Şimdi Ara

^^ Nokia N82 | S60 3.1 - 2.4' QVGA LCD | 5MP - Xenon Flash - AF | WLAN - GPS ^^ (664. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
18.480
Cevap
14
Favori
895.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 662663664665666
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Un1qU3

    grolof,takdir edilecek birisin,bravo

    GeceBekcisi,güzel haberlerini beklemekteyim kapak konusunda :) şu GG deki kapak nası bişi inceledin mi ?
    GG den başka bi link vercem inceler misin GeceBekcisi,satıcıya mesaj attım tuş takımı var dedi,ama navi li mi bilemicem,bu daha orjinal gibi geldi bana nedense :) satıcı da güvenilir.

    http://urun.gittigidiyor.com/NOKIA-N82-SUPERRR_W0QQidZZ14747205


    Yalnız arkadaşım garantisi varmı bilmiyorum.Ben samsunda 35 tl ye sadece kasasını aldım ama kasa değişince bataryanın altındaki imei ve kod nosu eski kasada kalıyor.Benimki öyle oldu ama o plaka sökülüp yeni kasaya takılırmı bilmiyorum.Bunu iyice öğren ve ona göre iste.Benim aldığımda orjinali ile pek farkı yok.Ben tuş takımlarını değişmedim,gayetde güzel oldu.Ama servis gerekirse eski kasayı takıp onunla götüreceğim.




  • Birde sanırım bu kasanın içinde tuş takımı yoktur,yani belirtirsen ilave bir para ile göndereceklerdir sanırım.Almadan evvel mesaj yazıp sorsan daha iyi olur.
  • Un1qU3: Açıkcası bu tip ürünlerde internetten alışverişi tercih etmiyorum çünkü gelecek ürünün kalitesi hakkında hiçbir gerçekçi fikre sahip olamıyoruz, evet 30 TL çok para değil ama kimine göre de az para değil. Önümüzdeki günlerde bir şekilde artık çıkabilirsem gidip araştıracağım ama çıkamadım kaç gündür evden.

    Nokia danışma hattı ile görüşüp garanti durumunu soran oldu mu benden başka?

    grolof: Eski sürümündeki hack, Y diskine installserver.exe atmadıysan yeni sürümde işlevini yerine getirmeyebilir. Zaten v30 ve üzerindeki tam hack değildir, ROMPatcher + Open4All ile kernelin kafasını karıştırmak gerekir; ki sanırım sertifikan olmadığı için ROMPatcher yükleyemedin henüz.
  • 5800 mı n82 mi? son kararımı vermek istiyorum bir daha mesaj yazmıyacağım

    lütfen yardımcı olun kullanan arkadaslar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: lincoln075

    5800 mı n82 mi? son kararımı vermek istiyorum bir daha mesaj yazmıyacağım

    lütfen yardımcı olun kullanan arkadaslar

    nasıl yani 5800 nı N82 mi neye göre bu ikisinden birini istiyorsunki senin resim çekmek hoşuna gider o zaman N82 alırsın benim büyük ekran hoşuma gider 5800 alırım bu 2 telefon çok farklı
    arkadaşlar mp3 çalarmı alayım fotoğraf makinesimi alayım gibi bi soru oldu bu seninkisi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: GeceBekcisi

    Un1qU3: Açıkcası bu tip ürünlerde internetten alışverişi tercih etmiyorum çünkü gelecek ürünün kalitesi hakkında hiçbir gerçekçi fikre sahip olamıyoruz, evet 30 TL çok para değil ama kimine göre de az para değil. Önümüzdeki günlerde bir şekilde artık çıkabilirsem gidip araştıracağım ama çıkamadım kaç gündür evden.

    Nokia danışma hattı ile görüşüp garanti durumunu soran oldu mu benden başka?

    grolof: Eski sürümündeki hack, Y diskine installserver.exe atmadıysan yeni sürümde işlevini yerine getirmeyebilir. Zaten v30 ve üzerindeki tam hack değildir, ROMPatcher + Open4All ile kernelin kafasını karıştırmak gerekir; ki sanırım sertifikan olmadığı için ROMPatcher yükleyemedin henüz.

