Şimdi Ara

Nvidia almak için bi sebep söyleyin ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
1
Favori
3.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: M@U

quote:

Orijinalden alıntı: musAKka

Diyorum ya, AMD ile sorun yaşamayan demek bir ben varım

Bir de ben varım. Bir kere sürücü yükleme sorunu yaşamıştım. Onda da .NET Framework'ü yüklememişim ondandı sanırım.

Ama uzun süredir AMD ekran kartı kullanmıyorum. Güncel durumu pek bilmiyorum yani.

10 seneden fazla süredir Amd işlemci Amd ekran kartı kullanıyorum sorun yaşamadım

• Henüz kan çıkmadı mı?

Şampiyon olmak mümkün, FENERBAHÇE olmak imkansız ...

PSN: RuNYa53
  • quote:

Orijinalden alıntı: KKochaKK

Gerekli cevaplar verilmiş ama Physx tek başına yeter-farkı görün)

+1
    GIGABYTE-P67-D3-B3 // 3VGA GTX 560 Superclocked // Geil Value Plus 2x4 GB 1600 mhz // Dark Knight ATX Kasa // High Power 600 Watt // Intel i5 2500 3.30 Ghz // 64 GB Kingston SSD // Samsung HD753LJ 750 GB 7200 rpm
  • Physx olsa ne olur olmasa ne olur abi tak amd yi hem ülke servetini harcama hem vatana katkın olur yabancı sermayeye daha fazla para akıtmazsın

AMD=DÜŞÜK Enerji Tüketimi+DÜŞÜK Fiyat=Mille Servet Korunur=Dışa Bağlılık Azalır

Asus Crosshair V Formula/\Phenom II 1090t/\Corsair Dominator GT 2000MHZ CL8 2*2GB/\HIS AMD 6950 2GB/\WD Caviar Blue 500.0GB
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: setek01

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: setek01

Nvidia kartlardan kesinlikle almayıp, sadece salt AMD kart almak için mantıklı ve fanatizm içermeyen 3 tane sebep var mıdır? 2 tane de olur.....

Benim açımdan ne AMD, ne de nVidia için 1 tane bile böyle bir sebep yoktur. Mesela benim için Physx ne kadar gereksizse, Eyefinity de bir o kadar gereksizdir.

Birçok kullanıcı için salt F/P önemlidir. Hangi logoya sahip olduğu, seçimimde asla temel etken olamaz. Şu an için sorunsuz bir şekilde modlu 6950 kullanıyorum, fiyatı düşerse de ikinci el 580 almaya hazırım.

Biraz daha Nvidia'ya yakınımdır ama şu an 6950 DC II veya olası indirimle TOXİC tarzı bir 6970'e hayır demem. Ama ben bir tane sebep biliyorum
    Benzer oyun performansında kart yazılımsal veya donanımsal olarak sıkıntı vermezse eğer AMD almak için bir tane sebep:

1080p videoda AMD daha iyi, özellikle 23 inç ve üzeri monitörlerde bariz bir renk üstünlüğü var. Ya da tarzı benim hoşuma gitti. Kimisi Nvidia renklerini sever. kusurlu bulmuyorum ama AMD renkleri hoşuma gitmişti, ben de takıntısı kaldı. Ama kartın F/P olarak aşırı uçta olmaması gerekir..

Ben sadece oyunculuk açısından baktım. Yoksa AMD'nin videodaki renk sıcaklığı zaten birçok kişi tarafından kabul edilir (gerçi nVidia'da bu olay 1-2 ufak renk ayarı ile aynı seviyeye getirilebiliyor). Diğer taraftan nVidia'nın da video işleme hızı ortada.

Bende sorun yaşamayanlardanım her ne hikmetse, musakka' ya tamamen katılıyorum, eyefinity, physx bunlar kesinlikle satın alma gerekçesi olamaz, (eyefinity bi derece) ancak marka seviciler için bu durum farklı duruyor, adamlar iki physx demosuna bitiyorlar.
    Sorunlara gelecek olursak bireysel bir sonuçtan öteye gitmiyor, 5 serisinden beri ati kullanıyorum ve 6 serisinden beri sorun olmadığını ve performans seviyesinde driverlar çıktığınıda söyleyebiliriz.
    Oyun desteğide bir noktadan sonra hikaye oluyor, renk konusunda ati yine bariz üstün ki bu sinemayı seven full hd veya bluray izleyicileri için çok önemli bir hadise.
    Nvidia almamak için bana göre en büyük sebep; yüksek fiyat (ederi olmayan kartlar) ve renk diyebilirim.
    Şimdi 7 serisi fiyatı diye atılmayın evet pahalı ama neye göre, nvidia çözümünü görmeden 7 serisi' nin ne kadar pahalı, ne kadar performanslı olduğunu söylemek zor.

