Şimdi Ara

Öldürülmek üzereyim (64. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.597
Cevap
43
Favori
275.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
158 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Twitter'da bununla alakalı twit atmıştım. Baya paylaşıldı. Bu sayede Cumhurbaşkanlığı iletişim merkezi ve birçok haber kanalından mesaj geldi. İletişim bilgilerini benimle paylaşırsan ilgili arkadaşlara ileteceğim.
  • Medyadan dönüş yapan oldumu hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klik -- 24 Mayıs 2017; 12:38:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son durum nedir ?

Savcılık yada polis ekstra bi girişim yaptı mı ?
    Bu pislik lağım farelerini içeri tıkmazlarsa onların adaletine tüküreyim. Enaz 20 sene ceza almaları lazım. çürüsün gitsin pislikler
  • quote:

Orijinalden alıntı: pesci09

Ayrica beni polisi sevmek zorunda degilsiniz. Biz gorevimizi vatanimizin butunlugu icin yapıyoruz. Sevenine de sevmeyenine de yardima gideriz. Bizlerin burada ne sartlarda yasadigimizi bilmeden yorum yapiyorsunuz 2 senede bizzat 3 teror olayı yasadim ben. Hanginizin umrundaydi. Doguda olanlar hanginizin umrunda sizin icin sehitler sayilardan ibaret dimi.

gerçek vatansever, vatanı için çalışan insandır. vatan derken iktidardaki partiyi kastetmiyorum. vatan bir partiden ibaret değildir. vatan topraktır, vatan insanlardır, vatan ülkenin sahip olduğu malvarlıklarıdır, vatan ormanlardır, vatan doğadır, vatan bu ülkenin içindeki her şeydir.

evet, konuda yazıldığı gibi bu ülkede tüm gün sandalyesinde boş boş oturmayan ve çalışkan, vatanını gerçekten önemseyen insanlar da var. ama görüldüğü gibi adamın arabası kurşunlanıp tehdit edildiğinde devlet sisteminin çalışmadığını ve yardım bulabilmek için donanımhaber ve ekşisözlük gibi yerlere ulaşmak zorunda kalıyor.
    "sevenine de sevmeyenine de yardıma gideriz" demek kolay. bir hırsızla veya bir mafyayla karşılaştığımda yardım etmiyorsa, neyleyeyim o polisi ben?

herhangi bir ülkede yaşayan bir vatandaş için en önemli iki meslek, doktor ve polistir. bireyin varlığının devamını sağlamak bu iki konumda çalışanların görevidir. parmağım kanadığında bile ölmemek için doktora giderim, ve benim hayatta kalmamı o sağlar. en ufak bir sürtüşmede bile polise giderim, ve güvenliğimi sağlamak yine onun görevidir.
    yani tabii ideal bir devletten bahsediyorum burada. olması gereken bu.

ama senin gibi insanlar "vatanın bütünlüğü" yalanı altında iktidar partisi savunuculuğu yaptığında, çoğu polisin işini savsakladığını ve bu konuda da bir denetim olmadığını görüyoruz. kapıma hırsız dadanıyor, polisi arıyorum, 3 gün sonra geliyor. arabamı kurşunluyorlar, polisi arıyorum, "mesajınızı aldık, biz sizi ararız" diyor.
    kolum koptuğunda 10 gün sonraya randevu veren doktora güvenmemi mi bekliyorsun?
    hastanede bile acil servis önemliyken, polisin de aynı özveriyle çalışmasını istediğimizde de gelip bize "ama teröristleri öldürüyorlar, doğuda öldürüyorlar, terörist öldürdüler" diye boş şehit edebiyatı yapıyorsun.

daha geçen gün yaşandı. akp'ye karşı protesto yapıyor diye, ankara'nın ortasında, kızılay'da, kadının birisini yaka paça tutukladılar. sonra da zararsız bir heykelin etrafını polis barikatıyla çevirdiler. başka biri eylem yapamasın diye.

ben yıllardır ankara'da yaşıyorum. kızılay'da eğitim gördüm, kızılay'da yaşadım, kızılay'ı iyi bilirim. her haftasonu orada eylem olur, polisler ellerinde mp5'lerle kalkanlarla hazır beklerler. son yıllarda güven park'ta sabit bekleyen bu tip polisler koydular zaten. her an oradalar.
    bu polis gücünü sıradan vatandaş olarak tepemizde hissediyoruz (gerçi ankara'daki bombalamalara ve ölümlere bir faydası olmadı), ama bu konuyu açan kişiye kurşun yağdıran mafyayı bulup mahkemeye götürmek için şu polislerden 10 tanesini yollayamazlar mıydı?

