Şimdi Ara

Nvidia GT540M Kullananlar Kulübü. (49. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.907
Cevap
23
Favori
249.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kzpmaza

quote:

Orijinalden alıntı: hamucera

benim PES 2012 sorunum çözülmedi çözülmüyor, nefret ettim ya,

saatin yanındaki ayar kısmına gelince GPU kullanan program yok diyor. oysaki ben programlar kısmına pes2012 ve pes2012 setting ekliyorum.

oyunu oynayan birisi nidia denetim masasının ekran görüntülerini koyabilirmi.

bilgisayarında combofix çalıştırdıysan eğer optimus teknolojisi çalışmaz ekran kartı arası geçiş yapamassın.

Nasıl yani

Şuan ben herşeyi dahili kartımla mı yapıyorum

Gerçi ondan sonra adam gibi bi oyun oynamadım. Anno2070 ve CS1.6 oynadım. Anno 2070 çok sıkıntı çıkardı. ondan sanırım

Orijinalden alıntı: hakaniko

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hamucera

benim PES 2012 sorunum çözülmedi çözülmüyor, nefret ettim ya,

saatin yanındaki ayar kısmına gelince GPU kullanan program yok diyor. oysaki ben programlar kısmına pes2012 ve pes2012 setting ekliyorum.

oyunu oynayan birisi nidia denetim masasının ekran görüntülerini koyabilirmi.

bilgisayarında combofix çalıştırdıysan eğer optimus teknolojisi çalışmaz ekran kartı arası geçiş yapamassın.

Nasıl yani

Şuan ben herşeyi dahili kartımla mı yapıyorum

Gerçi ondan sonra adam gibi bi oyun oynamadım. Anno2070 ve CS1.6 oynadım. Anno 2070 çok sıkıntı çıkardı. ondan sanırım

evet çalıştırdıysan herşeyi intel kartla açmak zorunda kalırsın. yoksa pes'te sıkıntı çıkarıcak bi kart değil kesinlikle saatlerce oyna tık demez. combofix'e mesaj attım ama adamların umrunda değil sanırım çoğu kişinin kafayı yemesine sebep oluyorlar.
  • quote:

evet çalıştırdıysan herşeyi intel kartla açmak zorunda kalırsın. yoksa pes'te sıkıntı çıkarıcak bi kart değil kesinlikle saatlerce oyna tık demez. combofix'e mesaj attım ama adamların umrunda değil sanırım çoğu kişinin kafayı yemesine sebep oluyorlar.

Pes sorunu olan ben değilim

gruptan yeni haberim oldu aslında. ilk mesajımdı konuya.

Demek ondanmış he. CS1.6 da çok ayrıntılı bi bölümde kasıyordu. 540m e geçirmeye çalışıyorum. tık yok. yine kasıyor. gıcık olmuştum. şüphe ediyordum pcden.

Haftaya Win8 kuracağım. Birkaç gün daha idare edelim bakalım

Orijinalden alıntı: mshysteria

quote:

Orijinalden alıntı: çhela

quote:

Fifa 2012'yi full hd deneyen oldumu performansı nasıl acaba ?

Deneyen yok mu?

Ben full hd televizyona bağlayıp full hd 1 maç yaptım herhangi bir aksaklık falan yok. Gayet akıcı ve mükemmel görüntü.

Yalnız saatlerce oynamadım uzun süreli full hd oynamada ısınma sorunu olabilir.

Cevap için teşekkürler.

Orijinalden alıntı: alperkrdg

quote:

Orijinalden alıntı: taiphun

quote:

Orijinalden alıntı: alperkrdg

ARKADAŞLAR EĞER YANLIŞ YERE AÇTIYSAM SİLEBİLİRSİNİZ YENİYİM FORUMDA KUSURA BAKMAYIN.
    CASPER NİRVANA laptopUMDA OYUNLARDAN NEDEN TAM VERİM ALAMIYORUM ANLAYAMADIM
    SİSTEMİM.
    CORE DUO 2.2GHZ İ7
    8GB DDR3 RAM
    2GB(1GB AYRILMIŞ) GEFORCE 540M OPTİMUS EKRAN KARTI
    640GB HARDDİSK