• PhysX olmasa ne olur, sadece Batman gibi oyunları bomboş oynarsın, bu aynen tuzsuz yemek yemeye benzer. Kalitesiz oyunlarda zaten PhysX'in bir önemi yok, birde BF 3 gibi detayları yüksek geniş haritalı mp destekli oyunlarda Havok fizik motoru hesaplamaları cpu'ya yaptırarak her zaman daha iyi iş çıkarır. Ancak Mafia 2'de kullanılan Apex giysi efektleri gibi efektler çok güzel bunun aksini kimse iddia edemez.

AMD yerli üretimi olduğu için yabancı sermayeye para akıtılmasın çok doğru. AMD o kadar kullanıcı dostudur ki 79xx serisi ile trollerden büyük kazanç sağlamayı hedeflemektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 24 Ocak 2012; 13:58:09 >

Orijinalden alıntı: MoNZaREs
    AMD yerli üretimi olduğu için yabancı sermayeye para akıtılmasın çok doğru. AMD o kadar kullanıcı dostudur ki 79xx serisi ile trollerden büyük kazanç sağlamayı hedeflemektedir.

Yerli malı yurdun malı. Bunu herkes kullanmalı...

• quote:

Orijinalden alıntı: MoNZaREs

PhysX olmasa ne olur, sadece Batman gibi oyunları bomboş oynarsın. PhysX her oyunda gerekli değil elbette, ancak Mafia 2'de kullanılan Apex giysi efektleri gibi efektler çok güzel bunun aksini kimse iddia edemez.

Anlatmak istediğimi anlamıyorsunuz cebimizden ne kadar az para cıkarsa milli sermayemiz o kadar korunur.Söylediklerimi anlayıp cevap yazın.

Asus Crosshair V Formula/\Phenom II 1090t/\Corsair Dominator GT 2000MHZ CL8 2*2GB/\HIS AMD 6950 2GB/\WD Caviar Blue 500.0GB
  • Arada bir konuya giriyorum, asayiş berkemal mi bi bakayım diye. Yazılanları okuyunca kullandığım HD6950 yi camdan atasım geliyor. Driver sorunu, min. fps sorunu v.s. v.s.

Ya ben başka kart kullanıyorum ya burda yazılanlarda bir sorun var.
    "...biz O’nun gövdesine tapan bir putperest değil, ölmez eserine ve mânasına bağlı bir şuuruz. O, kendi vücuduyla beraber kaybolacak fani bir milletin değil, kendi manasıyla beraber yaşayacak ebedi bir milletin yaratıcısıdır.”

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetsaid_ak

PhysX+Kaliteli Driverlar+Oyun Optimizasyonları-Fiyat

Çok doğru +1

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Arada bir konuya giriyorum, asayiş berkemal mi bi bakayım diye. Yazılanları okuyunca kullandığım HD6950 yi camdan atasım geliyor. Driver sorunu, min. fps sorunu v.s. v.s.

Abi benim 6950 de böyle sorunlar yok his kullanıyorum :D

• Amd-ATI ----->OUT

Intel-NVidia---- --> IN

Maalesef böyle

Umarım Amd işlemcilerinde kaybettiğ pazar payını ATIde de kaybetmez...

Bu arada AMD-ATI sistemleri severim ama gercekler acı derler ya buz gibi ortada iste.

