Şimdi Ara

obp kalksın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

https://eksisozluk.com/obp-kalksin--6741435?a=popular

bir işe yarmaz ama en azından bir şuku atın ilk entrye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laplasyen -- 22 Kasım 2020; 16:24:42 >

• ben de fen lisesi mezunuyum ne yalan söyleyeyim 4 sene yattım hani gerçek anlamda yattım derste en arkada 2 sandalye birleştirip uyuduğum bile oldu. bir de sınıfımızda isim vermeyeyim “e” diye bir kız vardı. tüm hocalar severdi sessizdi sakindi dersleri de çok iyiydi 9-10 ortalaması yanlış hatırlamıyorsam 96 falan.
    benimse 71di. 11. sınıfa geçtik mantıken o konuları 96lık öğrenmiş bense 70lik öğrenmişim değil mi okulumuzda tyt denemeleri başladı. kıza 10-15 net fark atıyordum (sadece e’ye değil obp olarak sonuncuydum ama okulda 15. idim her sınav fix 90 kişi arasında) her neyse e isimli arkadaşımız o sene de 90 üstü bir ortalama yaptı çalışıyordu sonuçta hakkını alıyordu :D. benimse 79 du sanırım 11 ortalamam. 12. sınıfa geçtiğimizde hala çalışmıyordum e isimli arkadaşımız da çok çalışırdı maşallah ama ne şanssa artık bir türlü geçemezdi beni tyt denemelerinde ama yazılılarda hala farkı atardı bana neyse ayt denemeleri başladı 2 tane olduk ilkinde hazır hissetmediğim için sayısaldan az çözdüm 10 soru mat 20 soru fen çözdüm 19 net geldi (sınavın tamamında türkçe ve sosyal çözdüm) şansa bak e’yi geçmişim :D neyse sonra pandemi falan eve kapandık ben çok çalışmadım zaten leş gibi bir sıralama geldi okuldakilerden haberim yoktu. özel üni tercihimi yaptım okula diploma almaya gittim. orda arkadaşla müdür yardımcısının bilgisayarında takılırken e’nin sıralamasına baktım 150.000 yapmış sayısalda ne diyeyim 95’lik öğrenmek yetmiyor demek ki konuları.

anlattıklarımı abartmıyorum istersen e okuldan sözlü notlarımı atabilirim obp emekle mi alınıyormuş hocanın keyfiyle mi anlarsın
  • bunun ihtimali uzayda bile yok

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Obp kalkması yanlış olur emek verenlerin hakkı da gazaba uğrar ama etkisi azaltılabilir

• Özel okul sahipleri taş mı yesin

• Yusuf07704 Y kullanıcısına yanıt
    yenmez hocanın eliyle verilen bir şeyden dolayı emekten söz edemezsiniz

• hehe aynen kalksın da yığılmayı görün siz teog da çalışıp özel okullardan burs kapsaydınız kardeşim gören de hepinizi meram fenli sanacak

• Obpyi tamamen kaldırmak saçma bence. Ya etkisi azaltılmalı ya da not şişirme olayına bir çözüm bulunmalı.Okuldan okula fark oluyor notlarda o sıkıntı obpde.Bir okulda sınavdan 40 alan birine ders içine 90 95 girilirken öbür okulda 40 alan birinin ders içine 40 giriliyor veya başka bir okulun sınavı çok zorken öbür okulun çok kolay oluyor.Çözülmesi gereken şey bu işte.Bana göre en mantıklısı obpyi belirlemek için 9-10-11-12. sınıflarda ortak sınavlar yapılmalı.Sadece o sınavlar baz alınarak obp belirlenmeli.Öğretmenlerin s.klerinin keyfine göre girdikleri notlar öğrencilerin kazanacağı üniversiteyi etkilememeli.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YKS 2023 KIRIK OBP İLE TIP
    2 yıl önce açıldı
    Obp saçmalığı
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Jackal1209 J kullanıcısına yanıt

👏👏👏

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni sistemde yapacaklari ilk is bunu kaldirmak olacak bekleyin görün

• Aynen aynen 4 sene fen lisesinde zor bela obp kasalım kazık kazık sınavlardan sonra sınava girince en ufak bir hatamızda emeklerimiz boşa gitsin her seviyesi iyi olan sınavda dört dörtlük performans gösterecek diye bir şey yok bu yüzden %100 sınav etki etmiyor zaten. Mantıklı düşünün bencil olmayın

ben de fen lisesi mezunuyum ne yalan söyleyeyim 4 sene yattım hani gerçek anlamda yattım derste en arkada 2 sandalye birleştirip uyuduğum bile oldu. bir de sınıfımızda isim vermeyeyim “e” diye bir kız vardı. tüm hocalar severdi sessizdi sakindi dersleri de çok iyiydi 9-10 ortalaması yanlış hatırlamıyorsam 96 falan.
    benimse 71di. 11. sınıfa geçtik mantıken o konuları 96lık öğrenmiş bense 70lik öğrenmişim değil mi okulumuzda tyt denemeleri başladı. kıza 10-15 net fark atıyordum (sadece e’ye değil obp olarak sonuncuydum ama okulda 15. idim her sınav fix 90 kişi arasında) her neyse e isimli arkadaşımız o sene de 90 üstü bir ortalama yaptı çalışıyordu sonuçta hakkını alıyordu :D. benimse 79 du sanırım 11 ortalamam. 12. sınıfa geçtiğimizde hala çalışmıyordum e isimli arkadaşımız da çok çalışırdı maşallah ama ne şanssa artık bir türlü geçemezdi beni tyt denemelerinde ama yazılılarda hala farkı atardı bana neyse ayt denemeleri başladı 2 tane olduk ilkinde hazır hissetmediğim için sayısaldan az çözdüm 10 soru mat 20 soru fen çözdüm 19 net geldi (sınavın tamamında türkçe ve sosyal çözdüm) şansa bak e’yi geçmişim :D neyse sonra pandemi falan eve kapandık ben çok çalışmadım zaten leş gibi bir sıralama geldi okuldakilerden haberim yoktu. özel üni tercihimi yaptım okula diploma almaya gittim. orda arkadaşla müdür yardımcısının bilgisayarında takılırken e’nin sıralamasına baktım 150.000 yapmış sayısalda ne diyeyim 95’lik öğrenmek yetmiyor demek ki konuları.

anlattıklarımı abartmıyorum istersen e okuldan sözlü notlarımı atabilirim obp emekle mi alınıyormuş hocanın keyfiyle mi anlarsın

ayrıca sen fen lisesinde kendini kasıp 95 ortalama yaptın diyelim özel okulda senle aynı seviyede bir öğrencinin 97 obpsi var diyelim senin önünde başlıyor sınava

• Her sene açılan ama bir türlü hiçbir değişikliğin olmadığı konu obp :D

• Obp falan kalkmaz,boşuna uğraşmayın

• Bu sene yaş o iş. En azından kaldırılacağı sene bu sene olmamalı. Günlerdir forumda "üni kazananlar evde, onlar sınava çalışacak yığılma olacak" şeklindeki cümleleri görmüşsünüzdür.

OBP kaldırılınca kırılacak olan bir puan da olmuyor. Yığılmaya iyice tuz biber olmaz mı bu ?

• Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt
    teog iyiyse özele geçebilir burslu,burda zırlayan tayfa teogu düşük tayfa...

• up :(

• Bence sadece okulda yüz yüze eğitim görülen seneler obpye dahil edilecek

• yuzyirmi Y kullanıcısına yanıt

Onu ayarlayabilirler bir şekilde illaha ki.

Olması gereken ya obpnin kaldırılması ya da yukarıdaki arkadaşların bahsetildiği gibi türkiye geneli ortak sınavların yapılıp sözlü notlarının kaldırılması.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.