Şimdi Ara

[ Nokia N82: Sık Sorulan Sorular ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
7.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lütfen cevaplarının eklenmesini istediğiniz soruları bana iletin.

Acemi Kullanıcı Soruları

S: Yeni N82 aldım. Neler yapmam gerekir?
    C: Adım adım anlatalım.
    ---------------------------------------------------------------------------
    1. Cihazınızı hiç kurcalamadan Nokia PC Suite içinden çıkan Nokia Content Copier ve cihazınızında Menü > Araçlar > Yardımcı Programlar > Hafıza > Seçenek > Telefon Hafızasını Yedekle yollarını kullanarak yedekleyin. Nokia Content Copier yalnızca önemli verileri yedeklerken cihazınızın kendi yedekleme sistemi herşeyi yedekler, o yüzden ikisi de acil bir durumda gerekli olabilir.

Cihazın kendi yaptığı yedek, hafıza kartında Backup klasöründe bulunacaktır, cihaz yedeklemeyi bitirdikten sonra yedeği bilgisayarınıza aktarıp klasör ismini de günün tarihi ve saati ile değiştirirseniz, ileride geri yüklemek gerektiği zaman hangi yedeği geri yükleyeceğinizi kolayca seçebilirsiniz.
    2. Bekleme ekranında *#0000# tuşlayarak görebileceğiniz yazılım sürümünüz 20.0.062 veya 35.0.002 değilse bir bu sürümlerden birine güncellemeniz faydanıza olacaktır. Bu iki sürümden hangisini seçeceğinize gelince; 35.0.002 sürümüne güncellemek kolaydır ancak hack işlemi IMEI numaranızı tanımadığınız kişilerle paylaşmanızı gerektiriyor. 20.0.062 sürümüne güncellemek zordur ama hack işlemi IMEI numaranızı tanımadığınız kişilerle paylaşmanızı gerektirmiyor. Çünkü...

Cihazınıza maalesef her istediğiniz uygulamayı ücretsiz olarak yükleyemeyeceksiniz çünkü bu cihazda crackli uygulamaların yüklenmesini engelleyen bir güvenlik sistemi mevcut fakat bizler bu güvenlik sistemini iki yolla aşıyoruz ve buna "hack" deniyor (bu konuda detaylı bilgi içinhttp://forum.donanimhaber.com/m_29468091/tm.htm adresindeki Symbian, Sertifika ve Hack Hakkında Detaylı Bilgi konusunu okuyabilirsiniz).

Bu yollardan birisi (MetroTRK/HelloCarbide metodu) IMEI numaranızı tanımadığınız kişilerle paylaşmanızı gerektirmiyor ancak 20.0.062 üstü sürümlerde çalışmıyor. Diğeri (MapDrives + HelloOX metodu) ise IMEI numaranızı tanımadığınız kişilerle paylaşmanızı gerektiriyor ve tüm sürümlerde çalışıyor. Yazılım güncellemek için iki yol mevcut:

- Sizler gibi son kullanıcılar için tasarlanan Nokia Software Updater kullanmak. Her zaman son sürümü yükler, kullanımı kolay ve basittir. 31.0.016 sürümüne güncellemek için NSU kullanılmalı.
    - Teknik servisler için tasarlanan Phoenix kullanmak. Alt sürüm olmamak kaydıyla istediğiniz sürümü yükler, kullanımı zor ve karışıktır. 20.0.062 sürümüne güncellemek için Phoenix kullanılmalı.

Seçim sizin.
    3. Güncelleme yapıldıktan sonra tekrar 1. numaralı yöntemde anlatılan şekilde cihazınızı yedekleyin. Neyin ne zaman ters gideceği belli olmaz, yedeğin fazlasının da zararı olmaz
    4. Cihazınız Symbian işletim sistemine sahiptir ve bu işletim sistemi tüm diğer mobil işletim sistemlerinden daha gelişkin ve olgun bir işletim sistemidir, bu yüzden cihazınızın yapamayacağı hemen hemen hiçbir şey yoktur. Cihazınıza neler yaptırmak istediğinizi düşünün ve bunu yapan program var mı diye bizlere sorun, mutlaka yardımcı oluruz. Ancak başlangıç için önerilere ihtiyacınız varsa,

