Şimdi Ara

O gün bugün olsa! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
175
Cevap
4
Favori
13.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
171 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yıl olmuş 2017 hala bilgisayar sistemi toplayacagımlar falan var hepiniz çok mu sıradansınız ne millet hayatını yaşıyor siz 7/24 pc de oyun oynayın sisteminiz varmış aman ne büyük birşey
  • Kullandığım sistemden memnunum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 5 ay önce laptop kapalıyken su dökülmüştü. Tam bios kısmına gelmiş. Prize takılıyken klavyesine rastgele basınca 3 saniyeliğine enerji gelip pat kapanıyordu power tusu hiç tepki vermiyordu. Prizde değilken o tepkiyi bile vermiyor enerji hiç gelmiyordu. Götürdüm tamir ettirdim 300 lira aldılar. Sıvının biosa temas ettiğini ve başka bir laptoptan yeni bios taktıklarını ve sıfırdan bios yazdıklarını söylediler. Biosu asla güncellememem gerektiğini söylemişlerdi. 4 gün öncesine kadar hiçbir sorun yoktu gece bizzat kendim normal şekilde kapattım. Ertesi gece açmak istediğimde bozulduğunu fark ettim. Yine aynı şey olmuş. Power tusu tepkisiz. Prizdeyken klavyeye rastgele basınca 2 saniye enerji geliyor ve pat kapanıyor. Prizde değilken hiç tepki yok. Açıkçası tamir ettirmeye değmez. Nitekim ettirsem bile belliki ilerde yine tekrar edecek. Açıkçası şu an yeniden 300 liraya tamir ettirecek veya yeni bir tane alacak durumdada değilim. Hiç hesapta yokken çok sürpriz oldu aynı durumun durduk yere ortaya çıkması.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YshtolaRhul7017 -- 26 Ekim 2017; 23:54:21 >




  • 2.5 yıl önce kurdum hala benim için en iyisi
    Asus 24 inch VG248QE Ekran
    MSI GTX 980 ekran kartı
    Intel i7-6700k işlemci
    Asus Z170 Pro gaming anakart
    16 gb corsair vengeance ram
    250 gb samsung ssd
    1 tb western digital hdd
    cooler master mastercase pro 5 kasa
    Hava soğutmamın adını hatırlamıyorum
    Asus rog gladius mouse
    Logitech G710 klavye
    Steelseries qck mousepad

    Canım benim her oyunu çalıştırıyor sağolsun. Zamanında 4 bin liraya toplamıştım bunu, şimdi toplamaya kalksan işlemci + ekran kartını alıyosun anca herhalde. Dolar işte




  • Ne kadar şey hayal edersem edeyim Türkiye şartlarında hiç bir şey gerçek olamaz.
  • Beni mutlu eden sistem bu ->https://streamable.com/xdahm

    Sadece Bitcoinciler yüzünden GTX1050Ti ile idare ediyorum fakat üzerinde bi " Gigabyte Aorus GTX 1080 TI XTREME EDITION " olsa fena olmaz.

  • O sticker'lar, kalemler ve not defterleri sizde kalabilir. Bize hayal ettiğimiz bilgisayarı hediye etseniz yeter.

    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ihtiyaç duymuyorum ama yine gigabyte'tan dizerdim. Tüketici araştırma raporlarını takip eden varsa benim gibi Gigabyte'ın RMA sayısı çok az. Kusursuza en yakın ürünleri çıkartıyorlar.
    Kaynak :http://gigabytedaily.blogspot.in/2013/05/gigabyte-motherboards-have-lowest-rma.html
  • İsterse 99 Çekirdekli İşlemci Çıksın Benim En Sevdiğim İşlemci Değişmez



    5960X Olacak

    EVGA'nın 1080ti'ı Ama Su+Hava Soğutmalı Modeli

    Cosmos 2

    Güzel Bir AsRock Anakart

    32 GB "IŞIKSIZ" RAM

    5 TB HDD

    1 TB SSD

    Yeterli Güç Kaynağı

    G SYNC 144 HZ 2K Monitör



    Çok mu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dh yi duzgun acsin commodore 64 bile yeter..
  • Şuan 2011 senesinde kendim topladiğim bir sistemi kullaniyorum.. Günümüz oyunlarina tabi ki artik yetmiyor, her ne kadar ekran karti olarak bi güncelleme yapsamda bu sefer işlemci anakart Ram olarak hem uygulamalarda hemde oynamak istediğim oyunlarda Ciddi seviyede yetersizlik yaşiyorum..

