Şimdi Ara

ÖĞRETMENLERE YAZIN MAAŞ ÖDEMEMEK(EKŞİ'DE AÇILAN KONU) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
581
Cevap
2
Favori
13.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu tür başlıklar çekememezliğin göstergesidir. Dünyanın her yerinde öğretmenlerin çalışma sistemi benzerdir. Tatil 1 Temmuz 1 Eylül arasıdır. Hafta sonları her memur için tatildir. Hafta sonlarını çıkarsak geriye 40 gün ya kalıyor ya kalmıyor. Yarıyıl tatillerinde de hafta sonu hariç 10 gün. Toplam 50 gün yıllık tatilimiz var. Masa başı memurun yıllık 30 gün izin hakkı var. Şimdi tüm mesele 20 gün fazladan tatil yaptığımız içinse onu da istediğimiz zaman izin alıp tatile çıkamadığımıza, eve yazılı sınav, proje ödevi, veli öğrenci problemleri getirerek fazladan mesai yaptığımıza sayarsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadar gereksiz yorumlar yapan forum üyeleri türemiş şaşırıyorum. 5 yıl okudum öğretmen oldum. 15000 tarihci içinde 151. Olup atandım. 7 yıl mardinin köy gibi ilçesinde görev yaptım. Meslegimde 12. Yılım hala memleketime tayinim çıkmıyor bu gidişle 10 yıl daha çıkmayacak. Bizi eleştiren sağlıkçı da lisans tamamlayıp belki yarın öbürgün sağlık meslek lisesine öğretmen olacak hiç düşünmüyor. Evde iş yapan kaç tane memur grubu var biz yapıyoruz. Okulda çalıştığımız kadar evde de çalışıyoruz emin olun. İşi saate vuracaksanız ki yanlış bence. İmamlar haftada 6 saat çalışıyor diyen çıkacak ozaman. Ben aldığım paranın haram olduğunu düşünmüyorum. Bu saçma yorumu yapan sağlıkçı arkadaş yıllık izinde aldigin maaşı iade et lütfen o zaman.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öğretmen değilim ancak öğretmenler bizim için çok önemlidir. Alsın kardeşim ben razıyım milletvekilleri tonla para alıyor bu adamlar eğitim veriyor kolay iş değil yaptıkları. Niye milletvekillerin maaşını azaltmıyorlar. Öğretmenler çok iyi denetlenmeli hak edenlere lafım yok hak etmeyenler uzaklaştırılmalı.
  • Bir öğretmen olarak diyorum ki Allah belasını versin böyle düşünenin yahu el insaf nelerle kimlerle uğraştığımızı bir bilseniz gelip elimizi öpersiniz size sadece bu kadarını söylüyorum eğer isteyen olursa özelden yazsın sadece şu son 1 ayda yaşadığım sıkıntıları anlatayım

