Şimdi Ara

obp kalksın (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sıralaman 150 binden kötü mü

• @QaptanYosun 2. dediğin daha mantıklı bence.

@AfroThePro123 OBP kaldırılmaz bence. Kaldırılsa bile akıllarına kırılma mevzusunun geleceğini pek düşümüyorum.

• Valla nereden tutsan elinde kalıyor ama kalkması mantıklı olur

• Bakan açıklamasında öğrencileri rahatlatmak için konu eksiltmesine gideceğine, obp yi kaldırsalar çok daha iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Edit: zırlıyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • functionmachine kullanıcısına yanıt
    daha iyi

• liseyi de aslında özelde okuyacaktım ama keyif meselesi okumadım. özel okullar sürekli burs vermiyor bu arada ben 9da burslu kaydolabiliyordum da 2.-3. sene herkese gel seni beleş okutalım demiyorlar

• Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt
    puanın yüksek değil demek ki

• -Shepard- kullanıcısına yanıt
    bilmem mi

• kesinlikle kalkmalı, bunu 30 yaşında birisi olarak söylüyorum, ben zamanında her ilde sadece 1 tane fen lisesi olan dönemde fen lisesinde okudum. toplamda 40 fen lisesi var idi sene 2002 giriş yılım.

1300 dü sıralamam, o zaman bitirdiğiniz okulun öss başarısına göre size okuldan gelen puan tekrar değerlendiriliyordu bu inanılmaz mantıklı bir şeydi. bu sistem gelmeden önce de insanlar fen liselerinden düz liselere geçiyordu son sene ki güzel puan gelsin kaldırdılar geri dönüşler başlamıştı.

anlaşılan şimdi tekrar bunu yok etmişler.

şimdi sorarım kim neden derece ile izmir istanbul fende okusun? tam salaklık olmalı, kim ne derse desin hocalar okul ne kadar iyi olursa olsun üniversiteye girişte olay senin test çözmen, dershanene bakıyor. durum böyle iken dandik bir lisede ortalama kasmak çok daha mantıklı.

keza benim olduğum dönemde integral türev elektromanyetik alanların olduğu sınavlarda kol gibi sorular soruluyorken bir yandaki anadolu lisesinde lnx'in türevi nedir, elektro manyetik alan nedir gibi komedi sorular soruluyordu. bu iki sınav asla bir değil.

çözüm tekrar mezun olduğu okulun o seneki üniversite sınavı puanı ortalamasına göre ülke içinde sıralama yapmak ve ona göre alınan obp'yi katsayı ile çarpmak olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dOmi -- 22 Kasım 2020; 19:39:37 >

• donem sonlarında yapılacak sınavlara gore obp belırlenmelıdır .bence merkezi bir sınav yapılmalı ya bakanlık ya da osym

• TEOG'da 500 üzerinden 484 veya 485 almıştım. Lise 1 85, Lise 2 88 ve Lise 3 86. Bu ortalamaları hakkımla aldığıma inanıyorum. Ben bunları çalışarak yaptıysam, birilerinin çalışmaması beni alakadar etmez.

• Katiller de Ağlar kullanıcısına yanıt

peki birilerinin çalışmayarak seni geçmesi rahatsız etmez mi ?

seninle durumumuz aynı bu arada teog puanına kadar. (tek fark ben mezunum sen 12sin anladığım kadarıyla)

konuya gelirsek bence ucu b*klu değnek

en mantıklısı katsayının düşmesi hele hele bu yığılmalı sistem için en mantıklı çözüm bu

• yav yok puanım yüksek de 9da bi kızı seviyordum değiştirmedim o yüzden, 10. sınıfta ortam falan derken öyle geçti, 11de de sevgili yaptım hiç değiştirme isteğim kalmadı. hatta 11in 2. döneminde kesin okucaktım özelde son anda olmaz istemiyorum ben falan diyerek ortalığı birbirine kattım.

ki ben bu obp olayını kendim için değil kimsenin hakkı yenmesin diye diyorum. teogdan örnek vereyim ben ortaokulda özeldeydim 99,97,99 idi yıl sonu notlarım bütün okullarda böyle bol kese zannediyordum. (hiç devlet okulu görmediğim için) gerçi bana pek şişirmelerine gerek kalmıyordu 95i 100, 90ı 95 yapıyorlardı da alt taraflar çok şişiyordu 9da devletten gelen arkadaşlarla konuşurken alakası olmadığını hakkı yendiği için bizim okula gelmek zorunda olanlar olduğunu farkettim.

o zaman da haksızlık olduğunu düşünüyordum şu anda da

• Özel okul şişirmesiyle 4 sene boyunca not toplayan adamın üniversite sınavında ciddi çalışanları etkileyecek sıralamalara geleceğini ve onları geriye atacağını düşünmüyorum. Bu sorun yetersiz çalışanları veya son sene çalışmaya başlayanları ilgilendiriyor.

Ek olarak OBP'nin kalkması, eğitim ekonomisinin içinden geçecek bir durum.

• Katiller de Ağlar kullanıcısına yanıt

sadece özel okul değil ki bütün okullarda sınavlar aynı değil

fen liseleri dahil bazıları zor bazıları kolay yapıyor denk bir durum yok

bu obpnin bir hak yediği kesin

ayrıca dediğin her kesim için geçerli değil aksine benim bildiğim malum kurumlar gerçekten iyi sıralama yapabilecek öğrencileri şişiriyor

senin bahsettiğin öğrenci kitlesi 80-90 obpsi oluyor özel okula rağmen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbayediagne10 -- 22 Kasım 2020; 20:17:8 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.