Şimdi Ara

Nişasta bazlı şeker nedir? Zararları nelerdir? Kotası neden düşürüldü?

Koronavirüs Özel
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
100
Cevap
5
Favori
4.862
Tıklama
Tüm Forumlar >> Donanım / Hardware >> Anasayfa Haberleri >> Nişasta bazlı şeker nedir? Zararları nelerdir? Kotası neden düşürüldü?
Sayfaya Git:
Sayfa:
Giriş
Mesaj
  • Yarbay
    12712 Mesaj
    Makale gibi haber olmuş. Eline sağlık editör bey.



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    _____________________________
  • Yarbay
    2975 Mesaj

    şeker beni ergenliğimden beri yüzümde sivilce problemleri yapardı, genelde çok yiyen ama kilo almayan birisi olarak umursamadan abur cubur yerdim ama artık sivilceler için bi anda hayatımdaki bütün abur cuburları şekerleri çıkardım ve 2 hepsi tamamen geçmesede yüzümde ciddi derecede düzelme oldu, eskiden zaten hareketsiz biriyken üstüne birde spor yapmaya başlayınca gerçekten şekerin zehir olduğunu anladım bende, artık herşeyin içeriğine bakıyorum ve abur cubur olarak sadece nestle nin 1927 mor paket çikolatasını alıyorum sanırım türkiyedeki şeker olanı en düşük olan bitter çikolata bu.
    |
    |
    John WICK kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
    _____________________________
    Bu dâhil bütün genellemeler yanlıştır. (F. Nietzsche)
  • Yüzbaşı
    374 Mesaj
    genelde markette satilan çikolataların ambalajında şeker geçiyor. glikoz şurup yazmiyor. genede nbş kullaniyor olabilirlermi?



    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    _____________________________
  • Yarbay
    2631 Mesaj
    Gunde 1 paket sigara icen insanlar

    Nisasta bazli seker tehlikelidir diyor



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    _____________________________
    SU GiBiSiN, NASI içSEM BiLEMEDiM ;)
    (not; radyoterapi-radyasyon güvenliği soruları cevaplanır)
    500pxcom/mertyucel
  • Yüzbaşı
    592 Mesaj
    Muhalefet sadece iktidara zıtlığından karşı çıkıyor buna. Yoksa sıhhatten anlasalar şeker pancarından şeker üretimine de karşı çıkarlardı. Ziraat mahsüllerinin tükettiği suyun yarısı pancara gidiyor. Şeker birçok ülkede zehir muamelesi görürken bizde cumhuriyetin ilk yıllarının eseri olduğundan şeker fabrikaları adeta mukaddes bir hint ineği birileri için. Halbuki asgari miktarda şeker ihtiyacı için daha az su isteyen şeker kamışı üretimi yapılabilir.

    Sigara seferberliği gibi şeker seferberliği yapılmalı! Nişasta, pancar farketmez
    _____________________________
  • Yüzbaşı
    732 Mesaj


    quote:


    Hollanda'da öyle bir şey oldu ki...
    Hollanda’nın merkezi istatistik kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre, son 1 yılda ülkede şeker pancarı ekim alanları yüzde 21 oranında arttı...
    79
    Facebook Paylaşımı

    09.03.2018 00:16 Karakter boyutu :

    Hollanda’nın merkezi istatistik kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre, son 1 yılda ülkede şeker pancarı ekim alanları yüzde 21 oranında arttı.

    SON 10 YILDA İLK KEZ...

    Kurum, 2016 yılında 71 bin hektar büyüklüğündeki bir alanda şeker pancarı üretimi yapılırken, 2017 yılına gelindiğinde ekim yapılan alanın 85 bin hektarın üzerine çıktığını ifade ediyor .

    Ekim alanlarının, son 10 yılda ilk kez 80 bin hektarın üzerine çıktığı vurgulanırken, buna neden olarak da, Avrupa Birliği’nin bir süredir uygulamakta olduğu şeker üretim kotasını kaldırması gösteriliyor.

    2014 yılında, ülkede şeker üretimi belirlenen kotayı aşmış ve bu nedenle 2015 yılında ekili alanlar azaltılmıştı.

