Şimdi Ara

Öğretmenler yazın da maaş alıyor mu? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
25.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • öğretmenler bu devirde gereksizzz internet var artık 40 kişilik bi sınıfta öğrenmek var birde internet üzerinden tek basina daha iyi odaklanip çalışmak var

100 yıl önceki arabalar , evler , uçaklar herşey gelişti eğitim sistemi hala aynı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bursaspor. -- 1 Mart 2017; 22:47:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black Mesa

quote:

Orijinalden alıntı: YayaSenBenO

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: YayaSenBenO

quote:

evet alıyorlar. neden almasınlar hakediyorlar. adamlar yazın aç mı kalsın. ha kıskanan varsa gitsin öğretmen olsun olabiliyorsa

Olsun olabiliyorsa?

Hm sen olamayan insanlara salak gözüyle mi bakıyorsun?

O kadar emek verip öğretmen olamayan insanlar ne olacak peki?

Bence düşünme seklin hatalı

Sen öğretmen olmak için çabalasan o kadar didinsen olamayıncada biri çıkıp senin gibi hahaha olsun olabiliyorsa dese ne hissederdin?

Belki öğretmensin bana ben zaten öğretmenim neden düşüneyim olamayanlar düşünsün diye cevap verecek olursan hakkında şüpheye düşerim

Cevap hakkın olmamalı bence

Olsun olabiliyorsa dediğin insanlardan bi özür dilemen gerek şimdi

laf salatası. öğretmenlik okumayanlara diyorum. adam dandik dandik bölümler okuyor. sonra öğretmenlerin tatili çok, maaşı çok zart zurt konuşuyor. onlardan bahsettim. öğretmen değilim ama öğretmen arkadaşım çok ve ne kadar zor meslek olduğunu iyi bilirim.

Hala konuşuyosun ya

Ne alaka ne alaka ne alaka

tam bir süzme peynirsin. tartıştığım insanlarda az da olsa zeka kırıntısı olması tercihimdir ama sende o bile yok maalesef. hoşçakal

Hadi git başka yerde oyna

• Şu bebeyi fazla ciddiye almayın.Kendi kendine eğlensin.

• Sadece öğretmenlik değil, bütün memurluk yan gelip yatma yeri, hele memurun seviyesi yükseldikçe bu durum dahada vahimleşiyor, tüm yük alttaki personelde, üstteki personel ise keyfine bakıyor. Gelişmiş ülkelerde öğretmen olmak zor fakat türkiyede bu durum tam tersi. İletişimi sıfır olan, kendi anlattığını kendi anlamayan insan öğretmen olmuş hadi olmuş nasıl olduysa üstüne atanmışta. Nasıl bir şansı varsa. Bence öğretmenler itina ile seçilmeli en ufak yanlışında ise meslekten atılmalı çünkü bu meslek çok önemli bir meslek. Direk ülkenin geleceği ile ilgili bir durum. Aslında başarısız öğrenci yoktur başarısız öğretmen vardır. Bu yüzden öğretmen olmak lys den tm yada ts den 250 alıp 4 sene okumakla olunamamalı şahsen ben 4 sene dersleri ipime takmadığım kitap açmadığım halde birçok tarih öğretmenliği rahat geliyordu. Bu durum böyle olmamalı. Gerçekten isteyen anlatmaya yeteneği olan öğretmen olmak için biryerlerini yırtan insanlar öğretmen olmalı. Yoksa benim gibi dersi ipine takmayıp öğretmenliğe puanı yetenler öğretmenliğe alınmamalı.

• Ha benim kastettiğim kadar zor olursa, seçme olursa bu iş senede 4 ay tatil onların hakkı elşn veketleriyle uğraşmak kolay değil.