karakola gittiğimizde güvencemiz olamıyorsa, polise nasıl bir sevgi/saygı duymamızı bekliyorsun? hırsıza, mafyaya, silahlı saldırganlara karşı bizi korumuyorsa, sadece sistemin devamı için uğraşıyorsa, bana ne bundan? sistemden bana ne? bana faydası olmayan sistem hiç olmasın daha iyi. hepimiz silahlanalım, orta çağ gibi kendi güvenliğimizi kendimiz sağlayalım. bu mudur istediğiniz?

bir vatan üstünde bir devlet varsa, bu devletin devletliğini göstermesi lazım. bana "doğuda terörist öldürdük" diye vaazlarla gelme. insanlar sırf laf olsun diye "vergi veriyoruz" demiyor. devlet, aldığı verginin karşılığını vermekle yükümlüdür.
    ben bir vatandaş olarak sorumluluklarım vardır. devlete karşı sorumluluklarım.
    aynı şekilde devletin de bana karşı sorumlulukları vardır.
    bu bize taaa ilkokul hayat bilgisi dersinde öğretilmişti. yani burada çok komplike bir şeyden bahsetmiyorum. en temel vatandaşlık konuları bunlar.
    gelip de insanlara "sen kimin vergisini veriyorsun" diye çıkışma hakkın yok.

vatandaşın verdiği verginin karşılığı, devletin kitabına göre hizmet etmesidir. kimse burada sırf vergi veriyor diye çifte standart veya torpil beklemiyor. düzgün hizmet bekliyor. hırsız evimi soyup gittikten saatler sonra gelen polis, "ama doğuda terörist öldürüyorlar" denilerek savunulamaz.

bunları, burada insanlara çıkışıp onlarla rekabet etmene yönelik yazdım.

• Şu konu için kamuoyu oluşturulup , yaşanılan gelişmelere balktığımda bir yandan seviniyor bir yandan sinirleniyorum.

Sinirlendiğim mevzu şu yani illa bu tip konuların çözüme gitmesi için bu şekilde mi olması gerekiyor ? Sadece bu konu için değil ülkedeki her alanda her konunun çözüme gitmesi için twitter kampanyaları yok challenge imza kampanyaları vs.. ya kardeşim yetkililerin kendi aklı fikri yok mu ? Dürtmeden işini yapamıyorlar mı ? illa kamuoyu tepkisi mi olması gerekiyo illa küfür mü yemeleri gerekiyo ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: agtr

quote:

Orijinalden alıntı: ARYEKE

Memlekette suçun cezası yok. Adam vuran 4 ayda denetimli serbestlikle salınıyor. Hızla vahşi batı olma yoluna doğur gidiyoruz. Gücü yeten yetene.

Sen de iyice Texas yapmışsın memleketi

Haber bugünün

mobil.hurriyet.com.tr
    Ankara'da maganda dehşeti! Kurşun yağdırıp terör estirdiler...
    http://mobil.hurriyet.com.tr/son-dakika-ankarada-maganda-dehseti-kursun-yagdirip-teror-estirdiler-40467783

Yaşadığım yer, dün akşam oradan geçtim gülüyoruz ağlanacak halimize.

• quote:

Orijinalden alıntı: lordumsen

Cok sagolun. Telefondan hizli yaziyorum turkceyi katlederek kusura bakmayin.

Arkadaslar kisa bir ozet. Ifadede adi gecmeyen 3. Sahis saklanmaya calisildi. Karsi taraf sucsuz birini ortaya atmis muhtemelen ilk olayda ikimizdik diye. Fakat ben isim vermedigimden arada tehsis edemeyecegim sanildi galiba.Bende bugun 3. Kiside var sahislarin adlarini bilmiyorum diyince. Adi belli olmayan 3. Sahista baska suctan yakalanmis. ( bu sahis cezaevinden yeni ciktim kafadina sikıp geri gircem diyen gercektenden sartli salinan biri)Bana saldiran bicakla kosanlardan birisi buydu. Sucsuz getirilen elendi. Suan ortada kayip bir ogul daha var. Yani bana saldiran diger sahis hala yakalanmadi. Bu arada videoda belirttigim babada yakalandi. O saldirmamisti hakaret ve tehdit vardi.