MESELA FİFA 12 DE BİR SÜRE SONRA KASMALAR BAŞLIYOR.YADA ARKHAM CİTY DE YÜKSEKTE OYNUYAMIYORUM GİBİ SORUNLAR var
    BU NORMAL MİDİR SİSTEME GÖRE YOKSA Bİ SORUN MU VAR ANALAYAMADIM.
    PC SICAKLIGI OYUNA GİRDİĞİM ZAMAN 90 C YE kadar YÜKSELİYOR.ONDAN MI OLUYOR ACABA?
    OVERLOCK MU YAPMALIYIM ?
    BİR ARKADASIM BİOS GÜNCELLEMESİ TAVSİYE ETTİ.
    SİZ NE DERSİNİZ NE YAPMAYILIM yada BUMUDUR KABUL MU ETMELİYİM?
    TEŞEKKURKER ŞİMDİDEN

Bende de Casper var malesef... Malesef diyorum çünkü Casper marka bir pc'in varsa soba niyetine evini bile ısıtabilirsin Galiba teknolojisinde bir problem var.

Forumda bir kaç kişi aldığına pişman olmuş, ısısının 110c çıktığını falan yazmışlar. Maaşallah benimkide oyun oynarken 90-95c geziyor. Ve bir süre sonra inanılmaz derecede kasmaya başlıyor. Geçenlerde belki işe yarar diyerek altına ezikler ve zedelenmeler için kullanılan buz bloklarından koydum altına 1c bile değişmedi

Soğutucular var piyasada onlardan kullanmayı dene ben en kısa zamanda bir tane almayı düşünüyorum.

sorma hocam çok büyük hata yaptım o konuda.dünyanın parasını verdik tam performans alamıyoruz baksana.bi arkadasım kullanıyodu ozelliklerı benımkının yarısıydı sorunsu kullandı bir sene boyunca ona kandım biraz.casper almak gerçekten kumar gibiymiş ya iyi çıkıyo ya kotu ortas yok .neyse yapıcak bişey yok artık:)
    nvdia denetim masası veya bios ayarlarıyla ince ayar yapsam az da olsa deişir mi acaba?

Pek birşey değişeceğini zannetmiyorum. Nasıl bir biosu varsa ben ince ayarlarına ulaşmayı başaramadım. Ve sonuçta programla falan değilde bana göre fiziksel birşeyden dolayı ısınıyor. Eskiden HP marka bir bilgisayarım vardı altına baktığımda fanı bile görebiliyordum. Yani demek istediğim hava rahatça dolaşabiliyordu. Ama Casper'in nereden hava alıp soğuttuğunu çözebilmiş değilim. İşlemcinin altında 4*2 boyutunda ızgara var bana göre yetmiyor ve tabii birde fanın kalitesi vs vs uzatabiliriz.

Casper'in kendi sayfasında yardım destek menüsünde birşeyler buldum güncellemeler ile ilgili. Bios güncellemesiymiş. Denedim hiçbirşey değişmedi. Söylemeden geçemiyeceğim menüdeki güncellemelerin hemen hepsi 1-2 yıllık güncellemeler. Nvidia'nın grafik kartları için ortalama aylık 1-2 sürüm çıkarttığını düşünürsek çok yetersiz kalıyor.

Daha deneyemedim ama üstteki cevaplarda volkan3536 nickli arkadaş işlemci ısısıyla ilgili thorttlestop diye bir program önermiş. Deneyen birisi 4-5c civarında fark ettiğini yazmış. Belkide işe yarar...
  • hocam merhabalar bende sol tarafta sadece 3d ayarları ve video seçeneği çıkıyor ... overclock yapayım dedim ama performans fln neden çıkmıyor güncelleme yaptım hatta 295.73 kullanıyorum yardımcı olursanız sevinirim

Nvidia GT540M Kullananlar Kulübü.

edit : sanırım buldum

http://www.nvidia.com/object/nvidia-system-tools-6.08-driver.html

bunu indiriyorum tekrar bakıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k790i -- 25 Şubat 2012; 10:56:20 >

quote:

quote:

quote:

Deneyen yok mu?