Kaybetmekten korkma! Bir şeyi kazanmak için, bazı şeyleri kaybetmelisin Ve unutma kaybettiğinde değil, VAZGEÇTİĞİNDE YENİLİRSİN
  • quote:

Arada bir konuya giriyorum, asayiş berkemal mi bi bakayım diye. Yazılanları okuyunca kullandığım HD6950 yi camdan atasım geliyor. Driver sorunu, min. fps sorunu v.s. v.s.

hocam kesinlikle bende de böyle sorunlar yok ama herkes driver sorunu falan demiş anlamadım valla

Peki başlık ya da konunun kendisi acaba dahili/bileşenler ekran kartı formatına uygun mudur? Aslında önce bir tarafa saldırı gibi algılanmış içine girince
    sağa sola rastgele yoğun ateş şeklini almış. Baştan konu kitlenmeliydi. Ben tek marka kullanan insanı bünye olarak kabul etmiyorum. Donanım merak olan
    bir insana salt Nvidia ya da AMD'ci olamak bana göre yakışmaz. En azından bir markaya ağırlığın olur ama diğeri hakkında deneyimi olmayan burayı da işgal etmemeli. Neticede söz uçar yazı kalır......

Driver ve Min fps konularında AMD'nin sicili temiz değil müşavir Hocam, ama AMD'nin diyorum, 6950'nin değil. Ayrıca donanım arızalarında da sicili pek parlak değil ama bu beni başka bir AMD kart için etkiler mi hayır? Donanım arızası marka bazında daha fazla. Özel seri kartlar yine daha uzun ömürlü olabiliyor. Gerektiğinde alır kullanırım ama bu şüpheyi silemezsin işte. Geçmişte başına bir iş geldiyse özellikle. Diyelim ki 6870 kullanıyorum ve 1 yıl önce başladığım oyunda bu 4. kartım ise, 1. restart, 2 restart, 3,restart, o zaman tamam. Oyun fizik ağırlıklı ve Crysis2'yi sorunsuz olarak bitirsemde BC2 fizik ağırlıklı farklı bir oyun ve bu donanım veya yazılım eksikliğinin ispatıdır. Başka model AMD yine alırım yine denerim ama temkinli yaklaştığımı hiçbir zaman inkar etmem.

Son günlerdeki driver sorunu muhabbetlerine gelince, Son iki beta da Nvidia da dağıldı. Bf3 ve Skyrim'i toplayacağım derken diğer taraflarda abukluk var
    mecburen 3 ay önceki WHQL drivera döndüm. Betalar resmen rezalet. Ben yaşadım, şimdi gelir birileri Nvidia driver efsanesidir diye cik cik başlar...
    Nvidia'da yazılım betada olmasa da WQHL sürümle düzelir bu da gerçektir. İşte Nvidia almak için makul bir neden ortaya çıktı ile...

AMD ile ilgili son driverler konusunda ise bence de problem pek yok aslında ama driverlarda sanırım pek bir varlıkta yok değil mi? En azından bunu
    bilgi amaçlı soruyorum, çünkü bulursam 6950 DCII almaya meyilliyim bu aralar....

Yazmayacaktım ama Nvidia almak için makul nedenler:

1-Driver konusunda daha optimize, fizik ağırlıklı komplike oyunlarda daha hazırlıklı ve performanslı. Ratingi en yüksek oyunda %90 Nvidia hep üstün olur.

2-İkince elde daha kolay satılması. Bunda AMD'nin eski ürünlerini sıfır fiyatlarda çok öldürmesi de etkili.

3-Scalingi düşük olsada en fazla 100 fps alacakken 95 fps almak gibi bir durum ifade eder ve VSYNC ile kullanımda 60 FPS sabitlemeyle zaten bu fark ortadan kalkacağı gibi SLı'ın CF'a göre daha fazla oyun desteği olması ayrıca artı bir özellik.

4-Physhx hala şimdi değil ama, kullanıcıya hitap ediyorsa kesinlikle CUDA,

5- GPU'nun mucidi olduğu gerçeği, zamanında AMD'ye en iyi chipsetleri yapmış olduğunu hatırlatarak, eski AMD mühendisi olan Jen HSUn Huang gibi vizyoner bir CEO'ya sahip olmasının sağladığı marka güveni ve sempatisi.

Jen Hsun Huang'ın kendi ağzından Latince anlamıyla Nvidia:
    N(Yüksek derecede) Vidia(Görüş)

Son yazdığım hariç yukarıdakilerin hiçbiri tek başına olmasa da bir araya toplandığında ya da bu şartların en az 2 tanesi bir Nvidia kart modeline uyuyorsa
    Nvida almak için geçerli bir sebep vardır. 560 TI GTX570 ve GTX580 gibi, 6600GT gibi, 8800GT gibi GTX260 gibi, GTX460 gibi hem F/P hem de 2. el piyasa efsanelerini bir hatırlatır saygılarımı sunarım....

