Şimdi Ara

NVIDIA GTX 1050 & Ti // 1060 & Ti // 1070 & Ti // 1080 & Ti // Titan Serisi [ANA KONU] (205. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30.219
Cevap
107
Favori
773.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 203204205206207
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • GTX900 serisi sahipleri şu konudaki yorumlarıyla çok komikler. Bir yandan da ikinci el ilanlarına bakıyorum orası ayrı bir komedi. Yani kimse yeni kartlar geliyor diye satıyorum diyemiyor herkesin ya borcu var ya yazın pc başında durmuyorMUŞ yada çok sıkışmış da kirasını ödeyememiş de kartını satıyormuş :) Allah iyiliğinizi versin emi :) Bakıp bakıp gülüyorum. Hele ikinci el 980'e 1600TL isteyenleri görünce veya 970'e 1200TL isteyenleri görünce kıkır kıkır gülüyorum. Vallahi çok komikler :))

Bu saatten sonra civil civil öten GTX970'e 750TL'den fazla verenin veya 980'e 900TL'den fazla verenin aklından şüphe ederim o kadar net.
    Ben yeni kartlar gelecek diye geçen sene GTX750ti aldım. Sonra o sistemi satıp DDR4 topladım geçen ay ama ekran kartı almadım idare ediyorum yeni kartlar çıkana kadar. Akıl var mantık var niye eski nesile 1000TL üzeri para vereyim. Bunu akıl edemeyenler elindeki kartları satarsa malesef büyük zarar edecekler. Kullanmaya devam etmeleri onlar için en iyisi.

• Tamamda öyle bi kanı olmuşki sanki FE özel tasarım kartlardan daha performanslı gibi özel tasarımı ucuza almak varken neden FE alayım ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daniel Faraday

Tamamda öyle bi kanı olmuşki sanki FE özel tasarım kartlardan daha performanslı gibi özel tasarımı ucuza almak varken neden FE alayım ki

Arkadaşım, yanlış bir şey söyledin farklı yerlere çekme. Tartıştığımız şey Türkiye'de konulan kar payı. Ne alakası var dediklerinle bunun? FE arasında 350 TL fark var diyorum ben sen ne diyorsun, lütfen sırf yorum yapmak için yorum yapmayın. Custom kartlarda da aynı şey geçerli olacak ayrıca.
    Ayrıca evet 350 TL fazla veririm Türkiye garantili olur yani, bu kadar basit, gidip vatan'dan almam orası ayrı ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 18 Mayıs 2016; 11:31:19 >
  • Merhaba arkadaşlar.
    Hali hazırdaki sistemim i5 6600K 24 gb ram, 750w psu, 240 gb ssd ve ve 1 tb hdd'den oluşuyor. Kullandığım ekran kartı ise gtx 960.

Sistemi topladığım ocak ayı içerisinde ekran kartına karar verememiştim 970 mi alsam, 960 mo diye, sonra yeni nesili bekleyeyim demiştim.

Her neyse yeni nesil geldi. Ben 1080p'de oynayan bir oyuncuyum, ileride monitor alirsam 144hz bir şey alır geçerim. Fakat ekran kartını da almışken artık uzun seneler kullanmak istiyorum.

Sizce nvidia 1070 mi almalıyım, yoksa ucuzlamışken gtx 980 falan mı bulmalıyım? Ben oynanabilir fps'de yuksek ayarlar ile ilgileniyorum, online oyunlarla, cok yuksek fpsler ile isim olmaz.