- Xplore olmazsa olmazdır. Cihazınız üzerinde dosyalar ile yapılacak her türlü işlemi yapar ve bir yerden sonra kullanışlılığı yüzünden bağımlılık yaratır.
    - Opera Mini olmazsa olmazdır. İnternette daha az veri aktarımı ile daha gerçeğe yakın sayfalarda dolaşmanızı sağlar. Kesinlikle kurun.
    - mConnection olmazsa olmazdır. İnternette gezinirken ne kadar veri aktarımı yaptığınızı DUMeter tarzı ufak bir pencere ile gösterir, fazla kontör harcamanıza kısmen engel olur.
    - CorePlayer olmazsa olmazdır. Oynatamadığı video/ses dosyası türü pek yoktur.
    - Resco Photo Viewer kurun. Cihazın kendi galeri uygulamasından daha kullanışlı ve hızlıdır, pan/zoom yaparken dakikalarca bekletmez.
    - Garmin XT olmazsa olmazdır. Cihazınızın sahip olduğu GPS donanımını en etkili şekilde kullanmanızı sağlayacak en kullanışlı navigasyon programıdır.
    - Nokia Sports Tracker kurun. Cihazınızın GPS donanımını, ivmeölçer donanımı ile birleştirerek hareket halindeyken yaptığınız eylemleri kaydeder ve sonra kaydedilmiş aktivitelerinizi Nokia Sports Tracker ile açıp "5 km yol yürüyüp 245 kalori yakmışım" veya Google Earth ile açıp harita üzerinde "şurada 20 km/s hızla bisikleti sürüyormuşum" diyebilirsiniz.

Ayrıca fikir vermesi açısından daha önceki bir yazımdan alıntı yapayım:
    quote:

Tamam, ben size bende hangi iş için hangi ek programların kurulu olduğunu söyleyeyim o zaman

İnternet: mConnection / Opera Mobile / Opera Mini / Widsets
    Medya: GeoTag / CorePlayer / PanoMan
    Müzik: Mobbler / Shazam ID / Internet Radio / TTPod
    Sistem: Handy Taskman / ActiveFile / Xplore / Screenshot
    Ofis: Calcium / OfficeSuite
    İletişim: IM+ / Slick / SMS and MMS Diary / SMSOne
    Gelişmiş: Pyhton / SymSMB / Advanced Device Locks
    GPS: Garmin XT / Google Maps / Nokia Sports Tracker
    Diğer: Log Export / Nokia Multiscanner / Xelnex Lite

Ve daha önceki bir yazımdan alıntı:

quote:

Kimi arkadaşlarım telefonuma yaptırdıklarımdan dolayı bana sen telefonunu kendine köle etmişsin diye takılıyorlar çünkü:
    - hergün saat 01'de otomatik olarak sessiz profiline geçiyor, sabah 08 de tekrar genel'e dönüyor, aynısı iş esnası için de geçerli (handy profiles)
    - iş vardiyalarımı biliyor ve o gün hangi vardiyada çalışıyorsam ona göre beni uyandırıyor (handy calendar)
    - 22 gibi genelde evde olduğumdan otomatik olarak wireless'i kullanıp ovi, mynokia, gmail vb servislerle rehber, takvim vs senkronizasyonu gerçekleşiyor (swim)
    - tüm telefon görüşmelerimi otomatik ve bip sesi olmadan kaydediyor (xelnex lite)
    - telefonumu bir yerde unuttuğumda kendi telefonuma herhangi başka bir telefondan içinde benim seçtiğim bir kelimeyi içeren bir mesaj gönderdiğimde telefon otomatik olarak kilitleniyor ve gerekirse istediğim kimi verileri siliyor, içine başka bir SIM kart takıldığında istediğim numaraya bilgilendirici mesaj yolluyor (advanced device locks pro)
    - müzik çalarımda dinlediğim şarkıların listesini last.fm'e göndermek üzere saklıyor (mobbler)
    - kartvizit tarama özelliği nedeni ile cüzdanımın daha ince olmasını sağlıyor (nokia multiscanner)
    - telefonum bilgisayarımın yakınlarında değilken bilgisayarım otomatik kilitleniyor (bluetooth rc)
    - arkadaşlarımın doğumgünlerinde ben unutsam bile telefonum unutmayıp tebrik mesajı gönderiyor (sms scheduler)
    - belirli bölgelere yaklaştığımda telefonum beni sesle veya titreşimle uyarıyor böylece otobüste uyuyakalıp evimin durağında inmeyi kaçırmıyorum (best gsmnavigator)

