Şimdi Ara

[ microSDHC kart almayı düşünenlerin dikkatine! ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
21.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yakın zamanda 45 YTL'ye Sandisk 8GB microSDHC kart aldım, Class 2 bir kart geldi; yani en az 2 MB/s hızda aktarım yapması gereken bir karttı. Sağda solda insanların daha hızlı olacağını düşündüklerinden yana döne Class 6 kart aradığını, Ultra kartların oldukça pahalı olduğunu görünce bi deneme yapayım dedim.

Okuma hızı testi için HD_Speed kullandım, yazma hızı testi için ise bir çok program kartın içindeki verileri silmekle tehdit ettiğinden evdeki kablolu ağ üzerinden bir dosya kopyaladım.

Kart okuyucu olarak Bien marka bir microSD kart okuyucu kullandım. (Gold PC'den 4$'a almıştım bir ara, çok faydalı birşey. Gerçi microSDHC uyumlu olduğu yazmıyordu herhangi bir tarafında..)

İşte sonuçlar:

Ortalama 18.7 MB/s.

Ortalama 5.16 MB/s.

Okuma konusunda vaad edilenin 9, yazma konusunda 2.5 mislinden fazla bir hız elde ettim. Yani..

Adam akıllı bir markaya sahip bir kart aldığımızda, Class 2 olsa bile Class 6'yı aratmayacak performans alabiliyormuşuz; boşuna Class 4 / Class 6 / Ultra kart aranmaya gerek yokmuş

microSDHC kart almayı düşünen arkadaşların dikkatine..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeceBekcisi -- 30 Ocak 2009; 13:34:34 >

• Bir tek kişi bile almayı düşünmüyor demek ki.. Vay be, boşuna uğraşmışız
  • Öyle düşünmenize gerek yok.
    İnceleme için teşekkürler.Aklımızın bir kenarında bulunsun.Birgün ihtiyacımız olur elbet
  • microsd karttan başka seceneğim yok. :) büyük boyutluları samsunda bulamıyorum. heryerde 2gblik var. netten de baktım bir ara 8ler pahalıydı. bu arlar bakmiyorum pek. gerçi ihtiyacım da yok. aslında ben pek hızında değilimde eli yüzü düzgün bir marka olmasını isterim.
  • GeceBekcisi internet üzerinden mi aldın yoksa başka bi yerden mi? Bide micro sd ile ne farkı oluyo bu tip kartın? Micro sd uyumlu her telefon çalıştırır mı acaba?
  • Internetten, HepsiBurada'dan aldım. Hatta ben aldıktan sonra indirime girmiş
    http://www.hepsiburada.com/sandisk-8-gb-micro-sd-transflash-card-sdsdq-8192-e12m-/productDetails.aspx?categoryid=1100011&productid=bd72128

microSDHC ismi microSD High Capacity'den gelir, yani en fazla 2 GiB'a kadar destekleyen microSD standardının veri kapasitesini 32 GB'a kadar arttıran bir üst sürümüdür ve maalesef microSD uyumlu her telefon microSDHC kart çalıştıramaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeceBekcisi -- 22 Ocak 2009; 0:39:09 >

• güzel çalışma eline sağlık... valla ben bu class olayını fln bilmiyordum toshibanın 8gblığını 6210 için dün aldım bugün geldi... hızı fena değil telefonu kasmıyor hatta avi bile izliyorum şu an. şimdilik bi sorun çıkartmadı, yüklemeye devam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Selamlar,

Test için çok teşekkür ederim, şahsen ben de birkaç gündür microsdhc bir kart arıyordum telefona. Class 6 arıyordum özellikle, gerçi Türkiye'de Class 6 olan 8GB'lik bir kart yok sanırım. Benim amacım zaten bilindik markalardan bir kart almaktı. Yalnız bir şey soracağım, bu aldığınız kart için Class 4 yazıyor hb'da, size gelen Class 2 mi ?

