Şimdi Ara

Nikon d90 mı, Canon 550d mi ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
304
Cevap
1
Favori
94.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fangoso

takılma rucar bak dalgana buralar hep böyle

@rucar, yorumların uslup ve içerik olarak bana mantıklı geliyor.
    @fangoso, yorum yapmayı bilmeyenleri "buralar hep böyle" diyerek yorumlaman çok hoş olmuş :)

Gelelim fotoğraCanon ve Nikon'a. Giriş seviyesinde SLR alacak ve ilk kez yarı-profesyonel fotoğrafçılığa adım atacaksak, bu makinelerdeki tüm özellikleri kullanmayacağız diyebilir miyiz? 3G'li telefon alıp Resimli SMS atmamak gibi diyebilir miyiz?

Saygılar
  • Bende D90 ve 550D arasında kaldım. Net söylemeliyim ki hangisi daha iyi demekle uğraşmaktansa ikisinden hangisi ucuzsa onu al. Ben öyle yapacağım. Başlarım aradaki farka kafa karışıklığı,
  • araştırıp ta canon almaya karar veren gidip nikon alıyor. aynı şekilde nikon almaya karar verende canon alabiliyor. sonuçta ikisi içinde alınmamayı gerektirecek olumsuzluklar yok
  • bugun media markt a gitme imkanı buldum. iki makinede vardı. fiyatlar baya uçuk ama nikon d90 diyorum. canon oyuncak gibi duruyor. Daha önceden d90 kullanmışlığımda vardı. ona karar kıldım.
    Nereden bulabilirim bilgisi olan var mı? 1700 2000 civarında?
  • quote:

Orijinalden alıntı: borkenek

"house" dizisinin bir bölümünün 550d ile çekildiğini de düşününce ve bir 450d kullanıcısı olarak 550d evet. bir de hızlı bir hafıza kartı tabi ki aynı zamanda 100gb üzeri.

House dizisinin bir bölümü 550d ile degil 5D ile cekildi.

http://www.dizidizi.net/houseun-sezon-finali-canon-5d-mark-ii-ile-cekildi
  • Bence tartışmak gereksiz. Ben 550D kullanıyorum. Her ikiside öçok iyi. Hangisini daha ucuza buluyorsanız onu alın derim. Tabi bu fotoğraf için.

Ama video ile çok uğraşıyorsanız kesinlikle 550D.

550D nin gövdesinin ufak olması kötü bir şey değil hatta taşınabilirlik konusunda avantaj. Ben çıkan sonuca bakarım önce.

Birde yakın çevrenizde lens değişimi yapabileceğiniz arkadaşlarınız var ise hangi markayı kullanıyorlarsa ona yönelebilirsiniz. Lensler sonuçta pahalı ekipmanlar ortak alabilirsini veya değiş tokuş yapabilirsiniz.
  • Bu 2 makinadan birini alacaktim, tesadufen konusunu buldum ama 2 markanin kullanicilari fanatik ve orta yolu yok heralde. Bu yuzden yeni teknolojiyi alacagim. Tartismayla bir yere varilamamis
  • d90 kullandım bizzat.550d kullanmadım ama kullanım aşamasında bulundum.

aralarında çok büyük bir fark olduğunu sanmıyorum ama alıcak olsam tercihim 550d olurdu
  • slm arkadaşlar ben canon 550d aldım östünde 18-55 lens var .fakat ben zoom oranı yöksek bir lens istiyorum uzağı çok yakınlaştıran bir lens bana 70-300 len al dediler -fakat bu lens kaç kat yakınlaştırma yapıyor onu bilemiyorum bu kanuda yardımcı olurmusunuz.bide canonun yeni bir modeli çıkmış Canon Powershot SX30 IS bu 35x yani 35 kat yakınlaştırma yapıyor .bu oranı yakalamak için nasıl bir lens almam lazım lütfen yardım.tşk
  • SLR sisteme geçmişsiniz artık X kavramını bi kenara atıp milimetrik değerlerle düşünmeniz gerekli. Mesela elinizdeki 18-55 lens bir zoom lenstir ve 3X zoom kabiliyetine sahiptir. Zoom lens demek iki milimetrik değer aralığına sahip olan lens demektir, 10-20mm de zoom lenstir 200-500mm de. Şimdi X değeriyle bakarsak 18-200mm bir lens 10X zoom demektir fakat 50-500mm bir lens de 10X'tir; 200mm mi daha uzağı yakına getirir 500mm mi?

