Şimdi Ara

Ölüme yaklaştığımız anları paylaşıyoruz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
3
Favori
1.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Aklıma gelen en garip ve trajikomik olanı paylaşayım.
    Burhaniye'den İzmir'e gidiyoruz. Henüz Ayvalık'a gelmeden, domates yüklü kamyon devrilmiş ve domatesler yola saçılmış. Yola yayılan domatesler yolu öyle bir kayganlaştırmış ki, giren duramıyor, ya birbirlerine vuruyorlar ya spin atıp yoldan çıkıyorlar falan, böyle saçma bir durum. Neyse ben de 110km ile girdim, frene basmadım, frene basarsam aynı şeyin olacağını bildiğim için önce vitesi 2 ye aldım, sonra baktım ki karşı şeritte araç yok, hemen karşı şeride attım kendimi, temiz yolda frene asıldım ama yine de lastikte kalan domates kalıntısından spin attı araç, neyse ki herhangi bir yere vurmadan atlattık. Araç 2008 model Corsa Sport idi, ABS var, ESP yok araçta.
  • 3yıl önce ehliyeti ilk aldıgımda arabayı istemeyirek istop ettirdim ve yol ortasında kalmıstım. Tırın altında kalmaktan 15 sn ile anca kurtulmuştum, hızlıca çalıstırıp son anda geçtim, tır çok hızlıydı frene basmasına rağmen duramadı
  • Ankara ıkea önünde sağ şeritte giderken sağa iyice yanaşıp dörtlüleri yakan kamyonun yanından geçtiğim anda kamyon hareket etti ben arka tekerleri hizasındayken ileri doğru değilde direk sol yapıp hareket etti üzerime kırdı yani , ani fren yaptım aynama taktı eğer freni biraz geç yapsam arka tekerleri benim sağ tarafıma direk vuracaktı arkasından sellektör yaptım camdan elini çıkarıp orta parmağını gösterdi delirdim tabi ikea yı geçince mamak a doğru döndü bilenler için cengizhan mahallesindeki karakolu geçtik trafik var önüne kıramadım geçtim gittim rastgele bi sokağa girdim evime çıkacak yolu ararken birde baktım kamyonda bi yerde adres soruyo.Önüne çektim indim araçtan az önce el hareketi yapan şöför 'abi uykusuzdum kusura bakma yolllardayız garibanız' diyip durdu.Annem yanımda olduğu için biraz bağırdım çağırdım sadece ama arabama bindiğimde adam halen gülümsüyodu polisi arayıp ihbar ettim bilmiyorum ilgilendilermi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mendieta58 -- 6 Aralık 2013; 16:39:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kamil koç turizimde çalışıyordum ve ilk kez antalyaya gidiyordum. bucaktan sonra servis yaptım ve tam çubuğa girerken işim bitti. arkada koridorda duruyordum. yağışlı havada birden bi ford cargo kayarak yanımızdan geçti. viraja hızlı girince kaygan yolda spin atmış. çubuk belinin sağı uçurum. kamyon soldan bize temas etseydi uçardık aşağı herhalde. neyse ki otobüsün önünden kayarak geçti ve yan tarafta devrildi. o da düşmeden kurtuldu. gidip genci içerden çıkarmıştık.

yine kamil koç yine antalya.. bu kez yolda kar ve buz var. bozüyükten sonra kütahya yoluna döndük. şoför zincir takmadı. polise yakalanmamak için aceleci davranıyordu otobüs de dolu. ben orta kapıdaydım. rampayı kaptırmış çıkarken sağlı sollu araçlar yolda kalmıştı. biz aralarından geçerken birinin kapısı mı açıldı ne olduysa şoför çarpmamak için sola hamle yaptı. otobüs kaydı. yol kenarında da toprak zemin var ama yoldan kaç metre aşağıda hatırlamıyorum. devrilme kaçınılmaz iken kenarda duran büyük bi tabela bizi kurtarmıştı. ona takılıp kaldık.

• Kimisi süpermene bağlasada çok faydalı bir konu bana göre.kendi kendime söylüyorum;uzun yola özellikle gidişli dönüşlü ise arabayla gitme,hız asla yapma,hız kurallarına harfiyen uy,kemer tak,elden geldiğince yol tutuşu iyi,freni sağlam,güvenli araç tercih et.