• Malesef ki alıyorlar. En azından asgari ücrete düşürmeleri lazım. Ama nerde bizim bakanlarda o kafa

• quote:

Orijinalden alıntı: syberr2112

Tıp fakültesindeyim ben 3. Sınıftayım.Şu 3 senede bir öğretmenin 10 yıllık kariyerinde okuduğu şeyden daha fazlasını gördüm yani çalışmayı felan kafaya takma.İleride mesleğim daha zor olacak onu da kafaya takma.Ben o mesajda öğretmen olmaktan bahsetmişim verdiğin cevaba bak.Öğretmen olmak zor mu? Gir sınava ortalama bir puan yap.Bölüm zaten zor değil.Öğretmen lisesinden mezunsan ortalama bir puan yapmana bile gerek yok.Sonuçta anlamam gereken birşeyde yok herşey gayet basit ve ortada.Öğretmen(meslek) olmak kolay.Bu kadar basit.Ama birini etkileyecek bir öğretmen olmak karakter,tecrübe,bilgi ister.Öğretmenlerin çoğunda bunun olmadığını söylememe gerek bile yok,kaç kişi insaları eğitme aşkı ile öğretmen oluyor?Onlar hatırladığımız harika hocalar işte.Geriside bölüm basit diye girmiş ayak takımı.

Maalesef senin rahatsiz oldugun cevabi tekrar verecegim.

Buyumekten kastım da

Üniversite 3. Sinifta okuyorum

Tıp okuyorum

Ben bugune kadar cok okudum, ogretmenden kesin daha fazla okudum büyümesi değil.

Bir işe gir calismaya başla,hayat sandığınızdan daha farklı.
    Bir yerde çalışmak ile de olmuyor. Birkaç yerde çalışıp insanları tanımak da önemli.

Yani işlerin zorluklarını o işte çalışmadan kafanıza göre tayin edemezsiniz. böyle genellemelerle bazı işlere "Basit ne var ki?" deyip kendi yaptığını da yüceltme sadece abartılmış bir benlik algısı yaşatır sana.

Önemli olan basit/zor/ önemsiz vs gibi ayrımlar yapmak değil, o basit dediğin işi mükemmel yapmak ve kendini geliştirmek. Kendini gelistiren gercek anlamda ilham veren bir öğretmen bazı durumlarda tıp okumaktan ve doktorluktan zordur.

Okulda öğretmenlik / doktorluk her ne veriliyorsa kendini bunlarla sınırlı tutmayıp, baska şeylerle ilgilenmek de insani bir görev.

Düşünceleri sıraya koymaya çalıştım, amacım sana bir bakış açısı katmak. Küçük va gibi yargılamak değil. Sadece dar bir pencereden baktığını ve bunun zamanla değişeceğini düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pudinkk -- 1 Mart 2017; 23:56:15 >

• syberr2112 S kullanıcısına yanıt
    Kolay değil kesinlikle.
  • zokoloko Z kullanıcısına yanıt
    İyi o zaman madem o kadar basit 40 tane çocukla uğraşmak git öğretmen ol

• pudinkk kullanıcısına yanıt
    Ben galiba kendimi anlatamıyorum.Konunun başlarında biri kolaysa öğretmen ol o zaman gibi mesaj yazmıştı bende ona itafen öğretmen olmak kolay yazmıştım,mesajın amacı bu yani.Dediğin hayatın zorluğu durumları her meslek için var,öğretmenlikte daha bile fazla.Düşünsene benim konunun başında cevap verdiğim adam gibi yersiz,saçma konuşan birinin öğrencin olduğunu?3 aylık maaşlı tatil sınıfta yaşadığın sinir harabiyetini kompanze edebilir mi hiç?Her sınıfta var o tipler zaten,insan ömrünü yerler.Ben öğretmenlik mesleğinin icra edilmesinin kolay olduğunu söylemiyorum.Ya da ben tıp okuyorum öğretmenlik ne havasında değilim,milletin sövdüğü işe yaramaz doktor tipleri de var bu kişinin karakteri ile ilgili birşey.Dediğim şey(ki tam anlamıyla bunu kastediyorum) öğretmen olmak kolay.Hani puanı normal,dersleri normal hatta kolay sınırında ki biliyorum kuzenim okuyor yani.O yüzden ilk mesajımın anafikrini en son tekrar yazıyorum.Sınavı kazanıp,bölümü okumak kolay bu yüzden çok fazla öğretmen var.Mesleğin zorlukları ile ilgili birşey demedim hiç.Konuda ilk konuştuğum kişi gibi barzo cevaplar vermiyorsun.Umarım mesaj sert konuşmuşum gibi gelmiyordur sana.Öyle bir niyetim yok çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syberr2112 -- 2 Mart 2017; 0:19:41 >

