Şimdi Ara

Nişasta bazlı şeker nedir? Zararları nelerdir? Kotası neden düşürüldü? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
5
Favori
5.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Harika içerik, yazan-derleyen arkadaşı tebrik ediyorum.

  • torku da eskiden doğal şekerdi.şimdi çoğu değil.eskiden alırdım şimdi almıyorum.paketlere dikkat edin.hiç bir firmanın doğal şekerli ürünü yok gibi görünüyor.

  • Yerinde bir karar. Darısı diğer içeriklerin başına.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BU KONUYA MESAJ ATIP DA BİZLERİ DAHA DA BİLGİLENDİREN ARKADAŞLARA ,

    KONU SAHİBİ EDİTÖR ARKADAŞA ,

    HEPİNİZE TEKER TEKER SAMİMİYETLE TEŞEKKÜR EDERİM .VAROLUN.

    ÇOK ÖNEMLİ ,HAYATİ BİR BAŞLIK.

    SAYGI VE SEVGİYLE ARKADAŞLAR.

    NOT.BÜYÜK PUNTO İLE YAZMA SEBEBİ:YÜKSEK SESLE TEŞEKKÜR ETME ANLAMINA GELSİN DİYE.

  • Daha önce de konusu olmuştu yazmıştım, ülkemizde kanser artışının tek sorumlusu glikoz-fruktoz gibi yapay tatlandırıcılar ve soya kıyması gibi muadil kullanılan maddeler. Kota artışı isteyen de Unilever ve coca-cola lobisiymiş. Sakızdan tuzlu bisküviye, baklavaya kadar her şeyde var, tamamen yasaklanması gerekir

  • Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar ??

  • Yazi güzel ama hazirlayanlar bu konunun uzmani olmadigi icin hatalar olmus.
    Karacigerin fruktoza ihtiyaci yoktur, karaciger vücutta fruktozu metabolize edebilen tek organdir. Fruktoz, glukoz gibi insan hücreleri tarafindan enerji kaynagi olarak kullanilamadigi icin bunu ortadan kaldirma görevi karacigere kalir, ayni alkol gibi. Asiri fruktoz, NALD (non-alcholic liver disease) olusumuna yol acar, sirozun benzeri.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: John WICK

    16 yaşında her türlü içerisinde fruktoz, sakkaroz, glikoz içeren zımbırtıları hayatımdan çıkardım. Kısaca marketlerin çikolata bisküvi içeren reyonlarından eti form ve altınbaşak odunsu bisküvi hariç birşey almadım. Bugün 7 yıl oldu şekeri hayatımdan çıkaralı.

    Ne değişti söyliyim mi size ?

    Dün tüm üst vücut ultrasonuna girdim doktor spiker gibi anlattı organlarımı önündeki ekrana bakarken çünkü hepsi harika dedi karaciğer, dalak aklınıza ne gelirse. Ekstra birşey yapmadım sadece şekeri çıkardım hayattan.

    Neden hayattan çıkardığımı soranlar için sadece basit bir mantık insanlık 10.000 yıldır tarım yapıyor. Ondan önce aldığı tek şeker basit meyve şekeri olan fruktoz. Son 100 yıldır fruktoz şruplarını herşeye katıyorlar, glikozu herşeye katıyorlar evrim konusunu biraz anlayan biyolojiden biraz anlayan bu kadar şekerin insanı zehirlediğini içten içe yok ettiğini anlaması lazım. Ama ben tek bir insan görmedim marketlerde aldığı ürünün içindekiler kısmını okuyan.
    Ekmeği nasıl hallettiniz? Ben arada kepekli yiyorum, nadiren beyaz ekmek

    Tükettiğim tek abur cubur kaliteli çikolatalar. Tadelle vb.. ne alırsam içeriğine bakıyorum. Bisküvi, kraker vb. bırakalı çok oldu. Sadece çikolataları tüketiyorum ama kaliteli dediklerimi




  • Eee hani Erdoğan şeker fabrikalarını satıyor, kapattıracak sonrada glukoza boğacaktı milleti. Neredeyse sıfırlamaya yaklaştı nbş üretimini 1 yıldan kısa sürede.



    Bak o ötenlerden bir tane ses var mı şimdi?

  • Yararlı haber güzel teşekkür ediyorum..

  • John WICK kullanıcısına yanıt
    Konuyu buradan bile evrime bağlamış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biz defalarca bunları söyledik ama yetkili olmayınca kimse takmamıştı :)
    yarın yetkili birisi çıkıp nbş. zararsız dese yine hatırı sayılır bir gurup çıkar ve savunur
    pancar üretimi pahalı oluyor ama zehir yemekten iyidir

    bence tamamen yasaklanmalı veya en azından şimdilik nbş. kullanılan ürünlere kocaman harflerle belirtilmeli (sağlığını önemsemeyenler almaya devam etsin)

    sigara için ortalığı yıkanlar ne hikmetse bu gibi konularda sessiz kalıyor
    hadi sigara içen bilerek içiyor ama bu konuda çoğu kişinin haberi bile yok

    uzun süredir ilk defa haber gibi haber yapılmış (kaynak vs.)
  • kaynak : yok ne güzel oturup emek verip duyarlı olunup yapılmış bir haber .
    emeğinize sağlık teşekkürler

  • maalesef dünyada durum kötü bizde daha kötü , en sağlıklısı pancar ise neden üretim devamlı düşüyor tüm halkta neden şeker hastağı patlaması yaşanıyor. insan çok aklıllı ama okadarda kendine dünyaya zararlı bir canlı türü.

  • Nevfel kullanıcısına yanıt
    Bunca sene NBŞ zararlı kanser ediyor denildi neden şimdi geldi akıllarına. Yıllarca çocuklar zehirlendi! O zaman sağlıklı olduğu mu söyleniyordu?

    Kaldı ki sıkıntı sadece NBŞ değil. Palm yağını da kaldırmaları lazım. Ucuz diye kullanılan palm yağı DSÖ tarafından kanser edici madde olduğu söylendi. Onu da yasaklamaları lazım. Avrupa'da nutellalar neden toplandı?

  • Hastane üstüne hastane yapılmasının, o hastanelerde sıra üstüne sıra olmasının sorumlusudur. Aburcuburların üretim maliyetini düşürür ve şeker piyasasınında düşmanıdır. Bu zehir öyle bir zehir ki insanların tad hafızasını bozuyor ve doğal olan şeylerden tad alınamıyor.

    Ben %2,5 kotasını bile fazla buluyorum. Bu hükümetin barış sürecinden sonra en büyük yanlışı bu kotayı %15'lere kadar çıkarması olmuştu. Bu hatadan dönüldüğüne sevindim ama yine yeterli değil.
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    şeker yemeyle şeker hastası olunmaz. şeker pancarının şeker hastalığıyla ilgisi yok.
  • burda birkaç soru var.
    1-bu kotaları %10 a %15 e kim ve neden çıkardı?
    2-bu kotaları şuan neden %2,5 a düşürdüler? (Şeker Fabrikalarının en çok kar yapan fabrikalarını özelleştirdikten sonra)

  • Bütün ürünleri değil... İsterseniz içindekilere bakın.

  • aqp fabrikaları sattığına göre, Gerçek pancar şekerini nasıl üreteceğiz?

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.