Elimdeki gtx 960'ı (4 gb msi) şimdi satıp o/b ile idare mi etmeli yoksa yaz sonuna kadar piyasayı gozlemlemekte fayda mı var acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Birde şöyle düşün, 980ti sahipleri geçen seneden beri her şey ultrada keyifle oyun oynadılar, ama sen 1 sene grafik ayarı yaptın. 1 sene kısa değil arkadaşlar beklemeyenlere laf ediyorsunuz anlamsız yere de, insan ömrü parayla ölçülmez, 1 sene ekran kartına beklemek için ömrümüz kısa:) Kısacası sen o insanlardan daha zeki değilsin(akıl edemiyorlarsa demişsin ya.:) ), sadece beklemeyi tercih etmişsin , belki maddi durumundan, belki zamanının bol olmasından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 18 Mayıs 2016; 11:36:37 >
  • Bu fast sync olayı çok güzel olmuş. Yeni bir takım işlemlerle v-sync off kadar olmasada cok az bir input lag ekleyerek yırtılmaları önlüyor:

NVIDIA GTX 1050 & Ti // 1060 & Ti // 1070 & Ti // 1080 & Ti // Titan Serisi [ANA KONU]

Yalnız bunun için şunu bilmek önemli fast sync özellikle yüksek fps alacağınız oyunlar için tasarlanmış. Yani misal monitorunuz 60 veya 144 hz (vede g-sync veya freeync yoksa tabi) siz bi cs go'dan 300 fps alıyorsanız işe yarıyor. En azından benim birkaç yerden baktığım anladığım kadarıyla öyle. Yüksek fpsde yırtılma olmadan çok az bir input lagla oynayabileceksiniz.Gene bir sync olan monitör kadar olmasada özellikle yüksek fps online oyunlarda g-sync yada freesync olmayan monitörler için çok iyi. V-synce karşı süper bir alternatif

Baktığım yerler:
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/video-what-is-nvidia-fast-sync.329258/
    https://linustechtips.com/main/topic/597427-so-what-is-nvidias-fast-sync-introduced-with-pascal-gpus/
    https://forums.geforce.com/default/topic/936470/geforce-1000-series/psa-nvidia-fast-sync-is-not-vesa-adaptive-sync-or-freesync/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drhiziracil -- 18 Mayıs 2016; 11:39:11 >

• custom soğutuculu marka kartlar için başlangıç bence 3000 tl bandı.

FE nin 2850 tl oldugunu baz alırsak tabii.
  • jvcjvc kullanıcısına yanıt
    Elinizde 960 varken bence biraz bekleyin, AMD düşünür müsünüz bilmem ama AMD'nin elinde ne var onları da görün, o sırada 1070 testleri de çıkmış olur hem sonrasında kararı siz verirsiniz.
  • jvcjvc kullanıcısına yanıt
    2017 black friday'de özel sogutmalı markaların gtx 1070ini bekle bence hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: agnestico

custom soğutuculu marka kartlar için başlangıç bence 3000 tl bandı.

Katılıyorum ama forumda herkes bir hayalperest gibi ya bakalım inşallah 3000 altında olur da benimde işime gelir:)
  • Arkadaşlar referans kartta tek 8pin bağlantı var msi asus vb firmaların çıkaracakları kartlarda büyük olasılıkla ikinci güç bağlantısıda olacak bu kartın oc potansiyali kötü demek için erken bence ne olursa olsun harika bir kart olmuş 1080 beklentilerimi fazlasıyla karşıladı iyiki satmışım 980ti'yi 1070 de çıkınca 980ti'nin fiyatı 1400tl altına inecek şu anda bile 1700tl ye satan var. İhtiyaç meselesi 1080p 144hz monitörün hakkını alamadım 980ti ile 60hz 1080p monitör varsa 980ti fazla fazla yeter yarı fiyatına satmak mantıklı olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: xemre89

Arkadaşlar referans kartta tek 8pin bağlantı var msi asus vb firmaların çıkaracakları kartlarda büyük olasılıkla ikinci güç bağlantısıda olacak bu kartın oc potansiyali kötü demek için erken bence ne olursa olsun harika bir kart olmuş 1080 beklentilerimi fazlasıyla karşıladı iyiki satmışım 980ti'yi 1070 de çıkınca 980ti'nin fiyatı 1400tl altına inecek şu anda bile 1700tl ye satan var. İhtiyaç meselesi 1080p 144hz monitörün hakkını alamadım 980ti ile 60hz 1080p monitör varsa 980ti fazla fazla yeter yarı fiyatına satmak mantıklı olmaz.