• Onun maaşı fazla azaltalım, şunun tatili fazla köle gibi çalışsın gibi söylemlerle birbirimizi daha da dibe sokmak yerine, niçin asgari ücretli açlık sınırıyla savaşıyor, gelişmiş ülkelerde temel olan ihtiyaçlar neden bizde ultra lüks sayılıyor, elalemin emeklisi bilmem kaçıncı kez dünyayı turluyor benzeri konuları konuşmak daha doğru olur sanırım.
  • Farfaraway21 kullanıcısına yanıt
    Peki senin onerin nedir soyle bakalim.ne yapmasını istersin yazın öğretmenin.ya da maaş mı verilmesin anlamıyorum nasıl cahilce konuşmalar bunlar ya aklım almıyor insanlar yaşamak için kazanmak için meslek sahibi oluyor kalkmış para almasın diyor.osym sınav yaptı yeterli öğretmen bulamayınca iskiden ordan burdan belediyelerden adam bulmuşlar herkesin işine saygımız sonsuz biz kalkıp belediyede şunlar yatıyor demiyoruz.demeyiz de onu sorgulayacak olan amiri veya kurumu.sinav esnasında bi de başkan yapmışlar adam poşeti açmasını dahi yapamadı şimdi bu öğrencilerin sınavları geçersiz sayılsa ne olurdu o halde.bu kadar ehemmiyeti büyük bir sınavda.biraz bu yönden bakın öğretmen bir ülkede geminin yanasacagi guvenli limandır. Herkes te sahsina munhasirdir.ogretmen oldu diye diplomasi var diye egitimli denmez insana ama genellemek yanlis olur sen benim sene icinde 40 ogrenci ile 9 ay uğraşmami sen 2 senenle tartamazsin bile.ogrenci annemi aricam diyor ben ayda yeri geldi mı iki defa paket yapiyorum bitiyor ogrenci annesi ile kpnusacak diye feda plsun gerekirse 200 defa yuklerim.ozel hastaligi ogrencilerim var onlarla gerektiginde teneffuslerde ilgileniyorum.sinava ogenci hazirliyoruz.bir arkadaşım hiç kuruş kurs vs almadan bir sene haftada 3 gün okula 08.50 de geldi 19.00 da cıktı.hadi bu adamın emeğini versene sen.parayla odeyemezsin.anne babası ayrı olan çocuk ağlıyor yanına gidip arkadaş oluyorsun.bana babam olsaydınız keşke diyen öğrencim bile oldu o kadar yakınız birbirimize.ogretimden önce eğitim önceliklidir hedefimiz.bazi cocuklar zor durumda hem maddi hem manevi.ogretmen arkadaş bi baktım koli koli ayakkabı almış durumu kötü olanlara.bak senin vergilerin oraya gitti.Böyle cahilce konuşmaları bırakın artik.sen önce o atıp tuttuğun milletvekillerinden vergini al ben sana maaşımı komple vericem terbiyesizlesmenin luzumu yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hayatımda gördüğüm en boş ipe sapa gelmez görgüsüz insanların desteklediği tez.. Anasından babasından insanlık görmemiş çakallığı sonuna dek yaşayan veletleri adam etmeye çalışan kutsal meslek öğretmenlik.. Anasının evde güç yetiremediği 30 tane veleti bir şey olmayacağını bilse dahi kendini yırtıp adam etmeye çalışan bir şeyler öğretmeye çalışan meslek. 2 ay tatilleri olur onun dışında cenaze dahil 3 günden fazla izin alamazlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: TulparHAN

Bu mesaj silindi.
    Yav he he.Adamlara 2 ay tatil bile yetmiyor

• İğrenç solucan köle beyinliler sizi

Yaşama evet demeyi öğrenin ulan
  • Şehmistan kullanıcısına yanıt
    Senin gibi eğitimsiz cahillerle uğraşıyorlar işde :)

Haftanın 5 günü Öğlen 13:00'dan aksam 21:00 a kadar okulda ders veriyor o kadar cahilsin ki kafandan uyduruyorsun. Doğal Seleksiyon Süreci Biraz daha hızlı olsada senin gibilerden kurtulsak
  • Şu konular çeşitli yerlerde periyodik olarak açılır ve genelde gülmek için oturur yazılanların hepsini okurum. Bu sefer okumayacağım çünkü artık farklı bir şey görmeyi beklemiyorum.

Hep aynı terane. Birileri çıkıp ısrarla tatili aklar, hak ettiklerini söyler. Yorumlarında da çok büyük bir iş yaptıklarını, memlekette onlardan başkasının çalışmadığını hissettiren ifadeler olur. He doğru tek meslek sizinki geri kalanlar yatıyor hep.

Bir avuç insanı tenzih ederim ama öğretmenliği yazanlar "diplomam olsun, üni görelim" kafasında. Eğitim olağanüstü kalitesini sağlayan motivasyon da bu.

Diğer taraftan kutsal iş olarak görenler var. Öğretmenliği hakkıyla yapan varsa saygı duyarım da ekseriyeti boş beleş insan. Utanmadan bir de kutsal meslek edebiyatı kasıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thrashbringer -- 16 Temmuz 2018; 14:25:32 >
  • Buradaki tartışma öğretmeninin değerinin halk gözünde sıfır oldugunu gösteriyor.

Nitelikli bir iş yapan öğretmenin aylık maaşı 16yıllık öğretmen için 3400tl. Yani yaklaşık 2 asgari ücret.

2 asgari ücretin bir öğretmene çok görülmesi çok ilginç.
  • Thrashbringer kullanıcısına yanıt
    Ne kutsalı ortak 3 bine kutsal meslek mi var.

• Her meslegin zorlukları oldugu gibi kıyak yanlarıda vardır.

2 ay maas vermedin diyelim meb in elinde öğretmen mi kalır sanıyorsunuz.

• attilas35 kullanıcısına yanıt
    Aldığın neki bunun haram olduğunu düşünebilecek kadar sefillik içindeler. Devlet belirlemiş ücretini bu sığ görüşlü avellere mi kaldı memurun maaşının azı çoğu.

