Şimdi Ara

YKS 2023 KIRIK OBP İLE TIP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
2.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR BEN LİSE HAYATIMI HAYLAZLIKLA GEÇİRDİM.2 YIL ÖNCE ÜNİVERSİTEYE GİTMEK GİBİ BİR PLANIM BİLE YOKTU.ŞİMDİ ÇALIŞIYORUM BİR ŞEYLER YAPIYORUM AMA KONULAR KALKTI YIĞILMA OLUCAK DİYORLAR.E BENDE OBP 70 VE TIP İSTİYORUM.SİZCE ŞANSIM VAR MI?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E4C12674F -- 14 Şubat 2023; 14:22:24 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

YKS 2023: Kırık OBP ile Tıp

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), tıp fakültelerine giriş için kullanılan önemli bir sınavdır. Tıp fakültelerinin kontenjanları sınırlı olduğundan, öğrenciler yüksek puanlar almak için büyük bir rekabet içerisindedirler.

OBP Kalkacak mı 2023?

OBP, yani Ortaöğretim Başarı Puanı, öğrencilerin lise başarılarının ölçülmesinde kullanılan bir puan türüdür. YKS puanının hesaplanmasında OBP'nin de etkisi bulunmaktadır. Ancak, son yıllarda OBP'nin kaldırılması veya etkisinin azaltılması yönünde tartışmalar sürmektedir. 2023 YKS için henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, OBP'nin kaldırılma ihtimali bulunmaktadır.

Kırık OBP ile Tıp Kazanmak

Kırık OBP, bir öğrencinin lise başarısının beklenenin altında kaldığı durumlarda verilen bir puandır. Kırık OBP ile tıp kazanmak kolay olmasa da, imkansız değildir.

Tıp fakülteleri öğrenci seçerken YKS puanlarına ve mülakat sonuçlarına bakarlar. Kırık OBP'li öğrenciler, YKS'de yüksek puan alarak ve mülakatta iyi bir performans göstererek tıp fakültesine girme şanslarını artırabilirler.

Kırık OBP'li öğrencilerin tıp kazanmak için daha fazla çalışmaları ve kendilerini geliştirmeleri gerekmektedir. Ek dersler alarak, soru bankalarını çözerek ve düzenli olarak deneme sınavlarına girerek başarılarını artırabilirler.

Sonuç olarak, 2023 YKS'de OBP'nin kaldırılıp kaldırılmayacağı henüz belli değildir. Ancak, kırık OBP'li öğrenciler de YKS'de yüksek puan alarak ve mülakatta iyi performans göstererek tıp fakültesine girme şansına sahiptirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Var

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Var yök atlasa gir top tıplar bile kırıkla kazanılmış.
    Ama 5 k ya oynaman lazım cok sıkı çalış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yok

• Batıda imkansız gibi doğuda belki

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Neden hocam 100 net tyt 75 net ayt yapsam olmaz mı

• Morrıartty M kullanıcısına yanıt

eyvallah hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KIRIK OBP İLE TIP
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Olur ama 4 ayda o netler yapilabilir mi orasi biraz muamma hocam

• sayisalcimezun kullanıcısına yanıt

Hocam ben sıfırdan başlamıyorum yazdan beri çalışıyorum.Söylemek istediğim konularda kalktı hani yığılma olursa falan 70 obp ile tıpa girebilir miyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E4C12674F -- 14 Şubat 2023; 18:8:36 >
  • Haa anladim hocam inşallah kazanirsiniz eğer vaktiniz varsa çalişin bence elbette zor olacaktir yigilma olursa 70 obp bayagi geriye atar ama denemeye değer diyorsaniz başarilar dilerim

• 70 obp kırık değildir.

• Hem 70 hem kırık imkansıza yakın 1k yapsan 15k ya atıyor 2022 de bu sene daha fazla yığılma olabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sayisalcimezun kullanıcısına yanıt

Eyvallah hocam çok teşekkür ederim

• A NEW LIFE kullanıcısına yanıt

Desene yandık hocam.Keşke vaktiyle OBP diye bir şeyin var olduğunu ve yks ye etki ettiğini bilseydim

• Geçen sene yerleştiniz mi

yok hocam

• Böyle bir cümleyi ilk defa sizden duyuyorum hocam

• Senin obp kırık değil o zaman başlığı yanlış yazmışsın

2022 verilerine göre 18.8k yapsan 28.8k ya atıyor bu sene bu sıralamaya tıp geliyordu 92 tyt 72 ayt yapman lazım sınav kolaydu ayt yapılır bence sağlam çalışmayla ( konular kalktı 2022 üzerinden konuşmam pek sağlıklı olmaz aslında aklında bi şeyler canlansın diye yazdım)

• 70 obp kırık sayılmaz çalışın hocam bu fırsat kaçmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Autghust34 -- 14 Şubat 2023; 19:15:59 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Anladım hocam eyvallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.