İyi güzel de böylesi OC potansiyeli olan bir kartın güç limitine takılması su soğutma kullanan üst düzey OC meraklıları için çok büyük bir engel oluşturuyor. Su soğutma için referans tasarım şart ama referans tasarımda da tek 8pin giriş var. Şu an EVGA gibi firmaların özel tasarımları için özel su soğutma bloklarının piyasaya çıkması tek çözüm gibi görünüyor.

• Infinity2nd kullanıcısına yanıt
    troll geçeceksen biraz daha mantıklı geç değişik
  • Bir ay önce GTX 900 serisi alanlar çok kızgın mıdır acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Brskcr

quote:

Orijinalden alıntı: agnestico

custom soğutuculu marka kartlar için başlangıç bence 3000 tl bandı.

Katılıyorum ama forumda herkes bir hayalperest gibi ya bakalım inşallah 3000 altında olur da benimde işime gelir:)

Özel tasarınlılar daha uygun olacak görürsünüz. 100 dolar koydu üzerine nvidia founder edition diye. D

• xlmnt13 kullanıcısına yanıt
    Diyorum ya inşallah haklısınızdır :) Ama custom kartların referans kartlardan uygun satılması değişik olacak :)
  • Yeni kartların çıkacağı belliyken, daha ekonomik orta sınıf kartları alma şansı varken, gidip 980ti alıp bir yılda en az 800TL kaybetmek bana göre pek akıllıca değil. Size göre keyfi için harcamıştır yada keyfi için zarar etmiştir dersiniz. Hadi o bir yıl önce alanları geçelim son 3 ay içinde alanlar onlar ayrı bir komedi. Bir de yeni çıkan kartı karalamaya kendi kartlarını yüceltmeye çalışıyorlar.
    Yani tamam yeni kartlar daha iyi keşke bekleseydik vs dese eyvallah. Ama yeni karta da .ok atmak kendilerini daha da küçük düşürüyor. Bir taraftan da 2. el forumunda kartları satabilmek için taklalar atıyorlar.
    Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler insana.
    "O insanlardan daha akıllı değilsin" demenizden anladığım kadarıyla siz de o kart sahiplerinden birisiniz yada o kart sahiplerinden biriydiniz :D Fazla söze gerek yok. Herkes kendini belli ediyor ;)
  • FAST SYNC NEDIR

Bu karttan almak ıstememın en baslıca nedenı performansından cok fast sync ozellıgı.Kısaca fast sync vsync ın baya bır gelıstırılmıs halı.
    Vsync de ınput lag 50-150ms aralıgındayken(cok degısken) fast sync sadece 8ms(sabıt) ınput lag karsılıgında bıze akıcı bır oyun denıyımı sunuyor.Cogunuz 8ms cok yuksek dıyebılır fakat mp oynarken bıle hıssedemeyecegınız kadar az bır deger.Sp de ıse resmen evrım gecırecegız.Yaptıgı ıs kısaca su:

Vsync ı off yapsak tearıng olusuyor on yapsak bu sefer yuksek bır ınput lag yasıyorduk ve monıtorun yenıleme hızına kılıtlenıyordu fps (or:60fps).Ikı ucu .oklu degnektı.Fakat fast sync de on yapıldıgı zaman tearıng olusmaz + ınput lag yok denecek kadar azdır + monıtorun yenıleme hızından yuksek fps alırsınız.Bu ucunu aynı anda sunabılıyor

Nvıdıa bu teknolojısıyle gsync e neredeyse cok yaklasmıs.

Input lag nedır: fare + klavye hareketlerınızın ekrana gec gelmesıdır.Sız bır tusa basarsınız ekrana gelene kadar belırlı bır sure gecer.Vsync on oldugunda ve fps dalgalanıyorsa 100ms lık bır deger mp de adamı vurmanızı ımkansız hale getırır.

