Şimdi Ara

Nevşehir - Ankara ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
4
Favori
13.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhablar,önümüzdeki hafta ilk kez kendi aracım ile uzun yola çıkacağım.
    Aynı gün içerisinde sabah 8'de Ankara'dan Nevşehir'e gidip,akşam 5 civarında ise Nevşehir'den Ankara'ya geleceğiz.
    2009'da ehliyet aldığımdan bu yana şehiriçi trafikte araç kullanıyorum ama ilk uzun yolum olacak.
    İşin kötü kısmı daha önce Ankara-Nevşehir arası araba ile gitmedim,yani yolun durumu hakkında bilgim yok.
    O yüzden Nevşehir-Ankara arası en güvenilir şekilde hangi yoldan gitmemi önerirsiniz?
    Yol üzerinde herhangi dikkat etmem gereken bir bölge var mıdır?
    Son olarak ilk kez uzun yola çıkacak bir kişiye hangi tavsiyelerde bulanabilirsiniz?
    Teşekkürler.

edit: araç 2011 1.3 dizel punto.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cruise06 -- 2 Mayıs 2011; 23:41:49 >

• Tuz gölü civarından gitmenizi tavsiye ederim ancak yol çok bozuk. Şu ana kadar gittiğim en bozuk yol ama yol bölünmüş bir yol o yüzden daha az riskli
  • Ankara-İstanbul otobanının rahatlığına alışmış biri olarak yol bayağı zorlayacak gibi duruyor beni.
  • Aracınızın canı çıkacak ama malum burası Türkiye kaçış yok.
    Belki iyileştirmişlerdir ben en son geçen Kurban bayramında gittim yol delik deşikti.
  • Tuz gölü tarafından Mersin'e gitmiştim yollar pek iyi değil. Aksaray'dan sonra düzeliyordu ama Mersin'e doğru.

Tuz gölü tarafından değilde Kırıkkale Kırşehir Mucur üstünden de gidebilirsin. Elmadağ'a kadar yollar idare eder ama Elmadağ'ı geçtikten sonra Kırıkkale'ye kadar virajlı Kırıkkale'den sonra Kırşehir Mucur'a kadar yollar düzdür. Mucur'dan ileri gitmedim açıkçası yolların durumu nedir bilmiyorum. Ankara Kırşehir arası 180 KM. Sanırım Kırıkkale Kırşehir Mucur üstünden daha kısa olabilir.
  • hacıbektaş yolundan kırşehir kırıkkale yapın bence yol epey düzgün hem sıkılmazsınız
  • Şehirlerarası otobüsler hangi yoldan gidiyorsa sizde orayı tercih edin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    balıkesir
    16 yıl önce açıldı
    ankara antalya
    13 yıl önce açıldı
    Konya-Afyon-Uşak-İzmir Hattı
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • "kırşehir, kırıkkale ankara"

yalnız yol çok iyi diye gaza gelip hız yapmamanızı öneririm, ben gaza gelip aracı limitlerinde kullanmıştım, ben yaptım siz yapmayın ayrıca çok sayıda radar da bulunur, özellikle ankara girişindeki elmadağda.

yorulduğunu anladığın an mola ver. 100-110 km hızla gideceğini varsayıyorum zaten 4 saatlik yol, güzel bir tesis gördüğünde ara sıra mola ver çay iç atıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimiferhat -- 3 Mayıs 2011; 2:48:30 >
  • Sagdan soldan traktor cikabilir, dikkatli gidin, basmayin.
  • kontrol edilmesi gerekenler bence şunlar
    Lastikler
    Farlar
    sinyal lambaları
    araç suyu vs. vs. eksik olabilir.
    yolda giderken
    onbaşıları ,çavuşları ve baba taşlarını iyi öğrenin gece hayat kurtarır.
    stablize ,polis trafik lambası vs gördüğünüz anda vitesi 3 e düşürün duruş mesafesi çok önemli.
    virajı içerden alın. sollama sonrasında sol şeridi hiçbir zaman işgal etmeyin hemen kendi şeridinize geçin. vs. vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goro1982 -- 3 Mayıs 2011; 10:30:48 >
  • uzun yol şehiriçinden tamamen farklı bir tecrübe.
    alakası yok.
    yollarda çalışmalar oluyor, daralıyor bozuluyor.
    saat geçince sabır istiyor aksine dikkat dağılıyor basasın geliyor.

hafta sonu amasra yolunda punto kullanan bir sürücü vardı. çok düzgün olmayan yollarda 150 lerde 1.6 motorumla kapıştı. kesin oda dizeldir.
    yolu ezberlemiş gibi sürüyordu. önce geçti(bozuk yolda) sonra geçildi(düzgün yolda). sonra hep kovaladı.

onu atlattıktan sonra hafif viraj 2 şeritli yolda bir mercedes sollarken sol şeridin kıyısında mıcır varmış, 110km hızda S çizdirtti. birkaç sn içinde soğuk kanlılıkla fren yapmadan direksiyona hakim oldum. bu arada DSC olmasa belki 3 kişi meftaydık. arkadaki araç ne yapardı bilmem.