    2017 yılında ise, AB’nin aldığı karar sonrasında ekim alanlarında artış gözlemlenmesinin yanı sıra, birim alandan alınan verimin de ciddi anlamda arttığı belirtiliyor. Hektar başına 93 ton şeker pancarı üretiminin yapıldığına dikkat çekilirken, bu sayının geçtiğimiz 10 yılın ortalamasının yüzde 19 üzerinde olduğu vurgulanıyor. Yeni pancar çeşitlerinin ve tekniklerin kullanımının yanı sıra, yetişme koşullarının da bu yıl elverişli olmasının bunda etkili olduğu belirtiliyor.

    Kurum, yalnızca Hollanda’da değil, diğer AB üyesi ülkelerde de şeker pancarı üretim alanlarında ve toplamda alınan ürün ağırlığında gerçekleşen artışa değiniyor. 2017 yılında AB genelinde 1.7 milyon hektar alan şeker pancarı üretimine ayrılırken, bu sayının bir önceki yılın yüzde 16 üzerinde olduğu ifade ediliyor.

    https://odatv.com/hollandada-oyle-bir-sey-oldu-ki...-08031821.html
    |
    |
    _____________________________
    "En faziletli cihat zalim bir idarecinin yanında ona adaleti söylemektir. HZ. MUHAMMED"
    "Bir insan taraf tutmaya başlar başlamaz, dünyada da o gerçekleri o kadar az görmeye başlar. HEYWOOD BRAUN"
    “Eğer birileri oturduğu koltuktan kalkmakta sıkıntı yaşıyorsa, kesin altına pisletmiştir.” Hindistan Atasözü"




  • Yarbay
    2631 Mesaj
    http://www.gidabilgi.com/Makale/Detay/nisasta-bazli-seker-sektoru-dc243b



    Yok uretim artmis. Yok tesvik almis....

    Yazida da.gorulebilecegi gibi saglik hicbir ulkenin umrunda degildir. Olay tamamen ekomomiktir.



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    _____________________________
    SU GiBiSiN, NASI içSEM BiLEMEDiM ;)
    (not; radyoterapi-radyasyon güvenliği soruları cevaplanır)
    500pxcom/mertyucel
  • Yüzbaşı
    373 Mesaj

    Ben daha önce birkaç plartformda takılıyordum. Orada konu olarak aynı bunca benzer bir içerik hazırlamıştım. Milletin ne yediğine karışıyormuşum diye linç yedim. Bu saatten sonra gidip fruktoz şurublu havuzda da yüzse millet kimse umurumda olmaz. Müstahak hepsine.



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    classf2re kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
    _____________________________
  • Yüzbaşı
    373 Mesaj

    Rafine şeker, gözle görülen zararlı bir bakteridir. Benim için.



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    moustapha129 kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
    _____________________________
  • Onbaşı
    33 Mesaj

    2006'dan sonra Kocaeli'de kanser patladı... Avrupa'nın bize itelediği asbestli gemilerin sökümü nerede yapıldı? O gemileri kim kabul etti? Tahmin edin.
    |
    |
    EneRGy. kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
    _____________________________
  • Yüzbaşı
    519 Mesaj



    NBŞ ÇAKMA BİR ŞEKERDİR

    NBŞ enzimatik bir reaksiyonla mısır nişastasından üretiliyor. Bedenimizin binlerce yıldır tanıdığı şekerle de hiçbir alakası yok. Ne sindirim sistemimiz, karaciğerimiz, ne de metabolizmamız evrimleşme sürecinde böyle bir yapıyla hiç karşılaşmamış. Yabancı, bedenin bilmediği, tanımadığı yeni bir yapı söz konusu. İşin GDO yani genetiğiyle oynanmış gıda ile problemleri ile ilgili bölümü ayrı. Oraya hiç girmiyorum. Bana göre ilk sorun NBŞ’nin bize yani bedenimize yabancı bir çakma şeker olması ile başlıyor





