Şimdi Ara

Oem ram den kaliteli ve hızlı ram e geçmek ne kazandırır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ana kartım Gigabyte M55S-S3

İşlemcim X2 5000 BE @3200 (Çarpanı kırık olduğundan ram e overclock yapmak gerekmedi)

Ramlerim ise 1*2 gb Veritech

Sorum, cas latency si düşük (4 gibi) kaliteli bir ram alır isem bunun faydasını nerede görürüm, ve bir fark hisseder miyim açıkcası? Özellikle merak ettiğim program açılışlarında az da olsa hissedilir bir hızlanma gerçekleşir mi?

Teşekkürler.

• Bence gerek yok , eğer almak istiyorsaniz OC kapatisesi yüksek ramleri tercih edebilirsiniz.Anakartiniz desteklerse.
  • quote:

cas latency si düşük (4 gibi) kaliteli bir ram alır isem bunun faydasını nerede görürüm, ve bir fark hisseder miyim açıkcası? Özellikle merak ettiğim program açılışlarında az da olsa hissedilir bir hızlanma gerçekleşir mi?

bunun faydasini 3dmark superpi everest gibi benchmark programlarinda gorurusun, hic bir fark hissetmezsin.hissedilir ram farki gormek icin ramleri 800 den 900-1000 arasi hizlandirman lazim 5-5-5 olsun onemli degil.programlarin %90 u mhz ye bakar zamanlamaya degil.kaliteli ram dediklerini adamlar 1000 yapiyor zaten 4-4-4 u de kaymak olsun diye yapiyorlar ama esas numara 1000 ve ben veritech 2*1 voltajsiz 950 mhz de kullaniyorum.carpani acik madem 12 ye al fsb yi 250 yap misal islemci 3 ghz olur ramler de hizlanir.ayarla artik carpanlar elinde nasilsa.
  • en dandik ramimiz veritech gibi olsun.
  • Varya ismi "Veritech" , bu isimden sayılmazmı? Bu veritechin internet adresi falan yokmu, bunlar sadece türkiyeye mi yapıyorrlar bu ramleri
  • Veritech'i OEM noname den mi sayıyorsun Bellek piyasası çok değişti arkadaş, artık adını sanını duyadığın firma canavar ramler üreterek karşına çıkabiliyor. Eskiden bir Kingston verirdi ömür boyu garanti, şimdi eskiden milletin dandik gözüyle baktığı Veritech, Adata, Twinmos hep veriyor yine aynı garantiyi. Sıfırdan ram alıyor olsaydın, 2*1 GB 80$ civarı performans ramerinden almanı tavsiye edebilirdim belki, ama şu an bunları alman gereksiz. Ha 300$ falan seviyesine çıkıp öylesine geçmek diyorsan o farklı, ama onu yapana kadar da ekran kartına yatırım yapmak daha iyi. DD2 fiyatları şu an bence iyi, 80-100$ civarı alacağınız 2*1 GB kitler güzel.
  • Yanıtlar için teşekkür ederim. Araştırıp daha fazla bilgi edinmeye karar verdim. Şuan itibariyle ramlerimi değiştirmeyi gereksiz buluyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • oem çbk bozulma riski -uyumsuzluk dual mode çalışmama 2 sene garanti ucuz işcilik hatta bazıları elin çarpsa kırılcakmış gibi oluyor : )
    markalı ram kolay kolay bozulmaz(vdimm abartmadıkça : ) ) oc yapmak için alınır(genellikle) ömür boyu garanti çoğunda..

tipik bi ev kullanıcısı isen marka ram almak yerine güzel bi ekran kartı ya da arşiv seviyosan hdd ne yüklenebilirsin en kötü kingston alabilirsin oem lerden 5-6 dolar pahalı ama sorunsuzca kullanırsın ömür boyu da garantisi var..

çoğu incelemelerde oem lerden daha performanslı diyor fakat gözle görmek hissetmek zor gibi zira çok ram kullandım marka-oem karışık hissedemedim tek gördüğüm 1000mhz üstüne zorlanmadan çıkmaları oldu..
    bi ara spectek(oem diye geçiyor çoğu yerde) marka ramlerim var idi bunların 800mhz olanınıu bulsam alıcam 4 tane 533mhz olanları 840mhz e kadar oc etmiştim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s3k0 -- 28 Şubat 2008; 16:25:10 >

• sendeki ramin performansı ne oranda bilmiyorum ama daha hızlı bir ram sistemini hızlandıracağı kesin.
  • Öncelikle merhabalar,
    17 haziran 2007 de bütçemin elverdiği kadarıyla bir pc topladım vatan bilgisayardan
    intel core2Duo 6600,Gigabyte 965 p-s3,thermaltech 6430 430 wat,saphirre ati radeon x1950 pro

256mb-256bit,KINGSTON 2GB 800MHz DDR2 Non-ECC Low-Latency CL4 (4-4-4-12) DIMM(NVDIA SLI -READY)
    ram koyduk kasaya benim kendi bilgilerim ve bilen bazı arkadaşlarımın desteğiyle o zaman bu

kasayı topladık.Ben program olarak xp sp2 32 bit ve bazen vista ultimate 32 bit kullanıyorum

ben değilde benim çocuklar yeni çıkan güncel oyunaları alıp oynuyorlar pek bir problem

yaşamıyorlar bildiğim kadarıyla
    benim size sormak istediğim 32 bit xp yada 32 bit vista da 3 gb üstü rem kullanılmıyor herhalde

yalnız sistemi biraz daha hızlandırmak için aynı rem den kdv dahil 103,40-ytl ye kampanyalı

biryerden buldum ben bu rem leri alsam makinamda kullanabilirmiyim ne kadar faydasını

görürürüm,pc de normal çalışıyor overclok falan nasıl yapılır bilmem kısa yoldan bunların ve

işlemcinin hızınıda artırabilirmiyim tabiki gönlüm KINGSTON 4GB 800MHz DDR2 Non-ECC CL5

(5-5-5-15) DIMM (Kit of 2) bunları almak ister ama bütçe olarak bu parayı verecek durumum yok,
    birde hdd SEAGATE 250 GB SATA2 16MB CACHE aldım ilk aldığımda çok iyi ve sessizdi şu an eski ve

yavaş bir pc yi düşünün hdd gard gurd sesler çıkartıyor normalmıdır hdd yi 4'e böldüm
    biraz uzun oldu ama kusura bakmayınız bu konuda bana cevap yazarsanız çok memnun olurum
    teşekkür ederim
    Turan ÖZDEMİR
    tozdemir05@gmail.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tozdemir05 -- 29 Şubat 2008; 14:43:01 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.