Şimdi Ara

Nikon d90 mı, Canon 550d mi ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
304
Cevap
1
Favori
94.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: acsbid

arkadaslar atesi koruklemek degil niyetim, aslinda kucuk bir bakis acisi farki yaratmayi dusunuyorum. ben de bu islere yeni baslayan biriyim, teorik fotograf egitimi aldim, enstantene, diyafram, iso vs. nedir ne degildir az cok ogrendim, hatta bu iki makine ile de 3-5 fotograf da cektim ama pek bir fark goremedim acikcasi(henuz yolun ne kadar basinda oldugum buradan belli oluyor herhalde:) ).

su anda ben de ayni makineler arasinda kalmis durumdayim. ama bircok kisi 550d ile gelen kit lens'in kisa bir sure sonra yetersiz kalacagini soyluyor. ve ben yakin zamanda yeni bir lens alacagimi dusunmuyorum. bir zaman vermek cok yanlis olur ama ornegin 3-5 yil yeni lens almam gibime geliyor. bu durumu goz onune alinca, kit lensler ile aldigimizi dusunursek d90, 18-105 lens ile geldigi icin 550d'den daha uzun sure, lens masrafi acmadan kullanilabilir diyebilir miyiz? (lens fiyatlarinin ne kadar yuksek oldugunu gorunce bu soru onemli oldu benim icin :) )

yada 550d ile gelen 18-55 lens yerine, sadece body alip, yaninda bir de 17-85 lens mi alsak daha iyi olur? ne cekeceksin derseniz, manzara cekmeyi seviyorum, makrocu degilim, ama cekebilsem guzel olurdu tabi :) arabamin fotografini cekmeyi bile seviyorum. portre calismak gibi bir dusuncem pek yok, yani cekici gelmiyor bana su anda. ama tum bu dusunceler degisebilir, sadece su an dusunduklerim boyle. belki makineyi elime alinca su da olsa bu da olsa derim ama o isin sonu yok zaten...

o zaman sonuc olarak benim sorum soyle : 550d body ile kit lens 18-55 degil de 17-85 lens mi yoksa 18-105 kit lens ile d90 mi??

bu lenslerle ilgili konuda dusuncesi olanlar var midir arkadaslar???

• quote:

quote:

arkadaslar atesi koruklemek degil niyetim, aslinda kucuk bir bakis acisi farki yaratmayi dusunuyorum. ben de bu islere yeni baslayan biriyim, teorik fotograf egitimi aldim, enstantene, diyafram, iso vs. nedir ne degildir az cok ogrendim, hatta bu iki makine ile de 3-5 fotograf da cektim ama pek bir fark goremedim acikcasi(henuz yolun ne kadar basinda oldugum buradan belli oluyor herhalde:) ).

su anda ben de ayni makineler arasinda kalmis durumdayim. ama bircok kisi 550d ile gelen kit lens'in kisa bir sure sonra yetersiz kalacagini soyluyor. ve ben yakin zamanda yeni bir lens alacagimi dusunmuyorum. bir zaman vermek cok yanlis olur ama ornegin 3-5 yil yeni lens almam gibime geliyor. bu durumu goz onune alinca, kit lensler ile aldigimizi dusunursek d90, 18-105 lens ile geldigi icin 550d'den daha uzun sure, lens masrafi acmadan kullanilabilir diyebilir miyiz? (lens fiyatlarinin ne kadar yuksek oldugunu gorunce bu soru onemli oldu benim icin :) )

yada 550d ile gelen 18-55 lens yerine, sadece body alip, yaninda bir de 17-85 lens mi alsak daha iyi olur? ne cekeceksin derseniz, manzara cekmeyi seviyorum, makrocu degilim, ama cekebilsem guzel olurdu tabi :) arabamin fotografini cekmeyi bile seviyorum. portre calismak gibi bir dusuncem pek yok, yani cekici gelmiyor bana su anda. ama tum bu dusunceler degisebilir, sadece su an dusunduklerim boyle. belki makineyi elime alinca su da olsa bu da olsa derim ama o isin sonu yok zaten...

o zaman sonuc olarak benim sorum soyle : 550d body ile kit lens 18-55 degil de 17-85 lens mi yoksa 18-105 kit lens ile d90 mi??

17-85 alma da...