• Vekil maaşları öğretmen maaşlarından fazla olmasın yeter. He bide tüm din görevlilerin maaşları kesilsin tamamen. Din işi parayla yapılacak iş değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flegga34 -- 2 Mart 2017; 0:26:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: XPerience

Aylık meslek eleştirme konusuna merhaba diyin.

Yani bazen bu konuları açanları ve ağır eleştirilerle o meslek sahibini aşağılayanları saygısız, kıskanç meziyetsiz olarak görüyorum kimse kusura bakmasın.

Her mesleğin bir zorluğu olduğunu bir türlü anlayamıyorsunuz. Ben burada hakkıyla mesleğini icra eden herkesi savunurdum lakin düşüncesiz insanlarla aşık atmak zor.

Hiç biriniz de çıkıp demiyor sabahtan akşama bu insanlar geleceğimizi, çocuklarımızı yetiştirmeye çalışıyor hem de devletin yeterli destek vermediği eğitim kurumlarında. Biriniz demiyor hiçbir insanın geçim kaygısı olmamalı öğretmenlerin de öyle. Akşama kadar kafaları şişiyor, kendi evinde evladının sesinden rahatsız olan adamlar bu kadar çocukla uğraşmak zor gerçekten demiyor. Ne bileyim bizim köyde hiçbir iş yapmayıp "aaa şu nasıl kazanıyor ki acaba" diyen insanlara benzettim bir an. Neyi kaldıramamak bu anlamıyorum.

Bir gün şuraya; kolay yoldan milyonları götürüp "biz çok şükür her şeyi alın terimizle çabalayarak yaptık" teranesini satan adamın mesleğini eleştiren bir konu açtığınızda dikkate almak isterim sizi. Tabi o da züğürtlerin çenesini yoracağından açmak istemezsiniz muhtemelen.

Ha bu arada öğretmen falan değilim tanıdığım yakınım da yok yani. İşgüzarlığınıza tilt oluyorum. Tek taraflı değerlendirmelerinize, hep birilerinin kuyusunu kazma çabalarınıza vs.

Başkasını bu denli eleştireceğinize azıcık akıllı olun da onun yaptığını hatta daha iyisini yapın.

Gelecek ayki "pilotlar neden bu kadar fazla maaş alıyor", "memurlara neden bu kadar fazla ücret veriliyor" gibi kısır döngülü salak konularımızda görüşmek üzere...

+1 burada hiç kimse "galiba işimi hakkıyla yapamıyorum" veya "galiba hakkettiği alamıyorum" diye sormaz, herkesin işi gücü hakettiğinden çok daha azını alan askerle, subayları, öğretmenle, doktorla, dişçiye, emekliye, yol işçisine, kasapla, çiftçiyle, ev hanımıyla falan uğraşıp onları da kendileri gibi aşağıya çekmeye çalışır, ama sıralarından milyon götürsünler laf bile söylemene izin vermez...

• Yaz tatilinde cift maaş veriyorlar evladım iyi tatil yapalım diye.

• 10 yıllık bir öğretmen olarak söylediklerine aynen katılıyorum.Öğretmenler de yıllık iznini kullanmalı diğer zamanlarda kamu görevi yapmalı lakin:
    Başta da söylediğim gibi 10 yıllık öğretmenim hala dağın başında çalışıyorum.Bırak memleketine falan tayin istemeyi ilçe merkezine, hatta yakın köylere bile gelemiyorum (ilçe merkezinde çalışmama müsade etsinler)

