Şimdi Ara

Nikon d90 mı, Canon 550d mi ? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
304
Cevap
1
Favori
94.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: metematik

http://www.youtube.com/watch?v=D1tTBncIsm8&feature=youtube_gdata_player. Arkadaslar bu videoya bakarsanız sinir krizi geçirebilirsiniz benden söylemesi :)

Şerefsiz diyorum sadece

Bu arada başka bir test

Nikon 18-105mm e karşı Canon 18 -135mm

http://www.cameralabs.com/reviews/Canon_EOS_550D_Rebel_T2i/outdoor_results.shtml

• quote:

Orijinalden alıntı: d34th12

Lens konusunda bilgisi olan biri yardımcı olursa sevinirim ,

hem makro hemde zoomlu çekimler yapabileceğim bir lens varmı?
    yoksa makro için ayrı uzak çekimler için ayrı ayrı objektifler mi kullanmam gerekiyor.
    mesela 18-300 lük bir lens le neler yapabilirim?
    18-55 yada 18-105 lik bir lens le yapabileceklerim nelerdir? slr konusunda deneyimsizim ve çok bilgili değilim ama slr like tipi makineleri uzun süredir kullanıyorum ve iyi bir fotoğraf gözümün oldugunu söylerler. lütfen bu konuda bana yardımcı olunuz ve deneyim ve tecrübelerinizi paylaşınız.

bende öğrenmek istiyorum bunu
  • Fotoğraf çekmek amacınızsa mutlaka d90 alın.Almadan önce bende mi 550d alsam diye düşünürdüm kullandıktan sonra farkı anladım
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguz9696

Fotoğraf çekmek amacınızsa mutlaka d90 alın.Almadan önce bende mi 550d alsam diye düşünürdüm kullandıktan sonra farkı anladım
    Yalnız d90 kullanarak mı, bu sonuca vardın. :)

Ben de uzun süre iki makina arasın da kalan biri olarak kesinlikle 550d diyorum..:)
    .
  • Çoğu insan D90'da çekim yapmak zor diyor neden acaba
  • 3 yıllık makina kolay değil tabi
  • D90'nın menülerine alışmak filan zormuş, gerçi ben kullanmadım ama 550D yeni ve kullanması kolay bir makina o yüzden yeni başlayan için daha iyi sayılır.
  • Hiç gerek yok yahu böyle konulara .

Kral belli .
  • quote:

Orijinalden alıntı: BaNgO

D90'nın menülerine alışmak filan zormuş, gerçi ben kullanmadım ama 550D yeni ve kullanması kolay bir makina o yüzden yeni başlayan için daha iyi sayılır.

o kısım subjektif sanırım. bana da canon ayarları tuhaf geliyor.

artı hangi makina ile başladığınla alakalıdır. ben üst lcd ekranı olmayan bir makinada da canon gibi zorluk çekebilirim.
  • Ben de bir kaç hafta içinde D-SLR almayı düşünüyorum. Epeydir araştırma yapıyorum. Bu iki modelin (Nikon D90 ve Canon 550D) yanına Pentax K-R yi de koyarak seçeneklerimi 3 e indirdim. Önceliğim tabii ki fotoğraf kalitesi. Video da çekerim arada ama kısa film çekecek değilim. Ayrıca alacağım makinanın hızlı (AF ve çekim hızı) olması da önemli. Bu durumda K-R ön plana çıkıyordu yakın zamana kadar.

Fakat dpreview in yaptığı K-R incelemesinin sonuç kısmında 550D nin özellikleriyle karşılaştırdım ve sonuç benim için biraz şaşırtıcı oldu. Bu karşılaştırmaya göre 550D fotoğraf kalitesi (hem RAW hem de JPG olarak), doğru netleme gibi konularda çok ileride görünüyor K-R den. (SS ekliyorum bununla ilgili. Sarı kısımlar 550D nin daha iyi olduğu kısımlar)

D90 ı ise DARTY'de biraz kurcalama fırsatı buldum. Çift teker ve üst bilgi ekranı hoşuma gitti. Ayrıca kit lensinin aralığı diğerlerine göre daha uzun süre idare edecek gibi geliyor. Fakat onunda Live View otomatik netlemesinde bir sıkıntı var sanırım. Bana resmen can çekişiyor gibi geldi :)

Şimdi tartışmayı alevlendirmek gibi olmasın ama, bu iki modelin yanına K-R yi de koyarsak nasıl bir seçim yapmam gerekir. Buna en kısa zamanda cevap bulmam lazım yoksa cinnet geçirip gidip K-5 alıcam.

Nikon d90 mı, Canon 550d mi ?

• ben gecen ay ingilteredeydim ordan nikon d7000 aldım tursitlere dikkat ettim özellikle japonlar her 10 kisiden 8i canon kullanıyor diyebilirim eee adamlar akıllı onlar kullanıyorsa vardır bir bildikleri hatta d7000i geri verip canon 60d bile almayı dusundum. ama 1 kere canon 500d aldıp memnun kalmadıgım icin nikondan vazgecemiyorum....belki ilerde canon 5dmark III alabilirim kısmetse...
  • Merhabalar ,

Yaklaşık 7 ay önce dslr dünyasına ben de girdim , sizler gibi araştırmalar yaparak tavsiyeler dinleyerek 550d aldım bu arada :)
    Standart kit almadım canon 50mm f1.8 + 17-50 f 2.8 tamron en çok kullandığım lensler bir de 10-20 sigma f 4 ile 70-300 sigma var ama kaliteli değiller pek

Canoncu nikoncu futbolcu vs. değilim imkanım neyse ona göre seçtim aldım. Marka ya göre ürün seçmenin psikolojik bir rahatsızlık olduğunu düşünmekteyim.
    Bu işin formülü şöyle sanki

Maddi imkan + İhtiyaç belirlendikten sonra + teknik detay + deneyerek kullanarak mekineleri seçmek...

Param olsa 5dm2 alırdım çünkü 550d , 7 d ve 5dm2 kullanma fırsatım oldu
    deneyimlerime göre en iyisi 5dm2 kuşkusuz.

Şimdi inceleme yaparken deneyimlerden yola çıkmak en güzeli yoksa okumak bir derece herkes duyduğunu birbirine satıyor bir nevi dedikodu aslında bu

550 D nin video kalitesi gerçekten çok başarılı. Fotoğrafta ise iyi bir lensle işinizi çok güzel görür.
    Eksik yanları ise ; Kelvin ayarı manuel değil , White Ballance (beyaz dengesi) 'den memnun kalmadım bazen çok alakasız yere yüzleri kırmızı ortamı ise sarı yapabiliyor her 2 lenste de... iso su fena değil. Çok büyük bir eksik olarak iso ara değerlerinin olmaması 500-640-1000-2000 gibi değerler yok...

çok ufak ve hafif olması bir avantaj ama cihaz biraz çabuk ısınıyor özellikle video çekerken.

nikonun menüsü bana bir garip geldi , canonun menüsü daha pratik sanki

d90 hiç kullanmadım arkadaşın d300 ünü biraz kullandım . Ama gördüklerim arasında Nikon fotoğrafta daha iyi gözüküyor. renk açısından özellikle...
    bazen netten fotoğraflara bakıyorum en çok beğendiklerim arasında bir de bakıyorum ki neyle çekmiş bunlar derken d90 çıkıyor karşıma...

şu anki düşüncem param olunca 5dm2 alacağım , onu alana dek 550d ile idare edeceğim...:)

sevgiler saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juanvalse -- 1 Ağustos 2011; 11:16:17 >

• 7 aydır 550d kullanıyorum gayet memnunum bir arkadaşımda d90 var oda çok memnun hatta onun makinasını birkaç kez kulllandım iki makinada çekimlerde çok iyi sonuçlar veriyor.2 si arasında benim gördüğüm 2 fark var
    1.si 550 nin full hd video çekimi çok kaliteli özelelikle efs 18-200 lens aldıkdan sonra çok daha memnun kaldım video çekiminden.
    2.Nikon d90 ın body magnezyum eline aldığında bi ağırlığı var makinenin ama uzun süre boynunda taşıyınca o ağırlık bizim gibi mesleği fotoğrafçılık olmayan insanlara biraz zulüm gibi gelebiliuor alırkende çok araştırmıştım 550d bence kendi kategorisinde efsane bir ürün şu sıralar doğubankda fiyatıda uyguna bulabilirsin.
  • İki makinayada şu anda sahibim soru varsa cevaplayabilirim.
    Yalnız D90 ayarları için kavramak için biraz zamana ihtiyacım var.

İlk izlenimim..

D90'ın kötü bir lcd'si var Fakat Lcd üzerinde koruyucu kapak bırakmaları güzel.
    D90'ın ele oturuşu çok iyi(okuduğum yorumlardan çok ağır olduğunu düşünüyordum o kadar değil)

18-105 vr lens Canon 18-135'e oranla çok sessiz çalıştı. (muhtemelen fokusu gövdeden yapıyor)

İso 1600'de bir kaç fotoğraf çektim fakat düşündüğüm kadar çok noise vermedi. Daha gecede denemelirim olacak

D90'ın Tayland malı olması garip geldi 550d'ler Japon.

D90'ın renkler beklediğim gibi 550d'ye oranla daha canlı.

550d'ye oranla D90'ın odaklama halkası zoom halkasının arkasında bir saat lensin önünde araştırdım.

Biraz yerleri garipsedim inceleme devam edecek

• quote:

Orijinalden alıntı: teknikkonular
    İlk izlenimim..

18-105 vr lens Canon 18-135'e oranla çok sessiz çalıştı. (muhtemelen fokusu gövdeden yapıyor)

Merhaba,
    D90 ve 18-105 lensle ilgili olarak,"muhtemelen fokusu gövdeden yapıyor" demişsiniz,ama bildiğim kadarıyla d90 gibi gövdelere 18-105 gibi af motorlu lens taktığınızda gövde üzerindeki af motoru devre dışı kalıyor.Dolayısıyla sadece lens üzerindeki motor kullanılıyor.Nikon'un Af-s lensleri de genelde çok sessiz çalışır.
    Bu arada d90'ın hangi ülkede üretildiği önemli değil.Çünkü bu gibi markaların standart kaliteleri üretim yerlerine göre farklılık göstermez.
    İyi günler,hoşçakalın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 15 Ağustos 2011; 15:55:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: c.james

quote:

İlk izlenimim..

Merhaba,
    18-105 lensle ilgili olarak,"muhtemelen fokusu gövdeden yapıyor" demişsiniz,ama bildiğim kadarıyla d90 gibi gövdelere 18-105 gibi af motorlu lens taktığınızda gövde üzerindeki af motoru devre dışı kalıyor.Dolayısıyla sadece lens üzerindeki motor kullanılıyor.Nikon'un Af-s lensleri de genelde çok sessiz çalışır.
    Bu arada d90'ın hangi ülkede üretildiği önemli değil.Çünkü bu gibi markaların standart kaliteleri üretim yerlerine göre farklılık göstermez.
    İyi günler,hoşçakalın..

Eyvallah doğru söylemek gerekirse çok fazla dikkat etmedi, dur bir daha denim

Fakat 18-135'e orabla çok az ses ve titreşim verdiği muhakkak.

• Denedim gövdediki motordan yapıyor. Çünkü odaklama esnasında netleme halkas dönmedi.
  • quote:

Denedim gövdediki motordan yapıyor. Çünkü odaklama esnasında netleme halkas dönmedi.

Lensin af motoru açık konumdaysa dediğiniz mümkün değil.Tekrar denemenizi tavsiye ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 15 Ağustos 2011; 18:47:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: c.james

quote:

Denedim gövdediki motordan yapıyor. Çünkü odaklama esnasında netleme halkas dönmedi.

Lensin af motoru açık konumdaysa dediğiniz mümkün değil.Tekrar denemenizi tavsiye ederim..

Lens Af konumda..
    Ayrıca gövde üzerinde de Af M anahtarı bulunuyor.

Yanılmıyorsam gövdedki M yine gövdedeki Af motorunu kapatıyor.
    Bu durumda Lens Af konumunda olsa da bir işe yaramıyor.

• quote:

netleme halkası dönmez zaten 18-105'te yeni tip lenslerin hiç birinde dönmüyor hatta nikonda.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.