    UCUZLUĞU KULLANIMINI TEŞVİK EDİYOR

    NBŞ’nin ucuzluğu ve aşırı tat verici özelliği de mühim bir tehdit. Bu iki avantajı nedeniyle NBŞ hemen her besine burnunu sokuyor. Sadece tatlılara, şekerlemelere, meyve suları, gazozlar, kolalı içecekler değil, market raflarında gördüğünüz her iki besinden birine mutlaka giriyor. Ağzınızda çiğnediğiniz sakızda NBŞ var. Ketçap mı aldınız? Bilin ki içinde NBŞ bulunma ihtimali çok yüksek. Hazır çorba mı içmeye niyetlendiniz? Aman dikkat! NBŞ orada da karşınıza çıkabilir. Listeye unlu ve sütlü tatlıları koymaya gerek bile yok. Onların da neredeyse tamamı gırtlaklarına kadar NBŞ yüklü. Üretici haklı. NBŞ ile tatlandırma pancardan elde edilen kristal ya da toz şekere oranla çok daha ucuza geliyor. Tüketici haklı ama bilinçsiz. Farkına varmadan ufak ufak zehirleniyor.

    HER KILIĞA GİRİYOR

    NBŞ her kılığa giren sıvı bir şekerdir. Her kılığa girer ve de girdiği gıdaların içinde toz ya da kristal halde kalmaz. Yani tatsızlık çıkarmaz. Eklendiği her besinin içinde kendini kaybettirebilen, acayip uyanık bir kimyasal bu. Yoğurdun içine koyuyorsunuz, hiç fark edilmiyor, eriyip gidiyor. Ayrana, buzlu çaya, her türlü meyve karışımına ekleyin, sonuç yine hiç fark etmiyor. Bildiğimiz klasik şekerde olduğu gibi ağzımıza rahatsız edici pütür pütür bir tat gelmiyor. NBŞ’li besin gırtlağımızdan cıva gibi kayıp gidiyor (!). Son yıllardaki meyveli şekerli yoğurt, ayran, “masum tatlı” patlaması emin olun biraz da bundandır! NBŞ’li süt ürünlerinin “masum tatlı” diye pazarlanması ise ayrı bir faciadır.






    NBŞ BAKIN SAĞLIĞINIZI NE HALE GETİRİYOR?


    NBŞ’nin verdiği sağlık zararları saymakla bitmez. Yapabileceğim en kısa ve en insaflı liste ancak şu olabilir…

    - KARACİĞERİ YAĞLANDIRIR: Yağlanan karaciğerin detoks fonksiyonu bozuluyor ve o karaciğerde insülin direnci gelişiyor.

    - OBEZİTEYİ TETİKLER: İnsülin direncinin devreye girmesi demek obeziteye giden tehlikeli bir yolculuğun başlaması ile eş anlamlı.

    - YEDİKÇE YEDİRİR: NBŞ tokluk hissi de vermediğinden aşırı yemeye neden oluyor. Hatta önceden NBŞ’li bir içecek içtinizse tüketeceğiniz diğer unlu, nişasta zengini fastfood tüketiminiz 2-3 katına çıkabiliyor, tam bir homidi gırtlak durumu anında devreye giriyor. Zaten bu nedenle de un, nişasta zengini fastfood sektörü NBŞ’li içeceklerle kol kola yürüyor. Pizzalar kolalı içeceklerle, cipsler buzlu çaylarla pazarlanıyor.

    - SİZİ GUT HASTASI YAPAR: NBŞ früktozdan ürik asit üretimini tetikliyor. Neticede gut hastalığı devreye giriyor; yani aşırı ürik asit nedeniyle damarlarınız, eklemleriniz, böbrekleriniz çürümeye başlıyor.

    - KANSERE DAVETİYEDİR: Aşırı NBŞ tüketiminin diğer şekerlerde ve insülin direncine yakalanma durumlarında olduğu gibi bazı kanserlere de davetiye çıkardığı biliniyor. Örnek mi? Kalınbağırsak, prostat, meme, karaciğer kanserleri.