    Diyelim ki yarin sistemimi güncellemeye karar verdim, kesinlikle yine önümüzdeki 2-3 sene boyunca performanstan ödün vermeden Şuan ki İ7 8700K veya denginde bir işlemci, Overclock potansiyeli yüksek uygun bir anakart, En aşaği 16 Gigabyte 3600 mhz Ram ve Gerçekten en önemlisi GTX 1080 Ti ekran kartli bi güncellemeyle şuan kullandiğim sistemimi günceller, minimum eklentilerle elimdeki bileşenleride kullanarak Beni 3-4 sene daha her anlamda mutlu edecek bir sistemi kurardim.. Ben böyle yapardim, çünkü PC kasami fanlarimi seviyorum.. Kendim kişiselleştirdiğim bi kasam.

    Ama günümüz şartlarinda ekonomik olarak bu saydiklarimiz hepimiz için sadece güzel bi hayal.. Artik insanlar Komple yepyeni sistemler yerine ellerindeki sistemleri güncellemeyi seçiyor, Çünkü dediğim gibi maddi imkansizliklar..

    Konuya yazilan çoğu sistem Tamamen Hayal ötesi ve Standart ev kullanicisi için aşiri sistemler, Toplanmasi normal seviyede kazanci olan bi insanin kendi kazanciyla çok çok zor sistemler..




  • asko56 kullanıcısına yanıt
    koboy mu ?
  • DOLAR3,82 EURO4,45 o gün bugün değil
  • Gtx 1080ti yi rahat kaldıracak bir.sistem iş görür

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gigabyte'a benden öneri: ( Bu proje tutar derim.Üşenmedim 2 saattir gpubenchmark,cpubenchmarklara baktım en ideal konfigürasyon ne olur diye ne kadar işssizim)


    İşlemci: Intel i7-7Y75
    Ekran kartı: Nvidia MX150
    Ram: 12 Gb lpddr3
    Harddisk: 1 Tb 7200 rpm 2.5"
    Ekran: 15.6 Mat 1366x768 ekran
    Soğutma: Çift güçlü fan

    Sonuç: Az enerji tüketen ( işlemci 4.5 watt tdp, ekran kartı 25 watt tdp - ekran kartının fanı ve soğutma bloğu bir miktar daha büyük ve güçlü olmalı ) dolasıyla az ısınan 1366x768'de iyi bir oyun deneyimi sunabilecek sessiz sakin ideal bir dizüstü bilgisayar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 27 Ekim 2017; 2:21:35 >
  • Minimum 2011 soket olsun.


    • Cihaz (Makine) çalışır vaziyette hem CPU hemde RAM'i sömürebilsin, 1-2 kısayol tuş ayarıyla.

    • 1+2 Gbit NIC olmalı, 1 tanesi her daim faal ama diğer ikisi uyku modunda devreye girmeli

    • NAS olarak cihaz ayrı bir işletim sistemiyle belirlenen sürelerde devreye girmeli.Düşük elektrik tüketimli NAS cihazları gibi.

    • Link bindirme (link aggregation) olmalı BIOS'tan ayarlanmalı.

    • USB3.0 soketlerin yerini değiştirin yada serpiştirin anakart üzerinde farklı yerlere.

    • FAN Soketlerinin yerlerini çeşitleştirin.

