Kitap alırken sayfa sayısı önemli midir sizin için ?
Kalın olduğu için vazgeçtiğiniz kitap oldu mu ? Veya ince olduğu için basit bir kitap olarak gördüğünüz ve almadığınız ?
Benim şimdiye kadar olmadı ama ister istemez açıp bakıyorum kitap kaç sayfa diye
Kitap alırken daima kaç sayfa olduğuna bakarım ama meraktan.Asla bir kitap çok ince olduğu için basit bir kitap olarak görmedim.Önemli olan kitabın konusunun ilgimi çekmesidir.Eğer konuyu beğenmezsem kitabın 10 sayfa ya da 1000 sayfa olması bir şeyi değiştirmez.
Kitap alırken meraktan bile bakmam ama kitabı bitirdikten sonra keşke daha kalın veya daha ince olsa dediğim kitaplar olmuştur
Ben de meraktan bakarım ama onun dışında garip bir huyum var; 200-250 sayfa olan kitapların 15 veya 15'ten birazcık daha pahalı bir fiyata satıldığını gördüğüm zaman alacaklarım listesinde olsa bile o parayı vermeye acıyorum. Çünkü ben o kitabı maksimum iki günde bitirebilirim. Konuya dönersek eğer, kitabın sayfa sayısı önemli değil, kalın olması korkutmaz beni ama kalın olsun diye kalın olan, bir türlü akmak bilmeyen, uzatılmış hissi veren kitapları da sıkıcı bulurum. Ama onun dışında misal Taht Oyunları'nı okuyorum, 850 sayfa kitap; daha yarısını okudum ama bir kitap kalın olacaksa böyle olsun arkadaş. Bir sayfasında bile baymıyor, okuyucusunu asla "ne zaman bitiyor lan bu" düşüncelerine itmiyor. Önemli olan kitabı kalın yapıyorsan da onunla eşdeğer akıcılığı sağlayabilmektir bana göre.
Genel olarak önemli değil sayfa sayısı korkutmaz beni.
Klasiklerde sayfa sayısı önemli benim için kısaltılmış kitapları sevmiyorum bir yanda 450 sayfalık bir yanda 800 sayfalık hali varsa 800 olanı alırım ki genelde Can,İletişim ve İş bankası kısaltmadan yayınlıyor arada önemli fiyat farkı olsada orjinaline sadık kalmaya çalışıyorum Fakaat mesela şu an elimde karamazov kardeşler var 1000 küsür sayfa onu okumaya başlasam en hızlı halimle bile en az 10 gün sürcek diğer kitaplarda kalmasın aklım önce inceyi okyayım derken kitap öyle rafta kalıyor psikolojik baskısı yok değil
Alacağım kitabın sayfa sayısını hiç bakmam, meraktan çatlasam,kitabın kaç sayfa olduğunu bittiğinde öğrenirim, öyle bir huyum var. Bence kitabın kalınlığı bakış açımızı değiştirmemeli. Bazen içindeki bir cümle dahi yeter okumak için.
Genel kanının tersinde bende "ince kitap" fobisi var. Ancak son aldığım ve 300'den sonra bunaldığım kitaplardan sonra bence 200-300 sayfa ideal. Tabi kurgusu ve yazarı da çok önemli.
arkadaşlar dediklerine katılıyorum, sayfa sayısı önemli değil, önemli olan sana sonunda ne kattığı.
Önemli değil.Kitap elime yapışsın yeter.
Sayfa sayısına paralel fiyat da arttığı için etkiliyor. Ayrıca 400 den fazla pek okumadım şimdiye kadar
Aşırı kalın kitapları almamaya özen gösteriyorum.
ben çok sayfa olan kitaplari daha erken bitiriyorum . Mesela geçen elime 150 sayfalık bir kitap aldım arkadaş normalde çok sayfalı bir kitabı elime aldığımda 100sf dan aşağı okumam ama kitap 150 sf olunca 20 sayfa 20 sayfa okuyorum okuyasim gelmiyor . O yüzden kalın kitaplar tercihimdir .
Ne kadar kalın olursa öğrenilecek o kadar şey olur diye bakıyorum ben :)
Önemli olan içerik ama şimdi 10 sayfalık kitaba para vericek kadar salak değilim hocam.
300-400 sayfa aralığı benim için ideal 500 ve sonrasını okumayı tercih etmiyorum
konusu beni içine aldıysa kaç sayfa olduğunun önemi yok... safya sayısı çok diye hiç bir kitabı yarıda bırakmadım
kitabın sayfasına bakmam içerik önemli konu akıyosa , ktaba sardıysam sayfa sayısı farketmez
sayfa sayısı önemli değil içerik önemli
20-30 sayfadan ibaret kitaba cok ovulmemisse baslamam
Sürüklüyorsa bence pek bir önemi yok ama yinede 300 sayfa altındakiler basitmiş gibi geliyor...