5. Cihazınıza PC üzerinden PC Suite hükmetmek (rehberi düzenlemek, mesajları/ajandayı görüntülemek hoşunuza gittiyse,http://www.oxygensoftware.com/ adresine bakıp bu firmanın ürünlerini denemek isteyebilirsiniz, yazılımları daha kapsamlı ve işlevli bir PC Suite gibidir (Gerçi Nokia 23.06.2009 tarihinde duyurduğu Ovi Suite 2 ile Oxygen ürünlerine olan ihtiyacı bertaraf edecek gibi duruyor ama zaman içerisinde göreceğiz)
    Şimdilik bu kadar

Donanımsal Sorular

S: N82'de çift işlemci var diyorlar. Nedir bu?
    C: N82 merkezi işlem biriminin yanı sıra video/fotoğraf kaydı için ayrı bir işlemci barındırır ve bu yüzden "çift işlemcili" denir. Bilgisayarlardaki anlamda çift merkezi işlemci anlamına gelmez.

S: N82'deki işlemcinin (OMAP 2420) diğer yeni N ve E serisi cihazlardaki işlemcilere (Freescale MXC300-30) göre farkı nedir?
    C: OMAP 2420 değişik işlem türleri için özelleşmiş (ARM + DSP + 3D + Imaging + Baseband) iş hatları barındırır ancak Freescale MXC300-30 platformundaki işlemcilerin iş hatları daha kısıtlıdır (ARM + DSP + Baseband) ve mimari olarak OMAP 2420'den daha basittir.

Bu da aynı anda birden çok değişik işlem türü söz konusu olduğunda Freescale MXC300-30'un mecburen yavaş kalacağını, ama tek işlem söz konusu olduğunda aralarındaki çalışma hızı farkından dolayı Freescale MXC300-30'un kısmen daha hızlı kalacağını söyleyebilirim. Telefonunu bilgisayar gibi kullanacaksanız OMAP 2420, basit bir telefon gibi kullanacaksanız Freescale MXC300-30 daha mantıklı. Daha fazla detay içinhttp://forum.donanimhaber.com/m.asp?m=28596862 adresine bakınız

S: N82'nin kamera donanımı Nokia'nın diğer 5 megapiksellik cihazlarından farklı mı?
    C: N82'deki ışık algılayıcı parça N95/N95 8GB ile tamamen aynı, ancak (N97 hariç) diğer 5 megapiksellik cihazlardan farklı ve daha kaliteli. N82'de Xenon flaşın varlığı nedeniyle mekanik perde (obtüratör) mevcut ve bu parça N82'nin haricinde sadece 6220 Classic ve N86 8MP cihazlarında var. Amacı ise görüntüyü dondurmak, 1/1000 sn'lik bir zaman diliminde fotoğraflar çekebilmek. Yazılımsal olarak da Nokia'nın N86 öncesindeki son fotoğraf odaklı cihazı olduğu için, Nokia markalı muadillerinden daha başarılı.

S: N82'nin Xenon flaşı video kaydı sırasında kullanılabiliniyor mu?
    C: Xenon flaş, bir anlık patlama sonucu yüksek miktarda ışığın salınması mantığına dayalı çalıştığı için bir kaç milisaniyeden daha uzun süre ışık sağlayamaz; bu yüzden video flaşı veya el feneri olarak kullanılamaz.

S: N82'nin USB hızı nedir?
    C: Cihaz bağlantı tipi olarak USB 2.0 protokolünü desteklese de USB 1.1 hızlarında veri aktarımı sağlıyor, bu da teorik olarak en fazla 1.5 MB/s hız demek bu yüzden de karta dosya kopyalamak için kart okuyucu edinmek mantıklı bir adım.http://forum.donanimhaber.com/m_29174737/tm.htm adresinde 20 MB/s okuma, 5 MB/s yazma hızı elde edişime bakınız.

S: N82'nin Wireless hızı nedir?
    C: Cihaz bağlantı tipi olarak 801.11g (54.0 Mbit/s = 6.75 MB/s) protokolünü desteklese de 801.11b hızlarında veri aktarımı sağlıyor, bu da teorik olarak en fazla (11.0 Mbit/s = 1.375 MB/s) hız demek.http://forum.donanimhaber.com/m.asp?m=28597057 adresinde bu konu ile ilgili detaylı açıklama mevcut.

