Şimdi Ara

üniversite değiştirmek için üni deyken tekrar sınava girmek mantıklı mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
2
Favori
9.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar bi kaç aydır çok ciddi kafamı kurcalıyor bu olay şaun ytü makinedeyim odtü veya itü makine istiyordum sınav senemdeyken ve içime sinmedi pek ytü de devam etmek sizce sınava girip itü veya odtüye geçmek mantıklı olurmu hazırlığı bitirdim bu sene ve eğer itü yü kazanırsam 1.sınıfı 2 defa okumuş olacağım hem ytü de hem itü de bu yüzden kafam karışık.eminim ki benim gibi düşünenler ve bu şekilde üniversite değişikliği yapanlar da vardır onlar da görüşlerini yazarsam çok makbule geçer (yaşım 19 şuan ağustosta 20 ye gircem).




  • onu bunu bilmem de ünide kaydın varken sınava girmek ya da dört yıllık tercih etmek yasaklanmalı

    bence içinizde kalmasın hocam deneyin. dersler benzerse zorlanmazsınız zaten



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kurtçu Restrop -- 23 Haziran 2021; 11:50:22 >
  • Umudunu kırmak istemem ama kırıp obp ile tyt-ayt sisteminde istediğin bölümün olması çok zor. Yine de başarılar dilerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kurtçu Restrop

    onu bunu bilmem de ünide kaydın varken sınava girmek ya da dört yıllık tercih etmek yasaklanmalı

    bence içinizde kalmasın hocam deneyin. dersler benzerse zorlanmazsınız zaten

    Sağolun hocam.Bence yasaklanması biraz sıkıntı olur onun yerine bu şekilde puan kırılması yapılması daha makul gibi.

  • 77yuy 7 kullanıcısına yanıt

    hocam obp'em bu sene girceğim sınavda kırılacak geçen sene kazandığım için ama seneyeki yks sınavında kırılmıyor ve yüzde 70 80 kazanabilirim odtü yü sadece sene kaybedicem 1.sınıfı 2 defa okuyacağım için bu biraz kafamı kurcalıyor buna değer mi diye 21 yaşında üni ye başlamış olcam bunu denersem eğer.

  • Aynen seneye girersen kırılmaz ama zorlu bi süreç tabi karar senin umarım hedefine ulaşırsın. Takıldığın bi yer olursa sorabilirsin.

  • tıpadayıbirmatematikçi T kullanıcısına yanıt
    hocam sıkıntı değil yasaklanması tercih yapcak adam kaydını sildirir yapar böylesi sıralama manipülasyonlarına çok açık
  • Hocam tekrardan sınava girmektense 1. sınıfta ortalamanı yüksek tutup İTÜ ' ye geçiş yapman çok daha kolay olur. Hem derslerinin çoğu sayılır hem de tekrardan YKS ile uğraşman gerekmez.


    Geçen senenin yatay geçiş sonuçları :


    üniversite değiştirmek için üni deyken tekrar sınava girmek mantıklı mı
  • hocam savunma sanayisi istediğim için ortalamamı olabildiğince 3,5 e yakın tutmaya çalışcam umarım böyle olur ya hem sene tekrarı da yapmamış olurum birde hocam burda 3,7 ler falan yedek seçilmiş mesela onun nedeni ne biliyor musunuz asil olarak seçilmesi gerekmezmiydi bu kadar yüksek ortalamaya

  • Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt

    hocam öyle de risk oluyor adam yerleşemezse açıkta kalacak bence ilk sene puanını kırmak mantıklı yerleşen adamın çünkü ciddi yığılmalara yol açar her üni li taze bilgisiyle tekrar tekrar girer sınava böyle bi önlem alınmazsa

  • tıpadayıbirmatematikçi T kullanıcısına yanıt
    hocam asıl böyle adam istediği kadar tercih yapıyor gitmezse yaptırımı yok. şimdi nişantaşına açılan tıp fakültesine on kişilik kontenjan açıp on tane dört binlik derece öğrencisine biner lira verip okulun sıralamasını dört bin yapmasının önünde hiç bir engel yok
  • tıpadayıbirmatematikçi T kullanıcısına yanıt

    Geçişte sadece not ortalamasına bakılmıyor. Not ortalaması, temel bilim derslerinin not ortalaması ve Yks puanına bakılıyor. 3.7 olanın YKS puanı çok düşüktür. 1. sınıfta düzgün çalışmayla iyi bir ortalama tutturabilirsin çünkü servis derslerinde bütün bölümler aynı çana dahil olduğu için yüksek puanlı bölümler daha avantajlı oluyor. Ancak 1. sınıftan sonra ortalamayı yüksek tutmak özellikle makine mühendisliği gibi bir bölümde çok zor.

    Yatay geçiş gibi bir imkanın varken tekrardan Yks ' ye çalışırsan 1. sınıf ortalaman çok düşer ve olur da Yks ' de istediğin sıralama olmazsa ortalamandan da olmuş olursun . Yatay geçiş ile hiç ummadığın şeyler olabiliyor. Örneğin Ytü Ehm isteyen biri tekrardan sınava girmektense Ytü ' deki 80-90 binlik bir bölüme girip yatay geçişle oraya geçebilir. Veya İtü Ehm isteyen biri tekrar sınava girip 5-6 bini zorlamaktansa Ytü Ehm ' de 1. sınıfta düzenli çalışıp daha rahat bir biçimde İtü ' ye geçiş yapabilir.





  • hocam senin biraz bilgili olduğunu hissettim bu yatay geçiş işlemleri konusunda.öncelikle çok teşekkür ederim cevapların için birde şunu sorcam ben savunma sanayisi istediğim için bu okullar arasında odtü nün daha çok amacıma yönelik olduğunu gördüm araştırmalarım doğrultusunda ama ytü den odtü ye geçiş falan pek duymadım aşırı zor olduğu için mi olmuyor yoksa mümkün falan mı değil?

  • Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt

    hocam şimdi düşündüm de dediğin mantıklı geldi aslında ama yine de tamamen yasaklamak yerine farklı bi çözüm bulunmalı çünkü yerleşip te memnun olmayıp sonradan değiştirmek isteyenler de çıkacaktır onlarında haklarını korumak lazım.

  • hocam tıp isterken mi mühendislik yazdınız? yoksa başka bir anlamı mı var nickname'inizin

  • İtu metalurjiye geçiş yapabilirsiniz hocam %30u tutuyordur. Ortalama ile ilerde belki makina çap da yapılabilir itu içinde.
  • tıpı önceden istiyordum hocam yks ye ilk çalıştığım zamanlar sonra puanda tutmayınca kazanamadık makine müh yazdım bölümümden de memnunum şuan.Ama tıp okusam da muhtemelen çok severek okurdum çünkü tıpı da çok seviyorum

  • FireLordZuko kullanıcısına yanıt

    ona puanım yetiyor hocam da biraz risk olurdu sevdiğim bölümü okurken denemek daha mantıklı geldi ondan ytü makine yazdım bide biri ayazağa kampüsünde birisi gümuşsuyu o yüzden çap olayı zor olabilir yol yorabilir

  • tıpadayıbirmatematikçi T kullanıcısına yanıt
    gümüşsuyu kampüsü mü var taşkışla mı o
  • tıpadayıbirmatematikçi T kullanıcısına yanıt
    hocam işte girdiyse sıralamasından memnunsa tercih yapacaksa kaydını sildirsin ya da yerleşince otomatik sildirsin kaydını.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.