Şimdi Ara

Laptop bataryası harici şarj ve hücre değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

6 yıllık laptopumun bataryası son zamanlarını yaşıyordu. Sürekli şarjda bırakıyordum çünkü tamamen kaybetmek istemiyordum. 3 Dk bile olsa gidiyordu. Bir gün farkında olmadan fişten çekmişim 3 gün sonra eve döndüğümde pilin içi iyice boşaldığından dolayı içindeki devre korumaya aldı sanırım. Şuan şarja taktım hiç yükselmedi taktığımda %2 idi. şuan %0 oldu zaten dolmuyor. İstanbulda karaköye gittim kimse uğraşmıyor, yenisini al diyor, olsa ben seni uğraştırırmıyım güzel abim. İkinci el dahil batarya türkiyede yok arkadaşlar. Varsa da internette yok.

Not:Batarya pilli değil, pack

Öncelikle dışarıdan laptop bataryasını nasıl şarj edebilirim. Adaptörün ucundan direkt + - alsam bataryanın girişlerine sabitlesem şarj olur mu?

Eğer bu şekilde kurtaramazsam dış kasasını söküp içindeki eeprom'u sıfırlayabilir miyim? veya aliexpressten bulabilirsem aynı model eeprom alsam kurtarabilir miyim?

Laptop bataryası harici şarj ve hücre değişimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavisis-dh -- 15 Şubat 2019; 22:8:39 >

• İçini aç soğuk spreyle tek tek şokla o pillerin teki 3.6v tur unutma .şokladıktan sonea japonla yapıştır kapat .Ben çok yaptım tek pile 10 dk kadar ver voltajı toparlansın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kingsizesunnia

İçini aç soğuk spreyle tek tek şokla o pillerin teki 3.6v tur unutma .şokladıktan sonea japonla yapıştır kapat .Ben çok yaptım tek pile 10 dk kadar ver voltajı toparlansın
    Hocam buzluğa atsam olur mu? Bildiğimiz soğuk sprey dimi hocam.
    İçini açıp bam güm sıkıyorum sonra kapatıyorum.Doğru anladım dimi

Yıllar önce bir tane tabletim vardı. 7'' tabletlerin piyasaya yeni çıktı zamanlar kanser eden tabletlerden o ne zaman bozulsa buzluğa atardım düzelirdi.
  • Eeprom sifirlandiysa eğer kurtarmak biraz zor. Yazilimla falan sifirlama yapiyorlar galiba.

Benim bilgisayarın pilleri kurtaramadım zamaninda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dışına sıkıyorsun spreyi portakal hibi açoyorsun ortadan pili ..sonra şokla sonra topla

• Pilin plastik kasasına sıkıcan birleştiği yerden

• Yoksa aç bıçakla vs bir şekilde zaten ölü iş yapmıyor aç kurtar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • icindeki bataryayi degistirmek imkanin yokmu? ne tip batarya kullanmislar? hem onu degistirsen sifir bir bataryan olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhanyor

icindeki bataryayi degistirmek imkanin yokmu? ne tip batarya kullanmislar? hem onu degistirsen sifir bir bataryan olur.
    eeprom kilitlenmediğinden emin olsam batarya arayışına giricem ama emin değilim.
  • Arkadaşlar ben ümidi kesmeye başladım. Çok komplike gibi, Birazda tırsıyorum patlayacak falan diye. Evde kendi imkanlarım ile şoklayabilir miyim? yoksa böyle bir elektronikçiye götürsem ilgilenir mi ?

Laptop bataryası harici şarj ve hücre değişimi Laptop bataryası harici şarj ve hücre değişimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavisis-dh -- 15 Şubat 2019; 22:7:24 >

• Laptop pil kasasını açmak dünyanın en zor işlerinden biri , adamlar öyle sağlam yapıyor ki kırsan kırılmıyor kessen kesilmiyor. Eğip bükme zaten imkansız

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mavisis-dh kullanıcısına yanıt
    Lipo pile benziyor. Multimetre varsa her birini ölçüp degerleriniz söyler misiniz?

Eğer şoklama yapacaksanız yine multimetre olsa iyi olurdu.

Varsa 4 veya 4.5 voltluk yoksa da 5 voltluk adaptor cikisini arti eksisine dikkat ederek her hücreye verebilirsiniz. Normalde li-on pilleri şoklamada daha yuksek voltaj veriyorlar ama lipo pillerde sakatlık çıkabilir. 4.2 volt üzerinde bir adaptör baglayacaksaniz eğer fazla uzun sure tutmayin.

Bu arada inşallah adaptör de bozulmaz. Piller yuksek akim çekecektir.

Tp4056 olsa her birini birkac saat sarjda bırakırdiniz. Belki kurtulurdu.

@Kkingsizesunnia arkadasin dediği gibi şansınızı denersiniz. Zaten bozuk.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karadvt -- 13 Şubat 2019; 11:31:13 >
  • Bu arada eepprom sizi ve bilgisayarı korumak icin var zaten. Eger pillerde asiri isinma voltaj dengesizliği vs olursa veya ömrü dolarsa sifirliyor ve piller sarj, desarj döngüsünü kesiyor. Yani piller tamamen ölmüşse ve ısınıyorsa tehlikeli olabilir.

• Bugüne kadar 100 civarında laptop bataryasi sökmüşümdür. Pillerini kullaniyorum.

Devrelerini kullanabilir miyim diye çoğuna pil baglayip çalıştırmayı denedim. Orijinal laptop bataryalarinda hep eepprom var. Çin malı muadillerin çoğunda eepprom yok muhtemelen ki pil takinca çalışıyor.

Bir tetikleme yöntemi var ama riski size ait. Bazi kartlar bu sekilde çalıştı. Hepsinde işe yaramıyor tabi. Ne kadar sağlıklı bilemem.

https://youtu.be/xyeHKKe2z0Q

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karadvt -- 13 Şubat 2019; 12:26:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: karadvt

Bugüne kadar 100 civarında laptop bataryasi sökmüşümdür. Pillerini kullaniyorum.

Devrelerini kullanabilir miyim diye çoğuna pil baglayip çalıştırmayı denedim. Orijinal laptop bataryalarinda hep eepprom var. Çin malı muadillerin çoğunda eepprom yok muhtemelen ki pil takinca çalışıyor.

Bir tetikleme yöntemi var ama riski size ait. Bazi kartlar bu sekilde çalıştı. Hepsinde işe yaramıyor tabi. Ne kadar sağlıklı bilemem.

https://youtu.be/xyeHKKe2z0Q
    Hocam multimetre aldım haftasonu girişicem ama bataryanın üstünde alıcı gibi anten gibi birşey var etrafına silikon damlatmışlar yada beyaz farklı bir madde, Lpg bağlantısında bobine giden buji kablosunun etrafına tetikleyici sarıyorduk. O tarz birşey mi?

Fotoğrafta dikkatli bakınca görünüyor karttan pillere gidiyor küçük siyah anten gibi.

• Pile doğru anten gibi giden siyah prob bir ntc. Yani sıcaklık sensörü. Kart, şarj esnasında oluşan sıcaklığı bu parça ile takip ediyor ,çok ısınırsa şarjı kesiyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.