S: N82 microSDHC kartları destekler mi? Desteklen maksimum kapasite nedir?
    C: Cihaz resmi olarak 4 GB'a kadar olan microSDHC kartları destekliyor, ancak gayrıresmi olarak 16 GB'lık kartların sağlıklı bir şekilde çalıştığı kullanıcılar tarafından defalarca bildirilmiştir. 32 GB'lık kartlar çıktığında bunlar da elbet denenecektir.

S: N82'ye siyah kapak takılabiliniyor mu? Oluyorsa ne kadara mal oluyor?
    C: Bu konuda bir kaç ay önce bir araştırma yapmış vehttp://forum.donanimhaber.com/m.asp?m=29942224 adresinde bulgularımı paylaşmıştım, okumanızı öneririm.

Yazılımsal Sorular

S: Bu cihazda çalışan işletim sistemi ve sürümü nedir
    C:N82, Symbian OS v9.2 işletim sistemi üzerinde S60 3rd Edition, Feature Pack 1 (S60v3-FP1) arayüzünü çalıştırmaktadır.

S: Cihaz yazılımları arasındaki farklar nelerdir?
    C:http://forum.donanimhaber.com/m_30708307/tm.htm adresinde bu soru ile ilgili detaylı bir cevap listesi bulabilirsiniz.

S: Hafıza kartıma attığım müzikleri müzik çalar görmüyor, ne yapmalıyım?
    C: Cihazın medya kütüphanesine eklenmemiş dosyaları yalnızca dosya yöneticisi aracılığı ile açabilirsiniz bu yüzden müzik çaları açıp Seçenekler altından Yenile'yi seçtiğinizde müzik çalar hafızayı tarayıp şarkıları cihazın medya kütüphanesine eklemeye başlayacaktır.

S: GPS'e her eriştiğimde cihaz internete giriyor ve kontörlerim gidiyor, bunu nasıl engelleriz?
    C: Cihazınız GPS'e bağlanma süresini kısaltmak için A-GPS metodları kullandığı sırada bu olur. Menü > Araçlar > Ayarlar > Genel > Konumlama > Konumlama Yöntemleri yolu ile erişebileceğiniz menüde yalnızca Tümleşik GPS seçili olursa kontörünüz gitmez. Konu ile ilgili detaylı bilgiyihttp://forum.donanimhaber.com/m.asp?m=28596756 adresinde okuyabilirsiniz.

S: X uygulamasını kurmak istediğimde "Süresi dolmuş sertifika" hatası alıyorum. Bu nedir ve nasıl aşabilirim?
    C: Symbian işletim sisteminde uygulamaların birer sertifika ile dijital olarak imzalanması gerekmektedir ve her sertifikanın bir geçerlilik tarihi vardır. Bu kısıtlamayı aşmanın iki yolu mevcut:
    1. Uygulamanın daha güncel bir sertifika ile imzalanmış bir sürümünü edinmek.
    2. Cihazın tarihini geri alarak sertifikanın geçerli olduğu tarihteymişiz gibi cihazı kandırmak.

Deneyimsel Sorular

S: N82'nin nümerik tuş takımı nasıl? Pek rahat gözükmüyor da...
    C: Parmaklarınız ne kadar kalın olursa olsun (Sağ taraftaki soft tuş ile C tuşunun arasındaki Carousel tuşu hariç) tüm tuşlar gayet güzel aralıklarla konuşlandırıldığı ve tuşların kendileri diğer tuşlara bağlı olmadığı ve yeterince büyük olduğu için, ilk bir iki haftalık alışma süreci sonrasında bir aslında çok telefondan daha rahat ve doğru yazı yazabildiğinizi göreceksiniz.

S: N82'nin boyutları ve ağırlığı elde / cepte nasıl? Biraz kaba gözüküyor..
    C: Eliniz ufacık değilse cihazı gayet rahat tek elle kavrayabilirsiniz. Cihazın ağırlığı ve ağırlık merkezi iyi ayarlandığı için elinizden düşürmeniz zor olacaktır. Çalışan insanların en büyük derdine gelince, kumaş pantolon cebinde taşınacak bir cihaz değil ama ceket iç cebinde taşırsanız dışarıdan belli etmiyor kendini. Kot ve kanvas pantolon cebinde çok rahatça taşınabilir. Gömlek ve keten pantolon cebinde kendini belli eder.

