Şimdi Ara

ÖĞRETMENLERE YAZIN MAAŞ ÖDEMEMEK(EKŞİ'DE AÇILAN KONU) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
581
Cevap
2
Favori
13.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Mal dediğim için özür dilerim yanlıştı.

Hocam memurlar ve öğretmenler fark etmez bunlar cumartesi pazar günleri zaten çalışmıyor. Öğretmenlerin 1 Temmuz da tatilleri başlar ve 30 agustos da biter. Takvime Baktım Bu süre içinde cumartesi pazar günlerini düşerseniiz geriye 45 gün kalıyor. Aynı şey 15 günlük ara tatilinde de geçerli. Cumartesi pazar günleri zaten normaldede onlara tatil olduğu için o günleri düşerseniz 10 günlük tatilleri olur. Bu Sene toplam ekstradan 55 gün tatilleri olmuş olay bu.

Bu sayıyı daha da aşağıya düşerebilirim mesela öğretmen olmayan normal bir memurun senelik tatil izni 20 gün. Öğretmenler 55 gün tatil yapmış yani NORMAL BİR MEMURDAN SADECE 35 GÜN FAZLA TATİLLERİ OLMUŞ.

Öyle 3 ay 4 ay diyenler bir tanıdığının çocugu öğretmen olupta kendi çocugu öğretmen olamadığı için kıskançlıktan çatlayanlardır.

Bu arada ben öğretmen değilim eşim öğretmen 8 yıl devamlı kpssye katıldı sonunda istediği puanı alıp istediğini elde etti. Öğretmen olabilmek gerçekten zor kpssdeki bir sorusu neredeyse yarım sayfa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 210507 -- 16 Temmuz 2018; 16:12:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: limoncuabi

Rezil ediyorsun öğretmenleri şimdi öğretmenlik ideali ile yanıp tutuşan minikleri de soğuttun para mı bu sil kapat çabuk görmesinler.
    Haklısınız gençlerin öğretmenlik hevesini kursaklarında bırakmayalım bakın en son ne kadar aldığımızı attim. 16 yil okudum. +formasyon +6 ay staj + gk gy +eğitim bilimleri +alan sınavı +atandiktan sonra tekrar 6 ay staj + yeni atanan öğretmen sozlesmeli(sozlesmeli baska meslekte yoktur sözlesmeli avukat hakim doktor milletvekili duymadim ben) sonra gel aldığımız 3 kuruşa laf yap. gözü olanın gözü çıksın. Asgari ücretle çalışan birine göre fazla alıyoruz ama bu banada asgari ucret versinler demek değil asgari ücretle çalışan daha yüksek maaş alsına döndüğü zaman bu ülkede bir şeyler değişecektir. Saygılarımla.

• limoncuabi L kullanıcısına yanıt
    Sensin ulan şu. Neyi anlayacağım ulan liseli bebe. Anlatacak bir şeyin varsa anlat, yoksa kes sesini kaybol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 210507

Mal dediğim için özür dilerim yanlıştı.

Hocam memurlar ve öğretmenler fark etmez bunlar cumartesi pazar günleri zaten çalışmıyor. Öğretmenlerin 1 Temmuz da tatilleri başlar ve 30 agustos da biter. Takvime Baktım Bu süre içinde cumartesi pazar günlerini düşerseniiz geriye 45 gün kalıyor. Aynı şey 15 günlük ara tatilinde de geçerli. Cumartesi pazar günleri zaten normaldede onlara tatil olduğu için o günleri düşerseniz 10 günlük tatilleri olur. Bu Sene toplam ekstradan 55 gün tatilleri olmuş olay bu.

Bu sayıyı daha da aşağıya düşerebilirim mesela öğretmen olmayan normal bir memurun senelik tatil izni 20 gün. Öğretmenler 55 gün tatil yapmış yani NORMAL BİR MEMURDAN SADECE 35 GÜN FAZLA TATİLLERİ OLMUŞ.

Öyle 3 ay 4 ay diyenler bir tanıdığının çocugu öğretmen olupta kendi çocugu öğretmen olamadığı için kıskançlıktan çatlayanlardır.

