Yüzbaşı
18 Ağustos 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 50 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Arkadaşlar herkese hayırlı olsun.Aldığım bilgilere göre sonuçlar açıklanmış fakat sitede yoğunluk olduğundan girilmiyor.

Ayrıntılı bilgi : 2014 kyk sonuçları
Silinebilir
Arkadaşlar 4 senelik üniversite mezunuyum.Yarın tecili bozdursam kasımdan önce askere gidebilir miyim ?
Merhaba arkadaşlar.Hazırlık dahil 5 senelik eğitimimi bu sene tamamlayarak uluslararası ilişkiler bölümünden mezun oldum.Yıllardır hep internet ile iç içeyim yazılım , donanım , web seo v.s.Hemen hemen her programlama dili hakkında az çok tecrübem var ama hiç birinde uzman seviyesinde değilim.Bu sektörde de sonuna kadar ilerlemeye karar verdim.Fakat gelin görün ki iyi işlere girebilmek için gerekli diplomaya sahip değilim.Bu yüzden bu sene 2.üniversite hakkımı kullanıp 2 senelik bilgisayar programcılığı(açık öğretim) okuyacağım.Bitirdikten sonra askere gidip dgs ile bilgisayar mühendisliği deneyeceğim(uzaktan eğitim).Daha sonra yüksek lisans Allah ne verdiyse işlerden imkan bulursam yapacağım.

Hikaye kısmını geçersek , benim gibi biri (bilgisayar programcılığı bölümüne yeni başlamış öğrenci , uluslararası ilişkiler diplomasına sahip ve askerliği tecilli) , okul ve hayat masraflarını karşılamak (1200 -1500 lira min) , bu sektörde deneyim kazanmak için Türkiye'deki yazılım sektöründeki iş imkanları göz önünde bulundurulduğunda (hem freelance , hem proje bazlı hem de normal olarak bir şirkete/ajansa girerek hepsi beraber) ilk olarak hangi programlama dilinde uzmanlaşmalıdır ?Bu arada iş olarak ilk tercihim İzmir olacaktır.Yaş 23.

Günlerdir çok kafa yorduğum bir soru arkadaşlar.Zamanım kısıtlı ,2 ,3 ay da o dilden hem freelance hem de işe girecek kadar uzmanlaşmam lazım.Zaten fazlasıyla hepsinde temelim var.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Arkadaşlar u.ilişkiler(5.senelik örgün) mezunuyum.Kendi bölümümden bir yere yerleşmeyi düşünmüyorum.Zaten hali hazırda yazılımcıyım.Bu sektöre yönelmeyi seçtim.Bu sene 2.senelik bil. programcılığı okumayı düşünüyorum.Sizce bilgisayar programcılığı okurken ve/veya mezun olduktan sonra en kolay iş bulabileceğim(İzmir tercih sebebi) ve en çok maaşı bulunana programlama dili hangisidir ? c# , .net , java , php ?
Merhaba arkadaşlar böyle bir oyun arıyorum.

DayZ Standalone : Projenin başındaki ekip ayrılmış , ve oyun güncellemeleri gelmiyormuş dedikoduları var.Oyunda fazla bug varmış ve bunlar da bu hızlı düzelmezmiş.
Rust : Hatrı sayılır kötüleme duymadım ama biraz troll oyunu gibi geldi.Craft olayı ilgi çekici fakat ben daha gerçekçi simulasyon tarzında oyun istiyorum.
The Forest : Oyun gerçekten iyi fakat multiplayer şuanlık yok oyunda inanılmaz bug var.Oynanmıyor desem yeridir.

Tam Dayz standalone almaya karar veriyorum okuduğum yorumları göründe vazgeçiyorum.Sizin fikriniz nedir ?
Merhaba arkadaşlar.EA mezunuyum.Bu sene üniversiteden mezun olacağım.Tekrar lys'ye girmeyi düşünüyorum.Fakat bölüm olarak mühendislik düşünüyorum.İstediğim mühendislik 250 puanla alıyor mf 4.

2009 öss de (eski puan sistemi ile ) 285 EA 2 , 250 FEN2 puanım vardı.(0,8) ile.Diploma notum 75(anadolu lisesi).Yeni sistem ile bölüm puanının düşme olayı kalkmış diye duydum.Yani EA mezunu MF bölümlerinide puanı düşmeden tercih ediyormuş.

Neyse lisede iken fen 2 hiç görmedim.MF-4 ten 250 civarı bir puan (galiba ham değil yerleştirme puanı) almak için kaç net yapmam lazım ? Bu puanı almak zor mu ?
Diğer sorum ise üniversitelere yerleştirilirken ham puanmı baz alınıyor yoksa obp eklenmiş y-lys puanı mı ?

Teşekkürler.
Merhaba arkadaşlar.Küçük bir bilgi yarışması oyunu yaptım.Eclipse ile.Bunu executable jar olarak çıkarıp çift tıklayınca program çalışmıyor.Bu yazdığım kodları nasıl çalıştırılabilir hale getirebilirim ? Yani adam jar dosyasına tıklayıp oyunu açacak.
Merhaba arkadaşlar.Alan dışı bir bölüm üni. mezunu olsamda freelancer ya da bir şirkete girerek yazılım işi ile uğraşmayı düşünüyorum.Maddi getirisi açısından hangi dilleri seçmeliyim ? (Css , php bilgim biraz var) Java biraz daha zor ve Android kısmı biraz daha zevkli gibi , php javaya göre biraz daha sıkıcı ve basit gibi geldi.Birde ortaya çıkan opensource yazılımlar web sektörünü biraz kısıtladı diye düşünüyorum.Css-php-mysql dillerini seçersem ilk olarak tema yazmaya başlamayı düşünüyorum.

Java çok çok az biliyorum.Css html , php bilgim de vasat.Sizce ilk olarak hangi dili öğrenmeye başlayayım ? Kimse ilk parayı düşünme demesin.Sonuçta üni. bitti ve bir şekilde karnımızı doyurmamız gerekiyor.

Saygılar.
Merhaba arkadaşlar.Az olsada matematik ve sözel temelim var.Buna ek olarak Kasım ayında GK-GY çalışmaya başladım ve ocak ortalarına kadar çok düzenli olmasada çalıştım.Ocaktan bu güne kadar bazı kişisel sorunlar nedeniyle ara vermek zorunda kaldım.

Bugünden itibaren çalışmalara tekrar devam etmek istiyorum.Hedefim 86 + .Sizce başarabilir miyim ? Yaklaşık 2.5 ay kaldı sınava.Düşünceleriniz nelerdir?
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 9 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 9 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 363
İkinci El Bölümü Mesajları: 20
Konularının görüntülenme sayısı: 7.404 (Bu ay: 154)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.