Ben full hd televizyona bağlayıp full hd 1 maç yaptım herhangi bir aksaklık falan yok. Gayet akıcı ve mükemmel görüntü.

Cevap için teşekkürler.

FIFA 12'yi ben de bağladım teleizyona açtım ama ara ara kasılmalar yaptı. i5, GT 540m ve 4 gb ram bu arada.

Orijinalden alıntı: W

quote:

quote:

quote:

quote:

Deneyen yok mu?

Cevap için teşekkürler.

FIFA 12'yi ben de bağladım teleizyona açtım ama ara ara kasılmalar yaptı. i5, GT 540m ve 4 gb ram bu arada.

Bilgisayarınızın markası nedir acaba? Bir de Fifa 2012 normal laptop ekranında oynarken de bir kaç maç sonra donmaya başlıyor, ısı değerleri de normal seviyede yani ısıdan kaynaklı değil.

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Deneyen yok mu?

Cevap için teşekkürler.

Bilgisayarınızın markası nedir acaba? Bir de Fifa 2012 normal laptop ekranında oynarken de bir kaç maç sonra donmaya başlıyor, ısı değerleri de normal seviyede yani ısıdan kaynaklı değil.

Packard Bell, valla hocam artan çözünürlükten dolayı oluyor.

Benim ekran kartı rami 1 gb, eğer sizinki 2 gb ise sorun olmayabilir.

Notebook özellikleri:

i5 2450M
    8 GB 1333Mhz RAM
    750 Gb HDD
    GT540M 2GB VGA

%25 indirim ile 1.360 TL ye alınmıştır..

iyi forumlar...
    MSI Z97 MPOWER MAX AC | INTEL i7 4790K 4.8 Ghz | Corsair Vengeance Pro 16GB DDR3 DRAM 2666MHz C11 Memory | EVGA GTX 1070 FTW GAMING ACX 3.0 | Corsair H100 | SAMSUNG 23" SyncMaster XL2370 LED Monitör | SAMSUNG 256 GB 840 Pro SSD | SAMSUNG Spinpoint 750GB ve 200GB HDD | WD Blue 1TB 7200RPM Sata 3.0 64Mb | Cooler Master 1000W 14 cm Fan 80 Plus Modüler PSU | CM HAF-X 942 | Logitech X-530 5.1
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Deneyen yok mu?

Cevap için teşekkürler.

Packard Bell, valla hocam artan çözünürlükten dolayı oluyor.

Benim ekran kartı rami 1 gb, eğer sizinki 2 gb ise sorun olmayabilir.

Evet full hd ekranda oyun oynamak için ekran kartının ram boyutu önemliymiş araştırdım biraz.

Orijinalden alıntı: dJ_bLoW

Merhaba Herkese...
    konu sahibi arkadaşa; Dün bende Lenovo Z570i alarak 540M kullananlar arasına katıldım..

Notebook özellikleri:

i5 2450M
    8 GB 1333Mhz RAM
    750 Gb HDD
    GT540M 2GB VGA

iyi forumlar...

Hayırlı olsun hocam.Çok güzel bir fiyat sizden oyun incelemerini sabırsızlıkla bekliyoruzAyriyetten uzun süren Gta IV kullanımı ardından sıcaklık değerlerini(HW Monitör)görüntüsü ile paylaşırsanız sıcaklık bakımından fikir sahibi olmuş oluruz.

Merhaba Herkese...
    konu sahibi arkadaşa; Dün bende Lenovo Z570i alarak 540M kullananlar arasına katıldım..

Notebook özellikleri:

i5 2450M
    8 GB 1333Mhz RAM
    750 Gb HDD
    GT540M 2GB VGA

iyi forumlar...

hayırlı olsun, bende bu tarz bir pc arıyorum.. %25 deyince aklıma vatan geldi ama
    ürünü nereden aldınız

Merhaba Herkese...

Notebook özellikleri:

i5 2450M
    8 GB 1333Mhz RAM
    750 Gb HDD
    GT540M 2GB VGA

iyi forumlar...