    Yok be ustacığım,ben o kadar teferruatdan anlamam.Dediğine baktım y kısmı tamamen boş duruyor.Sertifika almayı becerebilseydim belki reisin anlattığıyla hacklayabilirdim ama sertifika almayıda beceremedim bir türlü.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: muzaffer1989


    quote:

    Orjinalden alıntı: lincoln075

    5800 mı n82 mi? son kararımı vermek istiyorum bir daha mesaj yazmıyacağım

    lütfen yardımcı olun kullanan arkadaslar

    nasıl yani 5800 nı N82 mi neye göre bu ikisinden birini istiyorsunki senin resim çekmek hoşuna gider o zaman N82 alırsın benim büyük ekran hoşuma gider 5800 alırım bu 2 telefon çok farklı
    arkadaşlar mp3 çalarmı alayım fotoğraf makinesimi alayım gibi bi soru oldu bu seninkisi


    yok ben teknik özzellikleri arasında fark varmı hangisi kullanışlı

    dokun matik oluşu fark etmez yada fotoğraf cekmesi
  • 5800 kadar sorunlu bir telefon görmedim n82 yi verip alacaktım 5800 başlığını okudum herhalde 20 sayfası konuşurken sesin gidip gelmesi 20 sayfasıda kenarındaki acaip açıklığın ne işe yaradığı ile ilgili ve daha bir sürü şey cihaz sorunlu sanıyorum ya bir süre bekleyin yada n82 alın derim.zaten n serisi ve xm serisi cihazlar farklı amaçlara yönelik. görüleceği üzere n82 hala 900 civarında dolanıyor fiyatı 5800 yeni çıktı ama 850 den girdi farkı siz düşünün.
  • Bugün sonunda bir iş görüşmesi için dışarıya çıktım ve yapmak istediğim araştırmayı yaptım. Öncelikle kasa değiştirme konusuna açıklık getireyim.

    Taktıracağınız kasayı Nokia'nın yetkili kıldığı herhangi bir noktaya (distribütörlerin teknik servisleri, Nokia Shop teknik servisleri ve Club Nokia servis noktaları) taktırdığınızda cihazınız yetkisiz müdahaleye maruz kalmış olmadığı için garanti kapsamı dışında kalmıyor. Ancak burada önemli bir nokta var, bu noktalar çoğunlukla dışarıdan gelen parça takmıyoruz diyerek sizi geri çeviriyorlar. Eğer sizi geri çevirmeyen bir servis noktası bulursanız (ki ben buldum bi tane), o da haklı olarak "orjinal kasa olmazsa takıp üstüme sorumluluk almam, ama orjinal kasa getirirseniz yaparız önemli olan sizin işinizin görülmesi" diyor.

    Fiyatlar konusuna gelince.. Araştırmamı hemen hemen tüm yan sanayi ve orjinal yedek parçaların Türkiye'ye dağıldığı yerler olan Tahtakale, Hasırcılar İş Hanı ve Yıldız İş Hanı piyasasında yaptığım için, vereceklerimden daha düşük fiyat bulmanız için gerçekten çok şanslı olmanız gerektiğini unutmayın.

    Orjinal Kapaklar + Kasa: 110$
    Orjinal Yalnızca Ön+Arka Kapaklar: 35$
    Yan Sanayi Kapaklar + Kasa: 12$
    Yan mı orjinal mi bilemediğim board'lı tuş takımı: 15$

    N82 Nokia'nın yeterince reklam yapmaması nedeniyle Türkiye'de çok talep gören bir model olmadı, bazı parçacılar "Abi o Çin modeli mi?" diye sordu bile. Bu kadar bilinmeyen bi model olunca haliyle yedek parçasına da talep sınırlı kalmış, siyah kasayı bırakın, grinin tüm diğer parçaları bile resmen bulunmuyor.

