Şimdi Ara

NETSPEED'E ZAM GELDİ ! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
4
Favori
8.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @Jun.Misugi


    Zamların gerekçeleri hakkında yüzlerce mesajım var. Birini bile okumadığınıza son derece eminim.


    Ayrıca, forumda açtığı ana konularla kullanıcıların haklarını nasıl ve ne şekilde arayabilecekleri yönünde (kanuni haklar dahil) binlerce mesajı olan birine, "kullanıcılara destek vermedi" demek çok ironik :)


    Zamların gerekçelerini anlattığım yüzlerce mesajımın arkasındayım. Hepsini bulup paylaşamıyorsan, birini paylaşıp hedef göstermen çok komik oluyor.  


    @Ö1f1


    Hocam da, ben de daima zamların gerekçeleri yönünde yüzlerce mesaj yazdık. Haksız olan zamlara ne şekilde itiraz edilebileceğini anlatan ana konularımız bile var....


    Bana demişsiniz ya, kullanıcılara destek vermedin diye. Eğer destek vermemiş olsaydım veya olsaydık, bugün o zammın daha fazlasını görebilirdiniz.


    Ancak kişisel tembelliğinizi (cimer den veya paylaştığımız diğer kaynaklardan başvuru yapmak noktasındaki üşengeçlik) foruma veya topluma veya kişilere mal etmeye çalışmak çok komik duruyor.



    Benim zamlarla ilgili, sektörün genel durumuyla ilgili, ilgili kurumlara yaptığım yüzlerce başvurumu buraya ekran görüntüsü olarak ekleyebilirim. Siz kaç tane ekleyebilirsiniz?  



    Özetle, cımbızlama usulu değil, tamamını paylaşacaksın ki resmin bütünü görünsün. Ben tüm mesajlarımın arkasındayım. Öyle cımbızlayarak, bir kısmını alıp bir kısmını almayarak aslında sen kendini kandırıyorsun.  


    Tekraren söylüyorum. Ben zam gerekçelerini uzun uzadıya anlattığım yüzlerce mesajımın arkasındayım. Sen hepsini bulup tek tek alt alta paylaşmıyorsan, cımbızlama usulu de paylaşmamalısın. Hadi paylaştın, kendini kandırıyorsun sadece.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 10 Mayıs 2023; 15:33:40 >




  • @Jun.Misugi

    Zam konusunda şirketlerin de BTK'nın da en ufak kusuru, hatası, kabahati yoktur. Forumda ve sosyal mecralarda sıklıkla görüyorum ki ısrarla 5 EUR, 10 EUR gibi komik bedellere Gbps seviyede seevis beklentisi var. Üstelik diğer Avrupa ülkelerinde tüm hanelere FTTH'nin ulaştığı, herkesin Gbps hızları üç kuruşa kullandığı zannediyor, tamamen mesnedsiz şekilde.

    Çok kere bir çok arkadaşımız gerçeklerin sanılanlar gibi olmadığı izah etti. Bu, "Türkiye'de yüksek hızlı internet erişimi ucuz ve herkes tarafından erişilir" demek de değildir.

    Bana belki nüfusu ufak ce Doğu Avrupa ülkelerinden spesifik örnekler sunabilirsiniz 10 EUR ve altında Gbps erişim sunan servisleri. Ancak genel çapta demografik ve sosyo ekonomik bazda belirli bir büyüklüğün üzerindeki hiç bir Avrupa ülkesinde sandığınız gibi bir durum mevcut değildir. Ancak bu pazarlarda alım gücünün yüksek olması tüketicilerin nitelikli ve yüksek hızlı servislere erişimini ve bu servislerin yaygınlığını geliştirmekte ve kolaylaştırmaktadır.


    Şu bir gerçek, nitelikli ve yüksek hızlı bir internet erişimi istiyorsanız 15 EUR'nun altında bu mümkün olamaz şuanki telekom piyasasının dinamikleri gereği. Yani sektör dinamiklerinde ciddi bir değişim olmadıkça orta vadede (kamu tarafından hibe edilmedikçe) 100 TL, 200 TL gibi paralara güncel en yüksek hızları kaliteli bir network ile elde edemeyeceksiniz.

