PS5 dijital versiyona sahibim, son zamanlarda başlıkta bahsettiğim sorun başıma gelmeye başladı. Kısacası bir iki kere oyun oynarken başıma geldi ancak genelde uzun süre boşta bırakınca oluyor. PS5 kendini kapatıyor ve ben tekrar kol üzerinden PS tuşuna basıp açmaya çalıştığımda, kol mavi ışık yanıp sönüyor ancak PS5'te bir tepki yok, komutu aldığına dair ses bile vermiyor. Bu sorun ilginç bir şekilde güç kablosunu sök tak yapana kadar geçmiyor. Sök tak yaptıktan sonra sanki elektrik gitmiş gibi PS5 recovery ekranı çıkıyor ve onu geçtikten sonra kullanmaya devam ediyorum. Şu anlık vaktim olmadığı için servise götüremedim, başına gelen veya çözen varsa yardımcı olabilir mi? |
PS5 Kolu Mavi Işık Yanıp Sönüyor Ancak PS5 Açılmıyor
Giriş
PS5 kolunun mavi ışık yanıp sönmesi ve PS5'in açılmaması, yaygın bir sorundur. Bu sorun, çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir ve aşağıdaki adımları izleyerek çözülebilir.
Sebepler
- PS5 kolunun PS5 ile eşleştirilmemiş olması
- PS5 kolunun pilinin bitmesi
- PS5'in yazılımının güncel olmaması
- PS5'in donanımında bir sorun olması
PS5 Kolunu Eşleştir: PS5 kolunu kapatın ve ardından "PlayStation" düğmesini ve "Paylaşım" düğmesini aynı anda 5 saniye basılı tutun. Mavi ışık yanıp sönecektir. PS5'in önündeki eşleştirme düğmesine basın. Mavi ışık sabit kalırsa, kol eşleştirilmiştir.
-
PS5 Kolunun Pilini Kontrol Edin: PS5 kolunun pilinin bitmesi, mavi ışığın yanıp sönmesine ve PS5'in açılmamasına neden olabilir. Kolun pilini şarj edin veya yeni pillerle değiştirin.
-
PS5 Yazılımını Güncelleyin: PS5 yazılımının güncel olmaması, çeşitli sorunlara neden olabilir. PS5'in en son yazılım sürümüne güncellendiğinden emin olun.
-
Donanım Sorunlarını Giderin: Yukarıdaki çözümler sorunu çözmezse, donanım sorunları olabilir. Bu durumda, PS5'inizi yetkili bir servis merkezine götürmeniz gerekebilir.
Önemli Not: PS4 kolu ile PS5'i eşleştirmek mümkün değildir. Bu nedenle, PS4 kolunuz mavi ışık yanıp sönüyor ve açılmıyorsa, sorunun nedeni PS5 ile eşleştirilememiş olmasıdır.
Bu adımları uygulayarak PS5 kolunun mavi ışık yanıp sönmesi ve PS5'in açılmaması sorununu çözebilirsiniz. Sorun devam ederse, daha fazla yardım için Sony destek ekibiyle iletişime geçmeniz önerilir.