S: N82'nin kulaklık ve hoparlör sesi nasıl?
    C: Kulaklık sesi diğer cihazlarda olduğu gibi Avrupa Birliği kısıtlamalarına tabi olduğu için gürültü engelleyici kulaklıklar kullanılmadığı sürece yüksek değil, paketten çıkan kulaklığı kullanacak olursanız dışarıdayken sesi bir kaç kademe daha arttırabilmeyi isteyebilirsiniz. Biz N82 kullanıcıları bu sorunu Creative EP-630 veya Sennheiser CX300 vb kulaklıklar kullanarak aşıyoruz. Ses kalitesi de ayrıca bir mp3 player kullanmayı lüzumsuz kılacak şekilde.

Hoparlör sesi tabiri caizse "bangır bangır" olmasa da gayet yeterli ve net, cılız bir melodi ayarlamadığım sürece telefonun çaldığını duymadığım hiç olmadı.

S: N82'nin çektiği gece fotoğrafları üzerinde beyaz lekeler görüyorum, bunlar nedir?
    C: Diğer cihazlarda bulunan LED flaşlar yaydıkları ışığın zayıf olmasından dolayı fotoğrafını çekeceğiniz 1 metre ötenizdeki nesneyi bile yeterince aydınlatamazken, N82'deki Xenon flaş cihazın önündeki yaklaşık 5 m²'lik alanı gayet güzel aydınlatabilecek kadar yoğun ve güçlü bir ışık yayar. Üstelik flaş iki kez patlar, çünkü ilk patlamada aydınlanan nesnelerin aydınlanma miktarı ölçülerek fotoğrafta ışığın patlamaması için algılayıcının hassasiyeti buna göre ayarlanır.

Xenon flaş büyük bir avantajdır, ancak her çıkışın bir inişi vardır ve ilk flaş patlaması esnasında orada olmayan bir toz zerreciği ikinci patlama esnasında objektifin önünden geçiyor olursa maalesef sonuçta elde ettiğimiz fotoğrafın üzerinde aşırı parlamış olur (çünkü algılayıcının hassasiyeti zerreciğin olmadığı şartlara göre ayarlanmıştır) ve bu ışık parlaması fotoğraf üzerinde belli belirsiz beyaz bir lekeye dönüşür. Bunu engellemenin tek yolu, rüzgarsız bir havada çekim yapıp objektifin önünden geçebilecek zerrecik sayısını azaltmaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeceBekcisi -- 27 Şubat 2010; 14:07:14 >

• quote:

Orjinalden alıntı: GeceBekcisi

S: N82'deki işlemcinin (OMAP 2420) diğer yeni N ve E serisi cihazlardaki işlemcilere (Freescale MXC300-30) göre farkı nedir?
    C: OMAP 2420 değişik işlem türleri için özelleşmiş (ARM + DSP + 3D + Imaging + Baseband) iş hatları barındırır ancak Freescale MXC300-30 platformundaki işlemcilerin iş hatları daha kısıtlıdır (ARM + DSP + Baseband) ve mimari olarak OMAP 2420'den daha basittir.

Bu da aynı anda birden çok değişik işlem türü söz konusu olduğunda Freescale MXC300-30'un mecburen yavaş kalacağını, ama tek işlem söz konusu olduğunda aralarındaki çalışma hızı farkından dolayı Freescale MXC300-30'un kısmen daha hızlı kalacağını söyleyebilirim. Telefonunu bilgisayar gibi kullanacaksanız OMAP 2420, basit bir telefon gibi kullanacaksanız Freescale MXC300-30 daha mantıklı. Daha fazla detay içinhttp://forum.donanimhaber.com/m.asp?m=28596862 adresine bakınız

Pek bilgim yok ama N85 in MXC300-30 olduğunu düşünerek yazıyorum;

N82 nin hızı tartışılmaz ama sawgent arkadaşımızın yaptığı testle N85 te çok az bir miktarda ram kalmış olsa bile ne kadar hızlı ve kasmadan çalıştığını kanıtlamıştı video hazırlayarak. Kendisi tekrar buraya eklerse kanıtlamış oluruz, bu yüzen yukardaki yazılana katılmıyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: ByAdmin

Pek bilgim yok ama N85 in MXC300-30 olduğunu düşünerek yazıyorum;

N82 nin hızı tartışılmaz ama sawgent arkadaşımızın yaptığı testle N85 te çok az bir miktarda ram kalmış olsa bile ne kadar hızlı ve kasmadan çalıştığını kanıtlamıştı video hazırlayarak. Kendisi tekrar buraya eklerse kanıtlamış oluruz, bu yüzen yukardaki yazılana katılmıyorum.

