Şimdi Ara

Normal hdmi kablo - Altın uçlu Hdmi kablo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
11.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar altın uçlu hdmi kablo ile normali arasında görüntü açısından bariz fark var mıdır?

• yoktur
  • Ama yinede altın uçlu mu önerirsiniz?
  • en ucuzu neyse onu öneririm hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre.cetin
    Arkadaşlar altın uçlu hdmi kablo ile normali arasında görüntü açısından bariz fark var mıdır?

hiç fark etmez her ikisi arasında ki tek fark fiat dır
  • Altın uçlu kullanıyorum arada saniyelik görüntü gitmeleri oluyor,normale geçmeyi düşünüyorum
  • farketmez hdmı olsun yeter
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • en ucuzunu al fark yok görüntüde
  • goruntude bir fark yok . herkesin altın almasının sebebi altı en iyi iletken oldugu için .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScanServ

goruntude bir fark yok . herkesin altın almasının sebebi altın en iyi iletken oldugu için .

Yanlış, gümüş.
  • evet gumus ama elektronik aletlerde altin tercih edilir paslanma yapmayip daha iyi verim elde etmek icin .
  • quote:

Orijinalden alıntı: slicer

quote:

goruntude bir fark yok . herkesin altın almasının sebebi altın en iyi iletken oldugu için .

Yanlış, gümüş.

Gümüş olabilir ama altın iletkenlik konuşunda daha uygun
  • Fark yoktur.
  • Şimdi arkadaşlar şu olayı biraz açıklayayım ve hatta konusunuda açmayı düşünüyordum ama kısmet buraya yazamakmış.

Öncelikle altın uçlu ile gümüş uçlu hdmı arasında görüntüde fark yok diyen arkadaşlara yanıldıklarını söylemeliyim malesef

altın uçlu aktarım kablolarının iletkenliği gümüş uçlu aktarım kablolara göre daha fazla iletkenliği olduğundan görüntüde oluşacak parazitleri ve kırılmaları en az seviyeye indirir ve bu bir gerçek (hangi cihazda kullandığınız önemli değil ) misal örnek vereyim hatta daha doğrusu sorayım neden bilgisayardaki işlemcilerin uçları altındır hiç düşündünüzmü yada hiç merak ettinizmi?

Oyun oynayanlar arasında gümüş uçlu hdmı kablo kullanalar neden oynadıkları oyunlarda parazit ve kırılmalar görüyor sizde olmadığı halde nedeni bu işte..Çoğu oyunun demosunu indirip oynayan oyuncular bu oyunda kırılmalar var diye şikayet ederken açıkcası neden bende olmuyor (örnek dead space 2)

eğer evinizde uydu cihazınız varsa , digitürk yada buna benzer decoder hiç altın uçlu hdmı yada altın uçlu scart takmayı denediniz mi? bence deneyin aradaki farkı bariz anlarsınız. örnek vereyim geçen ay lcd tv aldık ve uydu taktık ve evdekiler görüntüyü beğenmediler. (tamam normal olarak karasal yayınlar lcd'de pek iyi çıkmaz) altın uçlu scart alıp taktım görüntü bariz değişti parazitler ve karelenmeler yok denecek kadar az'a indi ve net bir görüntü ortaya çıktı..

• quote:

quote:

Yanlış, gümüş.

Altın en iyi iletkendir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zack06

Şimdi arkadaşlar şu olayı biraz açıklayayım ve hatta konusunuda açmayı düşünüyordum ama kısmet buraya yazamakmış.

Öncelikle altın uçlu ile gümüş uçlu hdmı arasında görüntüde fark yok diyen arkadaşlara yanıldıklarını söylemeliyim malesef

altın uçlu aktarım kablolarının iletkenliği gümüş uçlu aktarım kablolara göre daha fazla iletkenliği olduğundan görüntüde oluşacak parazitleri ve kırılmaları en az seviyeye indirir ve bu bir gerçek (hangi cihazda kullandığınız önemli değil ) misal örnek vereyim hatta daha doğrusu sorayım neden bilgisayardaki işlemcilerin uçları altındır hiç düşündünüzmü yada hiç merak ettinizmi?

Oyun oynayanlar arasında gümüş uçlu hdmı kablo kullanalar neden oynadıkları oyunlarda parazit ve kırılmalar görüyor sizde olmadığı halde nedeni bu işte..Çoğu oyunun demosunu indirip oynayan oyuncular bu oyunda kırılmalar var diye şikayet ederken açıkcası neden bende olmuyor (örnek dead space 2)

eğer evinizde uydu cihazınız varsa , digitürk yada buna benzer decoder hiç altın uçlu hdmı yada altın uçlu scart takmayı denediniz mi? bence deneyin aradaki farkı bariz anlarsınız. örnek vereyim geçen ay lcd tv aldık ve uydu taktık ve evdekiler görüntüyü beğenmediler. (tamam normal olarak karasal yayınlar lcd'de pek iyi çıkmaz) altın uçlu scart alıp taktım görüntü bariz değişti parazitler ve karelenmeler yok denecek kadar az'a indi ve net bir görüntü ortaya çıktı..

Arkadaşım biz orda gümüş derken gerçek gümüş elementinden bahsediyoruz, ucu metalik renkte olan hdmi kablolardan falan değil. Zaten onlar da gümüş değil :)

quote:

Orijinalden alıntı: hougras

quote:

quote:

Yanlış, gümüş.

Altın en iyi iletkendir.

Vay be, desene onca yıl boşuna dirsek çürütmüşüz!

• Orijinalden alıntı: slicer

Arkadaşım biz orda gümüş derken gerçek gümüş elementinden bahsediyoruz, ucu metalik renkte olan hdmi kablolardan falan değil. Zaten onlar da gümüş değil :)

olabilir bende gerçek altından bahsetmiştim isterse kablo gümüşten olsun sen önce ne demek istediğimi anlasaydın farklı cevaplardın ama olsun ben gerekeni yazdım gerisi anlayana yada kullanana kalmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zack06 -- 4 Şubat 2011; 5:18:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zack06

olabilir bende gerçek altından bahsetmiştim isterse kablo gümüşten olsun sen önce ne demek istediğimi anlasaydın farklı cevaplardın ama olsun ben gerekeni yazdım gerisi anlayana yada kullanana kalmış

Vaay agresifiz demek :)

Şimdi olaya biraz açıklık getirelim, dediğim gibi biz gümüş elementinden bahsediyorduk. Sen ise önceki mesajında gümüş ve altın uçlu kablodan bahsetmişsin, ben de buna istinaden "gümüş uçlu"dan kastının metalik renk uçlu kablo olduğunu ve o kabloların da zaten gerçekte gümüş olmadığını söyledim. Nedendir bilinmez bu sözlerim seni biraz sinirlendirmiş :)

Gelelim altın-gümüş meselesine. Evet gümüşün elektriksel iletkenliği altından fazladır, hatta bakırınki de altından fazladır. Elektronik aksamlarda altın kullanılmasınin sebebi ise altının gümüşe oranla oksidasyona karşı olan dayanıklılığıdır. Tabi bu gümüşün altından daha iyi bir iletken olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

• daha cok terch ediliyor o yuzden . Buda onu on plana cikartiyor .
  • ne gümüşü ne altını hanginiz o kablolara o paralara verecekseniz her tarafta çin malı var işte bunlar arasındaki tek fark ise kimisi daha canlı renkler veriyorken kimisi daha puslu bir görüntü veriyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.