    Bulabildiğim yan sanayi olan parçaları dikkatle inceledim, maalesef gri olanlar metalik kısımlarında kalitesizliklerini belli ediyorlar ama siyah olanlarda kalitesizliği farketmek daha zor. İtiraf etmek gerekiyor ki gerçekten de orjinal olan ile en iyi yan sanayi bile bariz farklara sahip. Ama yukarıda dediğim gibi N82 nadir bir cihaz, bu yüzden kasanın yan sanayi olduğunu sizden başkası biraz zor anlar, ama tabi zamanla soyulursa onu bilemem

    Hazır aranıyorken bir de kılıflara bakayım dedim, tahmin edersiniz ki ne silikon kılıf bulabildim ne de kristal kılıf dedikleri mika kılıflardan bulabildim. Sanırım kılıf kullanmak isteyenler için gittigidiyor'da fahiş fiyatlarla kılıf satan bir iki uyanık tek çare...




  • Benim kasa da çok çizildi, ki o kadarda dikkat etmiştim...(gerçi bir yılı geçti ama)
    Ben de okuldan fırsat bulursam, Ankara'da ufak bi araştırma yapayım.
    @GeceBekcisi tespitlerinde haklısın, hala benim telefonu da tanımayan/bilmeyen telefoncular var (doğru düzgün gazete reklamı bile yapılmadı çünkü), herşeye rağmen "Nokia'nın Türkiye'deki dışlanmış,hor görülmüş evladı n82"yi değiştirmem için bir sebep yok (çünkü çok çok iyisi(ve sorunsuzu), hala çıkmadı)




  • N82 bence şu anda pazarda mevcut olan en iyi 3 Nokia telefondan biri, diğer ikisi N79 ile E71. Ödenen paraları bu kadar hakkeden başka 3 cihaz yok.

    Zaten bir teorim vardır, hani direklerin üzerindeki elektrik tellerinin şekli vardır ya; bir zirve yapar, sonra düşüşe geçer, uzun süre öyle ilerler, sonra çıkmaya başlar, sonra bir zirve daha, sonra yine düşüş.. Kendini böyle tekrar eder durur..

    Nokia' da böyle.. Zirveye çıktığı bir kaç telefon olur, sonraki ürünler vasat olur, ara ürün olur, yeni teknolojilere geçiş ürünleri olur, sonra yine oturmaya başlar birşeyler ve yükselir f/p oranı, sonra yine bir zirve...

    İşte N82/N79/E71 son zirvenin cihazları..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: grolof

    tam 55 gündür istanbulda bekletiyorlar,hala değişim cihazı bekliyor diye görünüyor internetten.


    Yeni farkettim bunu. Hmm...

    Garanti Belgesi Uygulama Esaslarına Dair Yönetmelik
    http://www.sanayi.gov.tr/webedit/gozlem.aspx?sayfano=1949

    quote:

    Madde 6- Garanti süresi; malın tüketiciye teslim tarihinden itibaren başlar ve en az iki yıl ve/veya ilişik listedeki ölçü birimi ile tespit edilen değer kadardır.

    Garanti süresinin başka bir ölçü birimi ile belirlenmiş olması halinde, malın üzerinde bu ölçü biriminin tespitine yönelik bir düzeneğin bulunması veya yapısının bu değerin tespitine uygun olması gerekir. Aksi halde garanti süresinin 2 yıl olduğu kabul edilir.

    Malın arızalanması durumunda, tamirde geçen süre garanti süresine eklenir.

    Malın tamir süresi en fazla 30 iş günüdür. Bu süre mala ilişkin arızanın servis istasyonuna, servis istasyonunun olmaması durumunda, malın satıcısı, bayii, acentesi, temsilciliği, ithalatçısı veya imalatçısı - üreticisinden birine bildirim tarihinden itibaren başlar.

