Şimdi Ara

Net ve dürüst olalım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben yeni bir fibernet abonesiyim, istanbulda oturuyorum, oturduğum sitede kullanan komşularımın internetini kullandım,denedim.Pek bir sorun görmedim, civardaki iş yerlerine baktım onlarda da sorun yaşayan görmedim, internette çok araştırdım, özellikle donanım haber forumlarını saatlerce okudum, sorun yaşayan sorun yaşamayana göre 10 kat fazla, tüm bunlara rağmen superonline fibernet bağlatmam ise tam bir komediydi, müşteri hizmetlerine 444 222 0 numaralı telefondan saatlerce ulaşamadım, en sonunda birisi cevapladı ve abone olmak istediğimi söyledim ve yetkili bana ;

"sistemlerinde çalışma olduğu için abonelik işlemlerini telefonla başlatamayacaklarını" söyledi

bana oturduğum yere en yakın bayii telefon numarasını ve adresini verdiler, önce telefon açtım ve abonelik işlemleri için gelip gelemeyeceğimi sordum, gelebilirsiniz yanıtını aldım ve atladım gittim verdikleri adrese, verdikleri adresteki bayan kendi sistemlerinde de bir sorun olduğunu ve abonelik başlatamayacaklarını söyledi ve ekledi ;

"daha öncede sadece bir başvuru aldım siz ikincisiniz ve bizim superonline'a fiber internet ile ilgili bizim bile ulaşabileceğimiz özel bir bayii numarası yok bizde sizin gibi 444 222 0 numaralı telefondan ulaşıyoruz" dedi.

müşteri hizmetlerinin yeterli olmadığını bilmeme rağmen komşularımda denediğim ve bir sorun görmediğim interneti bağlatmaya karar verdim ertesi gün superonline'ın internet sitesinde yazdığı gibi sms yolu ile başvuruda bulundum, 5 dakika içerisinde geri dönüş yaptılar, gerekli bilgileri verdim ve internetim 2. gün gelen ekip tarafından bağlandı.

gelen ekip bulunduğum binanın sorunsuz ve temiz bir bina olduğunu, kurulumun çok kolay olduğunu, gittikleri diğer binaların bir çoğunda çeşitli sıkıntılar yaşadıklarını söylediler, son derece nazik ve ilgiliydiler, masaüstü bilgisayarımda kablosuz ağ kartı olmadığı için kablo ile bağladılar, notebook'um üzerinden de kablosuz ayarlarını yaptılar, deneyip sorun olup olmadığını görmem için 10 dakika beklediler, bir sorun yoktu, 10mpbs sınırsız paketi satın aldım, yaptığım denemelerde saniyede 1.2mb'ı rahat gördüm, gerçekleştirdiğim tüm işlemler ttnet'e göre çok çok daha iyi gözüküyor, bir bekleme, donma, kesilme çok zorlamama rağmen olmadı.modemim prelli, sıfır ve kutulu geldi, çekiş gücü gayet yeterli, evin arkada kalan kısmında sinyal zayıf geliyor ancak onuda philips snk5600 wireless router ile çözdüm sinyal eve gayet iyi dağılıyor şu an.

2003 yılına kadar ülkemizde adsl bile yoktu, internetin telefonla ücretsiz olarak girildiği dönemlere tanıklık ettim (telefon faturası ödemiyordunuz) şu an mevcut bağlantı hızları hayal bile edilemezdi, evet fibernet henüz gelişme aşamasında ancak sitemize geldiği 2008 yılına göre gözle görülür iyileştirmeler var, evet müşteri hizmetlerindeki personel yeterince bilgili değil ancak türk telekomda son iki seneye kadar telefonu açan kişiler elinde bir yumak yün ile örgü ören bayanlardı (fibernet henüz 2. yılını doldurmadı) , evet sorun yaşayan insanlar var ve maalesef sorunları tahammül edilebilir gibi değil, fibernet yönetimi acımasız politikalara sahip, şirketin karını çok düşünüyorlar çünkü ülkemizde borusan,sabancı,koç ve diğer büyük bir çok servis sağlayıcının yapmadığı cesur bir yatırım yaptılar, kimse stabilite kurmayı düşünmeden, uzun vadeyi düşünmeden, müşteri kaybetmeyi göze alamaz, bu altyapı kuruluyo ve önümüzdeki yıllarda sistem tam anlamıyla oturduğu zaman diğer servis sağlayıcıların çok müşteri kaybı olacak.siz firma sürekli memnun olmayan bir müşteri topluluğunun giderek artmasını göze alabilir misiniz? ve buna rağmen yatırım yapar mısınız?