Bedavaya almışsın, PC arızalı şuan, yine 540M'le devam etmek istesem hiç kaçırmazdım ben de. Hayırlı olsun.
    Yolumun üzerindeki mağaza Avcılar Vatan bilgisayardı ve hepsi aynı gün satılmıştı (26 Stok)
    Alacağım model:

i5 2430M
    6 GB 1333 RAM
    500 GB HDD
    GT540M 2GB

şeklindeydi. mağazaya DEL almaya gittim stok bitince. Görevli arkadaş gün içinde 16 tane gelen Z570 modelini gösterdi.
    Kalan son kutuydu ben gittiğimde (16 tane gelmiş) Özelliklerini ilk postta yazdığım alet.yani almış olduğum.
    Aralarında 60 TL oynuyordu. hemen aldım bende.
    Laptopu alma sebebim ise, Evde 3 yıllık Lenovo vardı. Onu bir tanıdığa vereceğimden alınmış bir alettir.
    Benim sistem imzamda yazıyor. ben Laptop kullanan ve seven biri değilim.Daha çok babamın (Tecrübesiz)
    Arada kullanması içindir.
    900-1000 Tl aralığında özelliksiz PC alacağıma 200-300 fazla verip ileriye dönük cihaz herzaman ilk tercihimdir.
    İnceleme yapamıyacağım için üzgünüm.
    MSI Z97 MPOWER MAX AC | INTEL i7 4790K 4.8 Ghz | Corsair Vengeance Pro 16GB DDR3 DRAM 2666MHz C11 Memory | EVGA GTX 1070 FTW GAMING ACX 3.0 | Corsair H100 | SAMSUNG 23" SyncMaster XL2370 LED Monitör | SAMSUNG 256 GB 840 Pro SSD | SAMSUNG Spinpoint 750GB ve 200GB HDD | WD Blue 1TB 7200RPM Sata 3.0 64Mb | Cooler Master 1000W 14 cm Fan 80 Plus Modüler PSU | CM HAF-X 942 | Logitech X-530 5.1
  • Pazarland.com dan geçen hafta aldığım MSI; i3-2330 ve gt540m bozulan acerdan sonra süper geldi. Sıcaklık neredeyse yok, ancak avr ye hdmi dan bağladığımda sesi avr nin çözmesini yani pass through u yapamadım, ayrıca 47" lcd ye (imzamdaki) aktardığımda avr üzerinden görüntü çözünürlüğü önce arttıramadım ekrandan taştı, ancak sonra intel (R) hd grafiklerini açıp (yanlış yeri açtım gibi sanki) ayarlarla oynadım bu kez lcd ekran çözünürlüğ 1920x1080 oldu ancak yine görüntü taştı ekrandan. Bu ayarları nasıl yapmam gerektiği hakkında bilgi verecek var mı? Acerda hoparlör üzerine sağ tıkla "kayıttan yürütme aygıtları" geliyor oradanda hdmi ı seçiyordum ve avr ye dts ve dolby digital sesleri pass through ile aktarabiliyordu, ancak ekran kartı ati4650 olduğu için HD sesleri aktaramıyordu. Bu ekran kartının aktarması lazım ancak nasıl yapacağımı bulamadım, teşekkürler...
    Toshiba47"ZV635-Pioneer BD120-Yamaha RX-V765 - Front:Yamaha NS-777 Center:Yamaha NS-444 Surround:Yamaha NS-333 BackSurround:Kenwood M-757 Jamo sub300 - 2014 Siyah Honda Civic Elegance Eco OV. - Meizu - Egreat-R6B
  • arkadaşlar Alan Wake oynayanınız oldu mu ? Sanırım biraz sistem isteyen bir oyun, 30 fps civarında seyrediyorum ben şahsen. Deneyimlerinizi paylaşırsanız iyi olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: hopelives

Arkadaşlar merhaba. Bu intelin ekran kartını kullanmak zorunda mıyız? Sadece GT540M'i kullanacak şekilde bilgisayarı ayarlayamaz mıyız? Cevap evet ise sıkıntı yaratır mı?

hangi marka laptop kullanıyorsun? bios'a bak öyle bir seçenek yoksa ya da laptop'un portlarının orda ekran kartları arasında geçiş yapmayı sağlayan bir anahtar yoksa ( lenovolarda oluyor bu genellikle) kullanamassın.
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.