Bu arada ben öğretmen değilim eşim öğretmen 8 yıl devamlı kpssye katıldı sonunda istediği puanı alıp istediğini elde etti. Öğretmen olabilmek gerçekten zor kpssdeki bir sorusu neredeyse yarım sayfa.
    Neden 1 Temmuz'da başlayıp 30 Ağustos'ta bitiyor? 15 Haziran ve 30 Ağustos sonrası ne oluyor? Cumartesi ve Pazar sayılmaz, sonuçta ayların içine giriyor. Düz ay de gitsin. Zaten 2.5 ay falan deniyordu. Toplam 2 ay oluyor işte.

• BrokenDiamond B kullanıcısına yanıt
    Okullar kapanınca 1 Temmuz a kadar öğretmenler her gün.okula gider toplantı falan fikan bir seyler yaparlar. 1 Eylül dede öğretmen ler okula gitmeye başlar kısaca senenin hazırlıklarını yapar. Ayrıca yukarıda açıkca yazdım Normal bir memurdan sadece 35 gün fazla tatilleri var. Fazlası yok.

• 210507 2 kullanıcısına yanıt
    Tamam işte sonuçta 2 ay.
  • Öğrencilere verilebilecek bir ceza malesef yok.
    Öğrenciye en kötü disiplin cezası verirsin yada okuldan atarsın ama haysiyetsizlerin zaten amacı okumak değil.
    En kötü okuldan atılırlar ama sonunda ya öğretmeni öldürür yada bıçaklarlar şuan bütün Meslek liseleri buna anadolu ticaret meslek de dahil çok büyük bir bölümü haysiyetsiz öğrenciler ile eğitim veriyor.

Ben haysiyetsiz bir öğrenci olmadım.Benım zamanımda öğrenciler bu kadar pislik değildi son 7 yılda öğrenciler çok değişmiş.

Öğretmen hiç bir şey yapamıyor adamın gözü okumakta yada not almakta olmadığı için öğretmen bir şey yapama bir de üstüne ceza alırsa öğrenci gözünü karartıp öğretmeni dövebilir.
  • Şu yeni nesle bakıyorum da; Allah öğretmenlerinize sabır versin...

Boş bir meseleyi tartışıyorsunuz bence.

Hayır 35 gün. normal memurlar gibi senede zaten 20 günlük izini olur. Bu süreyide düşmeniz gerekir. 55-20 =35 gün eder fazladan yaptığı tatil

3 Aylık tatil süresince ilk 15 ve son 15 gün çeşitli seminer programlarına gidildiği için 2 aylık tatil olarak hesaplanır. 15 Tatilde ise tam tatil yapılır yani 1 yıl için 75 iş günü toplam tatil süresi var.

İşin kötü tarafı bu zorunlu tatil yani sen istediğin zaman izin alamazsın Rapor alamazsın aldığın zaman idare sıkıntı çıkartır.Öğretmenin seçmiş olduğu bir tatil değil. Bir kaç mesaj önce bahsettiğim gibi 1 .Derece Akraban ölse yada Düğünü olsa 2 - 3 iş gününden fazla izin alamıyorsun fakat Memur yada Standart bir işçi izin alabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TulparHAN

Öğrencilere verilebilecek bir ceza malesef yok.
    Öğrenciye en kötü disiplin cezası verirsin yada okuldan atarsın ama haysiyetsizlerin zaten amacı okumak değil.
    En kötü okuldan atılırlar ama sonunda ya öğretmeni öldürür yada bıçaklarlar şuan bütün Meslek liseleri buna anadolu ticaret meslek de dahil çok büyük bir bölümü haysiyetsiz öğrenciler ile eğitim veriyor.

Ben haysiyetsiz bir öğrenci olmadım.Benım zamanımda öğrenciler bu kadar pislik değildi son 7 yılda öğrenciler çok değişmiş.

Öğretmen hiç bir şey yapamıyor adamın gözü okumakta yada not almakta olmadığı için öğretmen bir şey yapama bir de üstüne ceza alırsa öğrenci gözünü karartıp öğretmeni dövebilir.
    Arkadaşım Türk Ceza Kanunu açıp inceleyebilirsin şikayet merciileri orada daha açık net yazıyor. Kolluk kuvvetine veya bulunduğunuz yer Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunabilirsiniz.