• quote:

Orijinalden alıntı: yogitech

Merhaba,

NVIDIA ile AMD arasında fark şudur, destek... Nvidia oyun firmaları ve bir ton firmayla ortaklık kuruyor. Ama AMD böyle desteklere çok fazla önem vermiyor. Oyunlarda daha iyi optimizasyon, daha yüksek fps'ler sunuyor. Bunun sebebi firmalar oyunu NVIDIA kartlara göre ayarlıyor, AMD ise pek bir performans sergileyemiyor. Şu an tek GPU'lu en iyi kart HD 7970 olsa da BF3'te kart cosluyor. GTX 580 ise ondan biraz düşük olmasına rağmen çok rahat bir biçimde BF3'ü oynatıyor. Oynatıyor derken, 1920x1080 ultra'da, High'da zaten benim kartımda yüksek FPS'ler de oynatıyor(HD 5850). Bunun sebebi de optimizasyon ile ilgili. Yani her yönden NVIDIA çıkarına çalışıyor oyunlar. Çoğu kişinin aklında şöyle bir şey de var, intel ile amd çalışmaz diye. Nedense ben bunu forumda duyuyorum çok fazla olmasa da, ama var. Orta seviye kartlardan da bahsedeyim biraz, Şu an orta seviyenin en iyi kartı GTX 560 Ti ve HD 6950'dir. Ama arasında en iyisi HD 6950'dir. Sizin dediğiniz yanlış, intel ile amd arasında en iyi firma intel olduğu söylenir. Ekran kartı piyasasında testlere bakılır ve en iyisi seçilir. Şu an en iyi firmanın nvidia'dır, fakat bence AMD'dir. Sebebi ise benim şuanlık HD 7970 kadar ekran kartına bütçe ayıramamamdır. Herkes bütçesine göre kart alır. Yüksek bütçeli değil de, orta seviye kartlar bana uygun olandır. Orta seviye dediğim de HD 6950'dir. Orta seviye dememin sebebi ise AMD'nin bu kartı orta seviyeye konumlandırmasıdır. NVIDIA'nın köklü bir geçmişi vardır, çoğu kartı ile başarım yakalamıştır, çoğu teknolojiye öncülük etmiştir, bu sebepten tanınan bir firma olduğundan herkes bu firmanın kartına almaya yönelmekte.

Bu kadar açıklamanın yeteceğini düşünüyorum, iyi forumlar diliyorum, inşallah açıklayıcı olmuştur.

Kesinlikle Katılıyorum ++++++++

• bazı arkadaşlar uzun uzun çok iyi açıklamışlar
    PhysX, 3dVision, CUDA
  • Marka beğenisi farklı birşeydir, gerçekleri çarpıtır, mesela zamanında kullandığım AMD Phenom x4 945 işlemcimin oc kapasitesi ve yetmeyen performansı yüzünden amd işlemcilerinden fevkalade soğumuştum, şimdi 2600K kullanıyorum, amd işlemci kullanmakda istemem, amd 945' den ibaret olmadığı gibi aynı işlemci ile yüksek saat hızlarına ulaşan pek çok işlemci vardır.
    Yukarıdaki örneğe türlü şekillerde uyan vga kullanıcıları malesef kişisel sorunlarını markaya mal etmekte ve insanları yanlış yönlendirmektedir, nvidia kötü amd iyi gibi bir iddiam yok ama herhangi bir markayı da gereksiz yüceltmenin anlamı yok. Bana kalırsa ufak farklar dışında aynı işi gören iki kartdır, üstünde ismi yazmasa hangi kartı kullandığımızı bile bilemeyiz.

physx, cuda, 3dvision, eyefinity vs ham teknolojiler, günümüzdeki halleriyle bir oyuncu için seçim sebebi malesef değildir.
    KarayeLL

• nvidia neden envidası var

birde fiyat performansa değinen arkadaşlar gtx 560ti ve gtx 580lerin marsdaki fiyat kategorisindemi değerlendiriyorlar

1000tl satılan bir gtx 580var 7970 son ürün ve amdnin en son gpusu 28nm +tonla özellik 1600tl aradaki fiyat farkına ve bir öcenki nesil gpu farkına rağmen bu aradaki fiyat farkında gtx 580 fiyat performansda nerde diptemi hala
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.