Şimdi Ara

nokian-yokohama-bridgestone

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
3.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 195-60-15 ebatlarında lastik arıyorum.nokian H,yokohama c drive ve bridgestone turanza ile adrenalin düşünüyorum mevcut lastikler turanza maşallahı var sağlamlık ıslak yol performansı süper.yeni lastiklerde bu özelliklerden feragat etmeden ne önerirsiniz.sessizlik ve konfor karşılığında lastik ömrü ile fiyatından feragat edebilirim ama güvenlikden asla.herkese iyi günler diliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam şimdi kısaca yazacağım ama iyi oku iyi kulak ver derim..

2010 yılında 0km aldığım Ford Focus trend aracın üzerinde 195/65/15 Bridgestone Turanza er300 vardı. Daha sonra malum trend paket jant kapaklı olduğundan hem de lastikleri büyütmek istediğimden 16 jant ve lastik aldım , alırken de michelin 200 tl civarındaydı yokohama 130-140 tl civarlarındaydı. Lastikçi pek fark yok bilmemne dedi kandırdı kısacası beni neyse yokohama aldık taktık

Bridgestone dan sonra 0 lastik olduğu halde hiç bi şekilde memnun kalmadım. Ne yol tutuşu,ne frenlemesi.. Araç habire patinaja düşüyor rezalet bir lastik. Neyse öyle yada böyle 5 bin km bindim o araca o lastiklerle sonrasında da aracı satma durumum olmuştu satmıştım.

Lastik önemli konu o yüzden imkan var ise her zaman iyisini almak lazım.. Şimdi yeni aracıma 195/45/15 Petlas Velox sport aldım 130-140 tl aralığında bi rakama denk geldi tanesi.. Bunlardan memnunum mesela ucuz lastik olmasına rağmen çoğu kişi öneriyor ve yol tutuşundan,45 yanak olmasına karşın konforundan herşeyinden memnun kaldım..

Kısacası uygun fiyatlı lastik düşünüyorsanız yine nokian,yokohama zart zurt yerine daha düzgün bir şey alın derim en azından petlas alın.. Tabi imkan var ise michelin,bridgestone gibi markalar daha iyi.

Hayırlı olsun şimdiden.

• sessizlik ve konfor istiyorsan kesinlikle bridgestone adrenalin tavsiye etmiyorum. 4 senedir adrenalin kullanıyorum taş gibi lastik. sanki kayanın üstünde gider gibiyim. ancak hakkını da yememek gerek, 2008 üretimli lastik hala yol tutuş ve frenajda çok iyi. sert kalkışlarda patinajın p'si yok.

tavsiyem nokian H.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muss@ -- 8 Nisan 2013; 19:49:52 >
  • Bizde zamanında yokohoma almıştık..Ömrü öyle çok uzun ,iyi lastik değil..Bunlar arasında tercih edeceksen nokian ı tercih edebilirsin..Fakat nexen e de bakmanı tavsiye ederim..1 yıldır kullanıyoruz ; frenlemesi , virajlarda ve yokuşlardaki yola hakimiyeti çok güzel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.Canky -- 8 Nisan 2013; 20:31:51 >
  • nokian H derim
  • bridgestone kullanmaya devam, biraz serttir ama saglamdır
  • bridgestone tavsiye etmiyorum, tamam sağlam filan ama yakıt ekonomisi berbat. Continental, goodyear, en olmadı petlasa yönelin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimiferhat -- 8 Nisan 2013; 21:04:41 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hankook vs Nokian
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • duratec,muss@,canky,hondatugral,time is up,kimiferhat teşekkür ederim.herşeyi bir kenara bırakıp ille sessizlik yumuşaklık aramıyorum.şöyle söyleyeyim daha açıklayıcı olur.az önce 25 km yoldan geldim hava hafif yağmurluydu.araç mazda 626 1300 kg.turanzalar soğuk iken 800 kg gibi giden araç 10-15 km gidip lastikler ısınınca yola 2000 kg mış gibi basıyor.yine lastik soğukken tümsekten kasisten tangur tungur geçerken ısınınca löp löp diye geçiyor.