• quote:

Orijinalden alıntı: Cruise Control

quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

"Test sitelerinde %100 croplu fotolarda d90'ın çekimlerinde detayın daha iyi olduğunu görebilirsiniz.( Benzer lensler ile yapılan çekimler.). Zaten megapiksel croplama konusunda işe yarıyor."
    d90'da detay daha iyi ama MP croplama isinde mi ise yariyor? yani aslinda 550D'de yaramamis diyorsunuz yani?
    bir de pentax istisna degil, en cok satilan k-x modelinde weather sealing yok. k100 serisinde de yoktu. yalniz kendi markasi icindeki orta ve ust seviye makinelerinde var (k20d, k-7), ayni nikon'da oldugu gibi (d300, d3).
    ayrica cop posetleri de cok uygun, ozellikle bir-iki dakika ugrasip sagini-solunu bantlarsaniz bayagi yagmurda gezebiliyorsunuz

MP tabiki baskıda da işe yarar fakat, zaten devasa baskı yapan profesyoneller gidipte d90 ve 550D almayı düşünmez sanırım..

MP croplama konusunda kesinlikle işe yarıyor, fakat 550D 18MP'den, D90 12MP'den aynı oranda kroplansa,
    550D'den elde edilen fotonun kısa kenarı atıyorum 1600,
    D90'dan elde edilen fotonun kısa kenarı 1200 gibi bişey olur. Baktığımız zaman 550D'nin çözünürlüğü yüksek görünüyor, fakat dediğim gibi testlerde aynı oranda yapılan cropta D90'ın detayı megapikseli düşük olmasına rağmen daha iyi..

edit:imla

Megapikseli yüksek olan makinada kroplar biraz daha soft olur. Nikon D50 6MP bir makina, %100 kropla bakarsanız bütün makinalardan daha keskin çıkar. Çünkü bu biraz da mesafe ile ilgili bir olay. MP yükseldikçe daha uzak mesafelerde detay arıyorsunuz. Bir nevi dijital zoom anlamına geliyor bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coxackie -- 1 Temmuz 2010; 10:48:29 >

• aslinda dijital zoom ile ayni sey olmuyor, ama dusuk MP'li makinelerde fototgrafin daha keskin gorundugu dogru. halbuki ornegin 10MP bir makine ile 18MP'lik 550D'yi A2 gibi bir kagida basarsaniz fark ortaya cikiyor.
    5dmarkII ile 11MP'de cektigim fotograflar 21MP'den daha keskin duruyor ama aslinda bu "daha keskin" oldugu anlamina gelmiyor.
  • 50D mı D90 mı :)
  • @acsbid
    D 90 düşünürseniz + kit lens 18-105 mm VR lens,
    550D düşünürseniz + kit lens 18-55 mm IS + 55-250 mm IS
    Bu 2 lensin toplam fiyatı Nikkorun bu kit lensinden %20 daha ucuza mal olur.
    Fotograf kalitesi olarak bu 2 modelin lensleri arasında gözle hissedilir bir fark bulamazsınız ancak Canon' un bu 2 lensi, toplam ~ 14x yakınlaştırma sağlarken Nikon' da tek lenste ~ 6x yakınlaştırma sağlarsınız. Nikkor lensin body mimarisi Canon' a göre biraz daha iyidir. Her 2 makineyi her 3 lensle de kullanma fırsatım olduğu için detay ve keskinlik konusunda işin açıkçası hissedilir bir fark göremedim. Renk doygunluğu açısından Nikon biraz önde. Gövde kalitesi ve ergonomi ( ele oturma-kullanım kolaylığı) + 2. LCD açısından hemde tartışmasız Nikkon önde.
    Burada bence 2 kriter önemli İlki Video, Full HD Video isteyenler ile 14 X zoom isteyenlerin tercihi Canon olmalı, önemli olmayanlar için ikincil özellikler ön plana çıkar sonuç D90' dır. İşin aslı hangisini alırsanız alın ikiside sizi fazlasıyla memnun eder. Para babası olsam 40D' nin yanına D90 ve K-x' i de alır koyardım.
    Bu arada Sakın ola Canon' un yanına ne 18-85 nede 17-85 hatta 28-135 dahi düşünmeyin.
    quote:

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 1 Temmuz 2010; 13:37:36 >

• Sınıfları farklı ama tercihim D90 olurdu. 40D deseydiniz, elbette 40D olur hemde video özelliği olmadığı halde. 7D ile tercih sunsaydınız Tercihim 7D olurdu. (Siz sormadan ben diyim dedim)
    quote:

Orijinalden alıntı: einhander

50D mı D90 mı :)
  • Canon 550D
     Nikon d90 mı, Canon 550d mi ?
    Nikon D90

Canon 550D

Aynı oranda croplanmış fotoğrafların karşılaştırılması..