Aslında tam anlamak için olayı bir de, A data'nın 4 GBlik Class 6'lık bir modeli var onlada karşılaştırmak lazım ama. Teşekkürler .
  • Os 9.3 ve yukarısı hacklenirse bu kart türünü kullanan bir cihaz alacaktım haliyle. Test için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ext4 -- 22 Ocak 2009; 0:52:28 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: bLuEmavi

Selamlar,

Test için çok teşekkür ederim, şahsen ben de birkaç gündür microsdhc bir kart arıyordum telefona. Class 6 arıyordum özellikle, gerçi Türkiye'de Class 6 olan 8GB'lik bir kart yok sanırım. Benim amacım zaten bilindik markalardan bir kart almaktı. Yalnız bir şey soracağım, bu aldığınız kart için Class 4 yazıyor hb'da, size gelen Class 2 mi ?

Aslında tam anlamak için olayı bir de, A data'nın 4 GBlik Class 6'lık bir modeli var onlada karşılaştırmak lazım ama. Teşekkürler .

Bende sitedeki yazıdan dolayı Class 4 gelecek diye düşünüyordum ama Class 2 geldi, zaten test sonucuna göre görülüyor ki pek değişen birşey yok etiket dışında.

Arzu ederseniz benim incelememle benzer incelemeyi yapmış birinin deneyimlerinihttp://www.thenokiaguide.com/my_weblog/2009/01/memory-buying-guide-speed-class.html adresinde okuyabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeceBekcisi -- 22 Ocak 2009; 1:19:06 >

• Teknosa'ya Sandisk 8GB MicroSDHC Class 2 gelmiş 69TL biraz pahalı ama Class 4'ü beklemekte fayda var.
  • Teşekkür ederim arkadaşım, N82 de verdiğin bilgiler gibi bu da çok başarılı... Bana da artık 2gb yetmemeye başladı, hatta sormayı da düşünmüştüm...
  • quote:

Orjinalden alıntı: xsw

Teknosa'ya Sandisk 8GB MicroSDHC Class 2 gelmiş 69TL biraz pahalı ama Class 4'ü beklemekte fayda var.

Yukarıyı hiç okumadığını düşünüyorum..
  • nokia n79um var ve 8gb da kaılma problemi yaşamaktan korkuyorum sizce kasılırmı bide sandick mi oshiba mı almalıyım
  • Tamam, class 2 kartlar da performanslı olabilir ancak class 4 kartın da bir testini yapıp ondan sonra yorum yapılması taraftarıyım.

Class 2 de hızlı olabilir, ancak class 4 kartların ondan da hızlı olacağı kanısındayım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hsaid

nokia n79um var ve 8gb da kaılma problemi yaşamaktan korkuyorum sizce kasılırmı bide sandick mi oshiba mı almalıyım

uygun bi fiyat performans 8gblik bi kart alırsan bişe olmaz merak etme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anthony John Soprano -- 23 Ocak 2009; 19:01:37 >
  • mavituk arkadaşım bi kart önerebilirmisin
  • Hocam arkadaşın incelemesi yeterince acık ben yerinde olsam bu kartı alırdım ama için el vermesse biraz bütçeyi artırman gerekicek
  • quote:

Orjinalden alıntı: maviturk

Hocam arkadaşın incelemesi yeterince acık ben yerinde olsam bu kartı alırdım ama için el vermesse biraz bütçeyi artırman gerekicek

btçe çok da önemli deil sen bana bir iki örnek gösterirsen çok makbule geçer
  • quote:

Orjinalden alıntı: GeceBekcisi

quote:

Orjinalden alıntı: xsw

Teknosa'ya Sandisk 8GB MicroSDHC Class 2 gelmiş 69TL biraz pahalı ama Class 4'ü beklemekte fayda var.

Yukarıyı hiç okumadığını düşünüyorum..

Teknosa'daki kartların class 2 olduğunu söyledim hem de pahalı
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.