Söylediğiniz doğru olabilir zira bu yüzden "birden çok işlem" demektense "birden çok değişik işlem türü" dedim. Örnek bir senaryo vermek gerekirse N82'de ana kamerayı kullanıp sizin hareketlerinize göre mekandaki hareketlerinizi tasarlayan 3 boyutlu bir oyunu oynarken (ki Mirage Money bu tarz bir oyundur, bu senaryo da hayali değildir) bir yandan da 3G/WiFi üzerinden internet radyosu açıp hoparlörlerden dinlemeye kalktığınızda N82 bu görevlerin hepsini aynı anda sorunsuz yaparken, diğer platformlar tekleyebilecektir.

Bu arada bahsettiğiniz videoyu izlemedim ama tahminimce açıldıktan sonra işlem yapmayan ve arka planda kalan programların RAM den uzaklaştırılmasını sağlayan "demand paging" özelliği nedeni ile bir çok uygulama açıkken cihaz yenilerini açmaya devam edebiliyordur; ama arkaplanda çalışan programlar işlemciyi kullanıyorsa (mesela msn açıksa, müzikçalar şarkı çalıyorsa, log export csv dosyaları oluşturuyorsa vs) çoklu işlem hattı işlem gücünü arttırır.

Umarım şimdi daha rahat anlaşılmışımdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeceBekcisi -- 23 Haziran 2009; 17:25:00 >

• İnternet için Skyfire programını da öneremez miyiz? Şahsen bugün denedim memnunum. Gördüğüm kullanıcı yorumları da olumlu yönde genelde.
    Opera mini sanırım signed değil. (Benim gibi cihazı V31 olarak gelen ve IMEI'sini kimselere vermek istemeyen mağdurlar sorun yaşayacaktır.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multimetre -- 23 Haziran 2009; 19:35:05 >
  • Nerede bu yöneticiler.2 dakikada konumuzu kapattılar.Yöneticileri göreve davet ediyorum.
  • arkadaşlar n82 de msj yazmak çokmu zor? bazı arkadaşlar zor fln demiş
  • quote:

Orjinalden alıntı: krcn

arkadaşlar n82 de msj yazmak çokmu zor? bazı arkadaşlar zor fln demiş

Ben yardımcı olim

Bence tam aksine n82 ile msj yazmak gayet rahat ve diğer cihazlara göre daha kullanışlı..GeceBekcisi'ninde buna katılıcağından eminim..yani ilk zamanlar zor evet ama alışınca asıl diğer o kolay gibi görünen cihazlarda mesaj yazmanın ne kadar zor olduğunu anlarsınız

Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talisman_55 -- 24 Haziran 2009; 6:04:49 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • GeceBekcisi bu arada bu topic süper olmuş ellerin dert görmesin baya hayır duası alırsın bu topicle Gerçekten bu değerli bilgilerini paylaşman çok güzel sen başta olmak üzere bu sitede İshan abim ve Reis-i Eagles hocamdan çok yardım gördüm.Sizlere teşekkürü borç bilirm.. tekrar teşekkürler bu topic için...

Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talisman_55 -- 5 Temmuz 2009; 2:41:32 >
  • tasliman: "nam-ı diğer" olacak o

gecebekcisi: N79 ve N95 8GB gibi bunu da ilk sayfaya ekletelim bence. N79'un da böyle 1 başlık vardı, düzeni bozuyordu cidden 3. başlık gibi olmuştu, kilitlendi.

N82 ana forumu her daim ilk sayfada olduğundan geri düşme gibi 1 durum olmaz. Hem direkt "ilk sayfayı oku" deriz.
  • Arkadaşlar merhabalar.

Ben yaklaşık 1 senedir N82 kullanıcısıyım ve telefonumdan inanılmaz memnunum. Yalnız şu yakın zaman içirisinde telefonun dış kapağı inanılmaz yıprandı. Nette gezindim biraz N82'de kapak değiştirme işi baya aksiyonluymuş. Kapağı çıkarırken ekran kırılabiliyormuş falan.

