladı görüş mesafesi inanılmaz kısa yollarda buzlanma var ortalık bir anda değişti. Karşımıza ilk çıkan benzinlikte durmaya karar verdik. O sırada arkadan hızla yaklaşan bir tır vardı bizim şeridimizde geliyordu selektör yaptı yavaşlayamayacaktı muhtemelen babam da o anın heyecanıyla direksiyonu sağa kırdı araba bir anda bir sağa bir sola kaymaya başladı ardından ters dönüp yolun kenarındaki kar kütlesine gömüldük. Bir doblo geldi içinde 3 kişi vardı sağolsunlar yardım ettiler arabayı çıkardık. Ertesi gün tersi istikamette yol alırken yol kenarında devrilmiş bir sürü tır görmüştük. Ne diyelim allah korumuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi colifact -- 6 Aralık 2013; 12:36:43 >
  • Allah' ıma şükür daha ciddi kazam yok
  • Kimisi süpermene bağlasada çok faydalı bir konu bana göre.kendi kendime söylüyorum;uzun yola özellikle gidişli dönüşlü ise arabayla gitme,hız asla yapma,hız kurallarına harfiyen uy,kemer tak,elden geldiğince yol tutuşu iyi,freni sağlam,güvenli araç tercih et.
  • Tem Aslantepe den Edirne yonunr ilerlerliyordum bir gece, onumde ve sagimda iki tir oldugundan sola atayim kendimi dedim ama solda da bir boy gerimde bir cakma xenonlu şahin benle ayni hizda ilerliyor sola kirsam carpacak diye korkumdan sinyal verdim ama hic tinlamadi. Baktim olacak gibi degil hizlandim onumdeki kamyonun dibine kadar girip sola attim kendimi. O anda da sol seritte onumde ilerleyen bir aracta kendini saga yani az once solladigim kamyonun onune atti, o an beynimden vurulmusa dondum, sol seritte 30 metre ya var ya yok bir mesafede bir arac 4 luyu yakmis duruyordu sag kapisinin onunde de insanlar vardi manzarayi anlatmak mumkun degil resmen bowling dubasi gibi patlicaktim bunlara o hizimla. Saga kirayim dedim hatta biraz kirdim ama bu sefer az once gectigim kamyonun lastigine sifira sifir yanastim, yanimda oturan eşim kelimei şehadete basladi, artik vurdum vurucam derken cok ince bir manevra yapip araci kaydirip sol capraz sekilde duran aracin yanindan gecip sol bariyere dogru giderken bu seferde freni birakip saga kamyonun onune atladim. Saolsun kamyoncu olayi farkedip bana mesafe birakmak icin yavaslamisti sag bos oldugundan savrulan araci toparladim.

Olayda benim hatam sahine kizip onumu gormeden hizlanmak oldu, sola ciktigimda onumdeki arac ilerisindeki duran araci farkedip yavaslayip kacti ama ben o duran araci 140 km hizla 30 metre kala farkettim. Allah korudu bizi resmen, ya o yol ortasinda duran sahislara cakacaktim ya da kamyonun altina girecektim.saga kamyona yanasip sola capraz dalmasam hersey bitmisti bizim icin.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.