Hocam kaç gündür takip ediyorum konunuzu, adınıza sevindim açıkçası ama imkanınız varsa o evden taşınmanızı tavsiye ederim size. Daha sonra da sıkıntı çıkmasın diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: shifisitert

quote:

Orijinalden alıntı: mistakilla

quote:

Orijinalden alıntı: shifisitert

quote:

Orijinalden alıntı: mistakilla

Gaza gelmeye deymez. Kimseyle uğraşmaya deymez burası Türkiye, farkında olmak lazım. Hele bir de çoluk çocuk varsa yaptığın şey, şu durum gerçekten çok saçma, yanlış yapıyorsun. Yaşadığınız ülkeyi bir türlü çözemediniz inşaatçı adamla uğraşılır mı arkadaşım ya kusura bakma ama sendeki de cesaret :) baba olma bilincine henüz ulaşamamışsın. Hakkını aramak falan değil olay hak aramak istiyorsan adaletin olduğu işlerin tanıdıkla yürümediği bir ülkede yaşamanı tavsiye ederim. biraz akıllı olalım.

ne dıyon sen ya.. Adam hakkını korumus, çocuklarının hakkını korumus, senın bıle hakkını korumus.. Napsın cocugum var dye sessiz kalıp yarın cocukları buyudugunde onlarda mı tırsak olsun. Şerefsiz mı yasayalım kardeşim. İnsanlıktan mı cıkalım?

Konu tırsaklık değil hala anlamıyorsunuz ne yazık ki :)

Muhattap olmaya deymeyecek adamın seviyesine inmek size daha uygun geliyorsa, insan hayatı nedir bilmeyen insan hayatına zerre kadar değer vermeyen, barzo, yobaz, cahil, tabiri caizse bu tip davarlarla dalaşa girmek size daha cazip geliyorsa, buyurun ölün siz çocuğunuz da babasız büyüsün veya eşiniz başkasıyla da evlenir zaten 2 seneye unutulursunuz. Ama çocuğunuz tırsak olmaz o var, babasız büyüyen, sevgiden yoksun sorunlu bir serseriye dönüşür.

Ölmeyi bayılmak sanıp gelip burada ahkam kesmeyin tırsma mırsma falan. Geberir gidersin seni vuran adamı da 2 sene sonra salarlar veya birine parayı verirler seni vuran içeri bile girmez başkası onun yerine girer yatar. Size her şey çok basit geliyor galiba.

Türkiye'de yaşayıp da hala hak aramakdan bahsediyorsunuz vallahi gülesim geliyor artık.

Senin mantigina gore sehiter bosa sehit oluyor o zmn. Ha dagdaki terorist ha sehirdeki. Fark varmi bu olaylarda

Kardeş ne alakası var şehitlik ayrı bir konu şehir magandalığı ayrı. Ülken vatanın için ölürsün orada koruduğun şey toprağın bayrağındır ve senden başka desteği zaten yoktur onun kişisel olarak onu korumak görevindir koruyamazsan da uğrunda ölürsün zaten var olmanı sağlayan şeydir o. Burada konu farklı, saçma sapan şeylerle şehitliği bir mi tutuyorsun etme eyleme :)

• lordumsen L kullanıcısına yanıt
    İyi haber.Cesaretinizden dolayı sizi kutluyorum.İşin peşini bırakamayıp bu şerefsizlere gereken dersin verilmesi için elinizden geleni yaptığınızdan dolayı.
  • İHtiyacınız olan şey alttaki gibi arkadaşlar
  • mistakilla kullanıcısına yanıt
    Başkan iyi demişsin ama bu şehadet olayın da mertebesi var. Bu abimiz de eşini ve çocuğunu korumaya çalışıyor. Bu uğurda ölürse şehit olur. Bak mesela Özgecan Aslan için de şehittir diyen çoktu. Tabi senin verdiğin örnekte ki vatanı koruyan şehit ile bu abimiz gibi olan şehitin arada mertebe farkı var. Yani sadece vatanı için vefat edene şehit denemez. Mesela ilim talebesi ölünce de şehit sayılır. İlim talebesinin sarf ettiği mürekkep şehit kanı gibidir mesela . İşte İslamın ilme bilme verdiği değer.

• Kürt olduklarını nereden biliyorsunuz hocam? Varsayım mı yoksa gerçekten öyle mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Viktor R3znov

Arkadaşlar birkaç sayfa öncesinde de yazdım. Twitter'dan bir gazeteci arkadaş benimle iletişime geçti, cep numarasını istiyor. Röportaj yapmak istiyormuş.