• D90 bence de daha iyi bir body ama bu test fotoğraflarının çoğu yalan dolan. Onlara itibar etmeyin derim.
  • İyi güzelde hangi lenslerle çekilmiş bu fotograflar. Bu bilinseydi ....... 550D fotografları adeta plastik lensle çekilmiş gibi 18-55 kit lensle bile böyle rezalet fotograf çekilmez. Her 2 makine ve lenslerini çok iyi tanırım Bu Bu fotograflar her 2 gövde için bir karine teşkil etmediği gibi bu fotograflar nasıl 18 mm ?
    quote:

Orijinalden alıntı: Cruise Control

Canon 550D ...................
    D90
    ........................................

Canon 550D
    ...................................................
    Aynı oranda croplanmış fotoğrafların karşılaştırılması..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 1 Temmuz 2010; 16:37:26 >
  • bir kaç zamandır bende dslr makine araştırıyorum, sonunda bugün siparişimi verdim, İnşallah yarın elimde olur

baktığım makineler, okuduğum incelemeler, review'ler ve fiziki olarak edindiğim izlenim,

1. pentax K-X, ucuz, oto fokus olayı, lens kısmında biraz soru işareti, elimin hoşuna gitmemesi eledim
    2. canon 450D, makul sayılabiliecek fiyat, video yok, amatör ucuz görünüm, iyi fotograf kalitesi,
    3. canon 500D, 450 nin video çekeni, daha fazla bir şey söyleyemeye gerek yok
    4. canon 550d, 500d nin full hd çekeni, bir kaç özellik daha eklemişler ama bence önemli şeyler yok
    5. nikon d90, aralarında insanın eline en güzel oturan makina, hepsinden pahalı hele hele lens olayınıda katarsak, fotograf kalitesi olarak ise incik cincik girerseniz tamam nikon biraz daha iyi ama bunun karşılığında 1.k kat daha ağır, daha büyük, lenslerini nisbi olarak pahalı olması (bu konu tartışılır) olayı var

ben 500d tercih ettim 500d+18-55+55-250 tercih ettim

• @ıspanak,
    4. canon 550d, 500d nin full hd çekeni, bir kaç özellik daha eklemişler ama bence önemli şeyler yok
    Nasıl önemli bir şeyler yok ! En önemli fark aşağıda, sizler için toparladım, Türkçe' çevirdim, Buyrun !
    Unutmuşum......450D' nin sensörüde hepsinden farklıdır. 12.2 MPx - 3.7 Mpx/cm2 dir.

quote:

Orijinalden alıntı: ıspanak

bir kaç zamandır bende dslr makine araştırıyorum, sonunda bugün siparişimi verdim, İnşallah yarın elimde olur

baktığım makineler, okuduğum incelemeler, review'ler ve fiziki olarak edindiğim izlenim,

1. pentax K-X, ucuz, oto fokus olayı, lens kısmında biraz soru işareti, elimin hoşuna gitmemesi eledim
    2. canon 450D, makul sayılabiliecek fiyat, video yok, amatör ucuz görünüm, iyi fotograf kalitesi,
    5. nikon d90, aralarında insanın eline en güzel oturan makina, hepsinden pahalı hele hele lens olayınıda katarsak, fotograf kalitesi olarak ise incik cincik girerseniz tamam nikon biraz daha iyi ama bunun karşılığında 1.k kat daha ağır, daha büyük, lenslerini nisbi olarak pahalı olması (bu konu tartışılır) olayı var

ben 500d tercih ettim 500d+18-55+55-250 tercih ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 1 Temmuz 2010; 20:20:06 >

