|
Elimde intel pentium m740, pentium T4500, Pentium 4 işlemciler mevcut. Ayrıca bunlara bağlı olarak 10-15 sene önce ki sistemimden kalan 1 GB, 256-512 MB ram bellekler mevcut. Ben bu parçalar ile ne yapabilirim? Elimde bunları çalıştırabilecek bir donanım ne yazık ki yok. T4500 Dual core cpuyu çalıştıran bir laptop var ancak onuda güncelledim. Kafamda yazılım için test amaçlı veya deneysel şeylerde kullanmak var ancak bu konuda derin bir araştırma yapmam gerekecek. İşlemcileri ve ram bellekleri belki arduino veya raspberry için kullanabilirim daha spesifik bir iş varsa belki araştırır bu işe girerim. Bir kutu içerisinde tozlanmaları boş boş durmaları beni gıcık ediyor, bir projede kullanmak daha faydalı olabilir. İşlemciler: intel pentium 4 2.40 ghz 512 533 SL6SH İntel pentium dual core T4500 2.30 Ghz 1 Mb cache (Samsung makineye T9300 taktım ondan yedekte duruyor bu) İntel pentium Celeron RH80532 A98237 01 S44 - 2200 GHz 512 kb cache Ayrıca elimde 2 tane masaüstü eski seagate sata 3-2 harddisklerden var 320 gb + 80 gb şeklinde onlarda sağlam durumda. Ramler için baya bir bakınmam lazım çünkü zamanında çok fazla ram aldık babamla bu 2000'lerin başında herkeste olan bilgisayar toplama çılgınlığı babamda çok fazla yer etmişti ondan dolayı evde muhtemelen bir pentium sistem için hazine var 1 tanede LCD laptop ekranı söktüm eski 2001 model çalışmayan bir laptoptan söktüm çalışıyor mu emin değilim ancak muhtemelen çalışıyordur, ekranı söküp masaya kod ekranı yapmayı planlıyorum ilerleyen dönemlerde. Dipnot: Mühendisliğe hazırlanan bir yazılım teknikeriyim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 23 Şubat 2021; 11:57:31 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt