Şimdi Ara

Nvidia GT540M Kullananlar Kulübü. (50. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.907
Cevap
23
Favori
249.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kzpmaza

quote:

Orijinalden alıntı: hopelives

Arkadaşlar merhaba. Bu intelin ekran kartını kullanmak zorunda mıyız? Sadece GT540M'i kullanacak şekilde bilgisayarı ayarlayamaz mıyız? Cevap evet ise sıkıntı yaratır mı?

hangi marka laptop kullanıyorsun? bios'a bak öyle bir seçenek yoksa ya da laptop'un portlarının orda ekran kartları arasında geçiş yapmayı sağlayan bir anahtar yoksa ( lenovolarda oluyor bu genellikle) kullanamassın.

Lenovo Z570 kullanıyorum. Anahtar var da kullanılan ekran kartını gösteren programa göre gt540 açılmıyor. O anahtar da ancak otomatik seçime yarıyor zaten.
  • normal kullanımda zaten dahili intel kartı kullanır oyun gibi garafik uygulamalarında harici kartı kullanamsı önemlidir.masaüstü sağtıklayıp nvidia denetim masasından 3d ayarlar bölümünden yüksek grafikli nvidia işlemcisini seçtinizmi aynı yerde program ayarları bölümü var orayada oyun exe'sini girerseniz ve alttaki kart eçeneğinide yine harici nvidia kartı yaparsanız

quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba. Bu intelin ekran kartını kullanmak zorunda mıyız? Sadece GT540M'i kullanacak şekilde bilgisayarı ayarlayamaz mıyız? Cevap evet ise sıkıntı yaratır mı?

hangi marka laptop kullanıyorsun? bios'a bak öyle bir seçenek yoksa ya da laptop'un portlarının orda ekran kartları arasında geçiş yapmayı sağlayan bir anahtar yoksa ( lenovolarda oluyor bu genellikle) kullanamassın.

Lenovo Z570 kullanıyorum. Anahtar var da kullanılan ekran kartını gösteren programa göre gt540 açılmıyor. O anahtar da ancak otomatik seçime yarıyor zaten.

gt540 açılmıyor derken yani şu anda sen gt540'ı kullanamıyo musun hiç bi şekilde? hocam intel kartı direk ekrana bağlamışlar sanırım tam bilmesek de. onu iptal edince direk lcd'nin görüntüsü kesiliyor. yani iptal edip sadece gt540'ı kullanmak mümkün değil gibi bişey.
  • http://3dmark.com/compare/3dm06/16493228/3dm06/16493268

3d mark 2006 da hızaşırtmalı ve hızaşırtmasız karşılaştırmam.Linkleri ayrı ayrı aşağıyada yazayım.3d merkta çok fark etmiyor gibi görülebilir ama oyunlarda cidden çok fark ediyor.Hızaşırtma ile 800-1600-1050 (shaderden tam emin değilim gpu ile birlikte artıyor o yüzden) hızlarında sorunsuz kullanıyorum.Afterburnerde 74 dereceyi geçmedi gpu, Asusun soğutması gerçekten başarılı...

http://3dmark.com/3dm06/16493228 (standart saat hızları)

http://3dmark.com/3dm06/16493268 (hızaşırtılmış skor)

Orijinalden alıntı: gOkO

http://3dmark.com/compare/3dm06/16493228/3dm06/16493268

3d mark 2006 da hızaşırtmalı ve hızaşırtmasız karşılaştırmam.Linkleri ayrı ayrı aşağıyada yazayım.3d merkta çok fark etmiyor gibi görülebilir ama oyunlarda cidden çok fark ediyor.Hızaşırtma ile 800-1600-1050 (shaderden tam emin değilim gpu ile birlikte artıyor o yüzden) hızlarında sorunsuz kullanıyorum.Afterburnerde 74 dereceyi geçmedi gpu, Asusun soğutması gerçekten başarılı...

overclock işe yarıyo cidden hocam senin değerler gibi kullanıyorum ben de oyunlarda fps artışı oluyor cidden. zaten windows puanı bile standart da 6.7 ama overclock yapınca 6.8 oluyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gOkO

http://3dmark.com/compare/3dm06/16493228/3dm06/16493268

overclock işe yarıyo cidden hocam senin değerler gibi kullanıyorum ben de oyunlarda fps artışı oluyor cidden. zaten windows puanı bile standart da 6.7 ama overclock yapınca 6.8 oluyor.

Yeni sürücüler ve hızaşırtma ile battlefieldi high ayarlarda rahat oynuyorum(aa kapalı), masaüstü(2600k + 560ti) kadar olmasada şu an bütün oyunları çok az fedakarlıkla çok rahat oynuyorum.Hızaşırtma ile oyunlarda %20 leri geçebilen performans artışı yakaladım.
  • aynen dediğin gibi benim high ayarlarda çok iyi fps alamadıgım oyun Alan Wake sadece. onda da shadow gibi bazı ayarları kısınca 30 sabiti yakalıyorum. ama oyun cidden grafiklerinin hakkını veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sansallium

arkadaşlar Alan Wake oynayanınız oldu mu ? Sanırım biraz sistem isteyen bir oyun, 30 fps civarında seyrediyorum ben şahsen. Deneyimlerinizi paylaşırsanız iyi olur

ben oynuyorum hocam daha başındayım oyunun sen hangi grafik ayarlarında 30 fps alıyorsun bir ss at da bakıyım.
  • quote:

quote:

arkadaşlar Alan Wake oynayanınız oldu mu ? Sanırım biraz sistem isteyen bir oyun, 30 fps civarında seyrediyorum ben şahsen. Deneyimlerinizi paylaşırsanız iyi olur

ben oynuyorum hocam daha başındayım oyunun sen hangi grafik ayarlarında 30 fps alıyorsun bir ss at da bakıyım.

hocam oyunun en başındaki kısma aldanma orada biraz zorluyor. 23-25 fps idi benim oralarda. ayarlar medium- low arası, ama grafikte neredeyse hiçbir fark göze batmıyor, özellikle shadows u low yapmanı öneririm fark olmuyor bile, 2-3 fps arttırıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

quote:

hocam oyunun en başındaki kısma aldanma orada biraz zorluyor. 23-25 fps idi benim oralarda. ayarlar medium- low arası, ama grafikte neredeyse hiçbir fark göze batmıyor, özellikle shadows u low yapmanı öneririm fark olmuyor bile, 2-3 fps arttırıyor.

Nvidia GT540M Kullananlar Kulübü.

ben bu ayarlarda oynuyorum. kapalı alanlarda 30-35 dışarda da 25-30 arası oluyor. ama bir ağırlık takılma falan olmuyor hiç. ayrıca oyunu çok sevdim zaman buldukça oynuyorum hep daha başındayım ama hikayesi çok güzel gibi duruyor. farklı bir tarzı var. fahrenheit indigo prophecy oynadın mı bilmiyorum ama ona benziyor biraz.
  • bende varım :) k53 sv i5 2410m

quote:

quote:

quote:

Nvidia GT540M Kullananlar Kulübü.

ben bu ayarlarda oynuyorum. kapalı alanlarda 30-35 dışarda da 25-30 arası oluyor. ama bir ağırlık takılma falan olmuyor hiç. ayrıca oyunu çok sevdim zaman buldukça oynuyorum hep daha başındayım ama hikayesi çok güzel gibi duruyor. farklı bir tarzı var. fahrenheit indigo prophecy oynadın mı bilmiyorum ama ona benziyor biraz.