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Böyle bir ana maruz kaldığımı hatırlamıyorum. Hatırlarsam yazarım.

Hatırladım. Kia Sephia araba ile Küçükçekmece'den Avcılar yönüne doğru gidiyordum. Küçükçekmece köprüsünün üzerinde sol şeritte 70 veya 80 km ile giderken sağ şeritte hafif önümde giden araç aniden sol şeride girdi. Ben frenlere köküne kadar bastım. Korna eşliğinde araç spin attı. Sağ sol yaptı. En sağ şeride geçtiği anda arkamdan gelen 2521 sayı modeli olan Mercedes kamyon sephianın arka bagaj kapağına hafiften vurdu. Köşesi içeri göçtü.

Kontrolu sağladım. Durduk. Adam bir şeyin var mı diye sordu. Yok dedim. Ya nasıl geldin öyle önüme en sol şeritten en sağa dedi. ben de anlamadım dedim. Suç sende dedi. Dua et, araba daha sıfır ve damperi yok. O yüzden böyle durabildim dedi. Kamyonu alalı daha alalı 15 km olmuş. 15 km'deki araba ile bana kaza yaptırdın dedi.

Tamam, suç bende dedim. Ayrıldık oradan. Araba işyerinindi ve satışta olan bir arabaydı. Ben kullanırken arabaya müşteri gelmiş. Bagaj kapağı göçüğü yüzünden anlaşılan fiyattan biraz ucuza verdiler.

Zaten bahsi gecen konuda bir yasanmsliginiz olmasaydi sasardim. Ilk mesajinin ne kadar sasirtici olduysa da hemen ozunuze donmussunuz.

• Opel Corsa ile 2. viteste karlı yokuş aşağı inerken ön fren denemesi yaptım, abs güzel çalışıyor ve duruyor. El freni çeksem ne olur dedim ve çekince araç saat yönünde 180 derece döndü ve su kanalına düştüm. Arka tekerde yaz lastiği vardı. Kış lastiği olsaydı belki bu şekilde kaymazdı.
     Ölüme yaklaştığımız anları paylaşıyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Duster55 -- 6 Aralık 2013; 19:21:26 >
  • 17.09.2012 sabah saat 7.30 da sakaryadan yola cıktık 3 kişi iş için zonguldak çay cumaya gidiyorduk. bolu tünelini geçtikten sonra uykum geldigi için ilk tesiste mola verdim.. ben durunca yanımdaki arkadaş neden durdugumu sordu uykum geldi dedim geç ben kullanıyım dedi tamam dedim ve aracı ona verdim. yan tarafa geçtim ve gözlerimi kapattım..

tekrar gözümü açtıgımda acil serviste sedyede idim. başımı dikiyorlar ve kıyafetlerimi kesiyorlardı.. 30 sn gördüm sadece sonra tekrar gözüm kapandı.. tekrar gözümü açtıgımda yogun bakımda yatıyordum..... sağ uyluk ( femur ) , Sağ Kol (humerus ) sağ ön kol çift ( radius ve ulna ) kemiklerim sağ taraftan üstten 4. 6. 7. ve 8. kaburgam kırılmış, kırılan kaburgalarım akciger ve dalagımı zedelemiş ve iç kanamam vardı... başımda sol arka kısımda 7.5 cm x 5 cm genişliğinde bi kesik. anlımda ise 3 ayrı kesik vardı... sağ alt uyluk bolgesinde 17cm x 15 cm genişliğinde ölü doku ölü deri ve ölü kan efekti oluşmuştu...

5 gün yogun bakım. toplam 40 gün ortapedi , gögüs cerrahisi , plastik cerrahi , genel cerrahi servslerinde yattım yani toplam 45 gün hastahanede yattım... toplam 6 tane operasyon geçirdim....

olayıda olay yerine gelen trafik ekibinin raporuyla ögrendim.. resimde gördügünüz aracın sağ ön kısımında uyur vaziyette idim.. bolu çaydürt mevkisinde aracı kullanan şöför uyumuş ve önünde sağ şeritte seyreden tankere arkadaş çarpmış.... sonuç bu....