    Bu bir otomobilin 5 bin EUR olmasını beklemek gibi bir şey. Mesela halkımızda yıllarca benzer bir yanılgı oldu bu alanda da. Hep söylenirdi "Almanya'da otomobili kendileri ürettiği için ucuz, bize ithal geldiği için pahalı. Ondan sebep biz otomobil almakta zorlanıyoruz." Halbuki girip internete otomobil fiyatlarına bakılsa (son 3-4 yılda yapılan ÖTV zamları sonrası denge biraz daha Türkiye aleyhinde değişti) söz gelimi 2015 yılında bir C segment otomobil Almanya ve başka ortalama bir AB üyesi ülkede kabaca 30 bin EUR iken bizde de 30 bin EUR civarı idi. Ancak bir Alman vatandaşı, bir Türk vatandaşından kabaca o yıllarda asgari 3-4 misli daha yüksek alım gücüne sahip olduğu için bir Alman otomobile gayet rahat erişebiliyorken, bir Türk zorlukla erişiyordu. Şimdi burada kabahat otomobili 30 bin EUR'ya satan firmanın mı yoksa alım gücümüzün kısıtlı olmasına sebep olan siyasi figürlerin mi?

    Aynı şekilde eğer internet satın alırken size pahalı geliyorsa suçu boşu boşuna şirketlerde ve BTK'da aramayın. Aramanız gsreken yeri siz benden daha iyi biliyorsunuz. Gerçek böyle iken gelip burada hiç bir arkadaşımıza kızmanıza da bence hakkınız yok. Kaç sefer söylendi forumda "enflasyon yüksek, bu ortamda taahhütsüz servislerden uzak durun, taahhüt yapın" diye. Bu günlerin geleceği barizdi. Hatta şimdiden uyarayım güz başı gibi mobile sözleşme yenileme dönemi açıldığında fiyatları görünce şok olacaksınız, şimdiden yenileyebiliyor veya uzatabiliyorsanız sözleşmenizi yenileyin veya uzatın. Sonra da gelip arkadaşlarımıza kızmayın "kardeşim ne bu zam" diye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 10 Mayıs 2023; 16:25:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 3 ay içerisinde başka firmaya geçersek ceza gibi bir şey ödüyor muyuz? Kurulum bedeli, aktivasyon bedeli, cayma bedeli zart zurt şeyler.

  • 28 subat da netspeed gecis yaptim taahtut verip farkli firmaya gecersem ceza cikar mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erescan kullanıcısına yanıt

    3 ayı doldurmadan geçemezsin. İptal ettirmen lazım. İptal ettirme portunu kaybedebilirsin+ yeni abonelik için kurulum ve aktivasyon masrafı çıkar. 3 ayı doldurmana az kalmış. Sitede şöyle bir açıklama var.


    Aboneliğin 2 ay içerisinde sonlandırılması durumunda Eve Kadar Kurulum ve aktivasyon ücreti için taksitli ödeme tercih edilmişse KDV ve ÖİV dahil 250 TL tutarındaki kurulum ücreti ve Aktivasyon Ücretinden tahakkuk eden tutarın kalan taksitleri ile aylık paket fiyatı netspeed faturasına yansıtılır.

  • @XpressMusic34 Zamlara itiraz eden bir vatandaşa, başka bir vatandaşın zam gerekçesi açıklama gayretine girmesi bir utanç vesiledir. Ancak bizim gibi toplumlarda görülür. Kimsenin size zam gerekçelerini sorduğunu hatırlamıyorum. Ayrıca, otomatik olarak gerekçe sunmaya başladıysanız objektiflik anlamında burda da bir problem var demektir. Döviz bazında düşünürsek zam gelmesi elbette doğal. Ben bunun zamansız ve plansız olmasına karşıyım. Diğer ay zam gelecek diye bir sms almak istemiyorum. Böyle bi zam şekli var mı? Doğru buluyor musunuz?


    Taahhüt tavsiyesinde bulunulmuş. Taahhüt vermediğim için bir yıl içinde 2 kere zam yemek zorunda mıyım? Bu neden benim kabahatim oluyor. Hiç mi sorgulamayalım, hiç mi sesimizi çıkarmayalım.


    Yazdığınız çok açık:

    "Fiyatlar güncelleniyor, BTK ya iletiliyor, ardından rekabet kurumu son kararını açıklıyor.

