Şimdi Ara

Nikon d90 mı, Canon 550d mi ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
304
Cevap
1
Favori
94.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 550d gerçekten güzel bir makina.Bende 550 + 18-135 canon lens var. Eğer makinayı prof. amaçlı kullanmayacaksanız gerçekten özellikleri ile ( foto + video ) tam özellikli bir cihaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boylum -- 2 Temmuz 2010; 12:23:17 >
  • @BlackR,
    18-135 mm lensi hiç duymamıştım. Yeni çıkartılmış. 28 -135 mm Mekanik kalitesi iyi 28 mm diğer odak uzunluklarında da barel distorsiyonu kabul edilebilir ölçülerde renk dağılmaları ve vgnetik % 1' in altında ancak malesef MTF değerleri ancak f:5.6 da max. 1850 pixel + yapılan testlerde IS' si +2 stop avantaj sağlayabildiği görülmüş.
    18-135 mm. 2 siteden yaptığım incelemede yapı itibariyle diğer lensin çok gerisinde benim favorim 18-55 ve 55-250 mm kalitesinde keskinlik açısından diğer lensten bayağı iyi 2000 pixelin üstünde. Bazıları 70 mm. civarında fluğluktan bahsetmiş ancak 18 mm den başlayarak ki burada ki bükülme bir acayip neredeyse tüm odak uzunluklarında gittikçe azalan ancak bayağı belirgin barell distorsiyon var. Vignetig olayı ve renk dağılmaları diğer lensin neredeyse 2 mislinden de fazla. Ancak IS' si kullananlara göre yer yer +4 stop olduğu belirtilmiş. Aslında bayağı göreceli.
    Kısacası,http://www.photozone.de/canon-eos/ linkinden bu 2 lens ile 18-55 mm IS ve 55-250 mmIS' yi incelerseniz bu son 2'linin yapı kalitesi dışında her açıdan diğer 2' liyi TOKATLADIĞINI görürsünüz. Ve toplam fiyatlarıda bu 2 lense eşit gibi. Bu lenslerden 28-135 mm Almayı düşündüm sırf lens değiştirmekten kaçmak için. Ankara' da satan bir şahısla tripod foto üzerinden denemek şartıyla anlaştım. Ve benim kıytırık lenslerle aynı koşullarda birebir fotograf çekerek denedim ve sonuçta teşekkür ederek iade ettim.

quote:

Orijinalden alıntı: BlackR

Hocam neden Canonun yanına o lensleri düşünmeyelim? Ben 550D'yi 18-135mm'lik lens kit ile satın almak istiyorum, acaba yanlış bir seçim mi olur?????

• lens inceleme olarakhttp://www.slrgear.com/reviews/index.php sitesini kullanabilirsiniz.
  • 550d Forever. Teknolojiyi takip edin
  • nıkon bu alanda bir numara canon ikinci sırada
  • NIKON D90 ÇEKİMLERİ İZMİR

genelde çiçek böcek çekiceksen ayrıntıya ihtiyacın var ise nikon portre düğün-defile ise amaç canon derler

dün akşam yeni aldığım makinayı satmadan evvel test etmek istedim D90 almakisteyen arkadaşlara umarım bazı fikirler verir..

video da çektim ancak mb. değeri biraz yüksek olduğu için daha sonra ekleyeceğim..

Nikon d90 mı, Canon 550d mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi posıtıve -- 31 Temmuz 2010; 15:34:36 >

• Güzel tartışma olmuş baştan sona okudum. Ben de soruyu söyle değiştireyim: Canon 550d 18-55, 55-250 almayı düşünüyordum Nikon D90 18-200 vr II buldum bir tane. Canon'dan pahalı ama fiyatı önemli değil. Fotoğraf kalitesi bakımından hangisini tercih etmeliyim?

