Şimdi Ara

Nikon d90 mı, Canon 550d mi ? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
304
Cevap
1
Favori
94.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kobeeren

quote:

Orijinalden alıntı: scubat

Acaba soruyu güncellesek ve 3100 mü yoksa 550 mi diye sorsak??? sanırım video avantajı ortadan kalkar...

Boyle bir karşılaşma çok saçma olur

Merhaba,
    D3100 ve 550d'yi kıyaslamak bence saçma olmaz,aksine bu iki modelin kıyaslanması çok normal sayılır.
    Zaten son bir kaç aydır dh forum ve konuyla ilgili diğer bazı sitelerde bu karşılaştırma bir çok kez yapıldı.
    İyi günler,hoşçakalın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 26 Temmuz 2011; 18:58:29 >
  • helal olsun valla makine alırken hiç aklıma gelmemişti bu kriterler...
    quote:

Orijinalden alıntı: TheJudgé

Kesinlikle 550D tabiki ,

birisi 2008 üretimi ve 12MP

diğeri ise 2010 üretimi ve 18mp ..

ve ikiside hemen hemen aynı fiyat
  • quote:

Orijinalden alıntı: fangoso

helal olsun valla makine alırken hiç aklıma gelmemişti bu kriterler...
    quote:

Orijinalden alıntı: TheJudgé

Kesinlikle 550D tabiki ,

birisi 2008 üretimi ve 12MP

diğeri ise 2010 üretimi ve 18mp ..

ve ikiside hemen hemen aynı fiyat

hocam arkadaş 2 makinanın bilinmeyen özellikleriyle kısa ve net bir karşılaştırma yapmış.
    şaka bir yanada bende nikon sevdamı bir yana bırakıp 550d alırdım heralde.
  • Bende bu 2 makinadan birisini almayı düşünüyorum ama olaya biraz daha duygusal açıdan bakıyorum.max fiyat aralığım 1900-2000 tl arasında.Nikonda alırsam kit lensle bu fiyata bulmam zor mecburen 18-55 lensli olanı alacağım.canon 550d de yaklaşık bu fiyatlarda.o yüzden canonun benim için fiyat açısından bi avantajı yok .seçmesi gerçekten çok zor
  • Bende aynı durumdayım Nikon D90 - Nikon D5100 ve Canon 600D arasında kaldım.Gövde görselliği açısından hoşuma giden D90 Fotoğraf açısından D5100 video açısından D600 .. Oyüzden neyi alacagımı bilmiyorum . Bu 3 özelliğin bir arada olduğu makina yok (Max. 2bin Liraya kadar ) ama Canon 600D buna daha yakın duruyor.D5100 çok küçük duruyor.Ama fotoğraflarına inceledğimde çok canlı 600D'ye göre.Videoda 600D harika . 600D alıcak gibiyim ama bilmiyorum .. sizce ne almalıyım ?
  • erdi.keskin sadece fotoğraf çekmeyi düşünüyorsanız ve eğer bütçeniz uygunsa hiç düşünmeden d90 alın...
  • 600D alın, fotoğraf ayarlarında keskinliği ve karşıtlığı +1, renk doygunluğunu +2 arttırın. İşte size oldu D5100 görünümlü 600D, yanında da adam gibi video ve hareketli ekran
  • arkadaşlar nikon-canon gibi bir karşılaştırma yapmak çok saçma. mercedes-bmw kıyaslaması gibi olur. mercedes e55 ile bmw 118i kıyaslanır mı? marka değil modeller karşılaştırılmalı.
  • Benim için video çok önemli değil ama önemsizde olur hani olurya aniden bişeyi çekmek istersin D90 bunu karşılar mı çekiceğim video ile film falan yapmıcam anca öyle anlık olayları çekmek için amatör video için gerekli yani .D90'ın video performansı çokmu kötü ? D5100 ve 600 D nin ekran hareketli oda bir avantaj d90'ın 2. ekranı avantaj.Biryandanda düşünüyorum D90 gerçekten çok güzel makina ama 3yıllık bir makina 3yılda birşeyler değişmiştir gelişmiştir.(Teknik bilgim yetersiz yanlış düşünüyorda olabilirim) bu 3 model arasında gelip gidiyorum sizce mantıklı olarak ne yapmalıyım birçoğunuzun dediği gibi elime alıp hangisi hoşuma giderse onumu almalıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdi.keskin -- 2 Haziran 2011; 11:38:37 >
  • d90'ın video performansı iyidir... ama 5100 ile 600d kadar olamaz... anlık olaylar için fazlasıyla yeter ama ben makineyi aldığımdan beri video çekmişliğim 2 yada 3 tür... onlarda 3-5 dakikalık... bu kadar düşünmeyin bence... gidin elinize alın eğer demo ürün varsa bir iki poz çekin karar verin... dslr dünyasında en alt seviye makineler bile işini layıkıyla yapar... bu gün yeni teknoloji dediğimiz makineler 7-8 ay sonra alt model olacaklar... kasmayın bu kadar...
  • Ben yeni bir başlangıç yapmak istiyorum bu başlangıç içinde canon 550d düşünüyorum meraklıyımdır hızlı çözer ve ilgenirim . Yalnız Canon'a bir çok lens olmuyor olsada çok pahalı deniliyor. Aldığım zaman ilerde değiştirmeye kalksam değişiremiycekmiyim yada çok paramı vermem gerekcek .? Nikon D90 'da alabilirim çok kararsızım ama Canon daha cazip geliyor. Birde son olarak Spot mallar baya ucuz buna ne kadar güvenebilirim , Türkiye garantisi yok sonuçta bişi olduğunda çöp mü ? Siz olsanız paraya kıyıp orjinal mi alırdınız. Saygılar...
  • Şu anki giriş seviyesi makineler 5-6 sene öncesine göre çok ileriler. Hemen hepsi sizi memnun eder.
  • Peki spot mala ne kadar güvenebilir ? Hayyam'dan almaya kalksam yarı yarıya düşük fiyatlar.? Garantili cihaz alma taraftarıyım aslında. Ordakilerin garantisi yok diye biliyorum bu konu hakkında ne diyorsunuz ?
  • Fotoğraf çekecekseniz ki fotoğraf makinesi alıyorsunuz D90...

