Şimdi Ara

ÖĞRETMENLERE YAZIN MAAŞ ÖDEMEMEK(EKŞİ'DE AÇILAN KONU) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
581
Cevap
2
Favori
13.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • asgari ucretle calisanda kpssden derece yapsin ogretmen olsun tutan mi var . alt kesimi yukari cikaracaginiza orta kesimide alta cekiyorsunuz . sonra agliyosunuz asgari ucret az diye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faıthful kullanıcısına yanıt
    Tatile niye düzenleme geliyor arkadaşım? Nereye 12 ay yatıyor? Adamların işi mecliste alınacak kararları belirlemek vesaire. Adamlar işini yapıyor. Ayrıca alınan maaş getirisiyle belirlenir, ne kadar efor sarfedildiğiyle değil. Ülke yönetmek en önemli iştir.
  • BrokenDiamond B kullanıcısına yanıt
    Şuna biri anlatsın.

• limoncuabi L kullanıcısına yanıt
    Şu sensin lan, höst. Neyi anlatacaklarmış bana? Sen neden anlatmıyorsun liseli?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BrokenDiamond

Adam haklı denebilir. Sonuçta asgari ücretle çalışanlar da tatil yaptıkları zaman o kadar alıyor. Yalnız 4 ayı sallamış. 3 ay tatili ve 15 gün var. Tam 4 ay değil yani. 3.5 ay.
    Öğretmenler yazın yaklaşık 40 gün tatil yapar. Kış ise ara tatilde 10 gün yaparlar. ( cumartesi pazar günleri zaten normaldede tatildir.

3 ay 4 ay tatil yapıyor diyenler mal bilmeden konuşuyor

• Amaç bütçeyi rahatlatmak ise oraya gelene kadar yapılacak çok iş var
  • Çalışma dönemleri böyle eğitimcilerin.

Okul tatil olsa da giderleri yine devam ediyor. Maaş almasalar o 2-3 ayda nasıl geçinecekler.

He şu mantıklı geliyor bana yaz tatili süresinde yaz okulu işletip yine okulda veya yazlık kamp gibi yerlerde öğretmenler öğrencilere rehberlik yapabilir. Sonuçta öğrenciler de (çoğunluğu) 2-3 ay boyunca denize tatile gitmiyor.

• 21. yılını bitirmiş, hala daha köyde çalışan sınıf öğretmeni olarak değerli meslektaşlarıma bir sorum olacak.

Arkadaşlar, sınıfınızda çocuklarınızla/öğrencilerinizle mutlu musunuz?

Cevabınız hayırsa, bunun üzerine konu başlığı açıp tartışalım.

Cevabınız evetse,

"İyi tatiller öğretmenim!"

• quote:

Orijinalden alıntı: 210507

Öğretmenler yazın yaklaşık 40 gün tatil yapar. Kış ise ara tatilde 10 gün yaparlar. ( cumartesi pazar günleri zaten normaldede tatildir.

3 ay 4 ay tatil yapıyor diyenler mal bilmeden konuşuyor

Alıntıları Göster
    Yav mal dedin olmadı şimdi. Beni de içine kapsamış oldu.

Öğretmenler nasıl yaklaşık 40 gün tatil yapıyorlar? Tamam tatilde belli bir süre hâlâ okula gidiyorlar, kalanları falan sınav yapıyorlar da. Bunun için 1 ay deniyor. Ee sömestr ile birlikte 2.5 ay kalıyor. Ben de tam bilmiyorum. Yav sonuç olarak 15 gün de geç yav ne uzatıyorsun.

• Öğretmenler işini hakkıyla yaptığı sürece az bile maaş alıyorlar. Ancak günümüzde öğretmen kalitesi çok düştü. Öğretmen dediğin adam idealist olur ama şimdiki nesil öğretmenliği yarın gün iş, yazın 2 ay tatil olarak görmeye başladı. Öğretmen olmak için bağımsız bilimsel bir komisyon tarafından özel yetenek sınavına tabi olunması lazım. Öyle sınava gir yeterli puanı al öğretmen ol ile bu eğitim sistemi iflah olmaz. Tabi nerede bu bağımsız komisyonu kurduracak siyasi otorite. Kalitesiz eğitim sistemi kalitesiz öğretmenlere, kalitesiz öğretmenler de kalitesiz öğrencilere neden oluyor. Bu öğrenciler yarın anne baba oluyor kalitesiz çocukları okula yolluyor sonra öğretmenler çocukları beğenmiyor. Bu çocuklar da yarın büyüyüp şimdiki gibi öğretmenin aldığı maaşa takılıyor. Sonuç olarak her şey birbiri ile bağlantılı. Bakıyorum öğretmenler öğrencilerini bana şikayet ediyor. Arkadaş sen değiştireceksin, sen düzelteceksin, şikayet etmeye hakkın yok. Şikayet ediyorsan, sorunlarla baş edemiyorsan bırakacaksın bir nesli de sen mahvetmeyeceksin. Geçmiş zamanda gittiler ziraatçıları öğretmen yaptılar bir nesli de öyle yok ettiler. Ülkede sanki eğitim sistemi maksatlı bir şekilde kötü yönetiliyor. Yani kendi haline bıraksan bu kadar kötü olamazdı. Öğretmenlik yarım gün iş, iki ay tatil olarak görüldükçe bizden ne köy olur ne kasaba. Bir de çıkmış bazı öğretmenler sen de öğretmen olsaydın diyor başkalarına. Daha yaptığınız işin önemini bile kavrayamamışsınız. Zaten her önüne gelen öğretmen olduğu için bu haldeyiz.

• TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Mantıklı gibi geldi bana

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öğretmenlik en kutsal mesleklerdendir. Geleceğimizi onlar şekillendirir. 3 ay tatil yapsınlar çok değil ki zaten yapmıyolar 1.5 -2 ay arası yapıyorlar. Fakat sıkıntı su kı öğretmenlik meseleği eski hakketiği yerde değil. Önüne gelen öğretmen oldu sviye düştü. İnş öğretmen olmak zorlaşır sadece kalite insanlar öğretmen olur ve maaşlarıda daha da artar.
  • Madem öğretmen olmak bu kadar avantajlı siz de olun kardeşim. Üniversite sınavını kazanın üstüne Kpss kazanın ,mülakatı geçin ,birde 6 yıl Allah'ın dağında ailenizden uzakta çalışında göreyim sizi.

Ne yapalım kardeşim 2 ay taş mı yiyelim herkesin ailesi çocuğu var nasıl bir mantıktir bu .Öyle 6 ders gir eve git bitti bu mu sanıyorsunuz öğretmenliği , nesil zaten bozulmuş öğrencilerde terbiye denen bir şey yok onlarla uğramak çok mu kolay ,üstüne bir de akşam yazılı hazirla oku ,derse hazırlanması , materyal hazırlaması ,ev ziyaretleri,zorunlu seminerler derken ders dışı saatler gidiyor .Öğretmenden kısarak ederek ülke kalkinacaksa ona gelene kadar neler neler var onları görün biraz

• nyanaa N kullanıcısına yanıt
    Rezil ediyorsun öğretmenleri şimdi öğretmenlik ideali ile yanıp tutuşan minikleri de soğuttun para mı bu sil kapat çabuk görmesinler.

• BrokenDiamond B kullanıcısına yanıt
    Hala anlamamış başka birisi daha yokmu şuna anlatacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: TulparHAN

1. Öğretmen kesinlikle başka bir işde çalışamaz yasak
    2. İstediği dönemlerde tatil alamaz zorunlu olarak 3 aylık sürecin 2 ayında tatil yaparlar.
    3. Öğretmenlerin bir çoğu haysiyetsiz öğrenciler ile muhattap olmakta ve yüzüne küfür dahi etse öğrenci hiç bir şey yapamazsın bir şey yaptığın an ya soruşturma açılır yada öğrenc bıçak çeker dayak atar günde 100 - 150 pskopat öğrenci ile muhattap kalabilirsin bu durumda 2 aylık tatil çok büyük bir şey değil.
    4. Öğretmenlerin bakmak ile yükümlü oldukları aileleri var ve her birey gibi ödemek zorunda oldukları belirli borçları bulunmaktadır.Devlet her hangi bir kesinti yaparsa bu durumda öğretmen aileleri madur olur.

Öğretmenler madur olursa Devlette madur olur.

Öğretmenlerin aldığı 3.5- 4 bin tl çok büyük bir para değil normal bir insan bir iş ile uğraşır 10 iş işe uğraşır gün içinde en fazla ama öğretmenin can güvenliği bile yok günde 100 - 150 hatta 200 öğrenci ile uğraşmak zorunda olan öğretmenler var.

Server Düşmanlığı yapmayınız.

2 Aylık Tatil bir nevi Piskolojik Tatildir.
    Madur değil mağdur olacak hocam o ısrarla yazmışsınız hatanızı bilin düzeltin diye yazmak istedim.

İkincisi her mesleğe psikolojik izin verilseydi sanıyorum infaz koruma memurları yılın 6 ayı, katipler yılın 5 ayı, polisler yılın 4 ayı filan izinli geçirirlerdi.

Israrla tüm öğrencileri ve velileri her postunuzda haysiyetsiz olarak tanımlamanızda pek hoş değil, siz de zamanında öğrenciydiniz.

Tanıdığınız bir öğretmene öğrencisi suratına küfür ediyorsa adli makamlara başvurabilir kimse sus demez.

• Farfaraway21 kullanıcısına yanıt
    Klimayi bir araştır istersen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.