• @bipekkan,

hocam doğrudur, o charta bende bakmıştım, işin açığı fark var ama ben biraz olayın bana bakan tarafındayım. Şöyle mesela benim için tam çözünürlükteki fotograf pek bir şey ifade etmiyor. Piksel yoğunluğu diye bir şey tamam var ama benim compact g10da da ciddi bir şekilde var ama bence kağıt üzerinde ben sonuca bakıyorum, süper diyorum. Önemli olan beğenmem yani. Bugün National Geographic'ten hediye geldi 100 kusur yıllık bir albüm içindeki bazı resimler neredeyse 100 yıllık ve gerçekten çok güzeller.
    bir sürü inceleme vs okudum bence en güzeli insanın kendisinin karşılaştırması ve incelemeyi yapan ne düşünüyor onu anlaması.

eh bende örnek fotolara baktım, incelemelerinde sonuçlarına çartlara vs sonuçta 550d veya d90 alacağıma gideyim yukarıda yazdığım takımı alayım inceleme araştırmanın sonu yok, ilerisine ilerde bakarız. Olmadı lens deriz değiştiririz dedim.

Anlayacağınız ne canoncuyum ne nikoncuyum nede başkası (hala kullandığım makina canon g10, ondan öncesi nikon, öncesi kodak vs.), bu makina hoşuma gitti mi gitti, gerisini kullanınca göreceğiz. Burada bakıyorum kimi canona toz kondurmuyor kimi nikonun adı yeterci, komik ya. 100 yıl önce adamlar teknik olarak belki iğrenç ötesi fotograflar çekmiş ama hoşuma gitti.

Müziğe benzetiyorum, adam isterse çöp tenekesi çalsın, beğendiysem ne çaldığı ne fark eder.

• 500D ile 550D arasında fark var. @bipekkanda belirtmiş detayları.. 500D zaten D90 arkasına rakip olabilmesi için biraz aceleye getirilmiş MP/cm2 yoğunluk sınırını fazla zorlanmış bir model oldu biraz (kötüdür demiyorum). Zaten bu sebeple 500D hatta benzer sorunlar yaşayan 50D fazla tutmadı diğer modellere göre zaten bu sebeple kısa dönem içerisinde 550D ve 7D gibi modeller geldi Canon'dan... 550D'de 500D ye göredaha fazla piksel olmasına rağmen yukarıda bahsedilen teknoloji ile sınır rahatlatılmış, Örneğin 500D nin yüksek ISO performansı D90 nın altındayken, 550D ile D90 kafa kafaya veya 550D biraz daha iyi denilebilir. Aslında MP/cm2 yoğunluğunuda hesaba katarsak canon hiçte fena olmayan bir iş başarmış ISO konusunda.

D90 mı 550D mi sorusunada ise D90 derim. Sadece gövde fiyatları aynı veya çok yakın sanırsam. Genel olarak avantaj ve dezavantajlara bakarsak:

D90 Avantajları:
    +D90 da daha kaliteli bir gövdeye sahip (Kalitenin yanında birçoğu kişiyede daha ergonomik geldiği kesin)
    +Daha uzun pil ömrü
    +Daha iyi bir vizör
    +Üst LCD ekranın kullanımı kolaylaştırması (sürekli açık olduğu için açmak için herhangi bir düğmeye basmanıza gerek yok ve çok aydınlık havalarda renkli LCD kesinlikle okunamıyor) ve büyük ekranı kullanmadığı için pil süresini katlayarak arttırması (önizleme vs. ile ana ekranı çok kullanmazsanız flaşsız 2000 kareye kadar görebilirsiniz)...
    +Daha çok fonksiyon tuşu, tekerleği ve programlanabilir tuş içermesi ile kullanımı çok rahatlatması ve kolaylaştırması.
    +550D deki 3.7fps karşın 4.5fps seri çekim hızı
    +AF assit lambası sayesinde loş ışıkta odaklama için flaşı açmaması.
    +Çok güzel çalışan otomatik CA düzeltme özelliği. Lens hatalarıyla oluşan CA ları tamamen unutuyorsunuz:)
    +Wireless Flaş desteği (4*2 grup flaşı kablosuz kontrol edebilme)

550D nin avantajları:
    +Full HD ve yüksek fps video seçenekleriyle daha iyi bir video başarımı ve video için harici mikrofon girişi
    +Daha yüksek megapiksel
    +Az bir farkla daha iyi yüksek iso başarımı (özellikle daha yüsek MP yoğunluğuna karşın bunu hakediyor)
    +LCD ekran aynı boyut ancak D90 daki 920K piksel karşı 1024pksel ekranı olması (önemsiz bir fark aslında)

İmaj kalitesi ve dinamik aralık konularına gelince tartışmaya gerek yok oldukça yakın imaj kalitelerine sahip cihazlar. Tartışmaya değmez deymeyeceği gibi bir sonucada varılmaz:) Biri diğerinden üstün demek zor, RAW sonuçlarına baktığımız zaman herşey ortada zaten. Dinamik aralığa gelincede karanlıkta kalan alanlarda 550D iyi iken aydınlık dinamik aralık açısından D90 daha iyi..

