C

Yüzbaşı
17 Haziran 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 44 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Merabalar arkadaşlar,

yaklaşık 1 yıldır kullandığım laptopuma ram eklemesi yapmayı planlıyorum öncesinde biraz araştırma yaptım fakat uygun rami seçme konusunda kafam fazlasıyla karıştı. Ram voltajı ile ilgili (çok da anlamadığım) bir problem yaşanabiliyormuş o yüzden doğru seçimi yapmak istiyorum.

Cpu-z'den bellek kısmı

1 tane boş slot var ve 4 gb'a kadar desteklediğini okudum. Fiyat performans ürünü olacak şekilde neler önerebilirsiniz? Forumdan bir arkadaşhttp://www.hepsiburada.com/kingston-valueram-4gb-1600mhz-ddr3-notebook-ram-kvr16ls11-4-p-BD304579 linkteki rami kullandığını söylemiş siz neler söylersiniz?
Merhaba arkadaşlar,

Ürünün i5li modelini yaklaşık 8 aydır kullanıyorum, şu ana kadar herhangi bir sorun çıkarmadı fakat son 2 aydır oyunlarda ani fps düşüşleri yaşıyorum. Fps ortalama 35 lerden 10-15 arasına düşüyor. Şu ana kadar yaşadığım oyunlar BF3, FM15, FM14, Dying Light. Sorunu çözmek için ekran kartı driverini yardımcı programlarla silip, temiz bir kurulum yaptım sonuç yine değişmedi. İşletim sistemini yeniden kurdum sonuç yine aynı. FPS düşüşü esnasında bilgisayar sesinde, arkaplan uygulamaların işleyişinde herhangi bir sorun yaşanmıyor.

Böyle sorun yaşayanlar var mı, çözebildiler mi merak ediyorum.
Merhaba arkadaşlar.

Bu kitabı inceleyen, çalışan var mı aranızda? Fikirleriniz neler acaba. ODTU hazırlık sınıfında okutuldugunu ogrenmiştim birtane edindim ve calısmaya başladım. İçerisinde metinler var altında da sorular var formatı bu şekilde. Sanıyorum ki kolaydan zora dogru giden metinler ilk 20-25 metini okuyup sorularını cevaplandırdım oldukça kolay geldi.

Bu kitap ingilizce hazırlıgına yardımcı olacakmıdır yoksa tek başına yeterli bir kaynak değil mi? Intermediate seviyede olduğumu tahmin ediyorum 7-8 aylık bir süre içerisinde (Düzenli ve disiplinli çalışarak) Toefl IELTS gibi sınavlardan istedigim barajı geçme hedefi koydum kendime (TOEFL için 550, IELTS için 7) Bilemiyorum başarılı olacakmıyım ama sömestrdan sonra yabancı dil kursu takviyesiyle devam edeceğim yabancı dil eğitimi öğrenmeye. Sizlerin bana çizeceği rota ne olacaktır bu konuda neler önerebilirsiniz. Bu kitaba çalışmam boş mu olacaktır yoksa bu kitapla birlikkte önerilecek farklı kaynaklara mı ağırlık vermeliyim?
Arkadaşlar soru açık bu KBT ne oluyor anlayamadım henuz başvurmadım biyerlere kodum falanda yok açıklarsanız coook sevinirim :)
Arkadaşlar yurt sıkıntısı yaşıyorum. Kyk için yüksek ücretli fatih sultan mehmet yurdu buldum fakat ulasımda sıkıntı yaşayabilecegimi düşünüyorum sizlere sorularım olacaktı.

Şimdi istanbul üniversitesi edebiyat fakültesinde okuyacagım fakat ulasımı nasıl yapabilirim. Fatih Sultan Mehmet yurdu nasıl olur dersiniz? Ulaşımda sorun yaşarmıyım güngörenden laleliye? Kullanabilecegim taşıtlar hangi durakları kullanacagım bilgilendirirseniz çok sevinirim.. Veya önerebileceginiz farklı yurtlar?
Merhaba arkadaşlar kyk başvurusu yapacagım ama bayagı bi noktada takıldım sizlere sormak istiyorum.

