Şimdi Ara

Notebook'larda batarya çıkarılmalımı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Elimde 2001 de alınan ibm r30 ve 2006da alınan hp nx6220 notebook var her ikiside batarya takılı halde sürekli fişte kullanıldı; o yüzden her ikisininde bataryası ölü durumda, fişten çıktığı an kapanıyor bilgisayarlar;

şu anda elimde 2-3 ay önce aldığım packard bell lm98 var onu da genelde fişte kullanıyorum batarya dolunca bataryayı çıkarıyorum;
    ama herzaman da bataryayı tak çıkar insana zor geliyor zaten batarya diş ve damakların yıpranmasıda cabası...

eskiye nazaran yeni modellerde bu sorunları çözdülermi? yoksa hala aynımı?

sonuçta masaüstü fişte kullanırken batarya dolunca çıkarılmalımı, çıkarılmamalımı?

• Bende packard bell mh45 kullanıyorum.2 sene önce aldım.Bataryası bitti bitecek 10 dakka dayanmıyor.Eğer bilgisayarın sürekli sabit yerde ise sabit yerde çalışıyor isen batarya 100% olduktan sonra çıkartmalısın.Eğer 100% olupta çıkarmadıysan fişe takılıysa ömrü biter.Telefonlarda da aynıdır bu.

| Supernatural | The Walking Dead | The Vampire Diaries |
  • 3 4 kez elektrikler gitti üst üste tırstım 1.5 senedir bataryayı çıkarmadım 30dk dayanıyor ama umrumda değil bilgisayarımdan önemli olamaz kesinlikle çıkarmayın
  • bataryaları kesinlikle çıkarmayın ölü dahi olsa elekrik kesintisi olunca anakartınız gümleyebilir 500tl zarara girersiniz ayrıca pil tamamen dolduğunda pile giden elektrik kesilir pilleri sağlıklı kullanmak için ayda bir deşarj edip tekrar şarj etmek gerekir bu işlem çok sık olursa yine ömrü bitecektir.mantıklı olanı ise parça parça boşaltıp şarj etmektir
    Fotoğraf Portfoliom = 500px:http://500px.com/MuhammetTeker
  • teşekkürler;
    ama beyler bi elektrik kesintisi bu kadar sorun teşkil edermiki? o kadar büyük sorunsa tmm notebooklarda batarya var ama dekstop bilgisayarlarda nasıl bi koruma var?
    AMD Ryzen 9 5900X MSI x570 Corsair 16Gb DDR4 3000mhz Zotac gtx1060 3gb Corsair CX750 PSU DELL U2414H IPS, Macbook Air M2
    Canon 6D - Sigma 24-105 f4 ART - Sigma 85mm f1.4 ART - MC Carl Zeiss JENA 135mm f3.5 - MC Revuenon 24mm Macro - Tair 3S 300mm - LowePro Hatchback Aw 22L - Xiaomi Urban Style Bag
    Fotoğraf Portfoliom = 500px:http://500px.com/MuhammetTeker
  • @ezimuse
    tmm hocam tşekkürler.

bataryayı takiim :)

Orijinalden alıntı: sey_47
    teşekkürler;
    ama beyler bi elektrik kesintisi bu kadar sorun teşkil edermiki? o kadar büyük sorunsa tmm notebooklarda batarya var ama dekstop bilgisayarlarda nasıl bi koruma var?

Aklı olan insan masaüstü pcyede güç kaynağı almalı bence laptoplar daha düşük voltaj ile çalışıyor
  • Ben de eskiden çıkarırdım; ama artık çıkarmıyorum.
    İntel 4770K
    Kingston Hyperx 2400 mhz
    Sandisk Extreme 120*2 Raid0+ 1tb wd green
    Logitech G105+ marathon m705
  • _____________________________

• İlla araştırmasına gerek yok sonuçta paylaşım yapıyoruz degil mi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.