Şimdi Ara

Ölüme yaklaştığımız anları paylaşıyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
3
Favori
1.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Varan 1: Yer İstanbul Ankara otobanı bolu tüneli sonrası.İnanılmaz bir yağmur yağıyor.Orta şeritten gidiyoruz önümüzde sol şeritte bir clio var .Kırmızı bir araba clioyu solllamak istiyor adam yer vermiyor.Kırmızı ortaya geçiyor ve bi anda clionun önüne kırıyor tam bu andada clio orta şeride geçmeye başlıyor.Önüne kırınca birden direksiyonu çeviriyor tabi bu anda yağmur bardaktan boşanırcasına devam ediyor ; birden kırınca araba savrulmaya başladı , yaklaşık 200 m civarı toparlayamadı biraz hızlı olsaydı kesin takla atacaktı ve yağmurlu olduğu ve bayram trafiği olduğundan biz ve arkamızdaki araçlarda kesinlikle duramayacaktı.

Varan 2:Yer Çanakkale'de Kabatebe feribot istasyonuna giderken bilenler bilir yol çalışması var iki yölü yol oluyor yani.Karşımızdan gelen bmw aynı anda 6-7 aracı birden sollamaya çalışıyor.Biz görüyoruz ancak etrafda kaçacak emniyet şeridi yok.Bmw nin kendi şeridine girme şansıda yok çünkü adam 3 ünü geçmiş o hızla araya giremez tekrar zaten girebileceği bir mesafede yok, frene basıyoruz bmwde mecbur gaza sonuna kadar kökledi.Aynı filmlerdeki gibi bir manzara oluyor eğer 50 metre daha mesafe olmasıydı direk kafa kafaya giriyoduk.Aynalar 10 cm daha olmazsa birbirine değerdi ki o hızlarda gerçekten çok kötü şeyler olabilirdi.Şu an böyle anlatıyorum ama o an gerçekten çok korkuyorsunuz.İki yönlü yolda 7 araba sollamaya çalışan insan evladına da sesleniyorum ; kendin ne halt yersen ye git duvara falan çarp ama milletin canını yakmazsın inşallah.

Uzun yol şöförlerine gerçekten Allah kolaylık versin.Trafikde her zaman dikkatli olmak lazım ancak uzun yolda 2 kat daha dikkatli olmak gerekiyor.Sizinde varsa böyle anlarınız paylaşalım.

• ilk beyaz saç telinizin ya da sakalınızın çıkması.
  • Gelibolu-Eceabat yolu felaket yav, her yaz tatile giderken arabalı vapur nedeniyle Eceabat yolunu kullanıyorum. Yaklaşık 40 km virajlı ve özellikle çam ağaçları karşı yönü epey kapatıyor. Aniden karşınıza araç çıkabiliyor... Oranın insanları yola artık alıştığı için dediğin gibi 5-7 aracı birden solluyorlar. Bunlarda o dediğim yolun görüntüleri, Gelibolu - Eceabat yolu;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elma -- 5 Aralık 2013; 13:34:59 >

• Geçtiğimiz kurban bayramı memleketten dönüyoruz. Gerede'ye 30 km felan var felaket bir sis ve yağmur var. 50 km ile ancak gidiyoruz yolda ışık yok yol çizgileri bazen var bazen yok. Bir yere geldim çizgi yok dümdüz gidiyorum bir baktım yol ayrımındaki bariyere 10 m ya var ya yok. Allah'tan yavaş gidiyordum yoksa kafadan bariyerlere girmiştim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesajım olsun akşam yazıcam
  • Böyle bir ana maruz kaldığımı hatırlamıyorum. Hatırlarsam yazarım.
  • Ne kadar oldu hatırlamıyorum ama köyümüzden dönüyoruz. Arabada 5 kisiyiz. O gün cok yorgunum babama sen sür dedim. Aksam 10 gibi yola çıktık. Yol bakımı nedeniyle yol gidiş gelişe düştü.

Ben ön koltukta yolu takip ediyorum babamla sohbet ediyoruz. Yol bize göre sağa doğru viraj alıyor, yolda aydınlatma yok. Virajli oldugundan karşıdan gelen aracın arkasından gelenleri de görebiliyoruz. Baktım babam saga yanaşıyor dedim noluyoruz.