Bütün bunları göz önünde bulundurunca bence D90 ağır basıyor. Kendi açımdan en beğendiğim farklar ise (benim için olmazsa olmazlar) : Üst ekran, Fonksiyonel tuşlar ve Wireless Flaş desteğ, CA düzeltme özelliği..

Sonuç olarak seçim yine sizin ikiside güzel makina şimdiden hayırlı olsun.

• Elbette siz beyendikten sonra akan sular durur. O ilk postunuzda konu o değildi. "bence önemli şeyler yok" denilince önemli olan şeyler, önemsizleşmiyor ki yaptığım karşılaştırmada pixel yoğunluğunu vurgulamakta istemedim. Bana kalsa 6 mpx in üstünde sensör üretmem. Orada pixel yoğunluğundan da çok daha önemli bir teknik detay vardı. Artık pek bir önemi de kalmadı.....@ıspanak.
    quote:

Orijinalden alıntı: ıspanak

@bipekkan,

hocam doğrudur, o charta bende bakmıştım, işin açığı fark var ama ben biraz olayın bana bakan tarafındayım. Şöyle mesela benim için tam çözünürlükteki fotograf pek bir şey ifade etmiyor. Piksel yoğunluğu diye bir şey tamam var ama benim compact g10da da ciddi bir şekilde var ama bence kağıt üzerinde ben sonuca bakıyorum, süper diyorum. Önemli olan beğenmem yani. Bugün National Geographic'ten hediye geldi 100 kusur yıllık bir albüm içindeki bazı resimler neredeyse 100 yıllık ve gerçekten çok güzeller.
    bir sürü inceleme vs okudum bence en güzeli insanın kendisinin karşılaştırması ve incelemeyi yapan ne düşünüyor onu anlaması.

eh bende örnek fotolara baktım, incelemelerinde sonuçlarına çartlara vs sonuçta 550d veya d90 alacağıma gideyim yukarıda yazdığım takımı alayım inceleme araştırmanın sonu yok, ilerisine ilerde bakarız. Olmadı lens deriz değiştiririz dedim.

Anlayacağınız ne canoncuyum ne nikoncuyum nede başkası (hala kullandığım makina canon g10, ondan öncesi nikon, öncesi kodak vs.), bu makina hoşuma gitti mi gitti, gerisini kullanınca göreceğiz. Burada bakıyorum kimi canona toz kondurmuyor kimi nikonun adı yeterci, komik ya. 100 yıl önce adamlar teknik olarak belki iğrenç ötesi fotograflar çekmiş ama hoşuma gitti.

Müziğe benzetiyorum, adam isterse çöp tenekesi çalsın, beğendiysem ne çaldığı ne fark eder.

• piksel yoğunluğu hiç bişeydir,susuzluk herşey
    millet 50MP/cm2 olan tz10 a 1000 liraya yakın bi para bayılırken sizin dslr için 3MP/cm2 piksel yoğunluğunu fazla bulanlarda var tabi.Ama dslr de 6mp yi geçmemekte biraz abartı değilmi bi pekkan üstadım.işin açıkçası full frame bi makinaya 15 mp yakışır diye düşünüyorum.
    Bide şuna takıldım d90 a eski teknoloji demişsiniz.sony r1 gibi 5 yıllık hala en iyi dslr like olma özelliğini koruyan cihazlar var.Onlarada karşımısınız eski teknoloji diye merak ettim.bu arada niyetim kesinlikle sataşmak değil.bu forumda sizin yazdığınız bir postu görünce anında soluksuz okuyan biriyim çünkü teknik bilgisi çok fazla ve tecrübeli bi abimizsiniz.Fikirlerinizi öğrenmek adına soruyorum sadeceBide d90 almayı planlıyodum 1-2 ay içinde,bu yorumunuz hevesimi kırdı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photo-pentax -- 2 Temmuz 2010; 5:22:14 >