bu ayarlarda rahat oynayabiliyorsan iyi performans alıyorsun demektir. Benim çoğu ayar mediumda. İç mekanda çok akıcı fakat bazı orman bölümlerinde çok nadir de olsa ağırlaşmalar olabiliyor. Ayrıca Fahrenheit efsanesinin yanına yaklaşabilir mi bilmiyorum ama oyun şimdilik sürükleyici.
  • oveclock yaptım o şekilde oynuyorum hocam ben. ama bende de dış mekanlarda arada fps 20-25 oluyor tabi ki. çok erken konuşmuşum oyun hakkında ya gittikçe baymaya başladı beni farklı şeyler beklerdim açıkçası sürekli elde fener adam vuruyoruz. olsun yine de oynanır:)
  • arkadaşlar,

genelde piyasada 525M görüyorum. 540M'ye göre ne kadar eksiği var?

benim mevcut kartım 6600 GT , 5-6 sene önce kral ekran kartıydı. Şu an fiyat performans olarak 525M'yi mi 540M'yi mi tavsiye edersiniz?

Orijinalden alıntı: ariaven

arkadaşlar,

genelde piyasada 525M görüyorum. 540M'ye göre ne kadar eksiği var?

benim mevcut kartım 6600 GT , 5-6 sene önce kral ekran kartıydı. Şu an fiyat performans olarak 525M'yi mi 540M'yi mi tavsiye edersiniz?

saat hızları bakımından fark var aralarında sadece ikiside shader 5.0 ve 128 bit ekran kartları. tabi ki 540m daha iyi 525m den. 525M'nin core, shader ve memory hızları sırasıyla 600, 1200,900. 540M'nin ise 672, 1344,900. 525m alırsan overclock ile 540m seviyesine getirirsin belki ama ne gerek var ki almışken 540m al derim. o şekilde düşünürsek tabiki gt540M'yide gt550m seviyesine getirebiliyoruz overclock ile. kısaca aralarında öyle inanılmaz bir fark yok ama aynı zamanda fiyat olarak da çok fazla fark yok o yüzden gt540m tavsiye ederim.

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-525M.43889.0.html

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-540M.41715.0.html

burdan iki kartı kendin de inceleyebilirsin. sağ taraftan sıralamalarda kaçıncı olduklarına da bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kzpmaza -- 1 Mart 2012; 17:31:44 >
  • arkadaşlar selamun aleyküm bende de gt540m var.pc yi ilk aldığımda ordaki adamlar ilk kurulumu yaptılar eve gittiğimde güzel güzel oynuyordum ama bir kaç ay sonra pc ye format attım ama keşke atmasaydım çok kötü oldu oyunların hiçbirini açmıyor.özellikler:
    Üretici Quanta
    Model TWH
    Toplam sistem belleği miktarı 8,00 GB RAM
    Sistem türü 64 bit işletim sistemi
    İşlemci çekirdek sayısı 4

Depolama
    --------------------------------------------------------------------------------

Sabit disklerin toplam boyutu 586 GB
    Disk bölümü (C:) 62 GB Boş (Toplam 98 GB)
    Disk bölümü (D:) 457 GB Boş (Toplam 489 GB)
    Medya sürücüsü (E:) CD/DVD

Grafikler
    --------------------------------------------------------------------------------

Görüntü bağdaştırıcısı türü Intel(R) HD Graphics Family
    Toplam kullanılabilir grafik belleği 1696 MB
    Ayrılmış grafik belleği 64 MB
    Ayrılmış sistem belleği 0 MB
    Paylaşılan sistem belleği 1632 MB
    Görüntü bağdaştırıcısı sürücü sürümü 8.17.12.9573
    Birincil monitör çözünürlüğü 1366x768
    DirectX sürümü DirectX 10

:bunlar var ayrıca ek olarakta optimus teknolojisi var yani nvidia...
    lütfen yardım edin