Belki çetrefilli bir yolla anlattım fakat durum bu, biraz bilgi katmak istedim. 35X derken milimetrik değerimiz nedir? Bunu bulursak işimiz kolaylaşır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan
    Ben olsam yeni ve son teknolojiyi tercih ederdim deyip marka model adı vermeden işin içinden sıyrılayım. Çünkü aralarında piyasaya çıkışları açısından bayağı bir süre farkı var. Biri şubat 2010 çıkışlı diğeri Haziran 2008. Neredeyse 2 yıl. Bir önemli fark daha var aralarında, birisi bir hayli eski giriş seviyesi modelinin geliştirilmişi, diğeri bir üst seviye üstelik çok yeni ve birden tutulan modelin, kasa ölçüsü küçük, bazı menü ve işlev kısıtlamaları ile daha küçük sensörlü YAVRUSU. Tabi sorulan marka ve modelle sınırlı kalmak şartıyla. Aslına bakarsanız herşeye rağmen tuttuğum ve gerçektende beğendiğim 2 modeldir ve tercihi zordur. Bu nedenle son teknolojiyi tercih ederdim.

Simdilik d.Slr ler ile pek alakam yok ama bilgim olsun diye takip ediyorum başlığı ve bu yorumunuzu çok beğendim. Farklı açıdan ele almışsınız. Saygılar.

• Arkadaşlar, yazılanları kısmen okudum ve yazanlar arasında forumdan eski tanıdık isimlere de rastladım. Öncelikle forumdan tanışlara bir mehaba!

Canon-Nikon tartışması hem anlamsız hem de güzel.
    İyi ki ikisi de var diyorum, bu sayede teknoloji durmaksızın kullanıcının hizmetinde koşuyor.

Pentax ve diğerleri de arayı kapamaya çalışıyorlar, bu da güzel. (Bence Pentax K-x ve sonraki body si ile oldukça iyi iş yaptı)

Ama forumda sorulan 550D-D90 karşılaştırması ise oldukça spesifik bir konu ve bir 550D kullanıcısı olarak, aynı zamanda D90'ı da yakın arkadaşımda sürekli inceleyen biri olarak, olabildiğince objektif bir şekilde görüşlerimi aktarayım.

d90 sahibi arkadaşın da hemfikir olduğu bazı tespitlerim:

(1) 550D WB dengesi konusunda inanılmaz başarılı sonuç veriyor (bu detay incelemelerde gözden kaçıyor)
    300D, 450D, 550D kullanan biri olarak bu konuda Canon beni bile son derece şaşırttı. Artık custom WB veya tungsten, daylight gibi seçimleri yapmaya ihtiyaç duymuyorum, auto seçeneği sanki bunları yapmışım gibi eşdeğer başarıda sonuç veriyor. Bu video çekiminde de çok işe yarıyor.

(2) D90 body ve kit lens kalitesi (built quality) açısından öne çıkıyor. Bu açıdan hep takdir ederim.

(3) Fakat menü ve user interface açısından bence 550D mükemmele yakın. Ne demek istediğimi 550D kullananlar daha iyi anlar. "Quick" tuşu ve "favorites" menüsü çok pratik, video seçeneklerine quick tuşu ile erişim de öyle.

(4) ISO performansı açısından 550D, d90'a göre yarım stop daha iyi. Tabii bu karşılaştırmayı eşit piksel ölçüsüne getirilmiş fotoğraflardan yapmak lazım, başka türlü adil olmaz. Öte yandan 550D kendi 450D makinamdan da tam bir stop daha iyi ISO açısından.

(5) 550D'de video muhteşem. Ben normalde bir SLR'nin video çekmeyeceğini ve çekmemesi gerektiğini tartıştım. Ne kadar yanılmışım. Manuel fokus pek sorun olmuyor, hatta bir çok açıdan avantajları da var alışınca... Tabii doğru lensleri kullanmak lazım video için.
    D90 video konusunda yetersiz, salt bu açıda alacaklar hayal kırıklığına uğrayabilirler, tıpkı 500D de olacağı gibi.

(6) Bunun dışında ilave fotoğrafik özellikler açısından iki makina da oldukça donanımlı. Bu açıdan 550D yetersiz diyen yanılır. 550D de "ah, keşke olsaydı" diyebileceğim tek özellik, "focus micro adjusments" olur.

(7) Internet üzerinden D7000'i de çokça inceledim. Bir arkadaşım ısrarla onu bekliyordu satın almak için. Ama gerek bad/stuck piksel, gerekse ilave bir performans getirmemiş olmasından dolayı aradaki fiyat farkına değmeyeceğine karar verdi, 550D ye karar kıldı. Video açısından D7000 bence hala yeterli değil, mesela 60fps çekim seçeneği yok ki bu oldukça işe yarıyor. (örneğin slow-motion için)
    Not: dpreview da yapılan ISO karşılaştırmasında 550D-D7000 arasında da malesef 550D çok çok az da olsa öne çıkıyor. (tabii bunu görebilmek için çok detaylı ve doğru yerleri incelemek lazım. Bu kanıya ilk ben değil, D7000 almayı düşünen arkadaş vardı)

(8) 550D nin küçük ve hafif olması (polikarbonat gövde sayesinde) benim açımdan iyi bir özellik, ama bu çok kişisel bir değerlendirme. Hand grip bir önceki versiyona göre çok az daha büyütülmüş, D90daki gibi olsa hiç itiraz etmezdim. Fakat algı ve plastik kalitesinin da yeterli seviyede olduğunu ifade etmeliyim.

(9) viewfinder konusunda da D90, pentaprism kullanıyor olmasının avantajları ile bir adım önde. Ama video çekimlerinde oldukça yüksek çözünürlüklü LCD ekran kullanıldığı için manuel fokus konusu 550D de de hiç sorun olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alehar -- 8 Aralık 2010; 9:10:53 >

• Sayın Alehar a teşekkür ederiz. Gerçekten güzel bir açıklama olmuş.
  • Bir süredir yazılan en dikkat çekici karşılaştırmalardan biri olmuş.
    Alehar yazı için teşekkürler.
  • Bende olaya duygusal yonden yaklaşmak istiyorum.

Daha oncesinde dslr kullanmışlığım yok. Sanıyorum ki 1 2 sene de kullanmayacağım. :)))

Çoğu yerde Canon vs Nikon çatışması oluşmuş. Ve bu iki makina arasında da konuda okuduklarım kadarıyla pek bi fark yok. Bi video olarak 550 d üstün tutulmuş.

Durum boyle olunca bana göre [BANA mantıklı gelen] Ucuz olanı tercih etmek olacaktır. Hangisi ucuz bilemiyorum. Fakat böyle muammalı bi durumda tüketicinin alıpda pişman olmaması için duruma parasal yonden bakması daha dogru geliyor.

Her zaman teknik altyapıları sistemleri önemlidir bunu destekliyorum fekat fotoğraf konusunda önemli olan 10000 $lık makina degilde sanatçı gözüyle görmek önemlidir diyorum. Çok fazla isime markaya takılmayıp fiyat olarak teknik destek olarak ilerisinde alınacak lenslerin bulunabilirliği ve fiyat olarak tercih yapmak uygundur diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: cemre_gumus

Durum boyle olunca bana göre [BANA mantıklı gelen] Ucuz olanı tercih etmek olacaktır. Hangisi ucuz bilemiyorum. Fakat böyle muammalı bi durumda tüketicinin alıpda pişman olmaması için duruma parasal yonden bakması daha dogru geliyor.

body olarak aşağı yukarı aynı paraya çıkar... kit lensleri eklersen d90 daha pahalı olur zira 18-105 le 18-55 arasında ciddi bir kalite ve fiyat farkı mevcut...
  • Acaba soruyu güncellesek ve 3100 mü yoksa 550 mi diye sorsak??? sanırım video avantajı ortadan kalkar...
  • ben de 550-d90 arasında kalmıştım.550d almaya gittim.satıcıda 550d kalmadığını,bir gün sonra geleceğini öğrendim.o sırada d90 gördüm orada.bütün gece düşündüm ve d90da karar kıldım.
    neden d90 seçtin derseniz;
    -bodysinin ele daha iyi oturması,
    -üst lcd ekranı,
    -çift tekerleği,
    -kit lensi,
    -mp düşüklüğü.(12mp gayet yeterli bir çözünürlük)
    canona göre (-)leri;
    -fiyat fazlalığı,
    -video kalitesi,

aslında herkes mp'in yüksek olmasını ister.telefonda bile...ama profesyonel kullanmak için bu makineyi almadığımdan bana gerekli olmadığını,bilgisayarımda ve hafıza kartımda fazladan yer tutacağından,mp'in düşük olması benim için bir artı oldu.

ve makinemden çok memnunum.iyiki almışım diyorum.
    canon almadığım için kayıpta mıyım?hayır. canon alsaydım,nikon almadığım için kayıpta olur muydum?o da hayır.

saygılar,

• quote:

Orijinalden alıntı: scubat

Acaba soruyu güncellesek ve 3100 mü yoksa 550 mi diye sorsak??? sanırım video avantajı ortadan kalkar...

Boyle bir karşılaşma çok saçma olur
  • Kesinlikle 550D tabiki ,

birisi 2008 üretimi ve 12MP

diğeri ise 2010 üretimi ve 18mp ..

ve ikiside hemen hemen aynı fiyat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 31 Ocak 2011; 2:16:05 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.