    - TRİGLİSERİDİNİZİ YÜKSELTİP KOLESTEROLÜNÜZÜ YOLDAN ÇIKARIR: Kanda trigliserid düzeyiniz tepe yapıyor, kan şekeri ve trigliserid birlikte hareket ederek masum kolesterolünüzü bile bir damar canavarı, bir plak üretici usta haline getirebiliyor. Felç olma, kalp krizi geçirme riskiniz yükseliyor.






    Kaynak: Prof. Dr. Osman Müftüoğlu
    |
    |
    _____________________________




  • Binbaşı
    1781 Mesaj
    seker tuketimi konusunda daha da bilinclenmeliyiz. Malesef seker diyoruz, nisasta bazli seker diyoruz, misir surubu diyoruz, ancak nisastanin ta kendisini hep es geciyoruz. Patates, pirinc, bugday .. hepsi temelde seker ve malesef bunlari tuketme aliskanliklarimiz cok fena. papates kizartmasi en sevdigim seylerden birisi mesela, veya pirinc pilavi, hepsinden ote ekmek tek basina belki en usttedir benim icin. hal boyle iken sadece "seker bunlari bunlari" yapiyor demek eksik kaliyor. ayni seyleri pirinc de yapiyor, ekmek de yapiyor, papates de yapiyor. beslenme konusunda bilinclenmemiz gerekli.
    |
    |
    _____________________________
    Bu da mı kural dışı hakim bey?
  • Yarbay
    3028 Mesaj
    Mutlaka okunması gereken bir rapor.
    En azından sonuç kısmını okuyunuz, okutunuz.
    http://pankobirlik.com.tr/pankobirlikraporu.pdf


    SONUÇ

    Başta da belirtildiği gibi Cargill’in kaleme aldığı bu rapor bir ibret vesikası olarak
    saklanmalı, yabancı sermaye hayranlarına, yabancı sermayeyi beyaz atlı prense çevirip
    ülkemizi terkisine atıp kurtaracağına inanlara bıkmadan usanmadan gösterilmesi gereken
    bir belgedir.
    Kaleme alınan vesikadan da anlaşılacağı üzere ülkemizdeki NBŞ üreticilerinin
    kendilerine hayrı yoktur ki ülkemize “know-how” getirsin, ülkemizi ileri götürecek
    herhangi bir faaliyet içerisinde olsun!
    DÖRT YANIMIZIN SAVAŞLA ÇEVRİLİ OLDUĞU VE ÜLKEMİZİN
    DE GÜNEY SINIRLARIMIZDA MUZAFFER BİR SAVAŞ SÜRDÜRDÜĞÜ BU
    GÜNLERDE: ŞEKERİN STRATEJİK BİR ÜRÜN OLDUĞUNU, YERLİ PANCAR
    ŞEKER ÜRETİMİNİN ARTIRILARAK SÜRDÜRÜLMESİ GEREKTİĞİNİ, BU
    SAYEDE HEM TARIM HEM DE HAYVANCILIĞIMIZIN GÜÇLENECEĞİNİ VE
    ÜLKEMİZİN TARIMSAL ÜRETİMDE KENDİSİNE YETERLİ HALE GELECEĞİNİ,
    ŞEKER FABRİKALARININ BİZLERE DEDELERİMİZDEN MİRAS KALDIĞINI,
    BİZLERE DÜŞEN GÖREVİN İSE BU MİRASIN ÜZERİNE DAHA FAZLA DEĞER
    EKLEYİP ÇOCUKLARIMIZA MİRAS BIRAKMAK OLDUĞUNU HATIRLATMAK
    İSTERİZ…



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fofer -- 19 Mart 2018; 13:30:51 >
    |
    |
    _____________________________
    Leyla ile Mecnun Fan Club




  • Binbaşı
    1476 Mesaj
    torku nun ürünleri doğal şekerden, torku nun ürünlerini tüketin.
  • Yüzbaşı
    491 Mesaj