O an birden 'Vay şerefsiz' dediğini duydum babamin ve iyice saga yanaştık şarampole dogru gidiyoruz. Yanımızdan o hızla bir arac gecti. 3 ümüz çift şeritli yoldan yan yana geçtik. Babam o heyecanla selektör atarken farlari kapattı önümüz simsiyah oldu. Hemen refleksle geri açtı ve toparladı aracı.

Meğer karşıdaki arac sollamaya cikmis ama ben farketmemişim. Babama aracı ben sürüyor olsam kafa kafaya girmiştim dedim.

Gercekten her iste bir hayır var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yakacık tan akşam Kadıköy e dönerken yolu şaşırıp otoyol yada bağlantı yoluna girmişim.evede geç kaldığım için hız yaptım ve 160-170 civarında giderken önümde Kangal büyüklüğünde ölü bir köpek çıktı.ilk anda ortalamayı düşündüm ama ya korktum yada fırsat kalmadı herhalde sağ tekerlekler le üstünden geçtim.araç hafif sendeledi ama frene basmamam ve direksiyonu sert tutmamdan dolayı atlattım.dahada o hızlara çıkmam

• Adana golunun virajli yollarinda sevdigim sarki cikmis, yardiriyorum.Yol da cok guzel bir yoldur, viraji bol.

Son viraja cok hizli girdim, korkumdan frene bastim salak gibi.Frene basinca araba viraji duzgun alamadi, karsidan da mavi bir nissan geliyordu.Kafa kafaya girecektik ama hem o hem benim gayretimle yalayip gectik.

Cok utanirim hala bu olaydan, adamlarin canini tehlikeye sokmustum resmen.

• ilk arabam ve ilk şarampolüm :) heyt be palio mu özledim. ( % 100 benim hatam ve kendimden utanıyorum :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkmenson -- 6 Aralık 2013; 0:23:37 >
  • e 5 te kartal yönüne doğru ilerliyoruz saat gece 1 civarı.bostancı köprüsü altına girmemle ortalığı toz duman kaplaması bir oldu.sol şeritte ilerliyorum görüş mesafem 0.o an durana kadar frene bastım.meğer sağ şeritteki hafriyat kamyonunun lastiği patlamış. usta şöför diyemiycem acemlik de diyemiycem.önümde araca çarpmamamın tek sebebi Rabbimin korumasıdır.ertesi gün sadaka verdim.ama eve gidene kadar (yakacık)kendime gelememiştim(k)
  • Arabayla hiç öyle ciddi tehlike atlatmadım..

Aşağıdaki videodaki gibi ufak tefek terslikler oluyor o kadar..
    Leventten tem sapağına biraz hızlı girmişim, araç arkayı saldı, düzelttik..

http://www.youtube.com/watch?v=QjPU-EJ6o18

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Temmuz 2013 kuşadası - söke yolu, bir kaç güzergah mevcut, bilenler için Ağaçlı güzergahından gidiyorum.
    araç 2001 1.4 palio (klimalı
    yol yapım çalışması var sağ tarafa mıcır dökmüşler, 2 araba yan yana geçebiliyor ancak fazla sağa kayarsanız mıcıra girmeniz işten bile değil. karşıdan gelen hatalı sollama yaptı, ya kafadan çarpıcam ya da mıcıra giricem, mıcıra girer ve sola savrulursam uçurumda parçamı bile bulamazlar. hızım 80 civarı o kadar kısa sürede nasıl düşündüm nasıl uyguladım bilmiyorum ama mıcırın az olduğu yere burnumu sokup sadece aracın arkasını mıcıra kaptırdım. o sırada elim viteste hazır arkayı kaptırdığım an vites düşürüp araç arkayı savurmadan hızlanıcam ve arkayı toparlıycam diye planladım kafamdan. o bir kaç saniye içinde tek elle o direksiyona nasıl kontra verdim, diğer elimle nasıl vites düşürdüm o gazı debriyajı nasıl ayarladım hatırlamıyorum. ancak herşey bittiğinde kendimle gurur duymuştum.

• Kamyonlarla karsilastigim heran .

• Az önce. Şile otobanındayım. Çekmeköy'den Ümraniye'ye geliyorum. Önümde üzerinde 6 tane VW araç taşıyan bir tır. Nerden baksanız kafasıyla birlikte 20 metre var. Ben orta şeritteyim, hızım 80 km/h. Sabit, artmaz. Sağ taraftan geldiğini gördüm bu tırın. Ama nasıl yardırmış geliyor, anlatamam. SAW filminden fırlamış gibi. Öyle bir sallanıyor ki kafası ben dikiz aynasından görüyorum.