Sonuçta ben kapağı değiştirmek istiyorum. Gidip teknik servise 150 milyon vermiyim diye gittigidiyor'dan şöyle bir ürün aldım N82 KAPAK ... Sizce iyi mi etmişim. Sizin bu konuda bildiğiniz önemli bir detay var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Reis-i Eagles

tasliman: "nam-ı diğer" olacak o

Normalde atLamam böyle şeyleri ama sabahın köründe yzdığımdan olsa gerek Reis Kusura bakma..

Düzeltildi..
  • fw güncellerken cihazı tam olarak ne yapmamız gerekiyor mesela update programını indirdik telefonu bilgisayara bağlamamız gerekiyor ama sadece usb portunu takmamız lazım ?
  • --Destroyer--
    İnternet için Skyfire programını da öneremez miyiz? Şahsen bugün denedim memnunum. Gördüğüm kullanıcı yorumları da olumlu yönde genelde.
    Opera mini sanırım signed değil. (Benim gibi cihazı V31 olarak gelen ve IMEI'sini kimselere vermek istemeyen mağdurlar sorun yaşayacaktır.

Skyfire normal bir tarayıcının verdiği görüntüyü vermek açısından başarılı ancak bunu sayfaları telefonda render etmek yerine sunucuda render edip telefona da resim dosyaları halinde aktardığı için veri aktarımı konusunda Opera Mini kadar tutumlu değil, ülkemizde de mobil internet fiyatlarının absürdlüğü ortada. Diyen varsa "ben sürekli wireless ağlar içindeyim gerek yok EDGE/3G'ye", zaten Skyfire'dan önce Ozone'u öneririm. En azından ciddi ciddi bir tarayıcı, tarayıcı gibi gözüken bir resim gösterici değil

Ayrıca Opera Mini birden çok dijital imzaya sahip bir yazılımdır, imzalı olmasa bile yüklenmesinde bir sorun yoktur çünkü Java ile yazılmış bir programdır, Symbian C++ ile değil Opera Mobile ile karıştırdın sanırım...

krcn
    arkadaşlar n82 de msj yazmak çokmu zor? bazı arkadaşlar zor fln demiş

Yazı yazmak zor diyen arkadaşlar cihazı ellerine birkaç dakika alıp inceleyen ama uzun süre kullanmamış arkadaşlar. Serçe parmağım bile 1 santimden daha kalın (mesaj yazan parmaklarımın kalınlığını tahmin etmen için söylüyorum) ama ilk günlerden sonra hiç sorun yaşamadım. Eski 6233 cihazımdan daha hızlı mesaj yazdığımı söylesem yeridir. Bu kişiden kişiye değişse de çoğu insan için "alıştıktan sonra bir çoğundan daha iyi"dir N82'nin klavyesi...

Reis-i Eagles
    N79 ve N95 8GB gibi bunu da ilk sayfaya ekletelim bence. N79'un da böyle 1 başlık vardı, düzeni bozuyordu cidden 3. başlık gibi olmuştu, kilitlendi. N82 ana forumu her daim ilk sayfada olduğundan geri düşme gibi 1 durum olmaz. Hem direkt "ilk sayfayı oku" deriz.

İlk sayfaya ekletiriz ama öncelikle burada sorular sorulmalı ve cevaplanmalı ve hemen hemen eksiksiz bir rehber olmalı ki sürekli ilk sayfayı değiştirmek için PHI'yi yormayalım Aslında şu da var, artık konu çok uzun diye kimse ilk sayfadan itibaren okumuyor. Bu başlığı N82 alt forumunda üst ve kilitli başlık yapabiliriz?

kralhasanyigit
    Sonuçta ben kapağı değiştirmek istiyorum. Gidip teknik servise 150 milyon vermiyim diye gittigidiyor'dan şöyle bir ürün aldım N82 KAPAK ... Sizce iyi mi etmişim. Sizin bu konuda bildiğiniz önemli bir detay var mı?

http://forum.donanimhaber.com/m.asp?m=29942224 okumanı öneririm.

şugar_klavyeci
    fw güncellerken cihazı tam olarak ne yapmamız gerekiyor mesela update programını indirdik telefonu bilgisayara bağlamamız gerekiyor ama sadece usb portunu takmamız lazım ?