    İnsanlar çıkarlarına göre hareket ederler. Öncelik insanların şahsi çıkarlarındadır. Şahsi çıkarların kesiştiği yerlerden toplum çıkarları meydana gelir. Yani demek istediğim insanlar çıkarlarına uymayan şeyleri sevmezler. Büyük bir çoğunluğun çıkarları ise benlik duygularının hoşuna giden şeylere göre şekillenir. İnsanlar tadı güzel olduğu sürece nişasta şekerini, kanser olmadıkları sürece sigara içmeyi, hızı düşürmediği sürece mikro işlemci açıklarını umursamazlar. Onun için keyfini seven insanlara bir şey anlatmak faydasızdır. Bir şeyi anlatmanın en iyi yolu yaşamaktır. Siz dikkat ettiğiniz sürece çevrenizdekilere de en iyi şekilde anlatmış olursunuz.
    |
    |
    Atanamayan Dr. Strange kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
    _____________________________
    &quot;Olmuş olan, &amp;#39;Oldum!&amp;#39; demez.&quot;
  • Yarbay
    2525 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: AVCI_31

    torku nun ürünleri doğal şekerden, torku nun ürünlerini tüketin.

    kanitiniz var mi bu konuda?
    |
    |
    _____________________________
  • Yüzbaşı
    370 Mesaj
    youtubda şöyle bir video var nbş yazınca hemen çıkıyorhttps://www.youtube.com/watch?v=pPGTSzL7prM&t=48s





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ledie -- 18 Ağustos 2018; 5:57:47 >
    |
    |
    _____________________________




  • Yüzbaşı
    370 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: classf2re

    İnsanlar çıkarlarına göre hareket ederler. Öncelik insanların şahsi çıkarlarındadır. Şahsi çıkarların kesiştiği yerlerden toplum çıkarları meydana gelir. Yani demek istediğim insanlar çıkarlarına uymayan şeyleri sevmezler. Büyük bir çoğunluğun çıkarları ise benlik duygularının hoşuna giden şeylere göre şekillenir. İnsanlar tadı güzel olduğu sürece nişasta şekerini, kanser olmadıkları sürece sigara içmeyi, hızı düşürmediği sürece mikro işlemci açıklarını umursamazlar. Onun için keyfini seven insanlara bir şey anlatmak faydasızdır. Bir şeyi anlatmanın en iyi yolu yaşamaktır. Siz dikkat ettiğiniz sürece çevrenizdekilere de en iyi şekilde anlatmış olursunuz.
    Doğru ama burada bir fark var. NBŞ'yi seçen toplum değil onların ki umursamazlık yani tercih değil. Sigara gibi kendi iradesiyle tercih etmiyor ama aburcuburu tercih ediyor tabi.

    Bu nbş pastanelerde pastalarda poğaça börek çörek hatta ekmekte filan da kullanılıyor olabilir mi?
    |
    |
    _____________________________




  • Yarbay
    5004 Mesaj
    Şu tabloya dikkat. Çiftçiye sayısı ve ekilen alana dikkat.

    |
    |
  • Binbaşı
    1680 Mesaj
    Çoğu NBŞ'de sofra şekeriyle aynı oranda fruktoz bulunuyor. Habere istisnai olan %90 fruktozlu NBŞ'leri yazmanın %70'e varan indirim yazan dükkanlardan bir farkı yok. Kotanın azaltılmasının tek sebebi halktaki algısını kıramamış olmaları. Cahillikle savaşmaktansa istediklerini vermek daha kolay. Niye uğraşsınlar ki?

    Bu şekilde bir grup şeker kötülenerek diğer şekerler aklanmaya çalışıyor. Kafanızda sağlıklı algısı oluşturuluyor. Normal şekerle NBŞ aynı oranda zararlı mesela meyvedeki şeker de doğal diye masum görülüyor. Şeker hastalarının en çok meyveden dolayı şekerini yükselttiğine şahit oluyordum. Meyve diye önemsemiyorlar yiyorlar. Şeker aynı şeker nerde nasıl bulunduğu bir şeyi değiştirmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orientem -- 29 Ocak 2019; 16:14:16 >
    |
    |
    _____________________________
Sayfaya Git:
Sayfa:
Reklamlar
bankalar.org
SEO
Sohbet
Canlı Tv izle
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

BR1
0,732
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.