tüm bunları yarın bir gün sorun yaşadığım zamanda aynı objektif bakış açısı ile düşünüyor olacağım, kaybedeceğim en fazla 100 tl + kdv olur yani 118 tl, artık cayma bedeli alınmıyor sadece ilk üyelik başlatırken vermediğiniz aktivasyon ve kurulum ücreti
    (daireme gelene kadar 80metre, evin içinde de 10m kablo harcadılar ve sıfır router verdiler)
    olan 118 tl'yi alıp aboneliğinizi iptal ediyorlar, sözleşme yapmak istemeyen baştan bu ücreti verir istediği kadar kullanır ve aboneliğini iptal ettirir, ayrıca kullanım sözleşmesine bakın ilk 7 gün beğenmezseniz eğer para almadan aboneliğinizi iptal ediyorlar (müşteri hizmetleri ve bayii doğruladı).

ilk faturam geldiği zaman (ilk iki ay 9.90) ödeme ile ilgili tecrübelerimide sizlere aktarırım.ekstra bir ücret çıkarıyorlar mı çıkarmıyorlar mı yoksa gerçekten ilk iki ay 9.90 mı ödeniyor sizlerle paylaşırım.

gerçekten sorun yaşamadan uzun süre fibernet (en az 3-4 ay) kullanan birisi var mı aranızda? dediğim gibi yakın çevremde sorun yaşayan yok, bende denedim ancak kısa süreli denemeler oldu bunlar, uzun süredir fibernet kullanan arkadaşlar varsa ve sorun yaşamadan kullanıyorlarsa ve yazarlarsa sevinirim.

• Şubattan beri kullanıyor. İlk açıldığı gün bir kere kopup geldi. Sanırım ayarları yükledirler. Sonraki Mayıs ayındaydı sanırım, 1 hafta kadar akşamları pingler 100 civarına çıkıyordu. O da altyapı iyileştirmesi sanırım. Sonra düzeldi. Onun dışında hiçbir porblem yaşamadım diyebilirim.

Orijinalden alıntı: KovenanT

Şubattan beri kullanıyor. İlk açıldığı gün bir kere kopup geldi. Sanırım ayarları yükledirler. Sonraki Mayıs ayındaydı sanırım, 1 hafta kadar akşamları pingler 100 civarına çıkıyordu. O da altyapı iyileştirmesi sanırım. Sonra düzeldi. Onun dışında hiçbir porblem yaşamadım diyebilirim.
    Bende şubattan beri kullanıyorum o zaman 5mbit almıştım kampanyalı ilk iki ay 10mbps down/5mbps up ve 9.99, kalan 22 ay (sözleşme 24 ay olduğu için) 5/5 49tl.. ilk aldığımda daha memnundum en azından uploadda 5mbps idi, şimdi en düşük down hız 10mbps up 1mpbs ve bu altyapı çalışmalarından dolayı hala beni 10mbps ye geçirmediler defalarca aradım en son ağustos ayı içinde olucağını söylediler biraz sıktı bu muhabbet.. ama memnunum bu fiyat/hız dengesini bu şekilde tutarlarsa hatta daha iyisini verirlerse internet problemimizin çözümü olurlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: Shat

Bende şubattan beri kullanıyorum o zaman 5mbit almıştım kampanyalı ilk iki ay 10mbps down/5mbps up ve 9.99, kalan 22 ay (sözleşme 24 ay olduğu için) 5/5 49tl.. ilk aldığımda daha memnundum en azından uploadda 5mbps idi, şimdi en düşük down hız 10mbps up 1mpbs ve bu altyapı çalışmalarından dolayı hala beni 10mbps ye geçirmediler defalarca aradım en son ağustos ayı içinde olucağını söylediler biraz sıktı bu muhabbet.. ama memnunum bu fiyat/hız dengesini bu şekilde tutarlarsa hatta daha iyisini verirlerse internet problemimizin çözümü olurlar..

Alıntıları Göster
    umarım benim bağlantımda aynı kararlılıkta olur, şu ana kadar bir problem yaşamadım, gayet memnunum.

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.3

umarım benim bağlantımda aynı kararlılıkta olur, şu ana kadar bir problem yaşamadım, gayet memnunum.