Öğretmenler daha 7-17 yaş aralığındaki yaşındaki çocuklardan korkuyorsa o onların ayıbı. Dediğim gibi infaz koruma memurları veya Adalet Bakanlığı çalışanları ne yapsın ?

Siz şimdiden korkmuşsunuz çocuklardan onları ne eğitebilirsiniz ne bir şeyler öğretebilirsiniz. Bu çocuklar sizi parmağında oynatır maalesef.

• TulparHAN kullanıcısına yanıt
    75 gün tatil yok hocam normal bir memurdan sadece 35 gün fazla tatilleri var. Cumartesi ve pazar günleri tüm memurlara tatil değil mi? Normal bir memur senede 20 günlük bir izin kullanmıyor mu? Karşılaştırma yapılacak ise bu sürelerinde düşülmesi gerekiyor.

• benim anlamadığım burada sabah akşam öğretmenleri savunanlar bütün öğretmenleri idealist mi sanıyor=? öğretmenlerin %95'i kendi alanında uzman değil,son dönem yapılan üniversite sınavına kendi branşlarında girseler başarılı olamayacak kişileri savunmak saçmalıktan başka bir şey değil.öyle ölümüne savunuyorsunuz öğretmenleri sanki biz öğrenci olmamışız,okulda öğretmen görmemişiz.çoğu maaşı alayım modunda.
  • 210507 2 kullanıcısına yanıt
    Hayır 2 ay. Normal tatilini neden düşüyorsun? Memurlar 20 günlük normal izne sahip diye bu öğretmenlerin de 20 gün izin yapmadığı anlamına mı geliyor?
    Neden öğrencilere haysiyetsiz diyorsunuz? Ne yapıyorlar mesela? Öğrenci dediğin lise öğrencisi mi? Lise öğrencisini döversin ya, ağzına şamarı vur zırlar zaten.
  • Arkadaş işde durum sizin söylediğiniz gibi olmuyor. Bu çocuklar zaten hiç bir şeyi önemsemez geride bırakacakları bir şey yok pisliğin teki bunlar ceza alırsa ve size ulaşabiliyorsa takar bıçağı geçer tinerci gibi düşünebilirsin.

Adalet Bakanlığı çalışanları 2-3 yıl boyunca aynı kişilerle uğraşmıyor fakat bir öğretmen 2-3 yıl boyunca aynı öğrenci ile muhattap eğer doğru düzgün bir öğrenciyse ceza alması problem değil ama çingen tarzı bir öğrenciyse ceza alırsa alsın önemli olmaz geçmişde çok gördük ceza aldığı için öğretmeni döven veya öldürenleri o yüzden Anadolu Liseleri dışundaki okullar malesef sıkıntıdır.

Bu arada 1-5 sınıf öğretmenleri için denilen doğru bir çoğu öğlen 12 ye kadar çalışır her hangi bir öğrenci sıkıntısı olmaz.

Standart bir lise hocası haftada 15 - 20 saat ders yapsa bile genelde günlük 8-9 saat okulda olurlar mesela dersin biri 09:00 da diğeri 11:00 da bir diğeri 15:00 da olabilir Babamın dersi en azından bu şekilde tamam gün içinde 8-9 saat ders vermeyebilir ama günde 2 saat bile ders verse dersler bir birine yakın olmadığı zaman 8-9 saat okulda durabilir. Yani aslında ders saati değil okulda durma saatini baz almak gerekir.

Nasıl rapor alamazsın? Ben hatırlıyorum bizim öğretmenlerimiz hasta olduğu zaman ders boş oluyordu. Yani rapor falan alabiliyor olmaları lazım. Normal. Çünkü eğitim/öğretimi aksatamazsın. Sonuçta belli bir öğretmenlik kadrosu var ama diğer işler öyle değil. Bir kişinin eksikliği hissedilmez çok fazla.
  • Bu kafa bir sonraki adımda da "savaş yokken askere neden para veriyoruz" der.

Hocam fazladan yaptığı Tatil 35 gün.

Öğretmenlerde normal memurlar gibi olsa cumartesi ve pazar günü tatili olur + senede 20 günlük tatilleri olur.

Öğretmenler ise bu tatilleri kullanır bunların dışında da senede 35 gün fazla tatil yapıyor. Böyle düşün

Bu son msj ım dahada yazmayacağım

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.