< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mezun Superman -- 3 Mart 2017; 21:5:26 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Öğretmenler Yazın da Maaş Alıyor mu?
Öğretmenler, tüm kamu görevlileri gibi, yaz tatili de dahil olmak üzere yılın 12 ayı boyunca maaş alırlar. Bu durum, kadrolu olsun olmasın tüm öğretmenler için geçerlidir.
Öğretmen maaşları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği maaş katsayıları ve ek ödemelerin toplamından oluşur. Yaz tatili döneminde öğretmenler idari izinli sayılırlar ve bu süre zarfında da maaşlarını tam olarak almaya devam ederler.
Öğretmenlerin yaz tatili almalarının amacı, dinlenmeleri, kendilerini yenilemeleri ve yeni eğitim-öğretim yılına hazırlanmalarıdır. Ancak, bazı öğretmenler bu dönemde gönüllü olarak okullarında çalışarak yaz okulları veya diğer faaliyetlere katılabilirler. Bu durumda da öğretmenlere ek mesai ücreti ödenmektedir.
Sonuç olarak, öğretmenler yaz tatili de dahil olmak üzere yılın tüm aylarında maaş alırlar. Bu durum, tüm öğretmenler için geçerlidir ve öğretmen maaşlarının hesaplanması Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği yönetmeliklere göre yapılır.