• Kırşehir üzeri gidersen hep duble yol
  • arkadaşım ben kırşehirde oturuyorum. nevşehire belki 10 kez gittim. Ankara kırşehir arası 150 kez gittim.

en sağlıklı yol:

Ankara-elmadağ->kırıkkale-> Kırşehir->hacıbektaş->gülşehir->nevşehir.

Ankara çıkışı Kayaş lalahan arası radar olur. orada yavaş gidin.

Kırıkkaleye varmadan sanayi civarında gene radar olur.

Kırıkkaleye varınca yol bir sağa bir sola ayrılır. Samsun tarafına değil sağ tarafa yani Kayseri tarafına döneceksiniz.

Döndükten sonra Kırıkkale çıkışında Türk Petrol var. orada durun mazotu iyidir, kalitelidir, ucuzdur. Çay ücretsizdir Bir çay için.

Çay içtikten sonra yola devam. Sağ taraf rafineriye ayrılır. amman yanlışlıkla oraya dönmeyin.

Hasandede civarında geliş yönünde radar olur. Gelirken dikkat edin ona da

Keskin'İ geçtikten sonra yol 10 km kadar düzdür. Sağda güzel bir çeşme var. Orada inin elinizi yüzünüzü yıkayın.

Hamit kasabasından sonra Kırşehir. Kırşehir'e varmadan solda Şöförler odasının dinlenme tesisi var. Orada tuvalet ihtiyacınızı giderin. Tuvaleti temizdir. MEscidi vs var.

Kırşehiri geçtikten sonra Mucur. Mucurdan bir 15-20 km sonra yol sağa Hacıbektaşa döner. Oradan sağa dönün.

Hacıbektaş yolu tenha ama düzdür. Dikkatli gidin. Yolda koyun, eşşek, davar , dana olma riski var.

Hacıbektaş da bir durun. Dergahı ziyaret edin. Oraları görün.

Sonra yola devam. Gülşehir. Nevşehir. Nevşehire varmadan sol taraf kapadokya sağ taraf nevşehir. Haydi kolay gele.

• 3.5 - 4 saat sürer. güzergah olarak en iyisini Sn. ABCdiküçgeni yazmış.

yolların tamamı duble ve bakımlı.

diğer alternatif, gölbaşıi şereflikoçhisar,aksaray, nevşehir yolu. bu yolun büyük kısmında zemin bozuk. fakat ankaradan çıktıktan sonra sadece aksaray yakınlarında bir defa sola dönerek nevşehire ulaşıyorsunuz. o anlamda basit bir güzergah. diğer tavsiye ettiğimiz yoldan 30-40 km kadar daha uzun.
  • ABCdiküçgeni kardeşim ne güzel anlatmışın yahu
  • Adam son noktayı koymuş beyler.Dağılın.

quote:

Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni

arkadaşım ben kırşehirde oturuyorum. nevşehire belki 10 kez gittim. Ankara kırşehir arası 150 kez gittim.

en sağlıklı yol:

Kırıkkaleye varınca yol bir sağa bir sola ayrılır. Samsun tarafına değil sağ tarafa yani Kayseri tarafına döneceksiniz.

Döndükten sonra Kırıkkale çıkışında Türk Petrol var. orada durun mazotu iyidir, kalitelidir, ucuzdur. Çay ücretsizdir Bir çay için.

Çay içtikten sonra yola devam. Sağ taraf rafineriye ayrılır. amman yanlışlıkla oraya dönmeyin.

Keskin'İ geçtikten sonra yol 10 km kadar düzdür. Sağda güzel bir çeşme var. Orada inin elinizi yüzünüzü yıkayın.

Hamit kasabasından sonra Kırşehir. Kırşehir'e varmadan solda Şöförler odasının dinlenme tesisi var. Orada tuvalet ihtiyacınızı giderin. Tuvaleti temizdir. MEscidi vs var.

Kırşehiri geçtikten sonra Mucur. Mucurdan bir 15-20 km sonra yol sağa Hacıbektaşa döner. Oradan sağa dönün.

Hacıbektaş yolu tenha ama düzdür. Dikkatli gidin. Yolda koyun, eşşek, davar , dana olma riski var.

Sonra yola devam. Gülşehir. Nevşehir. Nevşehire varmadan sol taraf kapadokya sağ taraf nevşehir. Haydi kolay gele.

• quote:

arkadaşım ben kırşehirde oturuyorum. nevşehire belki 10 kez gittim. Ankara kırşehir arası 150 kez gittim.

en sağlıklı yol:

Aha Kırşehir'de birini buldum tek olduğumu düşünüyordum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar herkese teşekkür ederim,çok yardımcı oldunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cruise06 -- 5 Mayıs 2011; 16:21:09 >
  • quote:

en sağlıklı yol:

Teşekkür ederim cidden çok detaylı ve güzel bir anlatım olmuş.
    Yorumunuzun çıktısını yanımda bulunduracağım.Tekrar sağolun.

• nevşehire geldin . bende karşılayım bari..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.