Orijinalden alıntı: tcmb

Pazarland.com dan geçen hafta aldığım MSI; i3-2330 ve gt540m bozulan acerdan sonra süper geldi. Sıcaklık neredeyse yok, ancak avr ye hdmi dan bağladığımda sesi avr nin çözmesini yani pass through u yapamadım, ayrıca 47" lcd ye (imzamdaki) aktardığımda avr üzerinden görüntü çözünürlüğü önce arttıramadım ekrandan taştı, ancak sonra intel (R) hd grafiklerini açıp (yanlış yeri açtım gibi sanki) ayarlarla oynadım bu kez lcd ekran çözünürlüğ 1920x1080 oldu ancak yine görüntü taştı ekrandan. Bu ayarları nasıl yapmam gerektiği hakkında bilgi verecek var mı? Acerda hoparlör üzerine sağ tıkla "kayıttan yürütme aygıtları" geliyor oradanda hdmi ı seçiyordum ve avr ye dts ve dolby digital sesleri pass through ile aktarabiliyordu, ancak ekran kartı ati4650 olduğu için HD sesleri aktaramıyordu. Bu ekran kartının aktarması lazım ancak nasıl yapacağımı bulamadım, teşekkürler...

KMPlayer ile HD sesleri avr den alabildim ancak görüntü hala lcd den taşıyor ayarlayamadım. Ayrıca 720-10809 mkv ve m2ts görüntülerde ekranda kırılmalar oluyor, media player home classic, kmplayer, bsplayer üçünde de aynı kırılmalar oluyor ki dahili ekran kartlı basit çift çekirdekli bilgisayarda dahi böyle olmuyordu. Yardım edebilecek var mı?
    Toshiba47"ZV635-Pioneer BD120-Yamaha RX-V765 - Front:Yamaha NS-777 Center:Yamaha NS-444 Surround:Yamaha NS-333 BackSurround:Kenwood M-757 Jamo sub300 - 2014 Siyah Honda Civic Elegance Eco OV. - Meizu - Egreat-R6B
  • Arkadaşlar Packard Bell Laptop var bende gt540m 2gb Nvidia denetim masasına girdiğimde Gelişmiş ayarlar seçeneği yok counter gibi eski sürüm oyunları tam ekran yapmıyo ayarı için glişmiş seçeneklere girmek laım galiba o yok bilgisi olan bi yardım edebilir mi ?

Orijinalden alıntı: turkertatar

Arkadaşlar Packard Bell Laptop var bende gt540m 2gb Nvidia denetim masasına girdiğimde Gelişmiş ayarlar seçeneği yok counter gibi eski sürüm oyunları tam ekran yapmıyo ayarı için glişmiş seçeneklere girmek laım galiba o yok bilgisi olan bi yardım edebilir mi ?

http://forum.donanimhaber.com/m_55327611/mpage_1/key_/tm.htm

ilk mesajın en altına bak orda çözümü var.
  • arkadaşlar bnde aranıza yenı katıldım hatta bugun şuan sizlere sıkıntımı yazarken katıldım 3 ay once packardbell tsx66 i7 8gb 2gb gt540M aldım her sey çok iyiydi ama bu son 3 haftadır ani fps düşükleri oluyor mesela ben nfs hp2010'u 40 fpslerde oynardım şimdi bi an 40 oluyo 10 sanıye suruo bi 15 20 sanıyede 10 fps civarında oynanıyor oyun pes 2012 oynarkende ara vıdeolar o ikinci yarıya basla dıye cıkan menude ağırlık Driver 295.xx whql yalnız sıcaklık yuksek gıbı gelıyor bana 93 derece işlemci ise 88 e kadar çıkıyor 30 dakka boyunca oyundayken ilk bastada hiç sıcaklıkları takıp etmedim bu yuzden sorun varmı yokmu tam kavrayamadım ekran kartı sıcaklık yukselınce ve işlemciden olsa gerek sıcaklık arttıgında mavi ekran vermeden anında kapanıyor pc bir kaç kez oldu en son recovery yaptım performans da değişiklik olmadı ve 1 kez daha kapandı kendiliğinden pc normal kullanımda sıcaklık dusuk 55 derece civarında hiç bir sıkıntı yok bu ani fps düşüsü performansın düşüsü neye bağlı çözemedim sizce garantıye vermelımıyım ?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.