• @günay tan,
    FF makina farklı bir ölçü. Giriş seviyesi ki o alıştığımız sınıflamalarda biraz geride kaldı diye düşünüyorum örneğin 15 Mpx' i nerede nasıl kullanacaksınız. Unutmayın Millet, digital çağın gerisinde 36 mm filmle sinema afişleri basıyordu (Hala oğlunun İst.Unkapanında bu işleri yapan matbaası vardı.) Kaldı ki Belki %10' numuzun dışında çekilen fotografları basmıyor bile PC' den seyrediyor. Zaten bana kalsa dedim 6 Mpx için 40D' de bile 10 Mpx' i genellikle hiç kullanmam. Sadece RAW çekimlerim olursa kullanırımki O da herhalde 100 çekimi bulmamıştır.
    D90 konusuna gelince,İlk defa bir dSLR makine alacaklar neden teknolojinin son nimetlerinden istifade etmesinler. Kişisel görüşüm bir fotograf makinesinde video çekimi gereksiz bir özellik ama çoğu kişinin tercihi bu yönde. Eğer tercih bu yönde ise ve illada HD video isteniyorsa D90 bu konuda yine kişisel görüşüm yetersiz. Dolayısı ile eski teknoloji diye nitelendirdim. Aynı şekilde benimde severek kullandığım 40D' de bugüne göre eski teknoloji, hatta S6000FD- A-620 de artık tarihin tozlu raflarında yerini aldı. Ama benim tüm beklentilerimi hatta fazlasıyla karşılıyor. Bir başka postumda da dediğim gibi gerçekten para babası olsam bir D90 yanına 550D hatta bir K-x alırım. R1 için söyleyeceğim tek şey "Bir zamanlar like makinede APS-C sensörü kullanan bir kraldı" ama arkası yok, Yerinede benzeri konmadı, konamadı. Nedeni basit Ticari Kaygılar. Şöyle düşünün Bu makineye aynı sensörle veya biraz özellik katarak örneğin video çekmeye müsait hale getirin, makinenin sürekli çekim özelliğini 5-6 fotografa getirin .sabit objektifle ortalama 6-7 x yapın acaba giriş seviyesi dSLR satabilirlermi O imal edilen Macro için geniş açı için yok tele için vb çeşit çeşit lensler n' lacak? Adamlar dSLR' deki aynayı kaldırarak video ağırlıklı dSLR üretmenin peşindeler.
    Kısacası D90 tercihinizde şu önemli. Yine tekrarlayayım kişisel görüşümdür. Benim için Video önemli değil fotograf kalitesi önemli, Video' da olursa hayır demem, yan cebime koyarım, bir gün lazım olur kullanırım, elime iyi otursun, gövde yapısı tatmin etsin. Bana kolaylık sağlayan kısa yoldan önemli fonksiyonlara erişim sağlayacak 2. bir LCD' si olsun, Kit objektifle (18-105 VR Nikkor için) hem iyi fotograf çeksin, hemide 6x zoom da yapabilsin diyorsanız, hiç hevesiniz kırılmasın, gidin, gözünüzü kapatın kafadan D 90 Alın. Yok fotograf iyi olsun ama aynı zamanda Full HD video' da çeksin dediğiniz de seçeneğiniz 550D olur.
    "millet 50MP/cm2 olan tz10 a 1000 liraya yakın bi para bayılırken" Bu konuda hiç yorum yapmayacağım ama doğrudur ve belki onlarca nedeni de var. Son 1-2 yıldır pek raslamadım ama "elimde şık dursun, gömlek rengine uysun gömlek cebime sığsın" gibi özellikleri ön plana çıkaranlarda vardı. Mesela bu tanıma uygun Sony WX-1 var. Sony markette elime aldım gerçekten son derece zarif bir makine ama elime almamla bırakmam bir oldu. Ben bu makinayı kullanırken kesinlikle en az 2 iple, biri yedek boynuma asmadan kullanamam, elimden fırtacak korkusuyla Espri bir tarafa verdiğim çok uç bir örnek ama tercihlerde bu ve benzerleride rol oynuyor.
    quote:

Orijinalden alıntı: güney tan

piksel yoğunluğu hiç bişeydir,susuzluk herşey
    millet 50MP/cm2 olan tz10 a 1000 liraya yakın bi para bayılırken sizin dslr için 3MP/cm2 piksel yoğunluğunu fazla bulanlarda var tabi.Ama dslr de 6mp yi geçmemekte biraz abartı değilmi bi pekkan üstadım.işin açıkçası full frame bi makinaya 15 mp yakışır diye düşünüyorum.
    Bide şuna takıldım d90 a eski teknoloji demişsiniz.sony r1 gibi 5 yıllık hala en iyi dslr like olma özelliğini koruyan cihazlar var.Onlarada karşımısınız eski teknoloji diye merak ettim.bu arada niyetim kesinlikle sataşmak değil.bu forumda sizin yazdığınız bir postu görünce anında soluksuz okuyan biriyim çünkü teknik bilgisi çok fazla ve tecrübeli bi abimizsiniz.Fikirlerinizi öğrenmek adına soruyorum sadeceBide d90 almayı planlıyodum 1-2 ay içinde,bu yorumunuz hevesimi kırdı

• Ayırdığın zaman için çok teşekkür ederim üstadım.Çok detaylı bi yanıt olmuş eline sağlık
    Ben kompaktta lx3 ve dslr de pentax k100d super kullanıyorum şu anda.2 makinayıda çok seviyorum ama
    kompaktta sigma dp2 ve dslr de nikon d90 a geçme gibi bi düşüncem var.Müsait bi zamanında bu terfiye harcıycağım paraya değermi bi bakarmısın cihazlara
  • ===> bipekkan

selam abim senin yazılarını tum dikkatimle okuyup takip etmeye calisiorum gercekten cok orantili goruslerinizi belirtiyorsunuz cogu kişi canon fanatigi nikon fanatigi vs. gibi oldugundan herkes kendine gore yorum yaparken siz daha acıklayıcı cevaplar veriyorsunuz bunun icin tesekkur ederim.

size bir sorum olucaktı konu burası oldugunu hic sanmiyorum ama yinede sormak istiyorum canon 7d hakkındaki eleştirileriniz övgüleriniz nelerdir acaba ?

ya da 7d ile eş değer gordugunuz makine nedir ? yada 7d alınırsa keşke denir mi gibi bilginizi paylasırsanız mutlu olacgım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moncher -- 2 Temmuz 2010; 11:08:40 >
  • Hocam neden Canonun yanına o lensleri düşünmeyelim? Ben 550D'yi 18-135mm'lik lens kit ile satın almak istiyorum, acaba yanlış bir seçim mi olur?????
    quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

@acsbid
    D 90 düşünürseniz + kit lens 18-105 mm VR lens,
    550D düşünürseniz + kit lens 18-55 mm IS + 55-250 mm IS
    Bu 2 lensin toplam fiyatı Nikkorun bu kit lensinden %20 daha ucuza mal olur.
    Fotograf kalitesi olarak bu 2 modelin lensleri arasında gözle hissedilir bir fark bulamazsınız ancak Canon' un bu 2 lensi, toplam ~ 14x yakınlaştırma sağlarken Nikon' da tek lenste ~ 6x yakınlaştırma sağlarsınız. Nikkor lensin body mimarisi Canon' a göre biraz daha iyidir. Her 2 makineyi her 3 lensle de kullanma fırsatım olduğu için detay ve keskinlik konusunda işin açıkçası hissedilir bir fark göremedim. Renk doygunluğu açısından Nikon biraz önde. Gövde kalitesi ve ergonomi ( ele oturma-kullanım kolaylığı) + 2. LCD açısından hemde tartışmasız Nikkon önde.
    Burada bence 2 kriter önemli İlki Video, Full HD Video isteyenler ile 14 X zoom isteyenlerin tercihi Canon olmalı, önemli olmayanlar için ikincil özellikler ön plana çıkar sonuç D90' dır. İşin aslı hangisini alırsanız alın ikiside sizi fazlasıyla memnun eder. Para babası olsam 40D' nin yanına D90 ve K-x' i de alır koyardım.
    Bu arada Sakın ola Canon' un yanına ne 18-85 nede 17-85 hatta 28-135 dahi düşünmeyin.
    quote:

quote:

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.