Bu yuzden pro oyuncular ozellıkle cs go yu vsync off oynarlar ve alabıldıklerı en muhtesem monıtorlerı alırlar.144hz + 1ms tepkı suresı + 1ms,2ms veya max 4ms ınput lag gecıkmesıne sahıp monıtorlerı alırlar.

Gsync nedır : Gsync monıtor ıle sıstemın verdıgı fps yı senkronıze eden monıtore monte edılen bır cıptır.Amacı senkronıze olan goruntuyu smooth sekılde ekranda gostermesıdır.Gsync den tam yararlanmak ıcın 144hz bır monıtor gereklıdır.Fakat sadece bunun olması yetmez.144+fps veren bır sıstemınızınde olması gereklıdır.Aksı takdırde gsync monıtorunuzun yenıleme hızını sıstemınızın verdıgı fps ye dusurmek zorunda kalır.Bu durumda 144hzlık tazeleme alamazsınız.144hz olmayınca ekrana sanıyede gelen kare sayısı duser.Tabı sp de cok etkılenmezsınız ama mp de farkında olmadan etkılenırsınız.

• Gtx 1080 için FE modeli 2850tl den çıkacak ise nvidia harici msi asus evga vb markaların stok soğutuculu versiyonları 100$ daha uygun olmayacak mı?
    Diyelimki oldu msi zotac vb markaların referans kartları 100 dolar daha uygun çıktı piyasaya bu demek oluyor'ki min 250 300tl daha uygun fiyattan (2450/2500tl) baz alsak.
    Bir önceki serilerde 10 dolardan 100 dolara kadar ek fiyat ile satışa çıkmış özel soğutuculu kartlar çıktı yani demem o ki özel soğutucu gtx 1080 modelleri 2800 2900tl bandı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat 123 -- 18 Mayıs 2016; 12:05:08 >
  • Hayır insanların aklına laf ettiğin için yazdım sadece onu. Bende 2 ay önce 980ti aldım beklemek istemediğim için(ki %25 daha performanslı kartlar geleceğini az çok tahmin ediyordum), neyse monitörde BLB çıktı kartta CW cıktı derken bugünlere kadar geldik hala monitörüm garantide kartımın da RMA(iadesi onaylandı belirteyim ki bana dokunan bir şey olmadığını anla.) raporunu bekliyorum. Demem o ki ben 2 ay zaman yerine para harcamayı tercih ettim, elimde 980ti olsaydı da 1080ti serisi ile değiştirirdim çıktığında bu kadar basit. Konunun başından beri yazıyorum sizleri niye bu kadar ilgilendiriyor 9xx sahiplerinin psikolojik durumları, ettiği maddi zararlar vs vs. Yani bana dokunan bir şey olmadan ben bu kadar rahatsız olurken, o insanların ne kadar rahatsız olduğunu az çok anlayabiliyorum. Son olarak adamın parayla ilgili derdi yoksa niye ekonomik orta sınıf alsın? Bir yılda 800 TL kaybetmek 980ti alan bir çok insan için önemsiz bir paradır siz rahat olun, bunun akılla değil maddi durumla ilgisi var.

Şunu da söyleyeyim, siz 9xx sahiplerinin 1 sene beklediniz biz şöyle oynadık, böyle yaptık dediklerini görüyor musunuz durduk yerde? hayır, o zaman 9xx sahibi olmayanlardaki bu düşmanlık niye? Adam beklememiş istememiş ki almış niye "keşke bekleseydik" demek zorundaymış gibi yorumlar yapıyorsunuz, sizin gibi düşünmeyen insanlar akılsız mıdır sizce? 1 yıl önce alanları geçelim demişsiniz ya; sizin mantığınıza göre 980ti'ın hiç satılmaması gerekiyordu, malum kart 1 yıl önce çıktı:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 18 Mayıs 2016; 12:12:34 >

• 
Sayfa: önceki 203204205206207
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.