    Buyrun itiraz mercinin linkini size paylaşıyorum. Eğer ilgili firma yanlış bir fiyat artışı yapsaydı zaten bu kurum kendisine ceza verirdi, kaldı ki izin almadan zaten zam veya indirim yapamazlar."


    Zamma itiraz ettim diye, bi küfür yemediğim kaldı.





  • Fahiş zamma tepki gösterip, Netspeed aboneliğini iptal etmek etmek istenildiğinde müşteri hizmetleri tarafından yokuş yapılıyor. Kamuya açık faks no ve e-postayı bile ısrarla paylaşmadılar. Daha da gelmem kapısına.

  • ubiquitious U kullanıcısına yanıt

    Aboneliğini iptal etme. Başka firmaya geçiş yap. Aboneliği iptal edersen portunu başkasına verirler internetsiz kalırsın. Şehirlerde hep port sıkıntısı var. Başka firmaya geçişte netspeed ile muhattap olmuyorsun, geçeceğin firma hallediyor her işi.

  • geçen ay 149₺ ödediğim fatura (16mbps adsl) bu ay %43,6 zamlanarak 214₺ oldu. Yazıklar olsun böyle düzene!!

  • netspeede ne zaman gecis yapsam 2 ay sonra zam geliyor.bir önceko geçisimde de ayniydi.şimdi 140 tl ödedigim.fatura gelecek ay 204 tl mi olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jun.Misugi kullanıcısına yanıt

    aklına geleni yazıyor 19bin mesaj   herkese biliyor muş gibi cevap veriyor, hatalı bilgiler paylaşıyor diye engellemişim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 21 Haziran 2023; 20:5:1 >
  • haziran ayında 214 lira çekmiş. 139dan 214 çok olmuş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Netspeed'den aldığım mesaj ile öğrendim 100 mbps paket 228 liradan 287 liraya çıkarak 59 lira zam yemiş. Son dönemde internet fiyatları çok ütopik seviyelere çıktı en sonunda ev internetini iptal ettirecekler, elektrik veya su faturası gibi internet faturası mı olur neyin maliyeti bu ?

  • Aynı sekilde bana da geldi 159 lira ödüyordum ve ilk başta 228 diye mesaj attilar simdi de 278 olarak güncelledik diyorlar resmen dalga gecme bu başka operatöre geçecegim böyle fiyatlandirma olmaz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha yeni Netspeed aboneliği yapmıştım. Daha bir ay olmadan zam geldi. Üstelik sormuştum; yakın zamanda zam gelecek mi diye, yok demişlerdi. Şimdi comnete geçmeyi düşünüyorum. Yeni evimin altyapısı sorunsuz. Fiber 1000 e kadar destekliyor.
    Tavsiye eder misiniz, değiştireyim mi acaba ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • RapGood kullanıcısına yanıt

    Kullanacak operatör mü kaldı ki hepsi aynı durumda maalesef. Türk telekomun yaptığı zamlardan sonra internet fiyatları altınla yarışır oldu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDMOD -- 22 Ağustos 2023; 19:39:8 >
  • Daha 22 gün önce sms atıyorlar ve Eylül ayı itibariyle faturanız 214 tl olacak deniliyor. Bugünde yeni bir sms geliyor ve bu sefer 261 tl olacağını belirtiyorlar. Sözüm ona sitede 6 ay sabit fiyat yazıyor. Bırakın 6 ayı daha 22 gün önce söyledikleri fiyatın arkasında duramıyorlar.

  • REDMOD kullanıcısına yanıt

    Miilenicom kullaniyordum onlarda ayarsiz sürekli zam yapiolardi. Nedspeed e daha uygun ve millenicoma tepki olsun diye gectim ama bunlarda aynı. Elbet başka platform buluruz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RapGood kullanıcısına yanıt

    Vardır elbet ama geçenler bin pişman, ne müşteri hizmetleri var ne doğru dürüst hizmet veriyorlar.

  • REDMOD kullanıcısına yanıt

    TT Altyapın mevcut ise Yerel operator harici bakma ama alternatif istersen.(Fixnet,Tbtnet,Turuncunet,Netmax. Bakabilirsin. Sol Altyapın varsa(Milleni harici önermem.) Fiberde bu firmalarda router ücreti tek fixnet'e paket içinde sanırım. Kurulum ücretsiz olan fixnet,turuncunet sanırım. Yeni zam yapmış firmalar arasında hepsi var bu firmaların.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.