• Bayram ziyaretine giderken şehirlerarası yolda yapılan bir kaza ve geçirilen 7 saatlik ameliyat
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeVaLieR

17.09.2012 sabah saat 7.30 da sakaryadan yola cıktık 3 kişi iş için zonguldak çay cumaya gidiyorduk. bolu tünelini geçtikten sonra uykum geldigi için ilk tesiste mola verdim.. ben durunca yanımdaki arkadaş neden durdugumu sordu uykum geldi dedim geç ben kullanıyım dedi tamam dedim ve aracı ona verdim. yan tarafa geçtim ve gözlerimi kapattım..

tekrar gözümü açtıgımda acil serviste sedyede idim. başımı dikiyorlar ve kıyafetlerimi kesiyorlardı.. 30 sn gördüm sadece sonra tekrar gözüm kapandı.. tekrar gözümü açtıgımda yogun bakımda yatıyordum..... sağ uyluk ( femur ) , Sağ Kol (humerus ) sağ ön kol çift ( radius ve ulna ) kemiklerim sağ taraftan üstten 4. 6. 7. ve 8. kaburgam kırılmış, kırılan kaburgalarım akciger ve dalagımı zedelemiş ve iç kanamam vardı... başımda sol arka kısımda 7.5 cm x 5 cm genişliğinde bi kesik. anlımda ise 3 ayrı kesik vardı... sağ alt uyluk bolgesinde 17cm x 15 cm genişliğinde ölü doku ölü deri ve ölü kan efekti oluşmuştu...

5 gün yogun bakım. toplam 40 gün ortapedi , gögüs cerrahisi , plastik cerrahi , genel cerrahi servslerinde yattım yani toplam 45 gün hastahanede yattım... toplam 6 tane operasyon geçirdim....

olayıda olay yerine gelen trafik ekibinin raporuyla ögrendim.. resimde gördügünüz aracın sağ ön kısımında uyur vaziyette idim.. bolu çaydürt mevkisinde aracı kullanan şöför uyumuş ve önünde sağ şeritte seyreden tankere arkadaş çarpmış.... sonuç bu....

Geçmiş olsun hocam o araçtan sağ çıkmak gerçekten büyük şans

• quote:

Orijinalden alıntı: NewtonunKafasınaDüşenElma

Gelibolu-Eceabat yolu felaket yav, her yaz tatile giderken arabalı vapur nedeniyle Eceabat yolunu kullanıyorum. Yaklaşık 40 km virajlı ve özellikle çam ağaçları karşı yönü epey kapatıyor. Aniden karşınıza araç çıkabiliyor... Oranın insanları yola artık alıştığı için dediğin gibi 5-7 aracı birden solluyorlar. Bunlarda o dediğim yolun görüntüleri, Gelibolu - Eceabat yolu;

Gelibolu-Lapseki feribotunu kullanın. Lapseki-Çanakkale yolu duble yoldur. Tercih edilmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profurio -- 7 Aralık 2013; 0:14:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Arabayla hiç öyle ciddi tehlike atlatmadım..

Aşağıdaki videodaki gibi ufak tefek terslikler oluyor o kadar..
    Leventten tem sapağına biraz hızlı girmişim, araç arkayı saldı, düzelttik..

http://www.youtube.com/watch?v=QjPU-EJ6o18

Araba ne acaba

• .master . kullanıcısına yanıt
    sağolun hocam allah razı olsun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: alstublieft

quote:

quote:

Böyle bir ana maruz kaldığımı hatırlamıyorum. Hatırlarsam yazarım.

Hatırladım. Kia Sephia araba ile Küçükçekmece'den Avcılar yönüne doğru gidiyordum. Küçükçekmece köprüsünün üzerinde sol şeritte 70 veya 80 km ile giderken sağ şeritte hafif önümde giden araç aniden sol şeride girdi. Ben frenlere köküne kadar bastım. Korna eşliğinde araç spin attı. Sağ sol yaptı. En sağ şeride geçtiği anda arkamdan gelen 2521 sayı modeli olan Mercedes kamyon sephianın arka bagaj kapağına hafiften vurdu. Köşesi içeri göçtü.

Kontrolu sağladım. Durduk. Adam bir şeyin var mı diye sordu. Yok dedim. Ya nasıl geldin öyle önüme en sol şeritten en sağa dedi. ben de anlamadım dedim. Suç sende dedi. Dua et, araba daha sıfır ve damperi yok. O yüzden böyle durabildim dedi. Kamyonu alalı daha alalı 15 km olmuş. 15 km'deki araba ile bana kaza yaptırdın dedi.