Gerçekten yardımcı olacak birileri lazım.O gazeteci kendi ekmeğine bakıp haber kovalıyor haberi yapıp toz olacak arkdaş yine yalnız kalacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi riaz -- 24 Mayıs 2017; 14:10:31 >
  • Arkadaş videoların birinde tiplerinden nereli oldukları belli zaten gibi bir şey diyor ve genelde bu işleri yapanların (inşaat ve mafyatik çakallıklar) kimler olduğunu düşünüp parçaları birleştirince kuşkusuz ne oldukları ortaya çıkıyor kardeşim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rapstar338

Başkan iyi demişsin ama bu şehadet olayın da mertebesi var. Bu abimiz de eşini ve çocuğunu korumaya çalışıyor. Bu uğurda ölürse şehit olur. Bak mesela Özgecan Aslan için de şehittir diyen çoktu. Tabi senin verdiğin örnekte ki vatanı koruyan şehit ile bu abimiz gibi olan şehitin arada mertebe farkı var. Yani sadece vatanı için vefat edene şehit denemez. Mesela ilim talebesi ölünce de şehit sayılır. İlim talebesinin sarf ettiği mürekkep şehit kanı gibidir mesela . İşte İslamın ilme bilme verdiği değer.

Hocam Allah akıl da vermiş kullan demiş. Benim anlatmaya çalıştığım olay bu. Tekrar söylüyorum konu çoluğu çocuğu korumaksa bu tip 1 kişiye 100 kişi gelen davarlarla dalaşa girmek mantıksız bir harekettir şayet seni arkalanacak birileri senin için de gelecek birileri yoksa bunu yapmak akıl karı değildir gerçekten. Yani bilmiyorum polis size hiç yapabileceğimiz bir şey yok şuraya gidin dememiş sanırım :) Şuraya gittiğinizde de bizim de yapabileceğimiz bir şey yok bir de oraya gidin de dememişler hala adalete inancınız var bunu görüyorum. Yoksa ben de istiyorum inanın ki sizin istediğiniz gibi olsun çözülsün olaylar :) Ama insan hayatına zerre değer verilmeyen bir memlekette yaşadığımızın farkında değilsiniz sanırım bir çoğunuz. Avrupaya gotu boklu bulgaristana dahi bir kez gittiğinizde bunu fark ediyorsunuz. Orada yaya geçidine daha ayağını deydirmeden 100 metre öteden gelen araba duruyor burada sen kaldırımdan giderken adam arkadan minibüsle gelip üstünden geçiyor varın siz düşünün gerisini :)

• Geçmiş olsun hocam. Büyük bir badire atlatmışsınız. Böyle tipleri öldürmenin cezası olmamalı. Gideceksin takır takır saydıracaksın bu ne idüğü belirsiz tiplere. İyilik yapmış olursun. Karakol'un yaptığı da bir ayrı rezillik. Bu ülkede anca insanlar canından olunca eyleme geçilir. Size tavsiyem, olay çözüldükten sonra yine de ev değiştirmeniz. Kalmayın orada.
  • Bunlar hırs mırs yapar, bence evi değiştir abicim sen. Değmez risk almaya, seninsede sat git

Yada daha büyük birine gideceksin, bunlar yancı it köpek sürüsü. Bunların dilinden anlayan daha babası öttürür bunları, süt dökmüş kediye dönerler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Fox -- 24 Mayıs 2017; 14:56:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fiyaka1903

Arkadaş videoların birinde tiplerinden nereli oldukları belli zaten gibi bir şey diyor ve genelde bu işleri yapanların (inşaat ve mafyatik çakallıklar) kimler olduğunu düşünüp parçaları birleştirince kuşkusuz ne oldukları ortaya çıkıyor kardeşim.

Anladım hocam teşekkürler.

• Yani en büyük hatayı türkiye gibi biryerde konuşarak iş çözmeye çalışarak yapmışsınız.
    Aklınızda bulunsun bir daha böyle durumlar olduğunda direk şikayet edin. Anonim kalma ihtimaliniz yüksek. Bu adamlarla ne diye muhattap oluyorsunuz ki.
    Çünkü eğer muhattap olursan, konuşursan adam eşine çocuğuna küfür ediyor seni girdaba çekiyor.
  • Arkadaslar twit atmissiniz Cumhurbaskaligindan donus oldu

• 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.