Şimdi Ara

Asus laptop için muadil batarya önerisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Asus laptopumun bataryası bitik durumda, muadil bataryalara bakıyorum ama hangisini alacağıma karar veremedim. Tavsiye ettiğiniz marka veya site var mı?

• Yardımcı olabilecek biri yok mu?
  • Recaizade-i Nabizade kullanıcısına yanıt
    N11 gg tarzi saticilarda bakin. Orda hangi modeller ile uyumlu yazar lar. Sizin modeli bulun son olarak satici puganina dikkat edin
  • N11’de birçok çeşit marka var, hangisini önerirsiniz?
  • Recaizade-i Nabizade kullanıcısına yanıt
    Notebook model nedir? Bakalim ona göre
  • İhtiyar Asus K52F için arıyorum hocam, kaç yıllık bilgisayar yıllara meydan okudu ama bataryası daha fazla dayanamadı.

• Hocam yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim, hemen inceliyorum.
  • HP Pavilion dv7 Notebook PC bilgisayarım var tam bir ofis bilgisayarı..

MU6 batarya ihtiyacım var

Batarya, elektrik kesildiğinde cihazın kapanması için 3-4 dakika gerekiyor. Bilgisayar mobil kullanılmayacak kadar ağır, yani seyyar olarak kullanmıyorum. Devamlı fişe takılı çalışıyor.

2010 yılında almıştım, Orijinal bataryası ile 9 yıl kullandım. Bilgisayarım günde 10-14 saat açık kalıyor. Ayda bir iki defa tam deşarj ediyordum. Fakat genel olarak hep fişi takılı olarak çalıştı.

2019 Mayıs ayında piyasadan bir pil aldım, artık o kadar sık kullanmıyorum. Günde ortalama 3-5 saat açık kaldı, Ayda bir iki defa tam deşarj ediyordum. 2020 yılı Nisan ayında batarya alarm vermeye başladı. Performans %17 olarak görünüyor.

Anlaşılan, günde 8-10 saat fişe takılı olarak çalışan bir bilgisayara piyasadaki piller yaklaşık 7-8 ay çalışabilecek. Yılda iki defa pil almak zorundayız.

Orijinal batarya daha ekonomik gibi geliyor..

HP servisinde MU6
    ORİJİNAL 680₺
    MUADİL 450₺
    PİYASA 115₺ - 490₺

• arkuzgun A kullanıcısına yanıt
    Bence ayda 1-2 tam deşarj yeterli olmuyor. Eski laptop biligsayarımı en fazla 2 günde bir coğu zaman her gün bataryada %20 lere gelene kadar kullanıp sonra şarja takıyordum (hp 8570p modeli) Bataryası 3 yıl %100 sağlıkta kaldı.
  • Sonra ne yaptınız? Aynı kalitede batarya bulabildiniz mi?

Hp servisi Orijinal-Muadil-YanSanayi tüm pillere 24 ay elektronik, 6 ay cell garantisi veriyor. Diyemiyor ki şöyle kullanılırsa, Tam Batarya Şarj kapasitesi, orijinal batarya 7 yılda muadili 7 ayda %20'ye düşer.

Bu durumda yan sanayi almak daha uygun gibi geliyor.

Haftalardır araştırıyorum. Bir karar veremedim. Yardımcı olursanız sevinirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.