Programı indirdikten sonra program görsel olarak seni yönlendiriyor nerede ne yapman ve yapmaman gerektiği konusunda.

• Değerli @GeceBekcisi forumdaşım : Yine "Handbook" tadında bir başlık olmuş. Eline emeğine sağlık.

quote:

.......

Reis'im : O da tasliman değil "talisman" olacak.

Saygılarımla.

• quote:

Orjinalden alıntı: GeceBekcisi

Reis-i Eagles
    N79 ve N95 8GB gibi bunu da ilk sayfaya ekletelim bence. N79'un da böyle 1 başlık vardı, düzeni bozuyordu cidden 3. başlık gibi olmuştu, kilitlendi. N82 ana forumu her daim ilk sayfada olduğundan geri düşme gibi 1 durum olmaz. Hem direkt "ilk sayfayı oku" deriz.

İlk sayfaya ekletiriz ama öncelikle burada sorular sorulmalı ve cevaplanmalı ve hemen hemen eksiksiz bir rehber olmalı ki sürekli ilk sayfayı değiştirmek için PHI'yi yormayalım Aslında şu da var, artık konu çok uzun diye kimse ilk sayfadan itibaren okumuyor. Bu başlığı N82 alt forumunda üst ve kilitli başlık yapabiliriz?

Eğer bu yönde bir kararınız olursa ben uyum sağlarım. Altı üstü iki kopyala+yapıştır yapacağız, yorulmam o kadar şeyden.

• quote:

Orjinalden alıntı: muRTah

Değerli @GeceBekcisi forumdaşım : Yine "Handbook" tadında bir başlık olmuş. Eline emeğine sağlık.
    Saygılarımla.

Beğendiğinize ve işe yarayacağını düşündüğünüze sevindim. Teşekkür ederim.

quote:

Orjinalden alıntı: PHI

Eğer bu yönde bir kararınız olursa ben uyum sağlarım. Altı üstü iki kopyala+yapıştır yapacağız, yorulmam o kadar şeyden.

İçeriği düzenlemeye ortak olmak isterseniz şimdiden bunu yapalım ve birlikte düzenleyelim.

Ama derseniz ki "sen düzenle", başlığın içeriğini hemen hemen her gün defalarca değiştiriyorum bu yüzden söylediğim gibi eklenecek birşey kalmayınca (ki en fazla 1 hafta sürer sanırım) bir kez yaparız bu işlemi, olur biter

• quote:

Orjinalden alıntı: muRTah

Değerli @GeceBekcisi forumdaşım : Yine "Handbook" tadında bir başlık olmuş. Eline emeğine sağlık.

quote:

.......

Reis'im : O da tasliman değil "talisman" olacak.

Saygılarımla.

MuRTah

Hocam hala değişmemissin hala çok dikkatlisin n73 forumundan beri

Reis Hoca görememiştir olur böyle şeyler Ben pek takılmam ama..

• mrb...
    arkadaşlar ben n82 aldım epeydir ama adam akıllı kullanmış değilim... ne garmini kurabildim,ne program yükleyebiliyorum ne de başka bişey yapabiliyorum...
    önceki telefonum olan 1110i den bi farkı yok kullanım olarak,bana yardım edebilecek olan kimse var mı... en son versyon yüklü,imei numaramı vermekten başka bir yol yokmu hack için :(
  • telefonum v31 ve hacksiz.demo olmayan telefonuma uyan opera kurmak istiyorum.yardımcı olabilecek varmı? skyfire ve kendi tarayıcısını kullanıyorum ve çok memnunum ama 2 sayfadan fazla açamıyorum.en azından opera kurarsam 3 tane açarım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Aѕℓαη66™

telefonum v31 ve hacksiz.demo olmayan telefonuma uyan opera kurmak istiyorum.yardımcı olabilecek varmı? skyfire ve kendi tarayıcısını kullanıyorum ve çok memnunum ama 2 sayfadan fazla açamıyorum.en azından opera kurarsam 3 tane açarım

Bu başlık sorunlarınıza yardım isteme başlığı değil, genel sorunlar hakkında açıklamalar yapılan bir başlıktır. Bunun gibi özel sorunlarınızıhttp://forum.donanimhaber.com/m_16409944/tm.htm adresindeki Nokia N82 Ana Konusunda sormanız yerinde olacaktır.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.