Şahsen yaz tatilinde aldığım maaş 2700 tl civarı. hizmetlilerin bile 2500 tlnin altında almadığı günümüzde öğretmenlerin yaz tatilinde aldığı maaşı da çıkartsınlar 3500-4000 lere çalışırız niye çalışmayalım.
  • Derin Mavi kullanıcısına yanıt
    Nedense bu memlekette hep öğretmenin tatili söz olur. Kimse milletvekillerinin tatillerini konuşmaz. 2 yıl içinde yaşı kaç olursa olsun emekli olmalarını konuşmaz. Yargı mensuplarının yaptıkları 3 ay adli tatili konuşmaz...
  • Off ne çok abarttınız öğretmenler sanki madende çalışıyorlar, sanki en ağır işi bunlar yapıyormuş gibi ne çok abartıyorsunuz. Benim ailemde de bir sürü öğretmen var, maaşları az gelince ek ders bile veriyorlar.
    İşleri gayet rahat yük taşımıyorlar ağır iş yapmıyorlar, temiz kıyafet giyip okula gidip yarım gün çalışıp eve geliyorlar. Maaş kaygısı yok arkasında devlet var sigortası izni her şeyi var.

Amma abarttınız birader, madende çalışan veya baska bır yerde asgarı ucrete 7/24 köle gibi ağır iş yapanlar ne yapsınlar ? Bayramda bile tatil vermiyorlar adamlara aldıkları maaş karınlarını bıle doyurmuyor.

Ha diyeceksiniz o zaman öğretmen olsalardı. Toplumda herkes öğretmen olacak değil, kaldı ki öğretmen olmak çok zor değil atanmak zor. Benim demek istediğim öğretmenlerin işleri zor değil abartmayın, işleri gayet iyi kolay bir meslek. Dediğim gibi ailemde bir sürü öğretmen var ve öyle ilk okul lise öğretmeni değil. Üniversite rektörü olan bile var (yurt dışında)

Özetle yanlış anlaşılmasın dıye tekrarlıyorum, öğretmenlık mesleğine laf etmıyorum burada çok zor bir meslekmiş gibi abartanlara sitem ediyorum.

• Erkek nedir diye sorana ya...ğı yiyen bilir. Öğretmenlik nedir diye sorana da öğretmenliği yapan bilir. Git okul bahçesinde bir hafta sadece otur. Belki erkeğin ne olduğunu anlayan kadın gibi sende anlarsın öğretmenliğin ne olduğunu.
  • Emin olun öğretmenler çoğu devlet dairesinde sabahtan akşama kadar boş oturan bir çok insandan onlarca kat fazla çalışıyorlar.

Öncelikle şu sabah 9 öğlen 3 muhabbetine gelelim.Öyle bir şey yok arkadaşlar,ben 8de okulda olup 5te çıkıyorum çünkü neredeyse tüm öğretmenlerin kursu oluyor haftada en az 4 gün.

Günlük kursla beraber 7-8 saat derse giren bir öğretmen net 5-5,5 saat derstedir ve bu da hiç nefes almadan bu kadar saat çalıştığını gösterir.Hangi devlet dairesindeki kişi günde çalıştığı 8 saatin 5-6 saatini aralıksız çalışarak geçiriyor?

Gelelim 1 yılda çalışma olayına.
    Bir öğretmen 1 eylül-30 haziran tarihleri arasında çalışır.Eylül başı ve haziran sonunda okul kapalıyken seminere okula gelir.
    Toplamda bu aralık 43 hafta eder ve bu 43 haftanın içinden 15 tatili de çıkarırsak 41 hafta okullar devam eder.
    Bu 41 haftada her hafta 2 gün hafta sonu tatilini de çıkarsak 41x5=205 gün çalışır.
    HAAAA bu arada genelde öğretmenlerin çoğu cumartesi günü de okula gelir kurs olduğu için ama onu saymadım düşünün.
    HAAAA en önemlisi de çoğu öğretmen yazın yatıyor denilen zamanda istemese de müdür zoruyla yaz kursu açar 1 ay kadar süre de yazın kurs verir ve o 2 aylık tatilin yarısı da gider ama bunu da eklemiyorum.

Gelelim normal memura.
    Yılda 52 hafta,1 haftada da 5 gün çalışır. 52x5=260 gün
    bu 260 günden 30 gün de yıllık iznini çıkarın 230 gün
    230 günden de yılbaşı bayram seyran 1 mayıs 15 temmuz cart curt günlerini çıkarın 220 gün falan çalışmış oluyor.