turanza çok daha çabuk ısınsa yada soğukkende sıcak haline yakın kıvamda olsa hiç düşünmem yine alırım ancak kısa mesafe çok yol yapıyorum.
  • Nokıan lastıklerının ıslak kuru yol performansları mukemmeldır. Her kosuldakı yolda sıze en ust guvenlıgı sağlayacak tek lastık bu markadalar ıcınde hatta bırak bunları tum markalar ıcınde nokıan dır.
  • nokian
  • Nokian H veya Nokian V
    Islak zemin yol tutuşu ve sessizlik hususunda ısrarla NOKIAN

• Nokıan H almak istedim ancak almak istediğim 185/60/14 ölçünün ab etiketi ; (pek iç açıcı değil)

sonrasında Pirelli Cinturato p1 aldım ab etiketi ;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar_85 -- 8 Nisan 2013; 23:54:16 >

• 25.000 km yokohama c drive kullandım pirelli p1 den önce güzel lastikti ancak 20.000 km sonra işler değişti kızaklama, patinaja düşme vs.. başladı. Kendi hatam neticesinde kaldırıma sürttüm ve yanak yarıldı ne yaptım ne ettiysem c drive modelinde ölçüme göre bulamadım çünkü uzakdoğu ithal lastik olduğu için bulmak sıkıntı oldu. Ama ıslak performansı süperdi belirtmek isterim. Şu an cdrive 2 modeli çıkmış araştırmaya değer...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar_85 -- 8 Nisan 2013; 23:54:36 >
  • bridgestone genel itibariyle sert lastik üretiyor. o yüzden konfor ve sessizlikte çok başarılı değil.
    yokohoma aslında lastik sektöründe continental, michelin gibi premium bir marka. testlerde iyi değerler aldığını görüyorum. ancak yumuşak olduğu için ülkemizde çok uzun kullanım ömrü sunamıyor. nokian da yumuşak lastiktir, kullananlar memnun. ab etiket değerlerine çok bakmayın derim daha çok otomobil dergileri çeşitli test kuruluşlarının yaptığı test sonuçlarına bakın. kullanıcı yorumları için de 1010tires.com tirereviews.co.uk sitelerine bakabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdar_85

Nokıan H almak istedim ancak almak istediğim 185/60/14 ölçünün ab etiketi ; (pek iç açıcı değil)

sonrasında Pirelli Cinturato p1 aldım ab etiketi ;

Kullandığım iki lastik markası olmuştur. Birisi michelin birisi Nokian.

Ve mutlak nokian tavsiye ederim. Herkeste memnun kaldı.

Ancak bu etiket çok kafamı karıştırdı.

Bilen birisi açıklar mı?

Yakıt ekonomisini bilmem ama ıslak performans ve sessizlik nokianın en başarılı olduğu alan değil mi?

Şaşırdım ama bir açıklaması vardır diye düşünüyorum.

• Nokian önerenelrin kaçı nokian kullandı?
    Cidden merak ettiğimden soruyorum. Efsaneleştirilen bir marka ama alan eden yok gibi geliyor bana...
  • Ben kullandım, geçici araç kullanıyorum. Sonbaharda kendi aracımı alınca tekrar alacağım. Gerçekten ıslak performansına ve sessizliğine hayran kaldım. Ki önceki lastiklerim michelindi. Her zaman görüştüğüm iki dostumda kullanıyor ve özellikle sessizlik ve konfor konusunda bana sürekli olumlu geri bildirimlerde bulunyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karabatak58 -- 9 Nisan 2013; 1:39:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: karabatak58

Ben kullandım, geçici araç kullanıyorum. Sonbaharda kendi aracımı alınca tekrar alacağım. Gerçekten ıslak performansına ve sessizliğine hayran kaldım. Ki önceki lastiklerim michelindi. Her zaman görüştüğüm iki dostumda kullanıyor ve özellikle sessizlik ve konfor konusunda bana sürekli olumlu geri bildirimlerde bulunyorlar.

Son lastik alışımda son anda Nokiandan vazgeçip Yokohama aldım, pişman olmadım ama lastiklerin yanakları çok sert ve konforsuz.
    Bundan sonra inşallah Nokian H alacağım ben de nasipse.
  • nokian 2yıldır kullanıyorum h modeli 16inch
    bir daha kullanır mıyım

HAYIR

• quote:

Orijinalden alıntı: naczet24

nokian 2yıldır kullanıyorum h modeli 16inch
    bir daha kullanır mıyım

HAYIR

Sebebini paylaşabilirmisinz

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.