|
EDİRNE!! (Yardım pls)
Merhaba arkadaşlar,
Kahramanmaraş'ta yaşayan, depremden etkilenen bir arkadaşınızım.
Edirne'ye tayinimiz çıktı 3-4 haftaya taşınacağız. Ancak Edirne hakkında hiç bilgimiz yok. Semtlerini bilmiyoruz, nerede ev tutulur bilmiyoruz.
Edirne'de yaşayan, yaşamış ya da bilen arkadaşlardan kiralayacak ev bulma konusunda yardım rica ediyorum. Bilmeyen arkadaşlardan da başkalarında da ulaşabilmem için konuyu öne çıkarsa çok mutlu olurum.
Sağlıcakla kalın..
Merhaba arkadaşlar, elektrik faturalarının gelmesiyle ufak çaplı krizler kendini göstermeye başladı.
2-3 ay öncesine kadar elektrik faturam 100₺ civarı gelmekteydi, 12. ayki faturam evimize kurutma makinesinin de gelmesi ile 170₺ seviyelerini gördü.
Önceden açıklanan zam miktarlarına göre hepimizin gelecek olan faturalar için öngörüleri vardı, benim öngörüm ise 280-300₺ civarı idi.
Bu gün elektrik faturam gelmiş, tutarı görünce "Aman Tanrım didim.!"
Gözlerime inanamadım, elektik faturam 670₺ gelmişti.!!
Hemen faturanın detaylarına bakmaya başladım, derken aylık tüketimimin 490kwh olduğunu gördüm, geçmiş dönemlere baktığımda 130kwh civarı olması gerekirdi.
Faturanın altında bulunan ortalamalar şu şekilde.
2022 Yılı günlük tüketim miktarı 14,864kwh
2021 Yılı günlük tüketim miktarı 4,328kwh
2020 Yılı günlük tüketim miktarı 4,388kwh
Evde klima yok, elektrikli soba yok, fırın-su ısıtıcı önceki aylardan farklı çalışmadı. Son aya göre kıyasladığımda tüketimimde değişen hiçbirşey olmamasına rağmen elektrik tüketimim 3,4 kat artmış???
Akşam birkaç komu ile görüştüm ve faturalarına baktım, herkesin tüketiminde ciddi artışlar var, en düşük artış olan %50. Ve herkes aynı şeyi söylüyor, geçen aya göre çok farklı bir şey çalıştırmadık.!
Buradaki elektrik dağıtıcı firma Akedaş. Akşam müşteri hizmetleri ile görüşüp durumu bildirdim, ısrarla fiyat artışını açıklamaya çalışıyorlar, ben de ısrarla fiyat artışı için değil, elektrik tüketimimin yaklaşık 3,5 katı arttığını anlatmaya çalıştım ve gelip sayacımı kontrol edeceklerini söylediler.
Ya elektrik sayacım bozuk, ya da bu dağıtım şirketleri çok ciddi bir dolandırıcılık içindeler.
Sizden ricam elektrik faturalarınızı kontrol edin.
**EKLEME
Fatura dün 14:19 da yazılmış. Akşam eve geldikten sonra ve sabah saatteki tüketim değerlerine baktım, aşağıdaki gibiydi;
17.01.2022 14:19 - 4443,5kwh
17.01.2022 17:30 - 4447,5kwh ( 3 saat 10 dk da 4 kwh tüketim)
17.01.2022 18:45 - 4449,6kwh ( 1 saat 15 dk da 2 kwh tüketim - eve yeni geldik, sadece birkaç lamba çalıştı, elektrikli alet çalışmadı )
18.01.2022 07:35 - 4451,5kwh ( 13 saatte 2 kwh tüketim - su ısıtıcı 1 kere çalıştı, birkaç lamba açık kaldı, laptop şarja takılıydı )
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
DH Ölücüsü Kardeşime Selamlar
Peşinatsız Ev Almak
|
İZMİR semt tavsiye
|
Ucuz sıfır mı? 2.el mi?
|
Karışık Fotoğraflarım / Canon Eos 100D
LG 47LB652V en ucuz nerede
|
Bu otel bu fiyata nasıl?
|
Son Giriş: 8 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 11 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 361
İkinci El Bölümü Mesajları: 22
Konularının görüntülenme sayısı: 9.583 (Bu ay: 170)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 151 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar