Şimdi Ara

Nikon d90 mı, Canon 550d mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
304
Cevap
1
Favori
94.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Fotograf makinesi almak istiyorum. Bu ikisi arasında kararsız kaldım, hangisini tavsiye edersiniz?

• uygun lens ile full manuel ayarla 1080p'de güzel video çekilir 550D'de.

şurada 1 karşılaştırma var:
    http://www.digitalreview.ca/content/Canon-Rebel-T2i-EOS-550D-Compared-to-Nikon-D90.shtml

ekleme:

DSLR'de video mantıksız diyeceksiniz ama 5DmkII ile House dizisinin finalini çektiler. (Sonuçta biz de dizi finali çekmicez ama hayli hayli işini görür 550D)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reis-i Eagles -- 17 Nisan 2010; 18:56:57 >

• 550D de daha küçük sensor olmasına rağmen çok daha yüksek megapixel var. Görüntü kalitesinin yorumunu size bırakıyorum bu density oranında Ayrıca verilen linkte D90 çok daha keskin ve iyi sonuçlar vermiş foto çekimlerinde. Video olayına birşey demiyorum. Benim için önemsiz. Önemli olan için 550D daha iyi tabi ki.
  • her iki bady yi ilk önce elinize alın. makinenin teknik özellikleri kadar bady kaliteside önemlidir.
    her iki makinede sizi üzmez. fakat bady kalitesi bağzen insanı hayal kırıklığına uğratabilir.
    tavsiyem d90 dur
  • Amaç fotoğrafsa Nikon, ama Nikona göre fotoğraf kalitesinden biraz ödün veririm bol bol da video çekerim deniyorsa Canon daha iyi bir seçenek.
  • 550D derim kendim de kullanıyorum Canon'un bodysini elime aldığımdaki hissi Nikon'un bodysini aldığımda alamadım o yüzden 550D yi tercih ettim
  • 550D
    D90 yanına yaklasamaz.ılk basta ıso karsılastırmalarına bakın.vıdeo cekımınde 550 fark atıyor.fotograf konusunda nıkon dan asagı kalır bır yanını gormedım.nıkon un marka degerı sanrım ınsanlara cazıp gelıyor.
    bunların dısında en buyuk handıkapı kıt lensı.nıkonun ustunde gelen lens canon kıt lensıne oranla daha ıyı.
    nıkon 550 ye cevaben bır makıne cıkaracaktır emınım.onu merakla beklıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon 100d vs 60d
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben yine her zaman ki sözümü söyleyeyim :)

Öenmli olan fotoğraf çekerken aldığın zevk :) Ben olsam D90'ı düşünürdüm fakat Canon'unda lensleri daha uygun fiyata bulunabiliyor :)
    Her iki body de seni hayal kırıklığa uğratmaz... Canon daha yeni body özellik olarak daha çok olabilir fakat D90 yabana atılmamalıdır.

Bu iki markayıda elime alıp kullanmışlığım yok :) (D90'ı bir arkadaş almıştı bir iki kare çektim güzeldi fakat kurcalamadım :) )

Nikonun Body kalitesi Canon'dan daha iyi... Ama önemli olan hangisiyle mutlu mesut olacaksın :) İkisinide al eline dene :D

İşi ucuza kapatmak istersende Pentax KX'lere bak boyuna ve tipine göre çok iyi işler çıkartmakta :) Fakat yeni nesil objektifleri bulmakta biraz zorluk çekersin... Bulursun ama Nikon ve Canon bayonetler kadar yoğun değil... Aslında Sony'lerede bak diycem fakat onların Objektifleri çok pahalı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 18 Nisan 2010; 0:53:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ererden

550D
    D90 yanına yaklasamaz.ılk basta ıso karsılastırmalarına bakın.vıdeo cekımınde 550 fark atıyor.fotograf konusunda nıkon dan asagı kalır bır yanını gormedım.nıkon un marka degerı sanrım ınsanlara cazıp gelıyor.
    bunların dısında en buyuk handıkapı kıt lensı.nıkonun ustunde gelen lens canon kıt lensıne oranla daha ıyı.

1-nikonun kit lensi çok güzel ve daha geniş aralık tanıyor
    2-nikonun body mükemmel ve 2.lcd ekran var.
    3-nikon daha profesyonel.
    4-nikon daha kaliteli bir body'e sahip
    5-nikonda daha güzel çekim kalitesi var!.

seçim senin.

• D90 değil ama canon 7D ile karşılaştırması var burada.

Bende canon alacağımda şunu anlamıyorum neden nikon kullananlar canon düşmanı Nikon daha kaliteli çeker deniyor herzaman. Neden canon üvey evlat muamelesi görüyor. Gerçekten canon kötü mü çekiyor, net değil mi, bulanık mı fotoğrafları sensörü kötü mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 18 Nisan 2010; 2:23:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: .nevermind

quote:

550D

seçim senin.

1-Ben de aynı seyı soylemıstım.
    2-body kalıtesı konusuna degınmedım kı bence de nıkon daha kalıtelı duruyor.2 lcd olması neyı degıstırıyor? degerlerı lcd den degıl ekrandan da kontrol edebılırsın.coookkk bır + degıl.
    3-ne acıdan profosyonel?
    4-madde 3 te degındım.
    5-lutfen kanıtlamak için ıkı makınedekı cekım kalıtesını ortaya koyan aynı acı deger ve lenslerle cekılmıs bır fotograf gosterın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vvassabi -- 18 Nisan 2010; 20:15:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

D90 değil ama canon 7D ile karşılaştırması var burada.

Bende canon alacağımda şunu anlamıyorum neden nikon kullananlar canon düşmanı Nikon daha kaliteli çeker deniyor herzaman. Neden canon üvey evlat muamelesi görüyor. Gerçekten canon kötü mü çekiyor, net değil mi, bulanık mı fotoğrafları sensörü kötü mü?

daha once de yazdıgım gıbı nıkon ınsanlarda bır marka dagerı yaratmıs.heryerde oldugu gıbı mutlaka bunların savunucuları cıkıyor.ben sahsen ne nıkon nede canon taraftarlıgı yapmıyorum.ben de sızın gıbı uzun araastırmalar yaptım nıkon d90 mı alsam 500d mı alsam dıye.sımdı aklımda 550d var.baktıgımızda en ıyı secım canon.cunku gwnıs ve ucuz lens yelpazesı var.nıkon daha buyuk bır govdeye sahıp olması yada bır lcd ekrana sahıp olması dıger ozellıklerı bakımından canon dan daha ıyı yapmıyor.
    zamanla bu bır cekısme halını almıs.
    nıkon mu canon mu en en en cok karsılastıgımız baslıklardandır

• http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM
    Fotoğraf karşılaştırmasını bu site aracılığıyla yapabilirsin,
    ayrıca anlamıyorum neden nikon-canon hegemonyasından bir türlü kurtulamıyoruz,
    pentax ı gözardı etmeyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarpimoleni

http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM
    pentax ı gözardı etmeyin

Arkadaş Pentax seçeneği koymamış. 1xCanon ve 1xNikon modeli sormuş

• quote:

Orijinalden alıntı: sarpimoleni

http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM
    pentax ı gözardı etmeyin

güzel bir adres tesekkurler

• quote:

quote:

daha once de yazdıgım gıbı nıkon ınsanlarda bır marka dagerı yaratmıs.heryerde oldugu gıbı mutlaka bunların savunucuları cıkıyor.ben sahsen ne nıkon nede canon taraftarlıgı yapmıyorum.ben de sızın gıbı uzun araastırmalar yaptım nıkon d90 mı alsam 500d mı alsam dıye.sımdı aklımda 550d var.baktıgımızda en ıyı secım canon.cunku gwnıs ve ucuz lens yelpazesı var.nıkon daha buyuk bır govdeye sahıp olması yada bır lcd ekrana sahıp olması dıger ozellıklerı bakımından canon dan daha ıyı yapmıyor.
    zamanla bu bır cekısme halını almıs.
    nıkon mu canon mu en en en cok karsılastıgımız baslıklardandır

Aslında durum biraz ati mi nvidia mı olayına dönmüş

• Ben olsam yeni ve son teknolojiyi tercih ederdim deyip marka model adı vermeden işin içinden sıyrılayım. Çünkü aralarında piyasaya çıkışları açısından bayağı bir süre farkı var. Biri şubat 2010 çıkışlı diğeri Haziran 2008. Neredeyse 2 yıl. Bir önemli fark daha var aralarında, birisi bir hayli eski giriş seviyesi modelinin geliştirilmişi, diğeri bir üst seviye üstelik çok yeni ve birden tutulan modelin, kasa ölçüsü küçük, bazı menü ve işlev kısıtlamaları ile daha küçük sensörlü YAVRUSU. Tabi sorulan marka ve modelle sınırlı kalmak şartıyla. Aslına bakarsanız herşeye rağmen tuttuğum ve gerçektende beğendiğim 2 modeldir ve tercihi zordur. Bu nedenle son teknolojiyi tercih ederdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 19 Nisan 2010; 17:13:51 >
  • quote:

bu elemanı çok kötü kıl oldum.. japon mudur çin midir nedir.. karşıma çıkmasın orda burda döverim ben bunu.. makinayı tutuşa bak.. sanki oyuncak tutuyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: .nevermind

quote:

550D

seçim senin.

3. maddeyi açıklar mısınız gerçekten merak ettim. Hangi kritlerleri karşılaştırarak bunu söylüyorsunuz acaba? Madem Nikon daha profesyonel Canon'un hiçbir profesyonel makinesi satılmasın o zaman? Profesyonel fotoğrafçılık alanında hiç kimse kullanmasın neden kullanıyor insanlar? Birtek siz mi akıllısınızda bu kadar kolay bir şekilde laf söyleyebiliyorsunuz?

Fanatizmin anlamı yok arkadaşlar. Saçma saçma işler yapmayın. İki markanında belirli alanlarda avantajı ve dezavantajı var.

• D90'in çok profesyonel bi yanı yok biraz daha fazla detay ayara izin veriyordur... Her iki markada da ileri profesyonel çözümler mevcut,

550D'yi Canon'un iyi L serisiyle kullanırsın foto kalitesinde D90'i döver açıkçası...500D ile karıştırmayın bu cihazın sensörü daha farklı bir teknolojiyle üretilmiş...Tercih yapacak olsam 550D alırım...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.