Şimdi Ara

Nietzsche'nin felsefesi ile alakalı bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nietzsche'nin ''Umut kötülüklerin en kötüsüdür çünkü işkenceyi uzatır.'' diye bir sözünü duymuştum. Ama Nietzsche sanırım acıya kötü bir anlam yüklemiyordu. Onu bizi güçlendiren bir şey olarak görüyordu. Bu durumda ümit etmek Nietzsche'ye göre iyi midir kötü müdür?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1DF3AA226 -- 4 Ocak 2018; 22:6:58 >

• Ne Nietzscheymiş arkadaş. Biraz özgün olun. Felsefe dediğimiz şey birilerinin sözlerini veya düşüncelerini tartışmak değildir. Ümit etmenin Nietzscheye göre iyi mı yoksa kötü mü olduğunu öğrenmek ne katacak bize? Onu niye tartışasınız Ki?

Onun yerine siz bu konuda bir yorum yapın, bir bakış açısı yakalayın. Özgün olub yahu. Düşünce taklitçiliği iyi bişey değildir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TURKISH POWER

Ne Nietzscheymiş arkadaş. Biraz özgün olun. Felsefe dediğimiz şey birilerinin sözlerini veya düşüncelerini tartışmak değildir. Ümit etmenin Nietzscheye göre iyi mı yoksa kötü mü olduğunu öğrenmek ne katacak bize? Onu niye tartışasınız Ki?

Onun yerine siz bu konuda bir yorum yapın, bir bakış açısı yakalayın. Özgün olub yahu. Düşünce taklitçiliği iyi bişey değildir.

Sadece merak ettim adamın düşüncesini. Ne var bunda? Nietzsche'nin ne düşündüğünü merak etmek taklitçilik mi oluyor? Ayrıca konu ilgini çekmiyorsa tıklamazsın olur biter.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nietzsche'nin bu sözünü en iyi binlerce senelik dinler örnekler ..

İnsanlar tutunacak bir parça dal , bir tutam da umut arar .. Bunun sonucunda din gibi inanç sistemleri oluşur ..

Din insanları uyuştururken aslında acılarını da uzatır .. Dünyevi acılarını bastıracağını sanan bir morfin ..

• ''Umut kötülüklerin en kötüsüdür çünkü işkenceyi uzatır.'' sözü bana göre eyleme dökülmemiş, hayal edilene dair harekete geçilmemiş bir umudun tanımıdır. Ben de aynı şekilde eylemsiz ve sadece hayalperest bir beklenti eksenindeki umudun her zaman kaygıya dönüşeceğini düsünüyorum. Dolayısıyla eyleme geçirilmeyen her umut özünde kaygı barındırır. Bu da Nietzsche'nin en hazzetmediği insan tiplerinden biridir haliyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schwartzenius -- 11 Ocak 2018; 2:55:22 >
  • quote:

Ne Nietzscheymiş arkadaş. Biraz özgün olun. Felsefe dediğimiz şey birilerinin sözlerini veya düşüncelerini tartışmak değildir. Ümit etmenin Nietzscheye göre iyi mı yoksa kötü mü olduğunu öğrenmek ne katacak bize? Onu niye tartışasınız Ki?

tamamen kendi deneyimlerimden örnekleyeyim öyleyse;

umut etmeyi ve aptalca bir iyimserliği bıraktığım gün eyleme geçmeye başladım. "hemen o anda" ve "elimdekilerle" ne yapabileceğime bakıp harekete geçebilme pratiğini kazandım. ve şunu gördüm ki kötümserliğim, hiç beklemediğim bir şekilde beni daha da güçlendirdi.

niçe'nin ne hissettiğini anlıyorum sanırım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Timurlénk

quote:

tamamen kendi deneyimlerimden örnekleyeyim öyleyse;

umut etmeyi ve aptalca bir iyimserliği bıraktığım gün eyleme geçmeye başladım. "hemen o anda" ve "elimdekilerle" ne yapabileceğime bakıp harekete geçebilme pratiğini kazandım. ve şunu gördüm ki kötümserliğim, hiç beklemediğim bir şekilde beni daha da güçlendirdi.

niçe'nin ne hissettiğini anlıyorum sanırım.

Evet, böylesi daha iyi. Nietzchenin katıldığım görüşleri elbette mevcut ve olaya bu açıdan baktığımızda olumlu sonuç veriyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Her düşünce kendi zıttını içinde barındırır.
    Yani umut etmek hem iyidir hemde kötüdür gibi.Hiçbirşey tek başına mutlak doğru değildir.
    Ama umut etmek genel olarak iyidir,geleceğe olumlu bakmasını sağlar, din umuttur diyenlerde vardır doğrudur bence
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.