19-200 vr II lensin diger geniş aralıklı lenslere göre daha iyi olduğunu söyleniyor. Bu lensi kullanan varsa yardımcı olabilirse sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH turuncusu -- 30 Temmuz 2010; 23:06:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: matsuhita

nıkon bu alanda bir numara canon ikinci sırada

Bilgilerinizi bize de aktarır mısınız güzel makaleler var sanırm bu konuda elinizde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 31 Temmuz 2010; 2:59:18 >
  • iki makine arasında kaldım bende. aralarında gördüğüm en büyük fark daha doğrusu karşılaştırma açısından birbirlerine fark attıkları noktalar.
    nikonun ISO aralıkları resmen halay çekiyor. 345 ISO değeri bile seçebiliyorsunuz.
    ama canon 100 200 400 800 şeklinde gidiyor.

ama nikonunda standart kit ile gelen lensi IS özellikli. buda nikonda yok.

hala aralarında kalmış durumdayım
  • galiba ben karar veremiyorum ve dslr almaktan vazgeçiyorum:) çıldırıcam yawww bende video olayına takmış durumdayım ve istiyorum ki full hd video çeken bir şey alayım ancak d90ın profesyonel çekilmiş videolarını gördüm farklı efektlerle acaip işler çıkartan amatör yönetmenler var, enterandır kafam daha güncel olmasından dolayı canona kayıyor keza dp de 100'de 77 ile orat sınıfın en tavsiye edilen makinası ayrıca sonuç bölümündede şöy
    le bir yazı var

With all this taken into account, it is hard not to recommend the EOS 550D. Quite simply, taken as a whole, it is the best camera of its class that we've ever seen, and one of those rare cameras that won't look out of date in a couple of years' time.

yani meali tüm bu incelemdeki değerler göz önüne alındığında bu makinayı tavsiye etmemek zor , sınıfının en iyimakinası ve size 2-3 yıl kadar makina aldırmayacak olan ender makinalardan biri.... buyurur :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ozogul4

galiba ben karar veremiyorum ve dslr almaktan vazgeçiyorum:) çıldırıcam yawww bende video olayına takmış durumdayım ve istiyorum ki full hd video çeken bir şey alayım ancak d90ın profesyonel çekilmiş videolarını gördüm farklı efektlerle acaip işler çıkartan amatör yönetmenler var, enterandır kafam daha güncel olmasından dolayı canona kayıyor keza dp de 100'de 77 ile orat sınıfın en tavsiye edilen makinası ayrıca sonuç bölümündede şöy
    le bir yazı var

With all this taken into account, it is hard not to recommend the EOS 550D. Quite simply, taken as a whole, it is the best camera of its class that we've ever seen, and one of those rare cameras that won't look out of date in a couple of years' time.

yani meali tüm bu incelemdeki değerler göz önüne alındığında bu makinayı tavsiye etmemek zor , sınıfının en iyimakinası ve size 2-3 yıl kadar makina aldırmayacak olan ender makinalardan biri.... buyurur :)

Merhaba,
    Ben dslr gövdelerde video modunu pek önemsemiyorum ama siz video modunu çok fazla önemsiyorsanız,yakın zamanda satışa sunulacak olan yeni nikon d3100 modelini de inceleyebilirsiniz.Video modunun 550d kadar iyi olduğu söyleniyor.Eylül ayının ortalarında satışa çıkacakmış.
    İyi geceler hoşçakalın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 24 Ağustos 2010; 2:39:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

quote:

Orijinalden alıntı: matsuhita

nıkon bu alanda bir numara canon ikinci sırada

Bilgilerinizi bize de aktarır mısınız güzel makaleler var sanırm bu konuda elinizde.

• canon-nikon-pentax ve hatta sony
    bence hepsi güzel markalar.
    şu bir numara cart curt demek hata bence
    hepimiz dslr ye 1 marka ile giriş yapıyoruz ve o markayla devam etmek zorundayız.
    bende pentax var ve ölene kadar forever pentax diycem.sebebide elimde 5 tane lens var.body yi satsam 5 adet lensi satıp yeni markaya geçmem zor işzaten alışmışım pentaxa
    o bakımdan çok aşırı ekstra bi body çıkmazsa (ki çıkmaz.malum her marka anında yeni çıkan modele karşılık veriyor) sonuna kadar pentaxla devam.
    zaten body nin çok önemide yok.herşey pahalı lenste biter.