• quote:

Orijinalden alıntı: pilot1903

Peki senin onerin nedir soyle bakalim.ne yapmasını istersin yazın öğretmenin.ya da maaş mı verilmesin anlamıyorum nasıl cahilce konuşmalar bunlar ya aklım almıyor insanlar yaşamak için kazanmak için meslek sahibi oluyor kalkmış para almasın diyor.osym sınav yaptı yeterli öğretmen bulamayınca iskiden ordan burdan belediyelerden adam bulmuşlar herkesin işine saygımız sonsuz biz kalkıp belediyede şunlar yatıyor demiyoruz.demeyiz de onu sorgulayacak olan amiri veya kurumu.sinav esnasında bi de başkan yapmışlar adam poşeti açmasını dahi yapamadı şimdi bu öğrencilerin sınavları geçersiz sayılsa ne olurdu o halde.bu kadar ehemmiyeti büyük bir sınavda.biraz bu yönden bakın öğretmen bir ülkede geminin yanasacagi guvenli limandır. Herkes te sahsina munhasirdir.ogretmen oldu diye diplomasi var diye egitimli denmez insana ama genellemek yanlis olur sen benim sene icinde 40 ogrenci ile 9 ay uğraşmami sen 2 senenle tartamazsin bile.ogrenci annemi aricam diyor ben ayda yeri geldi mı iki defa paket yapiyorum bitiyor ogrenci annesi ile kpnusacak diye feda plsun gerekirse 200 defa yuklerim.ozel hastaligi ogrencilerim var onlarla gerektiginde teneffuslerde ilgileniyorum.sinava ogenci hazirliyoruz.bir arkadaşım hiç kuruş kurs vs almadan bir sene haftada 3 gün okula 08.50 de geldi 19.00 da cıktı.hadi bu adamın emeğini versene sen.parayla odeyemezsin.anne babası ayrı olan çocuk ağlıyor yanına gidip arkadaş oluyorsun.bana babam olsaydınız keşke diyen öğrencim bile oldu o kadar yakınız birbirimize.ogretimden önce eğitim önceliklidir hedefimiz.bazi cocuklar zor durumda hem maddi hem manevi.ogretmen arkadaş bi baktım koli koli ayakkabı almış durumu kötü olanlara.bak senin vergilerin oraya gitti.Böyle cahilce konuşmaları bırakın artik.sen önce o atıp tuttuğun milletvekillerinden vergini al ben sana maaşımı komple vericem terbiyesizlesmenin luzumu yok.
    Yahu yukarıda mesajlar duruyor değil mi ? Bak tatildesin ne güzel bir zahmet oku. Orda yazdık önerilerimizi. Okumaktan mı acizsin? Hepinize tek tek tane tane mi anlatalım? Tamam öğrencilerin var iyi güzel seni seviyorlar sende onları seviyorsun eyvallahta bundan bize ne ? Bu aldığın fazla maaşları haklı mı çıkarıyor? Bende hastalara yardımcı olduğum olayları sayayım mı ? Terbiyesizlik yapan ben değilim. Üsluba bakılırsa kimin yaptığı ortada. Ben başta ekonomik sonra da dini,ahlaki ve vicdani gerekçelerimi sıraladım. Gerçekler acıttıysa o senin sorunun benim değil. Yeterli kamuoyu oluşursa milletvekillerinde alınır sizden alınır. Oluşur mu ? Zor. MVlerinde tek bir örnek olsa dahi fazla maaşı hak etmedim diyerek iade eden bir millet vekili var. Öğretmenlerden bir kere bile görmedim,duymadım. Ne zaman sorsan açlar. Mv ini Google a yaz çıkar. Belki örnek olur size.

• Ogretmenlere de mılletvekıllerıne de yaz tatılınde para filan verılmemesı lazım...

Ayrıca emeklı aylıkları da fazla, onlarda da ındırıme gıdılmelı... Yarıya dusmesı lazım en azından...

Sigara, alkol ve cep telefonunda da vergı cok dusuk bence... Mısal yenı bır ıphone 20 bın tl'den az olmamalı su sartlarda... Her sene tel. degıstırecek kadar zengın degıl bu memleket, 5-6 senede bır degıstır fazla fazla yeter...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haraco -- 16 Temmuz 2018; 14:37:1 >
  • Adam haklı denebilir. Sonuçta asgari ücretle çalışanlar da tatil yaptıkları zaman o kadar alıyor. Yalnız 4 ayı sallamış. 3 ay tatili ve 15 gün var. Tam 4 ay değil yani. 3.5 ay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrokenDiamond -- 16 Temmuz 2018; 14:44:46 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.