Tamam, suç bende dedim. Ayrıldık oradan. Araba işyerinindi ve satışta olan bir arabaydı. Ben kullanırken arabaya müşteri gelmiş. Bagaj kapağı göçüğü yüzünden anlaşılan fiyattan biraz ucuza verdiler.

Zaten bahsi gecen konuda bir yasanmsliginiz olmasaydi sasardim. Ilk mesajinin ne kadar sasirtici olduysa da hemen ozunuze donmussunuz.

Yalan söyleyen senin gibi olsun. Yaş 44, yaşanan yer de istanbul olunca daha çoook olay yaşarsınız. Merak etmeyin. Ayrıca bu mesajınızla siz de özünüzü belli etmişsiniz. Tebrikler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 7 Aralık 2013; 10:03:18 >

• MOVISTAR kullanıcısına yanıt
    @MOVISTAR araç accent era..
    Aynı virajda genç bir arkadaşım dobloyla bariyerlere girdi..

bu arada bir anım geldi aklıma..
    sene 99 falan.. Baltalimanı-armutlu arasına henüz yol yapılmamış, oraların köy gibi olduğu zamanlar..
    yolun solundaki çeşmeye yanaşacağım.. karşıdan J9 minibüs geliyor..
    ulan ben sola yanaştıkça o da yanaşıyor, sola sıfır vaziyette hızla biribirimize yaklaşıyoruz, kafa kafaya girecez geri zekalı herifle..
    filmlerdeki gibi son anda sağa kırdım, o da kırsaydı yanmıştık..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 7 Aralık 2013; 11:24:11 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: .master

Varan 1: Yer İstanbul Ankara otobanı bolu tüneli sonrası.İnanılmaz bir yağmur yağıyor.Orta şeritten gidiyoruz önümüzde sol şeritte bir clio var .Kırmızı bir araba clioyu solllamak istiyor adam yer vermiyor.Kırmızı ortaya geçiyor ve bi anda clionun önüne kırıyor tam bu andada clio orta şeride geçmeye başlıyor.Önüne kırınca birden direksiyonu çeviriyor tabi bu anda yağmur bardaktan boşanırcasına devam ediyor ; birden kırınca araba savrulmaya başladı , yaklaşık 200 m civarı toparlayamadı biraz hızlı olsaydı kesin takla atacaktı ve yağmurlu olduğu ve bayram trafiği olduğundan biz ve arkamızdaki araçlarda kesinlikle duramayacaktı.

Varan 2:Yer Çanakkale'de Kabatebe feribot istasyonuna giderken bilenler bilir yol çalışması var iki yölü yol oluyor yani.Karşımızdan gelen bmw aynı anda 6-7 aracı birden sollamaya çalışıyor.Biz görüyoruz ancak etrafda kaçacak emniyet şeridi yok.Bmw nin kendi şeridine girme şansıda yok çünkü adam 3 ünü geçmiş o hızla araya giremez tekrar zaten girebileceği bir mesafede yok, frene basıyoruz bmwde mecbur gaza sonuna kadar kökledi.Aynı filmlerdeki gibi bir manzara oluyor eğer 50 metre daha mesafe olmasıydı direk kafa kafaya giriyoduk.Aynalar 10 cm daha olmazsa birbirine değerdi ki o hızlarda gerçekten çok kötü şeyler olabilirdi.Şu an böyle anlatıyorum ama o an gerçekten çok korkuyorsunuz.İki yönlü yolda 7 araba sollamaya çalışan insan evladına da sesleniyorum ; kendin ne halt yersen ye git duvara falan çarp ama milletin canını yakmazsın inşallah.

Uzun yol şöförlerine gerçekten Allah kolaylık versin.Trafikde her zaman dikkatli olmak lazım ancak uzun yolda 2 kat daha dikkatli olmak gerekiyor.Sizinde varsa böyle anlarınız paylaşalım.

eger saat gece 10 ve agustos 15 ıse hakkınızı helal edin :)

• WARNİNG kullanıcısına yanıt
    Yok hocam olay gündüz gerçekleşmişti ve ağustos değildi zaten :)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.