Alıntıları Göster
    vallaa beyler bayanlar, ne diyelim yemede yanında yat derler ya :)

şu an birleşme sonrası altyapı yenilemeleri olduğuna eminim, ve yeni yaygınlaşıyor. kesilme olmayıpta 49 liraya 10m değilde 3-5 mb ile bağlansa bence iyidir, şimdilik. fiber olmayanları düşünün bide.

bende müşteri hizmetlerini aradım 2 gündür meşgul çalıyo, bu da komik bir durum tabii

• quote:

Orijinalden alıntı: lethegrn

vallaa beyler bayanlar, ne diyelim yemede yanında yat derler ya :)

şu an birleşme sonrası altyapı yenilemeleri olduğuna eminim, ve yeni yaygınlaşıyor. kesilme olmayıpta 49 liraya 10m değilde 3-5 mb ile bağlansa bence iyidir, şimdilik. fiber olmayanları düşünün bide.

bende müşteri hizmetlerini aradım 2 gündür meşgul çalıyo, bu da komik bir durum tabii

Alıntıları Göster
    Superonline fiber internetti şuanda avrupa standartlarında internet sağlıyor gayette hoş bölgesinde olanlar hiç durmadan geçebilir. Hayırlı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: semender96

Superonline fiber internetti şuanda avrupa standartlarında internet sağlıyor gayette hoş bölgesinde olanlar hiç durmadan geçebilir. Hayırlı olsun.

Alıntıları Göster
    sayfalar arasinda dolasirkende hız artisi oldumu? mesela ben ttnet te 1mb den 8mb ye gectim. download yaparken 780 kb/s görebilmeme ragmen sayfalar arasi dolasimda hız artmadi
  • Ben de Şubat ayından beri kullanıyorum sanırım. Hiçbir sorununu görmedim.

Bir ara sonradan kampanya yaparak hızları yükselttiler, yeni abonelere benim ödediğimden daha uygun fiyat sundular. 5mbps olan bağlantıma aylık 49TL veriyordum, kampanya fiyatı 10mbps ye aylık 49TL idi. Bu haberi duyduğum günden bir gün sonra beni aradılar ve bu kampanyadan yaralanabileceğimi söylediler ve kabul ettim. Eski ttnet kullanıcısı olduğum için genelde bu tür şeylere (kazıklanmamaya) alışık değilim. TTnetin beni aramasını bırak ben onlara zor ulaşırdım.

quote:

türk telekomda son iki seneye kadar telefonu açan kişiler elinde bir yumak yün ile örgü ören bayanlardı

Artılar buraya.

Orijinalden alıntı: bionicle

Ben de Şubat ayından beri kullanıyorum sanırım. Hiçbir sorununu görmedim.

Bir ara sonradan kampanya yaparak hızları yükselttiler, yeni abonelere benim ödediğimden daha uygun fiyat sundular. 5mbps olan bağlantıma aylık 49TL veriyordum, kampanya fiyatı 10mbps ye aylık 49TL idi. Bu haberi duyduğum günden bir gün sonra beni aradılar ve bu kampanyadan yaralanabileceğimi söylediler ve kabul ettim. Eski ttnet kullanıcısı olduğum için genelde bu tür şeylere (kazıklanmamaya) alışık değilim. TTnetin beni aramasını bırak ben onlara zor ulaşırdım.

quote:

türk telekomda son iki seneye kadar telefonu açan kişiler elinde bir yumak yün ile örgü ören bayanlardı

Artılar buraya.

Alıntıları Göster
    Bende ilk kullanıcılarındanım.Ama Ankara'da oturuyorum.Kesinlikle hiçbir problem yok müşteri hizmetleri dışında.Biraz bekliyorsunuz telefonda o kadar.10mbit sınırsız kullanıyorum.Download ve upload mükemmel.Yanlız dikkat etmeniz gereken bir nokta var.Eğer direk ethernet girişinden bağlanırsanız ve ethernet kartınız eski modelse kopmalar oluyor.USB seçeneğini düşünün.Ama usb girişli bağlantı yapınca hızınız 10 mbit olsada maximum 7,4 civarı bir download hızına sahip olabiliyorsunuz.Bu da USB nin bir dezavantajı.

• quote:

Orijinalden alıntı: tripolienc

Bende ilk kullanıcılarındanım.Ama Ankara'da oturuyorum.Kesinlikle hiçbir problem yok müşteri hizmetleri dışında.Biraz bekliyorsunuz telefonda o kadar.10mbit sınırsız kullanıyorum.Download ve upload mükemmel.Yanlız dikkat etmeniz gereken bir nokta var.Eğer direk ethernet girişinden bağlanırsanız ve ethernet kartınız eski modelse kopmalar oluyor.USB seçeneğini düşünün.Ama usb girişli bağlantı yapınca hızınız 10 mbit olsada maximum 7,4 civarı bir download hızına sahip olabiliyorsunuz.Bu da USB nin bir dezavantajı.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar biz bunları rüyamızda bile göremeyiz bu rakamları öpün alnınıza kayun
    ttnet

• quote:

Orijinalden alıntı: EDD.tr

arkadaşlar biz bunları rüyamızda bile göremeyiz bu rakamları öpün alnınıza kayun
    ttnet

Alıntıları Göster
    Hemen her firma ve urun icin ayni sey gecerli. Sorunsuz kullananlar genelde forumlara gelip televizyonum 3 yildir bozulmadi cok mutluyum demez. Ama tam garantisi bittigi ay urunu bozulan feryat eder hakli olarak. O forumun altina da benzer durumda olanlar toplanip hikayelerini anlatir.. Bu nedenle forumlardaki olumsuz gorusleri iyi tartmak gerekiyor tecrube ile..
    7zip - Anki - Audacity - Calibre - Clamwin - eMule - FileZilla - Firefox - GIMP - GSmartControl - Handbrake - Inkscape - Jitsi - LibreOffice - MediaInfo - Mumble - PDF SaM - qBittorrent - Shotcut - SumatraPDF - Thunderbird - VLC

• quote:

Orijinalden alıntı: DHArcadia

Hemen her firma ve urun icin ayni sey gecerli. Sorunsuz kullananlar genelde forumlara gelip televizyonum 3 yildir bozulmadi cok mutluyum demez. Ama tam garantisi bittigi ay urunu bozulan feryat eder hakli olarak. O forumun altina da benzer durumda olanlar toplanip hikayelerini anlatir.. Bu nedenle forumlardaki olumsuz gorusleri iyi tartmak gerekiyor tecrube ile..

Alıntıları Göster
    Adana'ya gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum...
    10 mbit sınırsız 49 tl..Var mı bu kadar güzel bişey şu ortamda..
    TTnet e 1 mbit için 46 tl veriyoruz..
    Umarım bir an önce yaygınlaşır Superonline Fiber..

Game Center: CaPAxA89
    PSN: Alper_Yegin

• quote:

Orijinalden alıntı: CaPAxA

Adana'ya gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum...
    10 mbit sınırsız 49 tl..Var mı bu kadar güzel bişey şu ortamda..
    TTnet e 1 mbit için 46 tl veriyoruz..
    Umarım bir an önce yaygınlaşır Superonline Fiber..

Alıntıları Göster
    5 mbitleri 10 mbit yapıyorlar güya ama bana hala sıra gelmedi.Hız arttırımı konusunu müşteri hizmetlerine bildirdim 10 gün içinde yapılacak dediler.Yapılmayınca aradım.Tarife değişikliği yapılmamış dediler.Tarife değişikliği hemen yapılır diye bekledim 2 gün geçti hızım hala 5 mbit.Bugün tekrar aradım tarife değişikliği yapmamıyorlarmış çünkü sistemlerinde arıza varmış.Ne zaman arasam arıza var diye bahane uyduruyor.Hiç icraat yok.Daha öncede kendi hataları dolayısıyla 4 gün boyunca internetsiz kaldım.

Firmanın sunduğu hız ve bu hizmete karşılık verdiğimiz para iyi olabilir ama müşteri hizmetlerinde büyük bir ciddiyetsizlik var.

• quote:

Orijinalden alıntı: KaraDavut1989

5 mbitleri 10 mbit yapıyorlar güya ama bana hala sıra gelmedi.Hız arttırımı konusunu müşteri hizmetlerine bildirdim 10 gün içinde yapılacak dediler.Yapılmayınca aradım.Tarife değişikliği yapılmamış dediler.Tarife değişikliği hemen yapılır diye bekledim 2 gün geçti hızım hala 5 mbit.Bugün tekrar aradım tarife değişikliği yapmamıyorlarmış çünkü sistemlerinde arıza varmış.Ne zaman arasam arıza var diye bahane uyduruyor.Hiç icraat yok.Daha öncede kendi hataları dolayısıyla 4 gün boyunca internetsiz kaldım.

Firmanın sunduğu hız ve bu hizmete karşılık verdiğimiz para iyi olabilir ama müşteri hizmetlerinde büyük bir ciddiyetsizlik var.

sistemde arıza olduğu doğrudur.. ttnet gibi 1 gün internetsiz kalmıyoruz allahtan 2.5 saat kadar süren kesinde sonrası Ankara / Çayyolu na tekrar bağlantı geldi..

son tarih ağustos sonu demişlerdi.. ona göre baz alın 5 den 10 a yükselmeleri :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Bekomu

quote:

sistemde arıza olduğu doğrudur.. ttnet gibi 1 gün internetsiz kalmıyoruz allahtan 2.5 saat kadar süren kesinde sonrası Ankara / Çayyolu na tekrar bağlantı geldi..

son tarih ağustos sonu demişlerdi.. ona göre baz alın 5 den 10 a yükselmeleri :)

Ttnet'in ne mal olduğunu biliyorum.Lakin bu modem yazılımları yenileme sürecinde 4 gün internetsiz kaldım.Tamamen olanların hatası.Modemi mac adresinden engellemişler.Müşteri hizmetleri en sonunda teknik servis elemanı yolladı.Adamlara sorunu anlattım.Gelmelerine bile gerek yokmuş bir telefonla sorun çözüldü.Bir telefonluk iş için beni 4 gün beklettiler ya helal olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Shot One Kill -- 24 Ağustos 2009; 11:15:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: One Shot One Kill

quote:

Orijinalden alıntı: Bekomu

quote:

Ttnet'in ne mal olduğunu biliyorum.Lakin bu modem yazılımları yenileme sürecinde 4 gün internetsiz kaldım.Tamamen olanların hatası.Modemi mac adresinden engellemişler.Müşteri hizmetleri en sonunda teknik servis elemanı yolladı.Adamlara sorunu anlattım.Gelmelerine bile gerek yokmuş bir telefonla sorun çözüldü.Bir telefonluk iş için beni 4 gün beklettiler ya helal olsun.

Alıntıları Göster
    Ben 1 seneyi aşkın bir süredir, bulunduğum yere gelmesinden beridir kullanıyorum. İlk zamanlar sistem tam olarak oturmadığından sorunlar oluyordu ama hepsi çözüldü. Şu anda hiçbir konuda sorun yaşamıyorum. Ne teknik anlamda ne de müşteri hizmetleri anlamında.

• quote:

Orijinalden alıntı: 2eu5

Ben 1 seneyi aşkın bir süredir, bulunduğum yere gelmesinden beridir kullanıyorum. İlk zamanlar sistem tam olarak oturmadığından sorunlar oluyordu ama hepsi çözüldü. Şu anda hiçbir konuda sorun yaşamıyorum. Ne teknik anlamda ne de müşteri hizmetleri anlamında.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar iyi forumlar

fiberneti yaklasık 5-6 yadır takip ediyordum. Bulundugun yere bu gün hizmet vermeye baslamıslar.

Akasam ustu kapı caldı üstünde süperonline yazan kıyafetleriyle 2 genç geldi.
    Sitemizde hizmete geçtiklerini ve abone olup olmıycamızı sordu.

Cevabım direk olucam tabiki dedim.

Simdi elimde 1 tane sözleşme var :) ilk 3 ay ücretsiz miş.

wifi 4 port cıkıslı modem ve kurulum hediyeymiş.

10 mbit sınırsız tt nin 1 mbitiyle aynı ucrete.

Ben internetten egitim alıyorum ahmet yesevi universitesinden . tt ile basım cok beladaydı hevesle bu gunun gelmesini bekliyordum.

Sonuc olarak da 2 gun içerisinde telefonla aranıcamı kurulum için randevu alınacagını soylediler gittiler.

Ben 2004 senesinde kuzenımın yanında TT lere kurulan ilk Adsl ın montajında calıstım.
    TT bilmiyorum onun ustune kac defa degiştirdi sistemini ama su bi gercek ilk gunden beri hem pahalı hemde yetersiz hizmet veriyorlardı.

Bu da vazgectigim gun olarak sanırım tarihe geciyo ekmegini yedigim firmadan vazgeciyorum artık olmaz boyle sey.

SAYGILARIMLA

• quote:

Orijinalden alıntı: admcn

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Net ve dürüst olarak şunu söyleyebilirim. Fiber çok fazla kopuyor, umarım biran önce çare bulurlar.

Psn : spyofthegod
    Disk Oyunlar : MGS4/FFXIII/Uncharted: D.F./Uncharted 2: A.T./Heavy Rain/GOW3/SF4/SSF4/GT5P/GT5/Eye Pet/PES2009/NBA2009/Virtua Tennis 2009/Tekken 6/GTA IV
    Psn Oyunlar : Bomberman Ultra/Hustle Kings/Flower/Peggle/MGS5GZ/LBP3

• İzmir-Bornova kullanıcısıyım daha birkere bile koptuğuna şahit olmadım hızın düştüğüne yada pingin coştuğu hiç olmadı ttnete göre çok çok daha iyi

Orijinalden alıntı: Ceqa

İzmir-Bornova kullanıcısıyım daha birkere bile koptuğuna şahit olmadım hızın düştüğüne yada pingin coştuğu hiç olmadı ttnete göre çok çok daha iyi
    9 gündür sorunsuz kullanıyorum.

not: 9 gündür aboneyim
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.