İstanbul üni. Edebiyat fakültesi psikoloji kazandım. Ve bu bölgeye yakın bi yurt istiyorum açıkcası.

Kyk sitesinden başvuru kısmına girince orda öğrenim kredisi katkı kredisi burs gibi seçenekler var ben burdan mesela sadece bursu seçmek istiyorum böyle bir seçenek yok. Acaba hepsini seçip kyk gittigim zaman orda kagıt üzerinde mi belirleyecegim yani öğrenim kredisi çıksa dahi istegime göre almasam oluyor mu?

2. bi durum ise benim için asıl önemli olan yurt durumu. Yakınlarda davutpaşa da fatih sultan mehmet yurdu var yüksek ücretli yurt olarak geçiyor ama daha çok yıldız teknik üniversitesiyle alakalı gibi geldi bana. Ben kyk başvurusunda önceligimi yüksek ücretli yurtlara verirsem bana bu yurtmu gelecek çünkü diger yüksek ücretliler de avcılarda. Yani yurt kazanırsam eğer otomatik olarak benim fakülteme en yakın yurt mu gelecek önceligi yüksek ücretliye verirsem??

Sanırım anlatabildim biraz karışık oldu ama benimde kafam çok karıştıı..
Arkadaşlar var mı kazanan tanışma ortamını oluşturalım :))
Arkadaşlar yaklaşık 1 aydır laptopum lenovo teknik servisinde yapılmadan bekliyordu ve hiç bir bilgi verilmiyordu en son bugun yogun ugraslarım sonunda ürün değişimine gidebildim. Sorunlu ürünü bana yollayıp Gold Bilgisayardan Onun yerine istedigim bir marka laptop alabilecegimi söylediler. Stoklara baktıgım zaman benim ürünümü göremedim sanırım üretimden kalkmış bu seferde yeni bi araştırmaya gitmem gerekti nasıl bir laptop almalıyım diye. 1 sene içeriisnde yüzlerce yeni ürün çıkmış açıkcası içinden hiç çıkamadım ivy bridgeler falan.

Bozuk laptopum Lenovo y560A serisiydi. 1740 tl ye almıştım. Şimdi Gold Bilgisayar stoklarından hangi ürünü almamı istersiniz. 100 150 liraya kadar fark verebilirim. Aklımda asusların Full HD modelleri var ama i5 olması 5400 rpm olması acıkcası soguttu ( Çokmu önemli bir fark mı var gerçi onuda bilmiyorum ama?? ) Onun dışında Lenovo z570 Lenovo y560P ürünleri gözüme çarptı bu fiyat aralıgında siz ne dersiniz.

Birde işlemci olarak i7 740QM ile i5 2430M arasında büyük farklar varmıdır. Asus N55SF almaya değer mi fiyat farkı verip veya önereceginiz başka laptoplar?
Arkadaşlar Lenovo Teknik Servisin numarasını bilen var mı acaba? Destek departmanı degilde dogrudan teknik işleri yapan kısımla görüşmek için?
Merhaba arkadaşlar.

Kafama takılan birkaç soru var.

Yazılım konusunda kendimizi geliştirmek için daha dogrusu yazılımcı olmak için illaki üniversite okumak gerekir mi? Veya bu konuda kurstur sertifikadır böyle olaylar var mı. (Fasa fiso olarak degil harbi harbi birşeyler öğretilecek ama.)

Bölümüm tamamen uzak yazılımcılıga fakat her zaman bi alakam olmuştur ilgilenmişimdir. Sizce kendi kendime başlasam boşa kürek çekmek mi olur ?
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 503
İkinci El Bölümü Mesajları: 8
Konularının görüntülenme sayısı: 28.270 (Bu ay: 617)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.