Bir tarafta 205 gün çalışan öğretmen diğer tarafta 230 gün çalışan memur.
    Memur işten çıkınca eve iş götürmez,memur okula toplantıya kalmaz,tenefüste veliyle görüşmez,,akşam eve gidip yazılı okumaz,yazılı hazırlamaz,akşam eve gidip test hazırlamaz,sabahın 7sinde çocuğu hastalanan veliyle görüşmez,altına sıçan çocuğun kıçını temizlemez,burnu akanın burnunu silmez.Kısacası sırf anası babası rahat gezsin diye tam gün okula gönderilen çocuğa bakıcılık yapmaz.(Bu şekilde düşünen çok insan var)

Öğretmenlikle dalga geçen çok arkadaşım vardı bunları söylememe rağmen,kendi babası öğretmen olmasına rağmen beni anlamıyorlardı.
    Ama ne zaman bir dönem ücretli öğretmenlik yaptılar o zaman dediler ki abi haklıymışsın.

Öğretmenlikte fiziki bir zorluk çok fazla olmayabilir ama 100 tane çocuk veya ergenle uğraşmak mental olarak çok zor.

O yüzden bilmediğiniz işe laf etmeden önce biraz araştırın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kansavkaplan -- 2 Mart 2017; 13:29:54 >

• %50 %50 cok zor ve cok kolay. Ama sahsi fikrim simdi ki coluk cocuga ogretmen olunmaz kesin birisini doverdim...

• syberr2112 S kullanıcısına yanıt
    Şimdi yazdıklarını daha iyi anladım.

Bir görüş olarak yazdığını düşünmüştüm. Ancak bir yanıt olarak verdiğinde o bağlam içerisinde farklı bir anlam içeriyor.

Son yazdıklarına özellikle katılıyorum. Öğretmen olmak doktorluk okumaktan kolay gibi görünüyor olabilir, bazi yerlerde gerçekten çok seviyesiz bir öğretmen yetiştirme politikası uygulanıyor. Ancak ciddi bir üniversitenin bu işi ciddiye alan akademisyenleri olan bölümlerde aynı sey gecerli değil.

Bazı üniversitelerde resmen öğretmenlik bölümü öğretmenlik mesleğiyle alay eder gibi işler yapıyor. Mesela stajlari fiyasko olan bir sürü öğretmen var. Bir de formasyon veren üniversitelerin çoğu bu işi ciddiye almıyor,ticarete dökmüş işi amaç para sağmak.

Ben her zaman para verilen personelin ciddi, gerçekçi ve tarafsız bir değerlendirmeye sokulması taraftarıyım. Eger o kişi etkileyici bir şekilde mesleğini icra edemiyorsa duygusal düşünmeyeceksin, çocuğu var kredisi borcu var bilmem ne acimayacaksin, o işi hakkıyla yapan kişiyi anında getireceksin. Kalkınma, ilerleme ancak böyle olur. Ama inanın bundan cok uzağız, işini hakkıyla yapan adama inat yaparcasına yıldırma politikaları, siyasi bir sürü kayırmacılık, dini bir sürü ayrımcılık... Saymakla sonu gelmiyor, anlatamayacagim bir sürü rezalet dönüyor.

Eğitim hukuk sağlık

Bir gün Türkiye bu işlerde objektif olarak çalışacak zeki insanları küstürmeden mutlu edebilmenin yolunu bulur ise o zaman gerçekten umut etmeye başlayabiliriz.

Umarım mesleğinde bizim her gün karşılaştığımız ve işin bir parçası olarak gördüğümüz insanlarla uğraşmak zorunda kalmadan mutlu bir şekilde işini yapabilirsin.
    İleriyi gören,ülkesini seven, günü kurtarmaya değil hakkının azı da olsa parasının karşılığını vermeye çalışan insanlara çok ihtiyacımız var.

Iyi dileklerimle,
    Hayatta başarılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pudinkk -- 2 Mart 2017; 14:30:0 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.