Video ağırlıklı çekim yapacaksanız 550D...

Ben kesinlikle D90 alırdım...

Neden ? Daha profesyonel body'si var ve imaj kalitesini seviyorum nikonların :)
  • Body olarak nikon gerçekten çok güzel D90'da öyle ama aradan 3yıl geçti 3yılda 600D ' de D5100'de fln hiçmi gelişme olmamıştır? O yüzden tereddütteyim.d90 la 600D arasında kalmama tek sebep eski olması .. 600D alsam D90'ın Fotoğraf kalitesini aratır mı bana ? Pişman olur muyum ?
  • 600d doner lcd ekran var bence buda + ozellıklerden bırı.Bana kalırsa 600d alın
  • Spot mal için ne düşünüyorsunuz spot d90 alsam sorun yaşarmıyım sizce ???
  • aratmaz... pişman olmazsın
    quote:

Orijinalden alıntı: erdi.keskin

Body olarak nikon gerçekten çok güzel D90'da öyle ama aradan 3yıl geçti 3yılda 600D ' de D5100'de fln hiçmi gelişme olmamıştır? O yüzden tereddütteyim.d90 la 600D arasında kalmama tek sebep eski olması .. 600D alsam D90'ın Fotoğraf kalitesini aratır mı bana ? Pişman olur muyum ?
  • Lens konusunda bilgisi olan biri yardımcı olursa sevinirim ,

hem makro hemde zoomlu çekimler yapabileceğim bir lens varmı?
    yoksa makro için ayrı uzak çekimler için ayrı ayrı objektifler mi kullanmam gerekiyor.
    mesela 18-300 lük bir lens le neler yapabilirim?
    18-55 yada 18-105 lik bir lens le yapabileceklerim nelerdir? slr konusunda deneyimsizim ve çok bilgili değilim ama slr like tipi makineleri uzun süredir kullanıyorum ve iyi bir fotoğraf gözümün oldugunu söylerler. lütfen bu konuda bana yardımcı olunuz ve deneyim ve tecrübelerinizi paylaşınız.
  • http://www.youtube.com/watch?v=D1tTBncIsm8&feature=youtube_gdata_player. Arkadaslar bu videoya bakarsanız sinir krizi geçirebilirsiniz benden söylemesi :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.