< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
NETGSM (ŞİMDİLİK GEÇİŞE KAPALI 🔒) [ANA KONU] (54. sayfa)

-
-
İnternet bankacığından e devlete geçemeyen bir arkadaş müşteri hiz arayarak telefonda yapay zekayla halletdiğini yazmıştı bu şekil olan başka kişilerde olabilir illaki bir çözüm düşünmüşlerdir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Salı günü hat taşıma için başvurmuştum, SIM kart bugün kargoya verilmiş. Hadi hayırlısı bakalım.
-
Otomatik yerine internet paketiniz bitmiştir diyip uygulamasından paket yüklemeye yönlendirmesi daha mantıklı olur. Ayrıca ben internet paketi bitse bile sadece telefon ve sms kısmını kullanmak isteyebilirim.
Kendim için kullanmıyorum zaten bu paketi ufak çoçuğum için almıştım. Onunda internet kısmı ile pek işi olmuyor. Evde ve okulda wifi kullanıyor telefon ile bize ulaşması yeterli oluyor. Zaten eğer lazım olsaydı bu paketin internet gb çok olanı tercih ederdim. 1 gb bitti 1 gb tanımlandı oda bitti 1 gb daha tanımlandı bu şekilde devam eder gider durmadan yükleme yapması mantık hatası kullanıcı tercihine bırakılmalıydı.
-
-
tmm işte 29 tl paket+ tku 9.43tü geçen yılın aralık içinse
Aylar önce oğlum için temiz bir numara ihtiyacım olduğu için aldım. Genel olarak bir çocuğun kullanımı için gayet yeterli.
Banka SMS denemem olmadı. WhatsApp arama ile aktif oluyor. Fakat Signal kodu gelmedi mesela.
Oğluma yeni bir iPhone 11 aldım geçtiğimiz ay. FaceTime numaradan aktif olmuyor. Cihazı her kapatıp açtığımda FaceTime kaydı uyarısı çıkıyor.
Asıl sorun şu; Turkcell eskisi gibi sinyal gücü yüksek bir operatör değil. Bunda 4G’ye geçişin etkisi de var yönetimsel problemler de. Fakat bu durumda bir kaç handikap ortaya çıkıyor. VoWiFi olmadığı için sinyalin zayıf olduğu durumlarda sıkıntı yaşanabiliyor.
VoLTE’nin olmaması çok rahatsız etmiyor. Ses kalitesinde bir sorun yok.
Kimi arkadaşlar BİMCell vb. tarife bazlı operatör hizmetleri ile karıştırıyor. 286-13 MNC koduyla aktif olarak hizmet veren bir sağlayıcı. Bazı arkadaşlar baz istasyonlardaki bilgilere bakıp 286-01 MNC kodunu görüp BİMCell ile karıştırmakta. Kendi Core yapısı olan bir operatör. O nedenle VoLTE vb. hizmetleri henüz veremiyorlar.
Baz istasyonlardaki bağlantı ile ilgili de bir durum var. Download 100 megabit, upload ise 20 megabit ile sınırlı. Bir de sanırım Carrier Aggregation (Bant Birleştirme) yok. Oğlan Samsung kullanırken Net Monster’dan bir kaç kez bakmıştım. Ama ya tek frekanstan yayın vardı ya da CA yok.
MVNO olarak hizmet veren başka bir operatör daha kullanıyorum. İngiliz MVNO giffgaff. Onda da mesela VoLTE, VoWiFi yok. E-Sim bile daha yeni geçen ay geldi.
O nedenle bence emekleme aşamasında olan ve alışkın olmadığımız bir çalışma yapısına sahip bir operatör olduğu için insanlara durumlarını anlatmaları için daha çok çaba göstermeleri gerekiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yakın zamanda volte ve vowifi hayal yani hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
SIM Kart Ücreti: 149 TL
-
Sum kart ucreti 149 tl olmus kullanmanin anlami kalmamis 108 tl alanlar kullanabilir
88 diyorlardı 104 oldu, yinemi zam geldi
Zam gelmis maleaef ucuzlugu kalmadi
Hocam güzel tespitlerde bulunmuşsunuz. Ufak bir ekleme yapmak isterim.
Voice Over servisleri RAN kısmına ait değil, Core kısmına ait bir servis. Eğer gerekli yatırımı yaparsa Netgsm de VoLTE ve VoWIFI servislerini sunabilir.
Carrier Aggregaiton var. Turkcell'de neyse o tamamen. Sadece ifade ettiğiniz gibi AMBR 100/20 ile kısıtlı şuan.
-
Gerekli altyapıyı kurarsa evet.
-
Neden 149 tl kart gonderim ucreti olmus daha 1 hafta anca olmustur 108 tl cikali bir bilginiz varmidir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phasan -- 8 Mart 2024; 21:9:28 >
Bu tamamen yapacakları yatırıma bağlı. Sonuçta bu yatırımı NetGSM kendi Core yapısına yapacak. O nedenle bu konularda Turkcell’den faydalanması gibi bir durum yok. Zamanla göreceğiz.
Teşekkür ederim. Yazmayı atlamışım. Kesinlikle doğru. Ayrıca CA’nın olması güzel.
Öyle oldu ise hayatta geçmem.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bimcellden Netgsm'e annemin hattını geçirmiştik daha sonrasında volte yok diye vodafone'a geçelim dedik bayide işlemleri yaptık mesaj geldi hat kesildi e devlette Vodafone gözüküyor ancak telefon açılmadı ve numara arandığında "Netgsm'e kayıtlı" sesi gelip kapanıyor. Bakalım nasıl sonuçlanacak numara arafta kaldı resmen.
Netgsm uygulamasında internet ve sms kalan anlık kullanım detayı doğru göstermiyor ,
ona güvenmeyin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X