Şimdi Ara

Çok zor bir türkçe sorusu kendine güvenen yapanlar lütfen yardım etsin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
2
Favori
18.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yahya Kemal kimi şiirlerinde apayri bir şair kimliğiyle çıkar karşımıza. Bu tür şiirlerinde düş kırıklığı içinde fetih duygusunun saplantı haline geldiği bir ruh hali yaratılır.Kerpiç Evler bile yahya kemal'i fetih duygusuna götürür. Sözcük dağarcığı iyice daralmıştır. Konuşma dili öbür yapıtlarındaki işlevini yadsır gibidir.Ve yahya kemal başlangıçta eleştirdiği şairlerin durumuna düşer; ---

Bu parçanın sonuna aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) Sözcükler değil kavramlar konuşuyordur sanki
    B) Biçim bakımından birçok hata görülür şiirlerinde
    C) Biçim, anlama feda edilmiştir.
    D) Konuşma dilini bırakıp yazınsal dili kullanır.
    E) Anlam, biçime feda edilmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaatliBomba -- 22 Aralık 2011; 18:55:34 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Türkçenin En Zor Soruları

Türkçe, dünyanın en zengin ve karmaşık dillerinden biri olarak kabul edilir ve "dünyanın en zor Türkçe sorusu" tartışması uzun süredir devam eden bir tartışmadır.

En zor Türkçe sorusu hangisidir, kesin olarak söylemek mümkün değildir, ancak dil uzmanları arasında en zor olarak görülen bazı sorular öne çıkmaktadır. Bu sorular genellikle;

• Uzun ve karmaşık cümle yapılarını içerir.
    • Çok sayıda istisna ve kuralı kapsar.
    • Farklı yorumlara açıktır.

Örneğin, "En zor Türkçe soruları nelerdir?" sorusu, cümlenin yapısı, kullanılan kelimeler ve soru işaretinin yeri nedeniyle zor bir sorudur.

Bir diğer zor soru da "Türkçe en zor sorular hangileridir?" cümlesidir. Bu soru, "en zor" ifadesinin hem "en" kelimesinin hem de "zor" kelimesinin önüne gelmesi nedeniyle dilbilgisi açısından karmaşıktır.

"Türkçe zor sorular" ifadesi, "zor" kelimesinin "Türkçe" kelimesinden önce gelmesi nedeniyle daha az karmaşıktır. Ancak yine de, "zor" kelimesinin anlamı ve hangi soruların zor olarak kabul edileceği konusunda tartışmalara yol açabilir.

Bununla birlikte, Türkçe öğrenmek için en iyi yol, düzenli çalışma ve pratik yapmaktır. Zor sorularla karşılaştığında pes etmemek ve anlamadığın noktaları araştırmak, Türkçe dilinde ustalaşmanı sağlayacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • C midir cevabı ?
  • Bencede c
  • up
  • a mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaatliBomba

Yahya Kemal kimi şiirlerinde apayri bir şair kimliğiyle çıkar karşımıza. Bu tür şiirlerinde düş kırıklığı içinde fetih duygusunun saplantı haline geldiği bir ruh hali yaratılır.Kerpiç Evler bile yahya kemal'i fetih duygusuna götürür. Sözcük dağarcığı iyice daralmıştır. Konuşma dili öbür yapıtlarındaki işlevini yadsır gibidir.Ve yahya kemal başlangıçta eleştirdiği şairlerin durumuna düşer; ---

A Şıkkı Diyorum Çünkü,

Fetih Duygusunun Saplantı Haline Geldiğini Belirtmiş,Sözcük Dağarcığı Daralmış Diyor..Yani Sözcüklerin Yerine Fetih Kavramı Konuşuyor..

Ben Böyle Yorumladım Doğru Cevap Nedir Acaba ?

• C mi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence cevap C şıkkı parçadan anladığım kadarıyla anlam biçimin önüne geçmiş sözcük dağarcığı daralmış vs.
  • Zor soru var dediler geldik..

Biçim= Uslup= dil özellikleri

Anlam= Konu-içerik

Yani Cevap C

O kadar da zor değilmiş..
  • beyler cevaplari lutfen aciklamasiyla verelim
  • E diyorum hoca sunun cevabını soyle de ogrenelim :D
  • Fetih duygusunu saplantı haline getirmiş buna bağlı olarak sözcük dağarcığı daralmış. A bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vikernes -- 22 Aralık 2011; 21:31:36 >
  • Evet Cevabı Söylesen Artık :D
  • Doğru cevap A olsa gerek.
    Ancak çeldiricileri güçlü bir soru.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 22 Aralık 2011; 21:43:45 >
  • Ben yine de C şıkkı diyorum. Ayrıca zor soru yoktur , yapamadığım soru vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Ugly

quote:

Orijinalden alıntı: SaatliBomba

Yahya Kemal kimi şiirlerinde apayri bir şair kimliğiyle çıkar karşımıza. Bu tür şiirlerinde düş kırıklığı içinde fetih duygusunun saplantı haline geldiği bir ruh hali yaratılır.Kerpiç Evler bile yahya kemal'i fetih duygusuna götürür. Sözcük dağarcığı iyice daralmıştır. Konuşma dili öbür yapıtlarındaki işlevini yadsır gibidir.Ve yahya kemal başlangıçta eleştirdiği şairlerin durumuna düşer; ---

A Şıkkı Diyorum Çünkü,

Fetih Duygusunun Saplantı Haline Geldiğini Belirtmiş,Sözcük Dağarcığı Daralmış Diyor..Yani Sözcüklerin Yerine Fetih Kavramı Konuşuyor..

Ben Böyle Yorumladım Doğru Cevap Nedir Acaba ?

Arkadaş haklı, bende a diyorum.

• bende d diyorum
  • bencede a gibi ama tabi cevap nedir bilmiyoruz
  • A şıkkı bence.Kerpiç evler bile fetih duygusu yaratıyormuş
  • Mantik yuruterek cozersek;

d bir kere degil eledik. c ve b siklari ise ayni seyden bahsettigi icin eliyorum. geriye a ve e siklari kaldi. e sikkindan ise emin olamiyorum, en yakin sik a gibi duruyor.

bu sebeplerden dolayi ben A diyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.