    Malın arızasının 15 iş günü içerisinde giderilememesi halinde, imalatçı-üretici veya ithalatçı; malın tamiri tamamlanıncaya kadar, benzer özelliklere sahip başka bir malı tüketicinin kullanımına tahsis etmek zorundadır.
    quote:

    Madde 14- Tüketicinin onarım hakkını kullanmasına rağmen malın;

    a) Tüketiciye teslim edildiği tarihten itibaren, belirlenen garanti süresi içinde kalmak kaydıyla, bir yıl içerisinde; aynı arızanın ikiden fazla tekrarlanması veya farklı arızaların dörtten fazla meydana gelmesi veya belirlenen garanti süresi içerisinde farklı arızaların toplamının altından fazla olması unsurlarının yanı sıra, bu arızaların maldan yararlanmamayı sürekli kılması,

    b) Tamiri için gereken azami sürenin aşılması,

    c) Firmanın servis istasyonunun, servis istasyonunun mevcut olmaması halinde sırasıyla satıcısı, bayii, acentesi, temsilciliği, ithalatçısı veya imalatçı-üreticisinden birisinin düzenleyeceği raporla arızanın tamirinin mümkün bulunmadığının belirlenmesi, durumlarında, tüketici malın ücretsiz değiştirilmesini, bedel iadesi veya ayıp oranında bedel indirimi talep edebilir.

    Bu maddenin (c) bendinde belirtilen raporun, tüketicinin başvuru tarihinden itibaren yedi gün içerisinde düzenlenmesi zorunludur. Tüketici, raporun belirtilen süre içerisinde düzenlenmemesi veya raporu kabul etmemesi hallerinde, ilgili tüketici sorunları hakem heyetine başvurarak mevcut durumun tespit edilmesini isteyebilir.

    Satıcı, tüketicinin bu Yönetmeliğin 13 ve 14 üncü maddelerinde belirtilen taleplerini reddedemez. Tüketicinin bu taleplerine karşı satıcı, bayii, acente, imalatçı - üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludurlar.


    55 gün diyorsun grolof abi, hakkını ara bence...




  • zaten iyice sapıttılar tüketici hakkı falan tanıyan yok hiç boşa konuyor kanunlar yasalar.
  • Haklısınız ama o telefonuda internetten ikinci el olarak almıştım.3-4 Defa nokia destek hattını aradım en kısa sürede sorun giderilecek dendi ama hala beklemedeyim.Sinirlerim bozulmasın diye bu telefonu aldım.
    Aslında telefon eski bir yazılımı yükletmek isterken çöktü burdaki servis yapamadı ve istanbula gitti onlarda yapamayınca kasası biraz soyulmuş olduğu için sadece içini değiştirmek için yurt dışından gelmesini bekliyorlar.Artık kafayı takmıyorum.Nasıl olsa bu telefonla uğraşıyorum diye.
    Aslında tüketici haklarının dışında nokianın en yetkili kişisini bulsam iyi bir fırça atacam ama telefonda cevap verenler ücretli çalışanlar.Onların günahı yok.Tüketici haklarındada uğraşmak istemiyorum.Çünkü çok çabuk sinirleniyorum.
    O yüzden ikinci telefonu aldım.Olmazsa bir hafta birini diğer hafta diğerini kullanırım
    Bir yerde de iyi oldu değişik arkadaşlarla tanışmama sebep olduğu için çokda pişman değilim.İlginize teşekkür ederim.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: grolof

    Haklısınız ama o telefonuda internetten ikinci el olarak almıştım.3-4 Defa nokia destek hattını aradım en kısa sürede sorun giderilecek dendi ama hala beklemedeyim.Sinirlerim bozulmasın diye bu telefonu aldım.
    Aslında telefon eski bir yazılımı yükletmek isterken çöktü burdaki servis yapamadı ve istanbula gitti onlarda yapamayınca kasası biraz soyulmuş olduğu için sadece içini değiştirmek için yurt dışından gelmesini bekliyorlar.Artık kafayı takmıyorum.Nasıl olsa bu telefonla uğraşıyorum diye.
    Aslında tüketici haklarının dışında nokianın en yetkili kişisini bulsam iyi bir fırça atacam ama telefonda cevap verenler ücretli çalışanlar.Onların günahı yok.Tüketici haklarındada uğraşmak istemiyorum.Çünkü çok çabuk sinirleniyorum.
    O yüzden ikinci telefonu aldım.Olmazsa bir hafta birini diğer hafta diğerini kullanırım
    Bir yerde de iyi oldu değişik arkadaşlarla tanışmama sebep olduğu için çokda pişman değilim.İlginize teşekkür ederim.

    Tüketici haklarıyla uğraşmak zevkli oluyor hele işi biliyorsanız kedi fare oyununa dönüyor olay ben bu sayede 160ytl ye aldığım 2. el telefonu 300küsür ytl lik sıfır telefonla değiştirmiştim bence çabuk pes etmeyin 55gün bir telefonun serviste kalması ne demek başka ülkelerde olsa adamlar sorgu sual sormadan direk para iadesi yada yeni telefon veriyor çünkü 1 gün bile geciktiği zaman müşterinin neler yapabileceğini biliyor bizim ülkemizde telefonlar serviste 2 ay 3 ay kalabiliyor kimsede bişey demiyor




  • walla ben de burdaki kvk servisten sormuştum 30 gün içinde kesin geri verilmesi gerekiomuş.yoksa yeni cihaz talep edilebiliniyormuş.

    neyse konuya döniym,GG deki takım tuş takımlı.yalnız bu kasa olayını anlamadım kasanın içinde mi oluyo navi donanımı ? yoksa tuş takımının arkasında mı ? 110dolar da cok pahalı ya.110dolara yeni telefon gelir ya dolar bugün 1.7 liraydı.
  • Navi donanımı 5 yönlü seçim tuşunun içinde, tuş takımına gömülü ve tuş takımının arkasındaki board a bir film yardımı ile bağlı. Board ile birlikte almadığın sürece navi-donanımı iptal olacaktır.
  • N82'nin pil sorununa güzel bir çözüm buldum :) (bu çözümü daha önce de bulmuştum gerçi :D)

     ^^ Nokia N82 | S60 3.1 - 2.4' QVGA LCD | 5MP - Xenon Flash - AF | WLAN - GPS ^^


    Burada ve burada incelemeleri var. Forumda burada başlığı var. USB'den şarj oluyor, iki adet AA pil ile çalışıyor, üzerinde LED fener de var. Fiyatı da gayet uygun: 14,89 TL (burada) Düşük malzeme kalitesinden şikayet edilmiş genellikle.

    DealExtreme'de daha ucuz ve aynı mantıkta başka aletler de var, mesela burada 4.76$'lık başka bir alet de var (şu anki kur ile 8 YTL, üstelik kargo ücreti yok. Elinize ulaşması 15-20 gün sürebiliyor)




  • Burada da detaylı bir incelemesi var ürünün Türkçe olarak.
  • Sertifikayı aldım ama bir türlü beceremedim,galiba bu hack işinden vaz geçeceğim

     ^^ Nokia N82 | S60 3.1 - 2.4' QVGA LCD | 5MP - Xenon Flash - AF | WLAN - GPS ^^

    Sis file yazan yere hellox u koyuıyorum cer file yazan yerede masaüstünü işaretleyip bir isim yazıyorum ama hata gösteriyor.Bana teferruatlı anlatmazsanız vaz geçeceğim bu işten .


     ^^ Nokia N82 | S60 3.1 - 2.4' QVGA LCD | 5MP - Xenon Flash - AF | WLAN - GPS ^^



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grolof -- 22 Şubat 2009; 14:06:53 >




  • 
Sayfa: önceki 662663664665666
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.