Ardından iyice yaklaştı, tam yanıma geldi. Fark ettim ben bir şeyler olacak yani çünkü hızı nereden baksanız en az 110 km/h civarı. Tam benim sağımdan geçti, benim araç bittiği an direksiyonu bir anda önüme kırdı. Orta şeride attı kendini. Ardından en sol şeride geçti ve 2-3 saniye sonra tekrar en sağ şeride geçti. Tam en sağ şeride geçerken arkası bir savurdu, oof oof. Dedim aha bütün tok kapılar üzerimize devrilecek ve ezilerek can vereceğiz Frene asıldım, neredeyse önüme devrilecekti. Korna-selektör-fren sesleri hepsi birbirine karıştı. İleride 2-3 araba tırı durduracaktık, bakışlarımızla anlaştık neredeyse. Sonra ilk yol ayrımından ayrıldı. Tabii önünü kesmemiş olsakta arkasından yolladığımız küfürler

• djoz kullanıcısına yanıt
    Çok pistir burası yokuş aşağı kaptırır gelirsiniz. Bir de sağdan soldan sıkıştıran. Özellikle arkama yapışıp, sıkıştırarak gelenlere özellikle bazen rastgelen kutudan esinlenerek imal edilmiş hafif ticarilere "birazdan önünde ben olduğum için dua edeceksin artist" naraları atarak aldığım bir çıkıştır. Tabi ben yeteri kadar yavaşlattığım için arkamdaki o çıkışı güvenle aldığının farkında değildir ama olsun şanslı gününde olduğu kesindir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Arabayla hiç öyle ciddi tehlike atlatmadım..

Aşağıdaki videodaki gibi ufak tefek terslikler oluyor o kadar..
    Leventten tem sapağına biraz hızlı girmişim, araç arkayı saldı, düzelttik..

http://www.youtube.com/watch?v=QjPU-EJ6o18

O bağlantıyı ben de çok kullanırım. ama ilk girdiğimde bu kadar keskin oldugunu son anda farkedip hızımı hemen azaltıp sizin gibi zor durumda kalmaktan kurtardım. tabi bunda gece yolcugunda denk gelmesi kazayı önledi çünkü farlar sayesinde yolun durumu çok daha kolay anlaşılıyor. Bunun dışında o viraj yolun gidişatına oranla çok tedbirsizce ve keskin yapılmış kanımca.

• quote:

Orijinalden alıntı: erkmenson

ilk arabam ve ilk şarampolüm :) heyt be palio mu özledim. ( % 100 benim hatam ve kendimden utanıyorum :))

Neyse ki ucuz atlatmışınız, kendinizden utanmanıza gerek yok herkes aynı duruma düşebilir. Geçmiş olsun, aynı şekilde tüm arkadaşlara geçmiş olsun. Umarın böyle olayları bir daha hiç yaşamayız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elma -- 6 Aralık 2013; 1:01:30 >

• nk061 kullanıcısına yanıt
    Bunu da yazayım o yol çok tehlikeli. Millet yolun kaldıramayacağı hızlarda basıyorlar. Bir de neyine güvendiği belli olmayan ticari araçlar. Yavaş gitseniz bir türlü, hızlı gitseniz bir türlü. Yavaş gidince arkadan höldür höldür gelen canavarlaşmış araç sürüsü, gazlayıp uzayıp gitseniz bu sefer yolun fiziki şartlarının elverişli olmaması.

Bu yola hız kesiciler koymalılar. Özellikle Nevzat Demire yaklaşırken sol döne ve ters eğimi sert virajda. Şimdiye kadar 5 kere geçtim bu yoldan 1inde yağmurlu bir günde kaza gördüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MesutO

Çok pistir burası yokuş aşağı kaptırır gelirsiniz. Bir de sağdan soldan sıkıştıran. Özellikle arkama yapışıp, sıkıştırarak gelenlere özellikle bazen rastgelen kutudan esinlenerek imal edilmiş hafif ticarilere "birazdan önünde ben olduğum için dua edeceksin artist" naraları atarak aldığım bir çıkıştır. Tabi ben yeteri kadar yavaşlattığım için arkamdaki o çıkışı güvenle aldığının farkında değildir ama olsun şanslı gününde olduğu kesindir.

+100
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.