• quote:

Orijinalden alıntı: güney tan

canon-nikon-pentax ve hatta sony
    bence hepsi güzel markalar.
    şu bir numara cart curt demek hata bence
    hepimiz dslr ye 1 marka ile giriş yapıyoruz ve o markayla devam etmek zorundayız.
    bende pentax var ve ölene kadar forever pentax diycem.sebebide elimde 5 tane lens var.body yi satsam 5 adet lensi satıp yeni markaya geçmem zor işzaten alışmışım pentaxa
    o bakımdan çok aşırı ekstra bi body çıkmazsa (ki çıkmaz.malum her marka anında yeni çıkan modele karşılık veriyor) sonuna kadar pentaxla devam.
    zaten body nin çok önemide yok.herşey pahalı lenste biter.

Sırasıyla Nikon, Pentax ve Canon kullandım.
    Daha da değiştiririm. Kullanmadığım markalar var
    Ama en iyisi yok

• "house" dizisinin bir bölümünün 550d ile çekildiğini de düşününce ve bir 450d kullanıcısı olarak 550d evet. bir de hızlı bir hafıza kartı tabi ki aynı zamanda 100gb üzeri.
  • ben bu ikisinden d90 tercih ederdim heralde..
  • şu anda her ikisinide kullanıyorum.550d kendi makinem d90 eniştemin.550d'yi kaliteli lenslerle kullanmalısınız.öyle olunca 18 mp'in keyfi bir başka.d90 kitle bile iyi sonuçlar veriyor.eğer kaliteli lenslerle kullanacaksanız ve alacaksanız bence kesinlikle 550d.ama sadece kit ile alacağım ilerde de bir 50 mm alırım diyorsanız d90 alın.
  • DSLR kullanacak birisi hayatı boyunca kit lens kullanmayı düşünüyorsa gitsin cep telefonuyla fotoğraf çeksin. Video üzerinde de kullanmak istiyorsan 550D tercih edilmeli. Nikon'un yeni modelini beklemek mantıksız Full HD 25fps üstünde bir performansı olmayacağına göre, ayrıca çıktığında D90kit fiyatında falan olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozuma

DSLR kullanacak birisi hayatı boyunca kit lens kullanmayı düşünüyorsa gitsin cep telefonuyla fotoğraf çeksin. Video üzerinde de kullanmak istiyorsan 550D tercih edilmeli. Nikon'un yeni modelini beklemek mantıksız Full HD 25fps üstünde bir performansı olmayacağına göre, ayrıca çıktığında D90kit fiyatında falan olacaktır.

sizin gibi gençleri nikon topiğine bekleriz 18-55 mm ile neler yapıldığını görmeniz açısından = )
  • Ben bugün ikisi arasında kalıp d90 aldım, slr dünyasında digital olarak yeniyim, yani bundan sonra extra lensleride alırsam nikon'la devam edeciğim, amma velakin fanatiklik yapmayada gerek yok, benim seçimimin çok basit bi sebebi vardı, 2 makinayı elime aldım denedim elime d90 daha rahat oturdu, sebep gayet basit, canon bazı konularda başarılı mesela video olayı gayet iyi ancak benim açımdan olmazsa olmaz ayar yaparken değerleri kolayca görmek buda sağ üstteki kumanda ekranı sayesinde mümkün, diyeceksiniz 550d'de ama bana büyük lcd'de görmek garip geliyor alışkanlıktan herhalde, bütçemde 1800-2000 tl aralığındaydı buna karar verdim. 1000 tl üstüne çıksam tartışmasız EOS 7d alırdım, teknoloji olarak yeni ve çok üstün, onunda ele oturuşu iyi, spot sadece body 1600$ ki bu lens almadan bütçemi aşıyor. ben bugün d90, 18-105 vr lens, 50 mm 1.8 lens, lowepro çanta, 8mb ultra sandisk ve uv filtre ile 2,100 tl'ye aldım spot. Hayırlısı ile çekicez bakalım bundan sonra güzel bişeyler.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.