    • Cihaz açıkken PC, ama mesela hibernate yapınca NAS yani düşük güç moduna geçip NAS server gibi davranabilmeli.



    Bende Rampage IV extreme + 4930k var ama aynı ofisimde Rampage V+4960X'de var....
  • Yükseklerde gözüm yok



    Şöyle birşey olsa yeter :)



    http://www.novabilgisayar.com/pc.asp?catid=142&catname=YAZILIM

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İMZAMDA YAZAN SİSTEMİ KURARDIM :D
  • Gövdesi sade pencereli bir kasa alırdım, kasa modifiye bölümünde harika işler vardı, ben de kafama göre modifiye ederdim kasayı.



    İşlemci muhtemelen Ryzen olurdu, çünkü çoklu çekirdek kullanan uygulamalar da kullanacağım. Hem de Intel’e gıcıklık olsun.



    Anakart için birkaç şart var, kapasitörlerin uzun ömürlü olması, dual bios, M2 ve Sata portları vb. bunlara dikkat edip en güzel görünen kartı alırdım.



    Aşırı RGB sevmem ama kasa içinde görmek istediğim bir iki renk tonu için RGB tercih ederdim kasa içi ürünlerde.



    Konuyu Gigabyte başlatmış, şu an anakartım Gigabyte, donanımından çok memnunum ama driverlar kötü olduğundan bir daha tercih eder miydim bilmiyorum. Ama en azından önceden araştırırım driverlar nasıl diye.



    Ekran kartı konusunda tam fikrim yok ama yıllardır hayalimi süsleyen tek marka Evga’ydı, muhtemelen onun soğutması en sağlam olan ürününü alırdım. SLI işine falan girmezdim aşırı grafik hastası değilim.



    PSU kesinlikle modüler olurdu ve kablo saklamaya çok vakit ayırırdım. Verimliliğin ve ekstra özelliklerin maksimum olduğu PSU’yu alırdım.



    Hem kasa içinde hem de ayrı NAS cihazı olarak çok sayıda HDD edinip her şeyi 2-3 yere yedeklerdim. Yedeklerle geçmişte sıkıntı yaşadığım için işimi sağlama alırdım.



    En önemlisi tüm bileşenleri tek tek ben açıp ben toplamalıyım, gerçekten hayatta en çok mutlu olduğum birkaç önemli andan biridir ilk PC’mi topladığım an. O kadar eğlenceli geliyor ki anlatamam.



    Harici bileşen olarak bol makrolu orta ağırlıkta bir fare + trackball fare, RGB olması mühim olmayan bir mekanik bir de mekanik olmayan şu an kullandığım Apex Raw’a benzer bir klavye/ Microsoft’un efsane ergonomik klavyelerinden biri + Razer’ın mekanik klavyesi olurdu. Fare ve klavyelerin bilek desteği benim için en önemli şey olurdu ergonomi ve sağlık açısından. Masayı neredeyse tamamen kaplayacak bir mousepad bir de.



    En az çift monitör, bir de sağa sola üste kafama göre özelleştirdiğim küçük monitörler olabilir çeşitli program ve göstergeler için. Çerçevesiz görünümlü olması önemli ve PC üzerinden ayar çekebilmek isterdim ana monitöre.



    Kulaklık olarak tak çıkar veya kablosuz olarak hem dışarda hem PC başında kullanabileceğim ses izolasyonlu bir kulaklık, bir condenser mikrofon (Rode, Samson veya Audio-Technica), ses kartı (Audient veya Focusrite), MIDI klavye ve 720p ve üstü çeken bir Webcam. Orta parlaklıkta ışık veren bir lambanın takılı olduğu Ikea Tertial tarzı masa lambası. Bir de Wacom’un yarı-profesyonel bir grafik tableti olursa tamamdır.



    Çok da şey istemiyorum bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • O sistemin anakartı ve ekran kartı kesinlikle Gigabyte olmazdı yalnız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TabletlereFısıldayanAdam -- 27 Ekim 2017; 3:52:32 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.